Hibinová smetla Vekičovou a v Taškentu si došla pro premiérovou trofej

3. 10. 2015, 12:05
Aktuality 11
WTA TAŠKENT - 16. ročník turnaje v Taškentu má svou šestnáctou vítězku. Letos v uzbecké metropoli vládla dvacetiletá Japonka Nao Hibinová, jež si dokráčela pro svůj premiérový titul. Ve finále nedala šanci Chorvatce Donně Vekičové.
Profily hráčů
Nao Hibinová

Nao Hibinová nikdy nebyla ve čtvrtfinále turnaje WTA. V hlavní soutěži hrála dosud jen jednou před dvěma týdny na domácí v Tokiu, kde vypadla ve druhém kole. Na své druhé akci v Taškentu však své maximum hned několikrát vylepšila, až si nakonec došla až pro svou první trofej. 

Dvacetiletá Japonka v průběhu týdne neztratila ve čtyřech duelech ani set, jedna soupeřka jí postup usnadnila odstoupením. Včera Hibinová vyřadila předloňskou šampionku Bojanu Jovanovskou a v dnešním finále nedala šanci o rok mladší Donně Vekičové. Finalistku z roku 2012 smetla dvakrát 6-2.

"Poklidná atmosféra a milí lidé mi zpříjemnili zdejší pobyt v Taškentu. Byl to skvělý týden. Jsem moc šťastná, že jsem tu získala svůj první titul a doufám, že se příští rok vrátím," řekla 117. hráčka světa Hibinová, jež vylepší o zrhuba 40 příček své dosud nejlepší umístění.

Hibinová se stala celkově 10. vítězkou turnaje WTA a zařadila se tak do společnosti Kazuko Sawamatsuové, Etsuko Inoueové, Kumiko Okamotové, Naoko Sawamatsuové, Kimiko Dateové-Krummové, Many Endové, Ai Sugiyamaové, Akiko Morigamiové a Kurumi Naraové. Nejúspěšnější Japonkou je s osmi tituly třiačtyřicetiletá a stále aktivní tenistka Dateová.

Devatenáctiletá Vekičová, jež byla před dvěma lety už 62. hráčkou světa, ale v současnosti figuruje až na 137. pozici, prohrála třetí ze čtyř finálových zápasů. Jediný titul slavila loni v Kuala Lumpur.

• WTA INTERNATIONAL TAŠKENT •
Uzbekistán, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (03. 10. 2015)
• Dvouhra - finále •
Hibinová (Jap.) - Vekičová (Chorv.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Frick
bez skalpu hráčky TOP 100....

Tohle zkrátka člověka naštve, když vidí tyhle haluze a naše hráčky toho nejsou schopny obdobně využít.

A když už nějaká naše holka postoupí (aspoň) do finále, tak už si "zkušeně" vybere nějakou příšernou cestu přes Simonu a Saru :-D...
Reagovat
Fandina
Snad není tak zle, naše hráčky budou pravděpodobně v obsazení tří na TM. To se jen tak nestává. I když jsem samozřejmě titul v Taškentu nějaké naší moc přála. Tak alespoň, že našim holkám se vyvedla Praha.
Reagovat
smazaný uživatel
Díval jsem se do stavu 1:4 v 1. setu, pak jsem jel pryč. Jak Donna ztrácela dva brejky, tak už jsem tušil, že to asi bude hodně těžké... Co se týče soupeřky, tak se potvrdila moje očekávání, že bude nepříjemná. Celý turnaj hrála dobře a neztratila ani set. Myslím, že třeba proti Bojaně by měla Donna větší šanci...

Ale nedá se nic dělat. Sice mě mrzí, že Donna prohrála finále (v Taškentu už druhé), ale na druhé straně konečně zaznamenala dobrý výsledek, který potřebovala jako sůl. Díky tomu se teď slušně posune v žebříčku, i když první stovka to ještě nebude...
Reagovat
rusedski
Ubrali Kimiko 2 roky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrála zkušenost :D (1994 vs 1996)

Myslím, že úspěch je to i pro Donnu, zatím od ní ta sezóna byla tragická (jediný světlý bod 3. kolo RG). 180 bodů z Taškentu je momentálně její zdaleka nejlepší výsledek a přiblíží jí ke stovce.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem až závěr zápasu, Donna byla sice dost zdeptaná, ale stejně nedávala míčky zadarmo.
Reagovat
Fandina
Gratulka, když ti nikdo nepopřál. A ať se daří i dál. Go go go!!!
Reagovat
smazaný uživatel
sledujes aj ine sporty okrem tenisu?
Reagovat
Fandina
Když je MS v hokeji nebo ve fotbale a v zimě běhy na lyžích, biatlon nebo takové ty sportovní vrcholy, OH, MS v atletice, Sáblici. Někdy se dívám na golf, ale jinak tenis. To bych zase nestíhala i něco jiného. Ten sleduji nejvíc.
Reagovat
smazaný uživatel
to sledujem aj ja az na ten golf,ten ako prechadzka v prirode musi byt super ale hrat by ma to asi nebavilo
Reagovat
Fandina
Já jsem to před asi deseti lety hrála hodně a soutěžně a hodně mě to bavilo. Teď si chodíme zahrát s manželem párkrát do roka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist