Hingisová se po čtyřech letech vrátila do Prahy a věří v zázrak

7. 2. 2018, 14:56
Aktuality 13
Téměř po čtyřech letech se tenistka Martina Hingisová vrátila do Prahy. Sedmatřicetiletá bývalá světová jednička, která má česko-slovenský původ, přicestovala se švýcarským fedcupovým výběrem k víkendovému zápasu 1. kola Světové skupiny proti domácímu celku a poprvé zastává roli týmové trenérky. Věří, že jejím svěřenkyním se v O2 areně povede malý zázrak a favorita dokážou zaskočit.
Profily hráčů
Martina Hingisová

"V Praze jsem poprvé od chvíle, co jsem tu byla na exhibici (s Janou Novotnou) na Spartě. To už jsou asi čtyři roky. Vždy sem ráda přijedu, mám tu samozřejmě hodně vzpomínek," řekla novinářům Hingisová.

"I když já jsem vlastně spíš Moravačka, v Praze jsem tolik nebyla. Ještě dříve jsme tu jezdili na Fed Cup nebo Davis Cup, od té doby jsem tu byla jen párkrát. Hrála jsem extraligu za Prostějov, tak to bylo vždy proti Praze," dodala s úsměvem rodačka z Košic, která má matku Češku a otce slovensko-maďarského původu.

Proti českému fedcupovému týmu se dosud dvakrát představila jako hráčka. V roce 1998 pomohla k výhře 4-1 v Brně a předloni v Lucernu naopak v rozhodující čtyřhře spolu s Viktorijí Golubicovou podlehly páru Karolína Plíšková, Lucie Hradecká.

V závěru minulého roku již potřetí ukončila kariéru a v Praze se tak nyní představí v nové roli - poprvé jako trenérka švýcarského týmu. Že si atmosféru O2 areny už jako aktivní hráčka neužije, ji nemrzí.

"To rozhodnutí, které jsem udělala, nebylo ze dne na den. I deblové partnerce jsem na začátku sezony říkala, že to bude můj poslední rok. Už dvakrát jsem tenis nehrála, takže to pro mě není nic nového," podotkla.

"Když je člověk jednou hráčem, vždy ho to nějak táhne na kurt. Je to trošku jiné být u toho, nebo v tom. Ale být na tour, to cestování, to už mi nechybí. Jsem ráda, že teď mohu být v pozici jako kouč. I tým chtěl, abych zůstala. V prosinci, kdy máme vždy společnou večeři, mi holky říkaly, že by byly rády, kdybych zůstala u fedcupového týmu," uvedla.

Trénování pro ni není novinkou. "Koučovala jsem Sabine Lisickou, Anastasii Pavljučenkovovou, měla jsem i pár juniorek, takže trošku nějaké zkušenosti mám. Samozřejmě tým je něco úplně jiného, ale dobře znám kvality našeho týmu a doufám, že trochu pomůžu," řekla Hingisová.

České hráčky dobře zná a pokusí se na ně něco vymyslet. "Co, to si nechám na víkend. Až se bude přesně vědět, kdo proti komu bude hrát, co má každá hráčka ráda a nerada. Češky jsou samozřejmě favoritky, vyhrály pět z posledních sedmi ročníků. Ale ve Fed Cupu člověk nikdy neví. Doufám, že vytáhneme maximum možností a pokusíme se o malý zázrak," dodala Hingisová.

Na procházku po Praze zatím neměla čas. "Tím, že mám novou funkci, tak jsem se ještě moc daleko nedostala. Celý den jsem na kurtu nebo na hotelu," doplnila.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

13
Přidat komentář
Fandina
"Mladá Hingisová" o povrchu v hale - Je to velmi pomalé, byly jsme až trochu překvapené.

A ještě řekla - "Přijde se podívat plno známých a členů rodiny. Budu mít velkou podporu, navíc přijede i hodně lidí ze Švýcarska."

https://www.tyden.cz/rubriky/sport/tenis/mlada-hingisova-prahu-miluje-v-o2-arene-ji-zaskocil-povrch_466493.html
Reagovat
peggy
Prala bych Martine aby to nebyl zazrak,ale pravda!!!
Reagovat
tommr
tak to teda není moc hezký vůči našim holkám. Copak ti udělaly?
Reagovat
bIbec
já na zázrak nevěřím, ale dovedu si představit, že Švýcarky zvítězí (což by nebyl zázrak)
Reagovat
Kozoroh
18. místo - Tracy Austinová
http://www.tennis.com/pro-game/2018/02/50-greatest-players-open-era-w-no-18-tracy-austin/71928/

Dnešní díl WTA-seriálu Steva Tignora se věnuje nejmladší vítězce US Open v celé historii tohoto podniku (v roce 1979 jí bylo 16 let, když ve finále porazila Chris Evertovou).
Reagovat
marekv
Na tu exhibici nikdy nezapomenu. Strašně pršelo a program turnaje byl ukončen. Exhibice ale byla přesunuta do tréninkové haly. Nemnoho lidí co zůstalo sneslo několik laviček ke kurtu, jinak se stálo v bezprostřední blízkosti. Pak byla i podpisovka s focením. Super atmosféra.
Mimochodem jsem si byl pro podpis i u Jany Novotné...
Reagovat
blixa
Ty musíš bejt strašně otravnej chlap. K čemu ti ty podpisy proboha jsou ? Kdyby ti bylo 10, něřeknu ...
Reagovat
Kozoroh
Ty nevíš, že se autogramy dají prodat? :O
Reagovat
slacker
a daji se i koupit?
Reagovat
marekv
Tímhle příspěvkem si otravnej spíš ty...Ale jinak pro ty podpisy si byl skutečně můj tehdy jedenáctiletý syn :-) Fotku s Hingiskou má dodnes na stolku...
Reagovat
a.magerova
Tož blixa... jde přece i o ten zážitek, když se Ti někdo podepisuje, teda pokud to není nějaká mega-akce, kde se podepisující nemá čas ani kouknout na toho někoho... dodnes si pamatuju, jak se mi podepisoval na kartičku Jan Tříska, usmál se a prohodil se mnou pár vět, totéž Láďa Smoljak, Jan Kašpar, Pavel Vondruška, Přemek Podlaha.... a to jsem vybrala jen ty, kteří tu už nejsou... třeba mám podpis i Robina Soudka z Vratných lahví, tehdy měl teprve 6 let... kdykoli kouknu na nějaký podpis, tak se mi vybaví část mého pěkného života.... ;-)
Reagovat
Frick
2014, poslední ITF ročník, byl hrůznej.
Reagovat
marekv
Proč by měl být hrozný. To, že trpíš obsesí, za to nikdo nemůže...Turnaj byl naprosto normální s celkem solidním obsazením, viz třeba vítězka Heater Watson
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist