Hingisová s Mirzaovou si jako první zajistily účast na Turnaji mistryň ve čtyřhře

15. 7. 2015, 10:24
Aktuality 12
Wimbledonské šampionky Martina Hingisová a Sania Mirzaová jsou prvním deblovým párem, který se kvalifikoval na říjnový Turnaj mistryň v Singapuru. Mirzaová bude titul obhajovat, bývalá vítězka dvouhry i čtyřhry Hingisová si na prestižní tenisové akci zahraje po devíti letech.
Profily hráčů
Sania Mirzaová a Martina Hingisová

Spolupráce Švýcarky Hingisové s osmadvacetiletou Indkou Mirzaovou začala letos v březnu a 14 zápasů v řadě nenašly přemožitelky. Získaly tituly v Indian Wells, Miami a Charlestonu. Čtvrtou společnou a první grandslamovou trofej pozvedly v neděli ve Wimbledonu. Vrátily se tak do čela hodnocení letošní sezony a jako první si zajistily účast na Turnaji mistryň ve čtyřhře.

"Pro mě jako Asiatku je úžasné hrát v Singapuru, podpora diváků je tam neuvěřitelná. S Martinou jsme dosáhly skvělých výsledků a udělám všechno, abych titul obhájila," uvedla na webu Turnaje mistryň nejlepší deblistka světa Mirzaová, jež loni triumfovala s Carou Blackovou ze Zimbabwe. Až po boku Hingisové se stala první indickou světovou jedničkou i grandslamovou vítězkou ve čtyřhře žen.

Čtyřiatřicetiletá Hingisová, vítězka dvouhry v letech 1998 a 2000 před prvním ukončením kariéry, nastoupí do debla s pátou partnerkou. Předtím to byly Helena Suková, Španělka Arantxa Sánchezová-Vicariová, Jana Novotná a Ruska Anna Kurnikovová. 

Účast v Singapuru by neměla uniknout ani vítězkám letošního Australian Open a Roland Garros Lucii Šafářové a Bethanii Mattekové-Sandsové, které jsou v žebříčku Road to Singapore na druhém místě s minimální ztrátou na vedoucí duo Hingisová/Mirzaová.

Poslední osmé místo momentálně drží Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou. Na dvanácté příčce je Barbora Strýcová s Nizozemkou Michaelou Krajicekovou.

Ve dvouhře si rekordně rychle pojistila start "nepřemožitelná" Serena Williamsová z USA, do elitní osmičky patří zatím i Šafářová, Karolína Plíšková a Petra Kvitová.


Ženská tenisová elita se v Singapuru představí od 25. října.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
tommr
a to i kdyby už do konce sezóny neuhrály ani bod. Devátej nejlepší pár Muguruza + CSN na ně ztrácí 3275 bodů a to už prostě nemůžou stáhnout vzhledem k tomu, že se bude hrát už jen 1 GS ...
Reagovat
slacker
Uz se matematiku
Reagovat
tommr
a ty se nauč česky demente ...
Reagovat
slacker
nechovej se jako zvire
Reagovat
sprchon
Jistej asi ne, ale hodně pravděpodobnej určitě. ;)
Reagovat
tommr
neumím si představit, že by se před ně ještě dokázalo dostat sedm párů. Teoreticky to sice možný je, ale prakticky je to zcela vyloučený ... :)
Reagovat
slacker
No ale podstatna je prave ta teorie. Kdyz neumis spocitat bodovou hranici, tak se musis ridit dojmy.
Reagovat
pepin
Že se s ním vůbec zabýváš, právě kvůli takovým dementům sem spousta normálních lidí přestala chodit, protože by to bylo jen o hádání a dohadování.
Reagovat
sprchon
Tommr je důležitou součástí TP. Jeho pesimismus, nebo chcete-li "tommrování" často přináší ovoce v podobě úspěchů našich holek. ;)
Reagovat
slacker
neprinasi. hlavne neumi pochvalit bez nejakeho ale, nebo priznat chybu
Reagovat
tommr
já bych se s tím dementem sám od sebe nezabýval, ale on se na mě pověsil jako veš a nedá se setřást. Vůbec se nedivím, že sem spousta slušnejch lidí přestala chodit. Za chvíli tady nebude ke čtení nic jinýho než ty slackerovy zvratky ... :(
Reagovat
slacker
Jak si proboha prisel na to ze Pepin minil me? Zvratky tu produjes ty, quesh, fandina a dalsi vam podobni
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist