Hingisová je po 6 letech zpět: Čtyřhru s Hantuchovou suverénně vyhrály

1. 8. 2013, 05:33
Aktuality 147
WTA CARLSBAD - Martina Hingisová už podruhé obnovila kariéru a její třetí část odstartovala vítězně. Po šestileté pauze se v Carlsbadu představila ve čtyřhře po boku Daniely Hantuchové a společně smetly německo-chorvatské duo Julia Görgesová a Darija Juraková.
Martina Hingisová a Daniela Hantuchová

Martina Hingisová na přelomu tisíciletí patřila mezi hvězdy světového tenisu žen. Celkem 209 týdnů strávila v čele světového žebříčku, získala pět grandslamových titulů ve dvouhře a devět ve čtyřhře, ale už v roce 2003 ve svých pouhých 22 letech ukončila kariéru kvůli chronickým problémům s kotníky.

Tu po pauze obnovila a vyšplhala se až na 6. místo světového žebříčku, po necelých dvou sezonách ale kariéru znovu zabalila. Ve Wimbledonu totiž byla pozitivně testována na kokain a na podzim 2007 dostala dvouletý trest. Sice tvrdila, že je nevinná, než aby ale bojovala proti obvinění, raději s ternisewm skončila.

Po šesti letech, během kterých se udržovala v kondici na exhibicích a v týmové soutěži World Team Tennis ve Spojených státech, ale znovu zatoužila po návratu a ten dnes v Carlsbadu také uskutečnila.

Dvaatřicetiletá Švýcarka se v Kalifornii představila ve čtyřhře po boku Daniely Hantuchové, se kterou odehrála pár turnajů před svým druhým odchodem do 'důchodu', a společně do turnaje vstoupily drtivou výhrou. Za pouhých 51 minut smetly 6-1 6-1 čerstvé finalistky ze Stanfordu Němku Julii Görgesovou s Chorvatkou Darijou Jurakovou, se kterými ani jednou nepřišly o podání, a postoupily do čtvrtfinále.

Sama košická rodačka Hingisová, se poprvé dostala do hry až v pátém míčku, ale hned osvědčila své deblové kvality a bekhendovým volejem získala bod. 

"Na začátku jsem byla nervózní, kdo by nebyl? Také jsem jenom člověk. Ve druhém setu jsem se už cítila lépe, na returnu, servisu, při všem. Po prvním podání v druhé sadě jsem si říkala, 'Jsem zpátky v normálu'," Komentovala Hingisová. "Byl to pro nás výborný test. To, že jsme je porazili takovým způsobem, nám dává pro následující týdny hodně naděje," dodala. 

Ve čtvrtfinále se duo H+H (Hantuchová a Hingisová) utká s domácími obhájkyněmi titulu Raquel Kopsovou-JonesovouAbigail Spearsovou., které před týdnem triumfovaly ve Stanfordu. V Carlsbadu třetí nasazené Američanky začaly výhrou 6-4 6-3 nadLisou Raymondovou a Laurou Robsonovou.

Martina HingisováNa návrat ve dvouhře to nevidí
"Celých šest let jsem návrat někde v hlavě měla," přiznala Hingisová, jež v posledních měsících trénuje Anastasii Pavljučenkovovou. "A teď, jak jsem k tomu všemu byla blízko, blízko zápasům, blízko hře, chtěla jsem to zkusit znovu a vidět, jestli mě mohou čekat ještě skvělé časy."

Spekulace o návratu i ve dvouhře, které před pár dny vyvolala slova Lindsay Davyenportové, ale Hingisové dementovala.

"To je úplně jiný svět. I ve World Team Tennis je to brutální, a to se hraje jen na jeden set. Lidé si řeknou, že hraní turnajů je snadná věc. Ale co se děje v zákulisí, nevidí. Třeba jen 6 hodin tréninku v kuse... Když mi bylo 17 let, všechno vypadalo jednoduše, ale teď se můj věk téměř zdvojnásobil."

S Hantuchovou bude Hingisová hrát ještě v Torontu, Cincinnati a na US Open; další plány zatím nemá. "Nemám žádná očekávání. Samozřejmě, že bych do toho nešla, kdybych necítila, že jsem schopná na této úrovni hrát. Uvidíme, co bude dál. Na World Team Tennis to bylo dobré. Ale půjde to i v tomto světě? To je úplně jiná otázka," uvedla Hingisová.

Tenistka se slovenskými kořeny získala celkem 43 titulů ve dvouhře a 37 ve čtyřhře. V roce 1996 se stala nejmladší vítězkou grandslamu, když v 16 letech vyhrála Australian Open, i nejmladší ženskou světovou jedničkou.

- WTA PREMIER CARLSBAD -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 795.707 dolarů)
středeční výsledky (31. 07. 2013)

Čtyřhra - 1. kolo:
Hantuchová/Hingisová (SR/Švýc.) - Görgesová/Juraková (Něm./Chorv.) 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

147
Přidat komentář
Reti64
Škoda Jeleno. V Torontu to musí být lepší, jako před šesti lety!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na Sport1 je živě Raonic, kdyby to někoho zajímalo (mě ne) :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Ule gratulka....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak holky postoupily i ve čtyřhře! :) Porazily francouzský pár a nasazené trojky Ramialison/Thorpe 7:6, 1:6 a 10:8. Je to super, jak se holkám daří. :) Jenom škoda, že to nebylo na tom streamu. Nechápu, proč to tam nenechali ještě na debla, když se to taky hrálo na centrkurtu...
Reagovat
smazaný uživatel
To je zvláštní, já na to na tom streamu koukal. Jediné, co nefungovalo, byla synchronizace mezi zvukem a obrazem. Ty byly snad o minutu rozjeté.

Jinak i ve čtyřhře se Katka dost vztekala, jak jí to nejde. Oproti tomu se zdá být Bára celkem kliďas. Do čtyřhry to je asi dobrá kombinace.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je divné, protože mně se ten stream vůbec nezobrazil. Prostě jsem tam neměl žádné okno na video, jenom bílou stránku... Jinak jsem viděl holky hrát finále juniorského debla ve Wimbledonu a souhlasím s tebou v tom, že se asi dobře doplňujou herně i povahově. Tam si ale Katka vynadala asi jenom jednou za celý zápas... Ale celkově mi přišlo, že si spolu prostě rozumí. Bára je asi taková větší hecířka, nebo jak to mám říct. Něco jako Radek Štěpánek, když hraje debla v Davis Cupu s Berdychem. :D

Jinak jsem si všiml, že taky přispíváš do vlákna Katky na tennisforum.com. :) Já tam nepřispívám, ale občas se tam dívám kvůli fotkám a někdy jsou tam i zajímavé komentáře...
Reagovat
dadaft
zcela tichý zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Ula vypadá jak Aga, snad má i stejný šaty se mi zdá...:)
Reagovat
Sonja
No po tom, co se Aga obarvila, jsou si tuplem hodně podobné...i šaty maj stejný, jo...akorát Ula má 2x tvrdší rány:-D
Reagovat
Sonja
A Jelena se mi zatím moc nelíbí...na to, že zápas teprv začal, už docela dost chyb:-/
Reagovat
Sonja
15 UE za 20 minut hry, tak to se jen tak nevidí, kor u Jeleny:-DD
Snad se ještě zvedne hergot:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jelča je trochu v nepohodě ne? Ale mně přijde i Ula nervní, přitom zatím nemá důvod..
Reagovat
dadaft
škoda těch chyb, mohla by to být parádní přestřelka od základní čáry.
Reagovat
Reti64
Bože, to je zase nápor na nervy... Jeleno proboha, teď už konečně vyhraj svý podání! IDEMO!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Na Novasport dávají legendy Wimbledonu, teď zrovna Bjorka, tak jdu zavzpomínat :))))
Reagovat
gigin
Myslíš jako Borga, Ljunej?
Reagovat
smazaný uživatel
sorry jsem pitomá, myslela jsem na něco jinýho a prsty byly rychlejší než myšlenka :)) Díky za opravu, to se stydím :))
Reagovat
gigin
O nic nejde. Asi jsi naspeedovaná z těch ruskejch hub.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby sis zase nerejpnul, to bys nebyl ty :))
Reagovat
petrulinka
Tak zatím Razzano 4:1, tak to jsem zvědavá, která nakonec bude soupeřkou Petry. Škoda, že ten zápas nejde nikde sledovat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
6-1
Razzano to nějak jde :D
Reagovat
petrulinka
Takže Razzano :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pro mě je to upřímně překvapení :D
Reagovat
smazaný uživatel
nejdříve Světluška, teď Karlička. Ta Razzano mi normálně nahání hrůzu :-o
Reagovat
smazaný uživatel
a loni Serena :D
Reagovat
petrulinka
3x hurá, hurá, hurá. Ode dneška chytnu Slovaksport.tv, takže se můžu dívat na přenosy z Carlsbadu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když nedávají tenis, běžte do lesa :))
http://www.q3.cz/images/59h_iby.jpg

a když nepůjdou streamy, můžete čistit :)
http://www.q3.cz/images/98hriby.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ty jsou! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Viď? Takový jsem v životě nenašla :))
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsou z Černobylu, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky ne, ale dostal jsem chuť na smaženici :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Takové rostou v Rusku :)))

quesh - než bych je očistila, tak by mě ta chuť přešla :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v Rusku měli vždycky všechno největší, dokonce i trpaslíky :-))

Je pravda, že u toho čištění by se asi člověk dost nadřel. :-)
Reagovat
LukasH
Ještě k té Petře a změně kondičního trenéra. Myslím si, že je to dobrá volba. Všetíček by ji mohl vést lépe než ti předchozí. A zase až tolik mi nepřijde, že má vliv to, zda s ní jsou na turnajích nebo ne. Petra dokáže vyhrát celý turnaj, pokud je tam úplně sama stejně jako prohrát v 1. kole s celým týmem v loži.
A k Radku Štěpánkovi: pokud jsou spolu, tak si myslím, že to Petře může jen a jen pomoct. Když už nic, tak Radek rozumí tenisu a vidí jako my všichni, jaký je Petra obrovský talent a určitě se jí pokusí nasměrovat. Toť můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Bajza tu byl všemi kritizován nejvíc kvůli tomu, že s Petrou nejezdil, což se s nástupem Všetíčka nejspíš nezmění. Neříkám, že je potřeba, aby s ní kondiční trenér jezdil pořád, na druhou stranu, kde jinde než při sledování ostrých zápasů má trenér čerpat poznatky ve smyslu, kde je co potřeba zlepšit (a s videem na mě nechoď, to nestačí)? Kapitola sama pro sebe je pak fyzioterapeut, který by s Petrou měl na každém turnaji být skoro povinně.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že je to jen a jen na Petře, my tady o tom můžeme debatit do soudnýho dne... ona si je platí, ona by si měla určovat podmínky tak, aby bylo všechno v souladu s její hrou a kondicí. :)) A ona musí nejlíp vědět, co jí nejde, když stojí na kurtu sama za sebe..
Reagovat
LukasH
Nevím, vážně nemá cenu nad tim nějak diskutovat. Jen jsem řekl svůj názor. Nevíme, jak bude nebo nebude s Petrou jezdit a jestli jí to výrazně pomůže. Jen spíš tak nějak cítím, že by to mohla být dobrá volba. Každá změna teď podle mě povede k pozitivním výsledkům.
Reagovat
smazaný uživatel
No uvidíme. Je fakt, že teď je ta výměna trenérů kontinuální, není 4 měsíce úplně bez kondičního trenéra, jako posledně. Podle mě Petra jako hráčka nejvyšších kvalit a s nejvyššími ambicemi by měla být obklopena lidmi, co makají jenom pro ni, ne se o někoho dělit..
Reagovat
smazaný uživatel
Joooo, je to tam!!! :) Katka vyhrála dvakrát 7:6 a postoupila do čtvrtfinále... Němci se s tím asi nemůžou smířit, tak napsali do pavouka turnaje, že postoupila Lottner. :D Snad to brzy opraví...
http://knollopen.de/drawsingle.php

Jinak je to vlastně první vítězství Katky ve dvouhře, které jsem viděl. :) Viděl jsem ji naživo v Praze, kde prohrála a pak už jsem ji viděl jenom s Bárou Krejčíkovou ve finále juniorského debla ve Wimbledonu... Takže mám velkou radost! :) Nejvíc oceňuju na Katce její bojovnost, protože dneska to bylo určitě vybojované a Katka musela několikrát dotahovat. Oba sety byly vyrovnané, jenom ty tie-breaky byly rozdílné. V prvním Katka odvracela dva setboly a nakonec ho vyhrála 9-7. Ve druhém už to zdaleka takové drama nebylo a Katka ho získala poměrem 7-3. :)

Už se těším na další zápas! :) Jinak dneska čeká Katku ještě čtyřhra s Bárou...
Reagovat
smazaný uživatel
viděl sem kousek prvního a kousek druhého setu, poslouchal sem to ve sluchátkách a byla to docela sranda. Hodněkrát sem vyloženě vyprskl smíchy. Katka má moc pěkný slovník. Taková protivná sprostá holka :D Nic ve zlým, je ještě mladá .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Teda monty, já vím, že ty máš ty svoje půvabné oblíbenkyně, pak kilometry vakua, a pak až ostatní tenistky (nic proti), ale v tom Tvém příspěvku by se na konci jistě našlo místo na jednu větičku o tom, že Bára taky dnes bojovala v tie-breaku; a postoupila dokonce na úkor nasazené dvojky. (Přičemž na rozdíl od Katky musela projít i kvalifikací, kde hrála předevčírem dva zápasy v jednom dni.)

Oběma holkám gratulace!
Reagovat
smazaný uživatel
A co ti brání, abys tu jednu větičku napsal ty? :) Já prostě píšu o tom, kdo mě zajímá a komu fandím. Na tom snad není nic špatného a dělá to tak spousta lidí... Jinak Bára je samozřejmě dobrá a že porazila a její výhra nad Černohorkou Kovinic je velmi cenná. Pamatuju si, jak Kovinic hrála nedávno turnaj WTA v Budapešti... Ještě musím dodat, že Katka s Bárou budou hrát debla na centrkurtu, takže by měl být taky stream. :)

blbec: No, už jsem tady o tom psal... Jasně, pár ostřejších slovíček tam bylo. Přiznám se, že mě to taky občas pobavilo, jak si Katka umí vynadat. :D Jak říkáš, Katka je ještě mládě a časem se to možná změní... Ale jedna věc je, jak to prožívá na kurtu a druhá, jaká je v soukromí. Když si poslechnu nějaký rozhovor s Katkou, nebo přečtu komentář na jejím FB, tak na mě působí jako velmi rozumná a přemýšlivá holka. Když se jí něco nepovede, tak hned dokáže pojmenovat chyby a snaží se z toho poučit... Katka je prostě fajn a hotovo. :)
Reagovat
smazaný uživatel
odkaz na stream, prosím? :) Mě nic nikde nenachází.
Reagovat
smazaný uživatel
Stream je přímo na stránkách turnaje... :)
http://knollopen.de/livestream.php
Reagovat
smazaný uživatel
děkuju, to mě nenapadlo :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://sportoveanalyzy.moxo.cz/hantuchova-radwanska.html
http://sportoveanalyzy.moxo.cz/rybarikova-cepelova.html
Reagovat
carolyn
a nevofrňuj joooooo - chtělas skoro nahý, tak bud ráda aspon za to, sama si nenašla nic :-P
- jen mezi náma: mám toho víc :-D
Tak DelPo a Tommy ok, tu třetí možnost nemusím, nebo radši ani nechci :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevofrňuju, tak ses ptala, přece nebudu koukat na někoho, kdo se mi nelíbí, ať je nahej nebo ne :)))) Jo? Tak mi pak dej nějaké odkazy ze své "soukromé" sbírky :))))) a díky :)
Reagovat
carolyn
Hele nedám, když se ti nelíbí, tak na ně přece nebudeš čumákovat zbytečně:-P
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já nevím, co všechno máš, třeba mě tam něco zaujme :)))
Reagovat
carolyn
mám jen španělskou armádu!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tu ne... ale děkuju za pomoc :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, že na mě myslíš, ale tohle není moc pro mě :))) Tommy, Delpo nebo Tomáš :))
jak jsi dopadla u "zubaře"? jsem si říkala, jestli jsi to vůbec přežila? :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
pardon, mělo to být dole :)
Reagovat
carolyn
:-))) zubař ok, nejprve nabídka - konzultace - zákrok - možnost výběru výplně
Klidně můžu mého osobního zubaře doporučit, jak tobě tak Lopuchovi.
aby jste nezáviděli :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Stan nezklamal? :))))))
Reagovat
carolyn
ba dokonce byla možnost výběru to zkloubit i s tenisem :-)))) takže tak, pohoda, klídek .....
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmmmmmm, asi se taky objednám :)))) Já se právě bála, abys nebyla v tom bezvědomí, když ses tady dlouho neukázala :))))
Reagovat
carolyn
no chvílema i byla, ale né bolestí :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
No, to mě začíná hodně zajímat :))))))
Reagovat
carolyn
však se můžeš také objednat a vyzkoušet sama, jistě spolu najdete společnou řeč při konzultaci :-))
Reagovat
smazaný uživatel
OK, osobní doporučení je vždycky nejlepší :))))
Reagovat
carolyn
Tak ale rychle, než bude mít plno a nebude brát nové objednávky :)) A pak řekneš jaké to bylo
Reagovat
smazaný uživatel
Jdu mu písnout :))) Spíš ty bys mě měla připravit, co mě čeká.. navíc jak si můžeš všechno pamatovat, když jsi byla v bezvědomí? :))) Tady zaprasím TP takovými komentáři :))
Reagovat
carolyn
žádné podrobnosti, víš jak: zažij si sám :-P
psala jsem chvílema, tzn že vím, prostě pamatuju

to je fuk, jindy se tu prasí horšími komenty
jak všichni víme, tady vládne anarchie :-/ bohužel
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně bude Stan, jako každej ješitnej chlap, určitě rád, že ho tady chválíš :))))
Reagovat
Sonja
Můra teď dala na fb rapujícího Dolgopolova...je to rok starý, ale třeba jste to taky neviděli (jako já):-)))
http://www.youtube.com/watch?v=YIrNtbgS_bU
Tu "zpěvačku" strčil do kapsy s přehledem:-D
Reagovat
Sonja
Fun moment last night in Washington, D.C. when Tommy Haas took to the umpire's chair to announce the final rain delay at the Citi Open.
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1002574_10151768352463701_44138409_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Nenašla bys mi někde Tommyho polosvlečenýho? Pořád tu koukám na hezký holky, ale obnaženýho pěknýho chlapa aby člověk pohledal :))))
Reagovat
Sonja
http://socialitelife.com/tommy-haas-shirtless-tennis-practice-photos-02-2012
Reagovat
smazaný uživatel
Já věděla, že je na tebe spoleh :)) Díky moc, kdybys ještě něco našla, dej mi to do vzkazů, abych tady neprudila :)) Ňam ňam :))))
Reagovat
carolyn
a musí to být jenom Tommy?

http://www.banalidad.es/2011/11/22/los-tenistas-espanoles-nos-lo-dan-todo/
Reagovat
carolyn
http://sport.aktualne.centrum.cz/kvitovou-kondicne-povede-vseticek/r~c1d9cc56fab211e2baa4002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=sportbox&utm_campaign=A&utm_term=position-2
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je celkem zajímavá informace..
Reagovat
carolyn
... tak hlavně aby jí to pomohlo
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, Petra podle mě nepotřebovala vyměnit trenéra, ale spíš změnit přístup, donutit svůj tým, aby s ní jezdil po turnajích, aby byl tam, kde ho nejvíc potřebuje. A z tohohle úhlu pohledu mi angažmá člověka, který svůj čas bude muset dělit mezi dva špičkové tenisty, nepřijde jako úplně šťastná volba..
Reagovat
carolyn
tohle je těžké o tom debatit, ona (i její tým) musí vědět sama nejlíp co je pro ni dobré a podle toho se všichni zařídit. Tady se můžeme domnívat co chceme, ale pokud to sní nesdílíme, tak vlastně víme o tom úplné ho*no :-)
Takže spíše veřme, že pokud se rozhodla pro změnu trenéra, ví proč a my doufejme že výsledky se dostaví a snad brzo.
Ale myslím si že už bylo načase něco dělat, dlouho se trápila, tak snad postupně se bude jen zlepšovat
Reagovat
smazaný uživatel
Jen je zajímavé, že to hned spojujou s jejím vztahem se Štěpánkem, přitom já o nich od tý doby nikde neslyšela.... nebo nesbírám drby..:)
Reagovat
carolyn
já myslím, že nikdo jinej, krom novinářů to nespojuje :-)
takže bych to úplně vypustila - hlavní zpráva je změna trenéra, ostatní už je jen ....
Reagovat
slacker
Informace z toho (i jakekoliv jineho) bulvaru bych ignoroval a hlvne nekomentoval nez se objevi stejna informace i na jinych webech.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasný. Na druhou stranu jestli byla stran Bajzy novináři i fandy kritizována proto, že s ní nejezdil, tak v tomhle směru se angažováním Všetíčka mnoho nezmění a do půl roku bude skrz to kritizována stejně, jako teď kvůli Bajzovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Pouze reaguju, co psali v článku, jinak já jsem ta poslední, kterou zajímá, s kým Petra chodí :)) Mě hlavně zajímá, jak teď bude hrát, i když nečekám hned nějaké zázraky :) Ale včera se mi líbilo, i když jen podle čísel :)
Reagovat
carolyn
tak pokud se dostaví kladné výsledky, tak třeba ne :-)

slacker:
přesně tak, psala jsem to tu už minule, že nechápu proč se to tu tak řeší, když se k tomu ani jeden z nich nevyjádřil, prostě pokud to jen tak někdo napíše,bez doložení/potvrzení aktérů, je to info, které nestojí za polemizování.
Reagovat
carolyn
mě je taky jedno kdo s kým co s kým :-))))) sleduju jejich práci, né osobní život - to mě je úplně fuk.
Minule se to tu řešilo úplně zbytečně si myslím, zahltilo to tu komenty a přitom dodnes se k tomu nikdo nevyjádřil
Reagovat
slacker
Mel jsme spise na mysli ignorovat všechny "informace" v clanku tedy i tu hlavni sportovni o novem kondicnim trenerovy. Fotka u clanku se starym trenérem nezbytne zamichani spekulaci o Stepankovy, proste varila misicka kasicku.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo bude chtít, tak se toho chytne stejně, kdo ne, nebude to řešit :)) Možná lítá hejno kachen :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tu změnu už potvrdila i Petra https://www.facebook.com/photo.php?fbid=571788526218564&set=a.188526497878104.51345.185199214877499&type=1&theater
Reagovat
carolyn
Však opravdu bylo načase, už konečně něco zmenit a začít dělat
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to zatím nechává úplně v klidu, dokud neuvidím zvedat Petru nad hlavu trofeje :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Máš snad pocit, že se Petra doteď flákala?
Reagovat
carolyn
nemám, mám jen pocit že se trápila, protože jí to nešlo, tak doufám že se to změní.
Chápu že psaný text může vyznít jakkoli, ale já tím "něco dělat" měla namysli, právě měnit něco na svém týmu
Reagovat
Roger_Federer
Hingisove v 70% forme by zametla herne a psichycky z 15 hračkama z dnešniho top 20 i ve svych 31 letech.
Jeji styl hry by jim absolutne nevyhovoval a nutil by je delat obrovske množstvi chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pěkná krávovina, cos napsal.
Reagovat
Reti64
Někde v hlavě má zřejmě i návrat v snglu, ale ten v ní neprve musí uzrát:-) Rád bych jí, tak jako v roce 2006, viděl na turnajích v Austrálii, to by bylo fajn, dříve to asi nebude:-)
Reagovat
Karl
Za chvíli jde Katka na scénu. Těším se jak malé dítě. :D

http://knollopen.de/livestream.php
Reagovat
smazaný uživatel
Snad mi ten stream dneska půjde... KATKA DO TOHO!!! :)
Reagovat
slacker
To legracni stream :-) .. uplne bez skore a hracky si sbiraji samy micky :
Reagovat
smazaný uživatel
To je normální na ITF turnajích. Je ale fakt, že v Praze měly holky aspoň sběrače míčků... Jinak jsem ten stream dneska naladil, ale chce to chvilku počkat, než se to načte. No a taky je to možná tím, že jsem to zkusil v jiném prohlížeči...

Katka získala dramatický 1. set v tie-breaku. Skvěle zabojovala a otočila to ze 3:5. :) Je vidět a slyšet, že to Katka hodně prožívá a občas si trochu i uleví. No, mně se Katka tak líbí, že jí to klidně odpustím. :) Aspoň je vidět, že jí to není jedno... Soupeřka taky není úplně potichu. :D

Tak snad to Katka dotáhne... POJĎ KATKO!!! :)
Reagovat
slacker
Ja u toho streamu trpim, nejsem si jist které je Katka. Ta co vypada jako Katka se zda ze taha za kratsi provaz, podani opticky slabsi vyhazuje se a vzteka se a raketa se obcas poda se zemi, to prece nemuze byt ona :-)). Opticky bez znalosti skore to vypadalo na jasnou zalezitost
Reagovat
smazaný uživatel
Katka je v těch černobílých šatech, sluší jí to. :) To bych neřekl, že je Katka horší. Začátek 2. setu měla sice slabší, ale pak zase srovnala z 0:3 na 3:3. Teď bohužel ztratila servis a prohrává 3:4. Jo, na podání chce Katka určitě ještě zapracovat, ale už i dneska ukázala, že se do toho umí opřít. Jedno eso tam dala pěkné... V 1. setu Katka rozhodně horší nebyla. Možná chvílemi jo, ale pak tam byly gemy, kde naopak soupeřka tahala za kratší konec. Je fakt, že Lottner ze začátku moc nechybovala... No a že se Katka někdy vzteká a hází raketou, to já vím. Ona sama říkala, že jí samotnou to občas mrzí a chce se toho co nejvíc vyvarovat. Ale víš, jak to je. Stokrát si můžeš říkat, že budeš v klidu a když přijdeš na kurt, tak to stejně prožíváš po svém... Já jsem byl zvyklý na Viku model 2009, takže to pro mě není žádný problém. :) Level Barunka Strýcová to ještě zdaleka není. :D Jinak to jednoznačná záležitost určitě není, je to vyrovnaný zápas. Já nepotřebuju skóre, stačí poslouchat rozhodčího. :) Ale že si musí holky samy sbírat míčky, to je pakárna. Ale když zůstane někde blízko sítě, tak ho třeba před druhým servisem můžou nechat ležet. Ne každý to však povoluje...
Reagovat
smazaný uživatel
Rebrejk a Katka srovnává na 4:4! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Katka je ta bližší?
Reagovat
smazaný uživatel
Momentálně ne. :D

A další rebrejk - 5:5! :)
Reagovat
smazaný uživatel
V Reale Madrid sa zblaznili
120 melonov za Balea
Reagovat
smazaný uživatel
Však je to výmysl AS zatím, nci není potvrzené. Ale pokud je to pravda, tak to bude neskutečná píčovina, nemá větší hodnotu jak 50-60 milionů. Ale Levy jako správný židák umí obchodovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Je fajn, že je soudnější, než někteří místní diskutéři. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to už je moc :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Copak, máš pocit, že má na top 10, přestože ona sama si ani netroufá začít? Jo, tak to je fakt moc :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jéje, ty aby sis zase nerejpnul. :D Já říkám, že Martina by na to pořád měla i ve dvouhře. Že se jí nechce, to je věc druhá... Je fakt, že v deblu si to člověk asi víc užije a ona už se možná nechce tolik stresovat. To taky celkem chápu... Nevadí. Důležité je, že se vrátila a vůbec bych se nedivil, kdyby v deblu vyhrála ještě nějaký GS. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, ale když Martina svým prohlášením vlastně nepřímo naznačila, že nejsem až takový mimoň, za kterého mě tu všichni máte, nemohl jsem odolat. ;-)
Že v deblu či mixu vyhraje i grandslam, to je klidně možné, v tom s tebou souhlasím. Ale v singlu? To si měla vzpomenout tak dva až tři roky zpátky. Jako nenasazovaná by hned v úvodních kolech narážela na tu největší špičku a nemyslím, že současná špička je na tom tak špatně, aby si neporadila s hráčkou, která byla na absolutním vrcholu před více než 10 lety..
Reagovat
smazaný uživatel
Já neříkám, že by Martina vyhrávala GS i ve dvouhře, ale na Top 20 by podle mě měla.
Reagovat
smazaný uživatel
"Herně třeba na top20 snad mít bude, jenomže nebude nasazovaná." 31.07.2013 20:46
"Pozor. Nemyslím si, že Hingisová bude nějak zářit." 31.07.2013 17:14
"Zas jak se podívám na o 10 let starší Kimiko, která je 60. nebo tam někde, tak horší snad být nemůže." 31.07.2013 19:33

Z těchto mojich citací by sis měl odvodit, že si nemyslím, že by to herně bylo supr trupr. Na tvojem komentáři mě pobavilo úplně něco jiného. A né, já ti psát nebudu co.
Reagovat
smazaný uživatel
Monty25: jako nenasazované by jí ale hodně dlouho trvalo, než by se tam propracovala. A čas jde proti ní..

janekda: to je škoda, mohl jsem se taky zasmát
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiši, nikdo nepsal, že to snad bude nová světová jednička. Ale i z tohoto rozhovoru jasně plyne, že si je Martina dobře vědoma toho, že by musela hodně moc dřít, a do toho se jí už možná tolik nechce, protože i tělo odvyklo....Takže si bude užívat ve čtyřhře. Neznamená to však, že kdyby se rozhodla to podstoupit, že by to byl propadák....
My zde spekulovali, kam by se asi tak mohla dostat, kdyby se rozhodla hrát singla.

A jasné bylo snad každému, že by musela být především perfektně připravená fyzicky, aby současné tempo tenisu zvládala. Myšlenky na umístění kolem 50. či 20. místa, mi nepřišly nijak utopické. V ženském tenise není tak silná konkurence jako v mužském, kde se třeba DelPo hrabal zpět do desítky dva roky.
Záleželo by samozřejmě na losech - musela by nejdříve objíždět slabší turnaje a na těch větších mít štěstí na soupeřky v prvních kolech, aby se někam začala posouvat.
O tom, že by musela uzpůsobit a zmodernizovat určitým způsobem i svou hru, se tu mluvilo také. Ale do první padesátky by se podle mě dostala s přehledem....

Ale psát o někom, kdo zakončil rok 2006 na 7. místě, jako o tom, jehož tenis je minulostí, tak to přijde zase nesoudné mně....

I když svá vrcholná léta zažila na konci devadesátých let, nedá se vůbec říci, že si po návratu vedla špatně. A od roku 2007 se tenis zase tolik nezměnil....
Reagovat
smazaný uživatel
No někteří jí tu pasovali alespoň do top 10, ne do top 50. Ostatně ani já jsem netvrdil, že by se do top 50 nemohla dostat. A o žádném propadáku jsem nehovořil.

Že v ženském tenise není tak silná konkurence jako v mužském? Přijde na to, taková Andrea Petkovičová se do top 10 hrabe už rok a ještě ani zdaleka v cíli není, takže ani mezi ženami postup žebříčkem směrem vzhůru není zas taková sranda a stojí spoustu námahy a času. A právě čas je to, čeho moc nazbyt nemá. A znovu opakuji, že s top 50 problém nemám, ale s top 20 a výš, tomu prostě nevěřím.

Martina svůj vrchol prožila na konci 90. let, ne v roce 2006. A na konci 90. let ženský tenis fakt vypadal jinak. To není nesoudnost, to je fakt. Jen porovnej, jak vypadalo wimbledonské finále Hingisová - Novotná a jak třeba finále Kvitová - Šarapovová. Ten rozdíl je prostě hodně viditelný.

Neříkám, že si po návratu vedla špatně. Na druhou stranu pro bývalou jedničku a několikanásobnou GS vítězku je 6. pozice prostě málo, nehledě na to, že v "druhé vlně" žádný GS už nevyhrála.. A od té doby uplynulo dalších 7 let, což je ve sportu, zvlášť v tenise, hodně.
Reagovat
LukasH
U Martiny by nejvíc záleželo na fyzičce, pokud by se chtěla vrátit do singlu. Protože by nehrála tak silově, musela by běhat jako Radwa nebo Errani, což je asi vzhledem k jejímu věku nemožné. A to myslím, že je důved, proč se do singlu nevrátí. Sereně je sice taky přes třicet, ale to je jiná kapitola.
Píšu to proto, že trochu nesouhlasím s tím, že by neuspěla se svým nesilovým tenisem. Na tu top 20 by i měla, kdyby hrála konzistentě, nevyhazovala a hrála chytře - viz. Errani. To, že by to dneska na 95% neuběhala, je věc druhá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, v ženském tenise rozhodně není tak silná konkurence jako v mužském. Muži jsou daleko silnější a pole je vyrovnanější. U žen jsou rozdíly daleko větší než u mužů.

Vypíchl jsi zrovna Andreu. Ale ta po návratu nehraje zdaleka tak dobře, jak hrála před zraněním, herně to stále vůbec není ono.
Jsou zase jiné příklady hráček (Justine, Kim), kterým se návrat povedl rychle. Nakonec i Světlana se několikrát vracela po zranění, Petra Cetkovská rok klempírovala a zase jí to jde. A jsou i jiné příklady....
Opravdu si nemyslím, že patří rovnítko mezi konkurencí v mužském a ženském tenise. U žen je těch nejlepších pár (je to tak u většiny sportů), ale u mužů je to daleko našlapanější.

A opravdu jsem si nevšiml, že by včera někdo psal o tom, jak by vyhrávala GS. Ale nemohu souhlasit s tím, že je Martiny tenis minulostí - pod minulostí si představuji něco jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
Mezi ženský a mužský tenis rovnítko nedávám, ale nemyslím si, že by konkurence v ženském tenise byla tak slabá, jak tu předesíláš. A upřímně, je rozdíl, jestli pauza trvá půl roku, rok, nebo bezmála 6 let. A je rozdíl, jestli se vrací v 27 či ještě dříve, jako třeba Kim, a je rozdíl, jesli se vrací v 32 letech, jako teď Martina.

Tenis se mění velice rychle a od dob, kdy Martina byla na vrcholu (což opravdu není rok 2006) se změnil velmi.
Reagovat
slacker
Konkurence v zenskym sportu je obecne slabsi nez v muzskem sportu. Vetsina zen se realizuje jinak nez ve sportu takze prosadit se v zenske kategorii je snazsi.
Reagovat
smazaný uživatel
nemas nahodou video Victorii zo vcerajsieho zapasu

aj to s tou tortou
Reagovat
smazaný uživatel
Snad jedině, že by to někdo natočil na mobil..
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel nemám. Streamy nebyly a není ani žádný sestřih na webu WTA... :(
Reagovat
Frick
Myslíte si, že to může být i jistý trend, že místo "zázračných" děcek kolem 15 - 18 let, budou na kurtech v blízké budoucnosti zářit spíše zkušené hráčky kolem 27 až třeba 33 let? Serena, Na-Li, Vinci, Stosur, Bartoli... Hráčky přes nebo těsně před třicítkou a asi se nedá spoléhat, že by chtěly rychle končit...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2013/07/31/Heritage-1985-1989-No-1-Lendl.aspx

zajimave komentare pod vyrocnim clankem ATP... sorry za OT
Reagovat
smazaný uživatel
Il ritorno di Martina...Sympatická kobylka je zpět, jen škoda, že u toho musela být má oblíbená Julie...
Reagovat
dadaft
tak jsem to rozjel, nanečisto se tipuje fajn. ))
dnes: Cirstea, "ovar" Jelena - Ula.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych spíš viděl Soraninu výhru i s handicapem -3.5 1.91. Ale nejdu do toho.
Reagovat
gigin
http://www.q3.cz/images/56anicka1.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
WOW!!
Reagovat
smazaný uživatel
Woooow!!! Anička je nádherná žena! :)

Tady mám další fotky... Prostě bohyně! :)
http://img441.imageshack.us/img441/1054/yiu7.jpg
http://img708.imageshack.us/img708/7100/62vl.png
Reagovat
smazaný uživatel
Ivanovic je doska

taka Vicka to je INE
:DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
No a co, já jsem dolňák! :D Mně se líbí Anička i Vička. :)

A když chceš Vičku, tak tady máš jednu narozeninovou... :)
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1004657_10152061014546102_1709455310_n.jpg
Reagovat
Sonja
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/59595_10151610234773311_1332843999_n.jpg

Ana je krásná:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu, já jsem taky dolňačka :)))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je vidět, že i neprototypy ženské krásy můžou vypadat skvěle, myslím Sam, tam jí to sekne :))
http://www.q3.cz/view.php?filename=44Agnieszka_Radwanska_Sa.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Och, to je nádhera :-))
Reagovat
BooOoo
kam sakra na ty fotky chodíte ???!! jsou krásné
Reagovat
smazaný uživatel
No fotky teda nic extra..., je mezi tenistkama nějaká opravdu šarmantní a rajcovní La Bella Donna?
Reagovat
smazaný uživatel
Ta giginova fotka je z Facebooku Any a já nacházím hezké fotky většinou tady... :)
http://tt.tennis-warehouse.com/showthread.php?t=87961&page=2135
Reagovat
smazaný uživatel
Tady máš Donnu... :)
https://si0.twimg.com/profile_background_images/378800000002078494/8846a21010507e3216788db8989fb615.jpeg
Reagovat
dadaft
Samantha
http://cdn.tennisearth.com/photos/Samantha_Stosur/Samantha_stosur4792_tbf.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, to je moc hezká fotka, tady jí sluší.... netradiční krása :))
Reagovat
dadaft
Lindsay asi jenom čeřila vodu )), Martina se na singla zřejmě nenechá ukecat.....................

když už jsme u božské Lindsay a Martiny:
finále US Open 1998
http://www.youtube.com/watch?v=fHbo8Fn8ZkM
(obraz hrozný, tenis báječný - tomu zápasu chyběl jen a pouze třetí set, jinak nic))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Nemluvila o tom jenom Davenport, ale taky Tracy Austin. Ta má poslední dobou samé "zaručené" zprávy... :D

No, tak nakonec se Martina asi opravdu soustředí jenom na debla. Na druhou stranu, nikdy neříkej nikdy... Každopádně v deblu to Martina klidně může dotáhnout zase až na vrchol a vydržet třeba do čtyřiceti. První zápas se jí spolu s Dankou hodně povedl... Jenom škoda, že už nehraje Anna Kournikova, která byla dřív deblovou partnerkou Martiny. :)
Reagovat
dadaft
pokud jde o půvab, Danka za Annou nezaostává.
vždycky mě překvapí, jak dobře Daniela vypadá v šatech - na skupinových snímcích ve večerních róbách s jinými hráčkami často všechny doslova zastiňuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, Danka je moc krásná. Ovšem Anna byla prostě něco extra... :)
http://www.straitpinkie.com/wp-content/uploads/2011/09/anna-kournikova-0035.jpg

Navíc se Anně s Martinou dost dařilo. A taky jim to spolu slušelo... :)
http://farm3.static.flickr.com/2460/3646126255_e971029139.jpg
Reagovat
Reti64
Půvabný návrat, gratuluju!:-) S Danielou mají teď deblovou bilanci 7:3, v Miami 2007 spolu hrály v semifinále. Pro diváky příjemné, pro hráčky už méně:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist