Hingisová s Mirzaovou zakončily parádní sezonu triumfem na Turnaji mistryň

1. 11. 2015, 09:49
Aktuality 27
TURNAJ MISTRYŇ - Martina Hingisová a Sania Mirzaová vyšperkovaly svou letošní dominanci suverénním triumfem na Turnaji mistryň. Světové jedničky ve finále deklasovaly Španělky Muguruzaovou a Suárezovou a soutěží prošly bez ztráty jediného setu. Sezonu zakončily 22 výhrami v řadě a ziskem celkově 9. trofeje.
Martina Hingisová a Sania Mirzaová

Švýcarka Martina Hingisová a o šest let mladší Indka Sania Mirzaová spojily síly letos v březnu a od prvního společného zápasu začaly ženskému deblu dominovat. Sezonu zakončily s bilancí 55 výher a 7 porážek, z šestnácti turnajů si odvezly devět trofejí.

Po Indian Wells, Miami, Charlestonu, Wimbledonu, US Open, Kantonu, Wuhanu a Pekingu přidaly také titul z prestižního Turnaje mistryň. V pěti zápasech v Singapuru neztratily ani set, v dnešním finále pak smetly 6-0 6-3 v prvním vzájemném střetnutí Španělky Garbiñe Muguruzaovou a Carlu Suárezovou-Navarrovou a od Martiny Navrátilové převzaly trofej, která je po ní pojmenována.

Sania Mirzaová a Martina Hingisová"V těch posledních gamech jsem cítila trochu tlak. Ale Sania dnes hrála opravdu neskutečně. Byla všude, byla za mnou, byla vedle mě, byl jí plný dvorec," chválila Hingisová svou parťačku. "Vybrala jsem si skvělou partnerku, je to skvělý člověk na kurtu i mimo něj," pochvalovala si.

"Užíváme si spolu spoustu legrace, funguje nám to i mimo kurty," potvrdil osmadvacetiletá Mirzaová. "Letos jsme dokázaly velké věci a tohle je ještě něco navíc. Je to podruhé, co jsem tu dokázala vyhrát. Do Singapuru se budu vždy ráda vracet. I proto, že jsem tu ještě neprohrála," uvedla nyní již dvojnásobná šampionka, jež loni triumfovala se Carou Blackovou a v Singapuru má po dnešku bilanci 10-0.

Šestnáct tenistek, které získaly 50 a více deblových titulů
Martina Navrátilová, Rosie Casalsová, Pam Shriverová, Billie Jean Kingová, Natasha Zverevová, Lisa Raymondová, Jana Novotná, Arantxa Sánchezová-Vicariová, Gigi Fernándezová, Helena Suková, Larisa Neilandová, Cara Blacková, Rennae Stubbsová, Wendy Turnbullová a Liezel Huberová, Martina Hingisová

Čtyřiatřicetiletá Hingisová vyhrála Turnaj mistryň potřetí v kariéře a navázala na své triumfy z let 1999 a 2000, kdy zvítězila s Ruskou s Annou Kurnikovovou. Navíc získala jubilejní 50. deblový titul, což se v historii povedlo jen patnácti tenistkám.

Věčně usměvavá švýcarsko-indická dvojice zakončila sezonu jubilejním 10. finále a už 22. vítězným zápasem v řadě. Poslední porážku utrpěla v srpnu v Cincinnati, od té doby ztratila jen dva sety.

"Tohle byl skvělý týden a parádní konec roku. Děkuju své partnerce, že se mnou hrála skoro celou sezonu. Byla to pro mě čest a už se těším na další sezonu," dodala Mirzaová.

Garbiñe Muguruzaová a Carla Suárezová-NavarrováDvaadvacetiletá Muguruzaová s o pět let starší Suárezovou hrají společně druhým rokem a obě sezony zakončuly na Turnaji mistryň. Na ten letošní se sice dostaly až jako druhé háhradnice, dnes si však díky tomu zahrály ve svém největším finále. Sbírku tří titulů ale o nejcenněšjší trofej nerozšířily.

"Dostaly jsme se sem na poslední chvíli, ale bylo to pro nás něco neskutečného zahrát si v takovém finále," řekla Muguruzaová. "Vítězkám gratulujeme, byly skvělé celý rok a tohle vítězství si zasloužily. A děkuju Carle, že se mnou celý rok vydržela hrát, někdy to se mnou není snadné," dodala dvaadvacetiletá finalistka letošního Wimbledonu ve dvouhře, jež zakončí rok jako světová trojka. V Singapuru odehrála devět zápasů během osmi dnů, neboť startovala i singlu, v němž skončila ve včerejším semifinále.

"Gratuluju Sanie a Martině. Teď už vím, proč jste světovými jedničkami," rozesmála publikum i své soupeřky Suárezová. "A děkuju Garbiñe, protože to pro ni muselo být těžké hrát tady dvouhru i čtyřhru. Byl to úžasný týden a já si ho moc užila," dodala sedmadvacetiletá Španělka.

• TURNAJ MISTRYŇ 2015 •
Singapur, tv. povrch, 7.000.000 dolarů
nedělní výsledky (01. 11. 2015)
• Čtyřhra - finále •
Hingisová/Mirzaová (1-Švýc./Ind.) - Muguruzaová/Suárezová (8-Šp.) 6-0 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Cico93
Reagovat
VlS
kdy bude los na Elite?
Reagovat
smazaný uživatel
https://en.wikipedia.org/wiki/2015_WTA_Elite_Trophy_%E2%80%93_Singles
Reagovat
EllNino
Bomby, které Sania dává, by podle mě stačily ještě na 100 v singlu, má fakt neskutečnej švih :) Gratulace holky
Reagovat
smazaný uživatel
když ho před pár lety hrála,tak se jí to už ale nedařilo
Reagovat
blixa
Co jsou platný bomby, když to neuběhá ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
navíc i v tom deblu dominuje Martina,jen dneska se to v pravý moment Sanie povedlo
Reagovat
PetaM
Včera taky dominovala Sania, Martina se vůbec nechytala ...
Reagovat
smazaný uživatel
včera jsem to neviděl, ale třeba ta otočka ve finále na US open,tam Martina kralovala
Reagovat
Meceon
bych se vsadil,že hrát Navrátilová s Novotnou turnaje WTA ,tak masters udělají...takovou to má úroven
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovská gratulace Martině se Sanií. :-) Je úžasné, že je Martina v tolika letech schopna takhle hrát :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace :-) Sania je neskutečná. Škoda, že už nehraje singla...
Reagovat
Herbert_Hoover
Heh, pěkný timing :D
Reagovat
smazaný uživatel
být no.1 v deblech je lepší,než objíždět challengery v singlech
Reagovat
smazaný uživatel
Proč challengry (ITFka)?? Sania byla v singlu i v Top 30...
Reagovat
smazaný uživatel
ale kdy?
Reagovat
Herbert_Hoover
Pokud bych si myslel, že by objížděla jen Futury tak bych to samozřejmě nepsal, to by bylo jasně lepší, aby se věnovala jen singlu. Věřím však, že by jen futury neobjížděla, v ruce to má a ničí často od baseliny.
Reagovat
Herbert_Hoover
*věnovala jen deblu, pardon
Reagovat
VlS
No, tak na Futures by si musela něco pořídit, co nemá a vzdát se něčeho co má, říká se tomu změna pohlaví, protože Futures hrají jen chlapci :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Haha :) myslím, že víš, jak jsem to myslel, je to v podstatě to samé, Futures a ITF..ale proti gustu (prudu) žádný dišputát :)
Reagovat
PetaM
Sania na to nemá fyzičku. Nestačí to mít jen v ruce ...
Reagovat
VlS
je jednička v deblu úplně právem, je neskutečná.
Reagovat
Herbert_Hoover
To ano :) ale možná je škoda, že se už věnuje jen deblu, podle mě by měla stále co říct i v singlu :)
Reagovat
VlS
Na singl nemá fyzičku
Reagovat
Meceon
a za rok vyhraje turnaj mistryn navrátilová s novotnou...nevím proč hrají veteránské soutěže
Reagovat
smazaný uživatel
zatím Navrát. vypadá ,že jí to předávání trofejí baví víc,než přebírání, ale určitě by se v deblu neztratily
Reagovat
VlS
Protože by si nejspíš neškrtly
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist