Hewitt se trápil na podání, set ale neztratil

4. 8. 2009, 10:50
Aktuality 7
Dvousetovým vítězstvím zahájil část sezony hranou na tvrdém povrchu Australan Lleyton Hewitt. "Vždycky je těžké hrát po několikatýdenní pauze," řekl po vítězství nad Američanem Youngem bývalý nejlepší hráč světa.
Profily hráčů
Lleyton Hewitt

Lleyton Hewitt nastoupil ve Washingtonu poprvé od své čtvrtfinálové porážky ve Wimbledonu. Svému soupeři Donaldu Youngovi dokázal šestkrát sebrat podání, dokonce pětkrát v řadě, a po vítězství 7-5 6-2 postoupil do druhého kola.

Přesto, že neztratil set, Australanovo vítězství se nerodilo lehce. Proti Youngovi měl úspěšnost prvního servisu pouhých 39% a Američan mu ho třikrát prorazil.

"Dneska jsem nepodával nejlíp," přiznal 42. hráč světa Hewitt. "Vždycky je těžké hrát po několikatýdenní pauze. A míče tu skákaly docela vysoko. Je to velký rozdíl oproti trávě, na které jsem hrál před víc než měsícem v Anglii. Je dobře, že jsem to zvládl ve dvou setech," dodal.

Naštěstí pro něj neservíroval dobře ani jeho soupeř, který na druhou stranu kurtu poslal pouhých 36 procent úspěšných prvních podání. "Je hodně talentovaný, prostě svůj talent zatím jen neukázal," povzbudil Younga Hewitt. "Přechod z juniorky mezi dospělé je těžký. Je rychlý jako blesk, doběhne spoustu míčů, jen zatím nezvládá důležité výměny," dodal Australan, kterého v dalším kole čeká patnáctý nasazený Dudi Sela z Izraele.

Ruský tenista Michail Južnyj se na postup do druhého kola nadřel víc, domácího Roberta Kendricka ale nakonec udolal 7-5 3-6 6-1. Jeho krajan Teimuraz Gabašvili se naopak s turnajem ve Washingtonu rozloučil po porážce 6-4 3-6 4-6 z rakety Němce Philippa Petzschnera.

 

Výsledky - Washington (tvrdý povrch, dotace 1,402.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Hewitt (Austr.) - Young (USA) 7:5, 6:2, Isner (USA) - Golubjov (Kaz.) 7:6 (10:8), 6:3, Gicquel (Fr.) - Janowicz (Pol.) 7:5, 2:6, 6:4, Dancevic (Kan.) - Giraldo (Kol.) 6:4, 6:3, Falla (Kol.) - Witten (USA) 6:1, 6:4, Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) - Russell (USA) 4:6, 6:1, 7:5, Devvarman (Indie) - Sugita (Jap.) 6:0, 7:6 (8:6), Petzschner (Něm.) - Gabašvili (Rus.) 4:6, 6:3, 6:4, Južnyj (Rus.) - Kendrick (USA) 7:5, 3:6, 6:1.

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevíte někdo, jestli bude Fedex startovat v Montrealu? Anebo se bude ještě věnovat holkám...
Reagovat
dabelsobul
Zatim se neomluvil, tak asi ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevim, ale když na těchto béčkových podnicích nehraje žádný z našich hráčů a ani jeden hráč z TOP 10, nikdy ten podnik pak nevnímám.
Reagovat
smazaný uživatel
To je trochu od veci, kdyz tu hraje Del Potro, Roddick a dneska bdue mit prvni zapas Berdych.
Reagovat
smazaný uživatel
presne, chlapec je trosku mimo no
Reagovat
smazaný uživatel
Tento podnik jsem nemyslel, myslel jsem ten před týdnem nebo před dvěma. A ta abslutní špička nebude hrát ani tad kromě těch dvou, takže zas do SF nuda.
Reagovat
weak
great: boha jeho, ty mas veci... :()
ono si staci precist tvoje prispevky pod dalsimi clanky, treba pod clanku o juniorech v prostejove...

ty si vazne GREAD :DD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist