Hingisová slaví po 13 letech grandslamový titul ve čtyřhře

11. 7. 2015, 22:51
Aktuality 7
Martina Hingisová si na letošním Wimbledonu připsala svůj 17. grandslamový titul v kariéře. Švýcarka a Indka Sania Mirzaová potvrdily roli největších favoritek deblové soutěže, když v dnešním finále porazily ruský pár Makarovová/Vesninová. Hingisová, která se grandslamového úspěchu dočkala poprvé od roku 2002, může další úspěch přidat v zítřejším finále mixu, v němž nastoupí po boku Leandera Paese.
Martina Hingisová a Sania Mirzaová

Martina Hingisová se v All England Clubu raduje z titulu celkově počtvrté. Někdejší světová singlová i deblová jednička vyhrála v letech 1996 a 1998 wimbledonskou čtyřhru a mezi tím se stala šampionkou i ve dvouhře. Další triumf přidala v Londýně po dlouhých sedmnácti letech po boku Sanii Mirzaové, pro niž je letošní titul vůbec prvním grandslamovým úspěchem v klasické čtyřhře.

Švýcarka, která na konci minulého století ovládla travnatý grandslam s Helenou Sukovou a poté s Janou Novotnou, přitom měla v dnešním finále proti Jekatěrině Makarovové a Jeleně Vesninové namále. Po prohraném úvodním setu si sice spolu s Mirzaovou dokázaly ve druhé sadě hlídat podání a v tie-breaku poté vynutit rozhodující set, v něm se ale Rusky dostaly do vedení a za stavu 5-2 měly titul na dosah.

Hingisová s Mirzaovou se nevzdaly, sebraly soupeřkám servis a srovnaly na 5-5. Následně byl duel kvůli šeru přerušen a pokračovalo se po zhruba dvaceti minutách pod zataženou střechou. Dohrávka už netrvala dlouho - hned v další hře znovu sebraly Ruskám podání a Hingisová při svém servisu zakončila zápas čistou hrou.

"Když jsme se vrátily za stavu 5-5, měly jsme husí kůži. Z těch lidí v hledišti sálala ohromná energie, tleskali nám ve stoje," řekla Mirzaová k dramatickému závěru. "Za stavu 2-5 to chtělo velkou odvahu. Nemohlo to být větší drama," dodala Hingisová, která předtím na trávě ve Wimbledonu triumfovala v deblu po boku Heleny Sukové (1996) a Jany Novotné (1998).

Celkově sedmnáctý grandslamový titul navíc nemusí být pro Hingisovou na letošním Wimbledonu poslední. Triumf číslo 18 si může připsat už zítra v mixu, v němž je ve finále s Indem Leanderem Paesem.

 

Výsledky - Wimbledon - ženy:
Čtyřhra - finále:
Hingisová/Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Makarovová/Vesninová (2-Rus.) 5:7, 7:6 (7:4), 7:5
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
EllNino
Gratulace Martině a Sanie ...Je hrozná škoda, že Sania hraje už jenom debla, protože má skvělou rychlou ruku a myslím, že by to ještě i v tom singlu mohla zkusit :) Jsou to fakt pecky od ní :)
Reagovat
blixa
No jo, mohla, ale jí se evidentně nechce běhat ;-) :D
Reagovat
EllNino
je to škoda ale :) ...
Reagovat
Cico93
ten čas leti akoby to bolo včera čo vyhralla s Paesom AO. A ono to už je 13 rokov.
Reagovat
Kozoroh
S Paesem vyhrála AO v mixu letos. Těch 13 let je myšleno jako doba od posledního GS titulu v ženském deblu.
Reagovat
Cico93
Dalo by sa pouvažovať nad úrovňou tohto článku. Rozhodne.
Reagovat
smazaný uživatel
Za stavu 2:5 ve třetím už to vypadalo bledě. Navíc uprostřed setu promarněné vedení 40:0 na příjmu ... Už jsem skoro nedoufal. Naštěstí ale Martina se Saniou zabojovaly a vyhrály.

Bylo to pěkné finále, krásné výměny. Dost mě ale štvalo to řvaní Eleny. Jako při úderu budiž, na to už jsem si zvykl, ale po každém vyhraném míčku to bylo opravdu otravné :D Myslím, že to trochu štvalo i holky :D :D

Každopádně singl krásně vyšel, vyhrála Serena, ženský debl taky krásně vyšel, Martině se Saniou jsem to moc přál, když už vypadla Háčka a Lucka s Beth ...

Mužský debl mi byl tak nějak jedno, ale zítra doufám, že už tak krásný Wimbledon zakončí Roger titulem, což by byla bombička :)

Gratulace Martina a Sanie - pro kterou je to vůbec první GS titul v ženském deblu. Super, že zrovna s Martinou :) Jen tak dále :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist