Hingisová s Paesem vyhráli smíšenou čtyřhru i na US Open

12. 9. 2015, 07:42
Aktuality 6
Martina Hingisová s Leandrem Paesem vyhráli smíšenou čtyřhru i na US Open. Švýcarko-indická dvojice porazila ve finále domácí pár Bethanie Matteková-Sandsová/Sam Querrey 6-4 3-6 10-7 a navázala tak na letošní triumfy z Australian Open a Wimbledonu.
Leander Paes a Martina Hingisová

Martina Hingisová s Leandrem Paesem se ve smíšené čtyřhře na postup do finále příliš nenadřeli. Dva páry proti nim vůbec nenastoupili a k účasti ve finále jim tak stačilo vyhrát pouhé dvě utkání.

Zápasový deficit však na švýcarsko-indickém páru nebyl příliš znát. Ve finálovém duelu čtvrtý nasazený pár zdolal domácí dvojici Bethanie Matteková-Sandsovová/Sam Querrey. Indicko-švýcarská dvojice si za celý zápas připsala celkem 32 vítězných úderů, a přestože v rozhodujícím super tie-breaku prohrávala už 1-4, dokázala se zvednout a nakonec po 77 minutách hry slavila vítězství už na třetím grandslamu v letošním roce.

Čtyřiatřicetiletá Hingisová s dvaačtyřicetiletým Paesem navázala na letošní triumfy z Australian Open a Wimbledonu. Celkem má bývalá světová jednička na kontě 19 grandslamových titulů, z toho pět ve dvouhře. Dvaačtyřicetiletý Paes, který je v indické nominaci pro baráž Davisova poháru s českým týmem, získal svůj 16. grandslamový titul.

"Já rozhodně nemám tolik tenisové talentu jako Martina, ale mám odvahu a vytrvalost. Když se mi nedaří, tak se pokaždé snažím najít cestu, jak něco zlepšit. Miluju týmovou práci a jsem opravdu šťastný, že můžu hrát právě s Martinou. Oba nás to moc baví a maximálně si to užíváme. Zažíváme skvělý rok, teď jsme vyhráli třetí grandslamový titul a to je parádní výsledek," komentoval po finálovém utkání indický tenista.

Hingisová s Paesem se stali prvním párem od roku 1969, kterému se podařilo uspět na třech grandslamech v kalendářním roce. "Je to něco nepopsatelného. Jsem opravdu šťastná, že jsme to dokázali. Děkuji Leandrovi za to, že s ním můžu hrát. Výborně si rozumíme a jsme skvěle sehraní. Když nefunguje základní plán, máme v záloze další a další. Myslím, že se výborně doplňujeme a právě díky tomu se nám tak daří," konstatovala Švýcarka.

• US OPEN 2015 •
USA / New York, tv. povrch, 20.102.700 dolarů
smíšená čtyřhhra (11. 09. 2015)
• Smíšená čtyřhra - finále •
Hingisová, Paes (4-Švýc./Ind.) - Matteková-Sandsová, Querrey (USA) 6-4 3-6 10-7

Komentáře

6
Přidat komentář
brixner
Ano, mám je rád oba, je vidět, že si tenis užívají! Ten Leander má zatraceně zlatou ruku, podobnou míval i Bertolucci, i když už to je hrozně dávno...Tady by se klidně mohl očekávat útok na Grand Slam!
Reagovat
COMEON
Chvála Bohu že sa Martina vrátila naspäť k tenisu. Toľko GS čaká ešte na ňu.
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
blixa
Jasná věc, čtyřhra se dá hrát do čtyřicítky, mix ještě déle ;-)
Reagovat
Fandina
Přesně tak. Martina Navrátilová vyhrála mix na USO dokonce v padesáti!
Reagovat
Cico93
Výborne!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist