Hewitt se v Halle příblížil obhajobě loňského titulu

9. 6. 2011, 23:59
Aktuality 1
ATP HALLE - Lleyton Hewitt loni v Halle porazil Rogera Federera a letos zatím úspěšně kráčí za zopakováním úspěchu. Australan se v Německu na kurty vrací po zranění, ve dvou zápasech ale zatím neztratil ani set. Stejně si vede i třetí nasazený Francouz Monfils.
Lleyton Hewitt

Lleyton Hewitt byl v březnu na operaci s nohou a tři měsíce nehrál. Vrátit se měl na French Open, start v Paříži ale na poslední chvíli kvůli přetrvávajícím bolestem vzdal.

Vrátil se tak až tento týden v německém Halle, kde loni na místní trávě nenašel přemožitele po překvapivé finálové výhře nad pětinásobným šampionem Rogerem Federerem získal zatím svůj poslední titul.

Se Švýcarem se měl letos utkat hned v úvodním kole, Federer se však kvůli problémům s třísly ohlásil. Třicetiletý Australan se tak úspěšně rozehrál proti Leonardu Mayerovi, který se do hlavní soutěže dostal jako 'šťastný poražený' z kvalifikace, a dnes si za 80 minut hry poradil po setech 6-4 6-4 i s Italem Andreasem Seppim.

"Byl to dobrý zápas. V minulosti jsem s ním (Seppim) už odehrál nějaké vyrovnané bitvy. On je nebezpečný na všech površích, rád míček drží nízko nad sítí, tráva navíc pomáhá jeho dobrému servisu. Věděl jsem, že to bude těžké a jsem rád, že jsem vyhrál ve dvou setech," řekl Hewitt. "Můj cit pro hru se mi po zranění naštěstí rychle vrátil. Ten jen potřebuju hrát co nejvíce zápasů," dodala bývalá světová jednička.

Ve čtvrtfinále s Australan utká s domácím Philippem Kohlschreiberem, který postoupil přes Ukrajince Aleksandra Dolgopolova.

"Pokaždé tu hraju velmi dobře. Kurt je velmi rychlý, mám na turnaj dobré vzpomínky. Musím mít radost z toho, že umím vyhrávat vyrovnané zápasy," řekl finalista z roku 2008 Kohlschreiber.

Ani se v Německu zatím neztratil osmý hráč světa Gael Monfils. Čtvrtfinalista French Open dnes porazil hladce 6-2 6-3 Chorvata Ivana Dodiga.

Francouz do zápasu vlétl ve velkém stylu, když v úvodních čtyřech gamech ztratil pouhé dva fiftýny. I když pak jedno své podání ztratil, nakonec sadu získal za necelou půl hodinu. Problémy se svým soupeřem Monfils neměl ani ve druhém setu a zápas ukončil po 63 minutách vítězných bekhendem po lajně.

"Cítím se dobře. Skvěle podávám a mám dobrý pohyb. Na servisu ještě pracuju, myslím, že může být rychlejší. V mých silách je hrát lépe a agresivněji. Moje hra je dobrá, ale pořád je co zlepšovat," řekl Monfils.

O semifinále si zahraje s domácím Florianem Mayerem. Šestý nasazený Němec dnes zdolal Yen-Hsun Lua z Tchaj-wanu.

V prvním setu si oba tenisté úspěšně drželi podání, až Mayer o svém vedení rozhodl v tie-breaku. Právě německý tenista však o podání přišel jako první, a jelikož Lu brejk z osmého gamu druhé sady potvrdil, muselo se o vítězi rozhodnout ve třetím dějství. Mayer byl i nadále na returnu bezradný, za stavu 5-4 mu ale soupeř nabídl hned tři mečboly a hned na první Lu zahrál dvojchybu. Ztratil tak nejen poprvé v utkání podání, ale i celý zápas.

"V poslední hře jsem věřil, že když budu agresivní, mohl bych ho zlomit," přiznal Mayer. "Dnes jsem byl zklamaný z mého výkonu na returnu. Necítil jsem jsem pohodlně a nedokázal jsem číst jeho servis," uvedl sedmadvacetiletý Němec. "Docela mě překvapilo, jak dobře tady hrál. Nečekal jsem, že by na trávě mohl být takhle silný. Hraje velmi útočně, chodí často na síť, což se už často nevidí. A má skvělý servis," prohlásil Mayer o soupeři, se kterým přitom loni prohrál ve Wimbledonu a Lu senzačně pak vyřadil Roddicka.

- ATP 250 HALLE (Německo, tráva, 750.000 eur) -
čtvrteční výsledky (09. 06. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Monfils (3-Fr.) - Dodig (Chorv.) 6-2 6-3
F. Mayer (6-Něm.) - Yen-hsun Lu (Tchaj-wan) 7-6(4) 3-6 6-4
Kohlschreiber (Něm.) - Dolgopolov (7-Ukr.) 6-3 7-6(5)
Hewitt (Austr.) - Seppi (It.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hewittovi jsem kdysi fandil hodně, líbila se mi jeho nekompromisní hra, tak trochu se to podobalo Aggasiho stylu hry, ale pak se něco posralo, neunesl nástup Federera, Rodicka a už vůbec ne Nadala a šel pomalu víc a víc do prdele. Už je po něm a nikdy se do TOP Ten nevrátí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist