Hewitt vyhrál souboj generací s krajanem Kokkinakisem

31. 12. 2013, 15:23
Aktuality 0
Souboj domácí bývalé světové jedničky Lleytona Hewitta s nastupujícím australským talentem Thanasim Kokkinakisem ozdobil dnešní den na turnaji mužů v Brisbane. Zvítězily zkušenosti 32letého Hewitta, který o 15 let mladšího krajana debutujícího v hlavní soutěži turnaje ATP porazil 6-3 7-5.
Lleyton Hewitt (© Brisbane Int. Tennis)

V předposledním souboji dnešního programu v Brisbane proti sobě nastoupili dva tenisté, kteří představují odcházející a nastupující generaci australských hráčů. Ze symbolického předávání žezla ale v jejich prvním vzájemném souboji sešlo: někdejší nejlepší tenista světa Lleyton Hewitt prokázal své zkušenosti a finalistu letošních juniorek na Australian Open a US Open Thanasiho Kokkinakise porazil ve dvou setech.

První Hewittova výhra v nové sezoně se však nerodila lehce. Sedmnáctiletému mladíkovi se dařilo odvracet brejkboly a kapituloval až při tom devátém, po jehož využití favorit dotáhl úvodní set do vítězného konce. V následující sadě už se dočkal i Kokkinakis: ve třetím gamu poprvé prolomil soupeřův servis a za stavu 5-4 byl při svém podání dva míče od srovnání. Závěr setu ovšem znovu patřil Hewittovi, který vyhrál dvanáct ze čtrnácti posledních výměn a po výhře 6-3 7-5 postoupil do dalšího kola.

"Pro mě to byl dneska nepříjemný zápas," přiznal po své výhře Hewitt. "Když jsme tu hráli Davis Cup proti Koreji, snažil jsem se mu tady na kurtu pomáhat. Nemohl jsem hrát kvůli zraněné noze, takže to byl docela divný pocit hrát tu dneska proti němu," dodal veterán, podle kterého bude Kokkinakis brzy patřit do daviscupového výběru Austrálie.

"Nebude trvat dlouho, a bude hrát. Už jsme to viděli letos. Nikdo by nečekal, že Nick (Kyrgios) bude mít šanci dostat se do čtyřčlenné sestavy a hrát v důležitém zápase. Thanasi je teď pravděpodobně jeden z dalších na řadě."

O čtvrtfinále si Hewitt zahraje se Španělem Felicianem Lópezem. Proti němu si Australan může věřit, protože ho porazil ve všech třech předchozích vzájemných duelech, byť od toho posledního uplynulo už více než šest let.

Výsledky - Brisbane - muži (dotace 452.670 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
F. López (6-Šp.) - Kukuškin (Kaz.) 6:4, 6:4
Chardy (8-Fr.) - Mannarino (Fr.) 7:6 (7:4), 7:5
Hewitt - Kokkinakis (oba Austr.) 6:3, 7:5
Ebden (Austr.) - Kuznetsov (USA) 6:3, 6:4
Mahut (Fr.) - Sijsling (Niz.) 3:6, 6:4, 6
Copil (Rum.) - Sugita (Jap.) 7:6 (7:5), 6:7 (2:7), 7:6 (9:7)
Groth (Austr.) - Harrison (USA) 7:6 (7:3), 7:6 (7:2)

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist