Hlaváčková čeká na výhru už dva měsíce. Plíšková je v Monterrey ve 2. kole

31. 3. 2014, 22:19
Aktuality 30
WTA MONTERREY - Andrea Hlaváčková prohrála včetně kvalifikací už páté utkání v řadě. Na turnaji v mexickém Monterrey dnes sedmadvacetiletá Češka nestačila ani na 182. hráčku světa Nicole Gibssovou, které podlehla ve dvou setech. Naopak uspěla Karolína Plíšková, jež už pošesté v sezoně postoupila do 2. kola.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková si po Australian Open zahrála semifinále v thajské Pattaye a začátkem února ještě přispěla bodem ze čtyřhry k postupu českých tenistek do semifinále Fed Cupu. Ve dvouhře ale čeká na výhru už přesně dva měsíce. Po nezdarech v prvním kole kvalifikací v Dubaji, Indian Wells a Miami dnes neúspěšně vstoupila do turnaje v Monterrey a zaznamenala pátou porážku v řadě.

Sedmadvacetiletá Češka přitom čelila domácí až 182. hráčce světa Nicole Gibbsové, která je ve světovém žebříčku o 70 míst hůře postavenou tenistkou. Hlaváčková v úvodu obou setů dvakrát ztratila podání a i když si pokaždé dokázala vzít jeden servis zpět, vinou častých chyb, nedůrazné hry i sedmi dvojchyb prohrála první vzájemný duel s jednadvacetiletou Američankou za 72 minut 3-6 4-6.

Do čtyřhry Hlaváčková v Mexiku přihlášena není a tak už může balit kufry na cestu zpět do Evropy na antukové turnaje. Nyní čeká, zda se objeví v nominaci Petra Pály na fedcupový duel s Itálií. V úvahu připadá její nasazení do čtyřhry po boku letošní nové partnerky Lucie Šafářové, ani v deblu se ale Hlaváčkové letos po rozchodu s Hradeckou nedaří.

Karolína Plíšková se představila naposledy před dvěma týdny v Miami, kde proti nejlepší deblistce světa Shuai Peng neudržela v prvním setu vedení 5-3 a po ztrátě deseti her v řadě poprvé v tomto roce nezvládla svůj úvodní zápas na turnaji.

Dnes v Monterrey ale dvaadvacetiletá Češka znovu navázala na prvních pět turnajů sezony a postoupila do 2. kola. Plíšková si po setech 6-3 6-3 poradila s Izraelkou Shahar Peerovou, proti které po svém servisu prohrála jen třináct fiftýnů.

O postup do druhého letošního čtvrtfinále se finalistka z Pattayi utká se sedmnáctiletou Donnou Vekičovou, se kterou předloni v kvalifikaci US Open uhrála jen tři gamy. Talentovaná Chorvatka v Mexiku začala výhrou nad o tři roky starší a pátou nasazenou Španělkou Garbinou Muguruzaovou, kterou zdolala ve dvou zkrácených hrách.

První hrací den v Monterrey nakonec neuspěla ani jedna nasazená hráčka. Vypadla i turnajová jednička Flavia Pennettaovou, jež podlehla 5-7 2-6 japonské veteránce Kimiko Dateové-Krummové. Italka sice v půlce března slavila životní triumf v Indian Wells, pak ale ze tří zápasů porazila jen Govorcovovou.

První výhru v sezoně si poslední březnový den připsala Timea Babosová. Předloňská šampionka a loňská čtvrtfinalistka v prvním kole smetla 6-1 6-2 domácí Mexičanku Ximenu Hermosovou. Ve dalším zápase se utká s Dateovou.

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY -
(Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů)
pondělní výsledky (31. 03. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Kar. Plíšková (ČR) - Peerová (Izr.) 6-3 6-3
Gibbsová (USA) - Hlaváčková (ČR) 6-3 6-4
Dateová-Krummová (Jap.) - Pennettaová (1-It.) 7-5 6-2
Vekičová (Chorv.) - Muguruzaová (5-Šp.) 7-6(5) 7-6(2)
Jakšičová (Srb.) - Knappová (7-It.) 6-3 6-4
Moritaová (Jap.) - Niculescuová (Rum.) 6-4 3-6 7-6(1)
Babosová (Maď.) - Hermosová (Mex.) 6-1 6-2
Kiicková (USA) - Majeričová (Slovin.) 6-4 6-3
Mladenovicová (Fr.) - Kontaová (Brit.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Andrea udělala z rodělení H+H velkou chybu, pokud si teda už nelezli tak na nervy, že se nemohly vidět
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš Petera trénoval Petra Kordu v době dopingového skandálu, byl majitelem prvoligového fotbalového klubu, v době jeho vytunelování, vedl projekt Praha olympijská, v kterém zmizelo více, než 70 miliónů korun. Nyní vede Andreu Hlaváčkovou, žebříčky vzhůru.
Reagovat
tommr
jj Andrea si umí vybrat toho pravýho ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
No pokud vím, Petera už Hlaváčkovou netrénuje, ona se o trenéra dělí se Šafinou, ostatně proto taky spolu hrají debla.

A pokud mě paměť neklame, právě pod Peterou byla v singlu vůbec nejvýš v kariéře..
Reagovat
smazaný uživatel
nevím, jak moc je Andrea vázaná na Steckleyho (řekl bych že možná tak na pokec během turnaje a tím to končí) ale Petera Andreu stále trénuje..
Reagovat
smazaný uživatel
respektive co se singlu týče. Pokud s Luckou hraje debla, tak do toho Steckley pravděpodobně kecá, to je jasný.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vím, tak právě rozchod s Peterou, jemuž se narodil potomek, byl jedním z důvodů, proč Andrea ukončila spolupráci s Hradeckou..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale asi si to pamatuju blbě, jak tak na to koukám.. :-/
Reagovat
Fandina
Káje a držím palce proti Vekic. Koukej jí dát. Karolínko ... pojď pojď pojď

Andy samozřejmě škoda, takhle pět zápasů v řadě prohry, ale snad se to už zlomí a zase bude alespoň semi v Pattaye, jako před dvěma měsíci. Držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
oprava zase bude alespoň semi, jako v Pattaye před dvěma měsíci ... Andy pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle turnaj mě hodně zajímá, protože v Mexiku startuje pět mých favoritek (v Charlestonu ani jedna). Včera jsem usnul nějak brzy, ale o to dřív jsem vstal. Takže jsem neviděl zápas Kiki Mladenovic, ale brzy ráno jsem chytnul 2. set zápasu mezi Donnou Vekic a Muguruzou...

Kiki - Konta: Nejprve tedy krátce k tomuto zápasu... Podle průběhu to vypadá, že 1. set pro Kiki nebyl vůbec snadný. Až do devátého gemu neměla žádný brejkbol, zatímco sama musela odvracet tři (jeden v prvním, dva v sedmém gemu). Za stavu 5:4 však soupeřka podávala na záchranu v 1. setu a Kiki využila svůj druhý brejkbol/setbol... Druhý set už byl podle všeho daleko jednodušší. Kiki získala dva brejky a vedla 4:0. Pak sice Konta získala rebrejk a snížila, ale Kiki ten zápas v pohodě dotáhla do vítězného konce. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/zkqu20rp/#prubeh-zapasu;1

Pro Kiki to bylo v podstatě povinné vítězství, protože Konta je v žebříčku o 24 míst níž. Ve 2. kole čeká Kiki určitě těžší soupeřka. Já věřím, že to bude Caro, která hraje proti nevyzpytatelné Coco Vandeweghe... Docela mě mrzí, že čtyři (Ana, Caro, Kiki, Donna) z mých pěti favoritek jsou ve stejné polovině pavouka. Jenom Monča Puig je v té druhé půlce.
Reagovat
smazaný uživatel
Donna - Muguruza: Teď už přejdu k zápasu, ze kterého jsem viděl aspoň 2. set. V tom prvním Donna při svém podání odvrátila setbol za stavu 4:5. Pak sice po brejku na 6:5 nedopodávala, ale ve vyrovnaném tie-breaku dotáhla první sadu do vítězného konce... Ve 2. setu získala Donna rychlý brejk na 2:0. Donna především skvěle podávala, ale Muguruza hrála hodně útočně a jak jí to tam začalo padat, tak se s tím nedalo moc dělat. V dlouhém pátém gemu sice Donna v několika důležitých momentech dala eso, jenže nakonec Muguruza využila svůj čtvrtý brejkbol a vzala si svoje ztracené podání zpět. Pak to bylo velmi vyrovnané. Muguruza hrála na velké riziko a snažila se všechno zakončovat. Donna bojovala, jak mohla. Během delších výměn se sice často musela bránit, ale při gemech na servisu si pomáhala skvělým podáním. Za stavu 4:3 si Donna vypracovala brejkbol a měla velkou šanci jít do trháku. Donna zahrála tu výměnu výborně, jenže Mugurza ještě líp. Donna zkoušela pěkný lob, ale Muguruza ho z voleje dokázala vybrat a navíc jí to spadlo přesně na čáru. Donna sice ještě šla za rozhodčí, jestli to nebyl aut, ale opakovaný záběr ukázal, že to byla skutečně lajna. Donna tedy tuhle šanci nevyužila a Muguruza poté srovnala na 4:4.
Reagovat
smazaný uživatel
Donna ovšem zůstávala skvělá na servisu a Muguruza šla v desátém gemu podávat na záchranu v zápase. Donna se po dvou chybách Španělky dostala do vedení 30-0, jenže pak zase Muguruza začala sázet winnery a srovnala na 5:5. Ve dvanáctém gemu se opakovala úplně stejná situace. Muguruza udělala dvě chyby, Donna byla zase dva míčky od vítězství, ale Muguruza svou útočnou smrští a čtyřmi fiftýny v řadě zase otočila vývoj gemu. Na řadě byl tedy druhý tie-break tohoto zápasu. Donna ho začala skvěle a po dvou minibrejcích vedla 3-0. Pak sice Muguruza taky získala jeden minibrejk, ale bylo to velmi sporné. Muguruza zahrála míček někam k postranní lajně a čárový nic nezahlásil. Donna běžela za rozhodčí okamžitě reklamovat, že to byl aut, ale nebylo to nic platné (jestřábí oko na tomto turnaji není). Z opakovaného záběru to skutečně vypadalo jako aut. V každém případě, Donnu to nemuselo mrzet, protože po zvýšení na 4-1 měla tie-break rozehraný perfektně. Pak sice Muguruza uhrála první bod v tie-breaku při svém podání, ale vzápětí následoval další minibrejk. Donna vedla už 5-2 a navíc měla k dispozici dva servisy. Nejprve si vypracovala čtyři mečboly a potom hned ten první proměnila jako velká hráčka - esem! :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/46h97MKM/#prubeh-zapasu;1

Donna mi dělá opravdu velkou radost! :) Po skvělém vystoupení v Miami teď zase porazila výše postavenou hráčku (Muguruza byla v Monterrey pátá nasazená). Právě od Miami si všímám, že Donna velmi dobře zvládá koncovky vyrovnaných setů a nerozhodí ji, když se napoprvé něco nepovede. Dnešek toho byl důkazem... Muguruza byla opravdu mimořádně nebezpečná soupeřka, ale Donna ten zápas vyhrála skvělým servisem, přesnější hrou a bojovností. Pozápasové statistiky jsem neviděl, ale minimálně v tom 2. setu je jisté, že Muguruza měla určitě víc winnerů (a taky určitě víc UE). Jisté je ovšem taky to, že Donna měla větší počet es. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kromě skvělého výkonu musím Donně pochválit taky outfit. Sice dneska hrála s dlouhým rukávem, ale měla pěkně krátkou sukýnku. Opravdu jí to moc slušelo. :)
https://pbs.twimg.com/media/BkHEPAMCcAAgrCZ.jpg

Donnu čeká ve 2. kole Karolína Plíšková. Zajímavé je, že Donna vyhrála jediný vzájemný zápas celkem jednoznačně (6:1, 6:2) a bylo to předloni v kvalifikaci US Open... Zároveň je ale fakt, že jestli se Donně letos něco nedaří, tak jsou to zápasy proti Češkám. V této sezoně už dvakrát prohrála s Klárkou (Shenzen, Florianopolis), jednou proti Lucce H. (1. kolo AO) a jednou proti Petře K. (3. kolo v Miami)... Takže snad si Donna proti Karolíně trochu vylepší bilanci. V podstatě může zase jenom překvapit. :)

Závěrem určitě musím zmínit, že nejvýše nasazená Flavia překvapivě prohrála v 1. kole proti Kimiko Date-Krumm, takže cesta k titulu se zdá pro moje favoritky ještě více otevřená... Vzhledem ke složení spodní části pavouka považuju za naprostou jistotu, že budu mít favoritku ve finále. :)
Reagovat
tommr
já naopak doufám, že Karolína bude pokračovat v dobrý práci krajanek a Vekicovou vyklepne. Včera hrála proti Peerový docela slušně ... :)
Co se týče tý tvý "naprostý jistoty", že budeš mít jednu oblíbenkyni ve finále tak to ti asi Karolína nepřekazí - na Wozniackou zatím ještě nemá. Třeba se ale konečně probere Ula Radwanská nebo Rybáriková ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já doufám, že Ulu vyřadí Anička hned v 1. kole. :) Vzhledem k obsazení turnaje nebudu troškařit, to by byl alibismus... V Monterrey prostě neberu nic jiného než titul pro jednu z mých favoritek! :D
Reagovat
tommr
no je fakt, že vzhledem k obsazení turnaje a jeho dosavadnímu průběhu (venku jsou už tři nasazený hráčky) by bylo cokoli jinýho než vítězství bud Ivanovicový nebo Wozniacký velký překvapení. Já osobně o něco víc favorizuju Wozniackou ... :)
Velká škoda, že se dnešní zápasy Ivanovicový a Wozniacký hrajou v tak nekřestanskou hodinu ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
To teda jo, ty časy jsou hrozné. :( No a Monča Puig hraje zrovna v tu dobu, kdy se chci dívat na Barcelonu (čtvrtfinále LM).
Reagovat
nouma
No Andrejka nám na Fb ukazuje všechny ty fotečky a videjka z tréninků z dovolených jak se má co dělá ale na tenis asi pozapomíná. Už jen to že na tomto turnaji nemusela přes kvaldu byl pro ní úspěch jinak by ji v kvalifikaci smetla nějaká neznámá :D No nevím co se s Andrejkou děje ale připadá mi to jako volný pád bez padáku. Ale nejvíc mě naštvalo že opustila H+H a ze Šafinou se ani neumějí dohodnou a každá hraje na jiném konci světa. Chtěla to? Má to mít. Tak příště Andrejko se budu těšit na další zápas
Reagovat
r176
Do čtyřhry Hlaváčková v Mexiku přihlášena není a tak už může balit kufry na cestu zpět do Evropy na antukové turnaje. Nyní čeká, zda se objeví v nominaci Petra Pály na fedcupový duel s Itálií. V úvahu připadá její nasazení do čtyřhry po boku letošní nové partnerky Lucie Šafářové
:-)))))) POKUD JI PÁLA NOMINUJE TAK SPOLU MUSÍ NĚCO MÍT JINAK ZA VÝKONY NA KURTU TO NEBUDE!! :-)
Reagovat
tommr
někde jsem čet, že Andrea má v době konání FC čtvrtfinále hrát na turnaji v Kuala Lumpur ...
Jsem velice zvědavej jak si povede pár Peschke+Šafářová v Charlestonu. Pokud se jim bude dařit tak by Pála moh nominovat Květu jako deblistku na zápas s Itálií ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
že má na to hrát v první 50, když porazila Kirilenko, ale to byl velký omyl, jedna výhra, na kterou bude vzpomínat celý život...
Reagovat
VlS
Andy má asi docela problém. Možná by to chtělo vyrazit na ITFka pro nějaké body a stabilizaci hry.
Reagovat
PetaM
Andy, z toho si nic nedělej. Třeba jednou narazíš na hráčku, která je na 999. místě na žebříčku. Snad pak vyhraješ :) :) Třeba 7:6, 7:6 :) :) :D
Reagovat
r176
snad :-D
Reagovat
tommr
to už není žádná legrace - s Andreou je to hodně špatný - v singlu je tragická a debla zanedbává. Místo toho turnaje v Monterrey se měla domluvit s Luckou a zkusit debla v Charlestonu. Ted nemá body ani ze singlu ani z deblu ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
oprosti se trochu od bodu.. :-) Me napriklad vubec nenapadly, spis to, ze Hlavackova musi hrat fakt blbe a proc doslo k takovemu zvratu.
Reagovat
r176
CHARLESTONU nejela neboť tam by musela do kvaldy a tu by 100% neuhrála
Reagovat
tommr
Andrea je na tom špatně at se na to podíváš z jakýhokoli hlediska. A ty body prostě potřebuje: ty singlový proto, aby se dostala v žebříčku trochu výš a mohla jezdit na stejný turnaje jako Lucka a ty deblový proto, aby byly s Luckou nasazovaný ...
Reagovat
Jan
Vždycky, když někdo udělá takovou věc jako Andrea s rozpadem H+H, tak se mu to vymstí. Vaidišová také nechala reprezentace v FC, že se chce posunout na žebříčku výš a vzalo to rychlý konec. Andrea má co chtěla.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist