Hlaváčková je ve formě, v Birminghamu je poprvé ve 3. kole

8. 6. 2011, 19:55
Aktuality 11
WTA BIRMINGHAM - Triumf ve čtyřhře na French Open Andreu Hlaváčkvou zřejmě pořádně nakopl. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Plzně totiž na trávě v Birminghamu porazila i nasazenou Japonku Moritaovou a poprvé v kariéře postoupila do 3. kola turnaje WTA.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková odletěla na britské ostrovy rovnou z Paříže, kde společně s Lucií Hradeckou urvaly grandslamový titul ze čtyřhřy na French Open. Získané sebevědomí česká tenistka s vizáží modelky okamžitě prodává v přípravě na Wimbledon, neboť na trávě v Birminghamu postoupila poprvé v kariéře do 3. kola turnaje WTA.

Po hladké výhře nad o 12 let starší Craybasovou dnes Hlaváčková narazila na devátou nasazenou Ayumi Moritaovou. Jednadvacetiletá Japonka v úvodu zápasu skvěle servírovala a když ve čtyřech gamech na podání ztratila pouhé tři fiftýny, za stavu 5-4 podávala na zisk sady. Česká tenistka ale poprvé prorazila podání soupeřky a bleskově převzala otěže zápasu. Nejdříve ovládla tie-break, a když ve druhém setu po svém servisu prohrála jen tři míčky, vyhrála zápas přerušovaný dešťovými přeháňkami 7-6 6-2.

O čtvrtfinále si aktuálně 103. hráčka světa zahraje s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou, se kterou se už jednou utkala a shodou okolností rovněž v Birminghamu. V duelu kvalifikace Češka prohrála v třech setech.

Devětadvacetiletá Lučičová v roce 1998 v pouhých 15 letech (jako nejmladší hráčka v historii) vyhrála s Hingisovou čtyřhru na Australian Openv a o pár měsíců později byla už 32. hráčkou světa ve dvouhře, ve které před 12 lety postoupila do semifinále Wimbledonu. Pak ale po osobních a finančních problémech z okruhu zmizela a na výslunní se vrací až v posledních dvou letech. Nyní jí v žebříčku patří 94. místo.

Ana IvanovičováV případném čtvrtfinále by Hlaváčková mohla narazit na bývalou světovou jedničku a v Birminghamu druhou nasazenou Anu Ivanovičovou. Srbské tenistce k první letošní výhře na trávě stačilo pouhých 44 minut. Ivanovičová v souboji s Gruzínkou Annou Tatišviliovou sice v prvním gamu ztratila podání, nakonec ale zvítězila drtivě 6-1 6-0.

"První hru jsem prohrála proto, že jsem byla hodně pasivní, ale když jsem udělala krok do kurtu, zápas se okamžitě změnil," komentovala třiadvacetiletá Srbka.

"Už jsem zapomněla, jak krásné je hrát na trávě. Je skvělé být zpět," pochvalovala si premiéru na zeleném pažitu Ivanovičová, jež je papírově největší favoritkou na titul. Po svém prvním zápase ale už přemýšlela o Wimbledonu. "Moc bych tam jednou chtěla vyhrát."

- WTA INTERNATIONAL BIRMINGHAM (Velká Británie, tráva, 220.000 dolarů) -
středeční výsledky (08. 06. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Hlaváčková (ČR) - Moritaová (9-Jap.) 7-6(2) 6-2
Ivanovičová (2-Srb.) - Tatišviliová (Gruz.) 6-1 6-0
Shuai Peng (3-Čína) - Broadyová (Brit.) 6-2 6-7(5) 7-6(2)
Hantuchová (4-SR) - Cirsteaová (Rum.) 6-0 6-3
Paszeková (Rak.) - Makarovová (6-Rus.) 6-4 3-6 6-4
Erraniová (7-It.) - McHalleová (USA) 7-6(5) 4-6 6-2
Erakovicová (N. Zél.) - Švedovová (11-Kaz.) 7-6(7) 7-5
Marinová (13-Kan.) - Fudžiwaraová (Jap.) 6-1 6-2
Kudrjavcevová (16-Rus.) - Dellacquaová (Austr.) 7-5 3-6 6-4
Riskeová (USA) - Gronertová (Něm.) 6-3 6-4
Lisická (Něm.) - Flipkensová (Belg.) 7-5 7-6(3)
Watsonová (Brit.) - Doiová (Jap.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěknej úspěch, doufal jsem, že by se jí to mohlo podařit. Pokud se nemýlím, Morita (aktuálně 42. na žebř. WTA) je nejvýše postavená hráčka, kterou Andrea kdy porazila (a je to rovněž první její výhra nad hráčkou top 50). Ona vůbec Andrea těch výher nad kvalitními hráčkami moc nemá, v rychlosti jsem projel její výsledky (wtatennis.com) od roku 2005 a mám dojem, že má zhruba tak 8-10 vítězství nad hráčkami první stovky za celou svou kariéru, přičemž z toho dvakrát ještě šlo o výhru na Jill Craybas.

Bylo by pěkné, kdyby se jí povědlo porazit i Mirjanu.
Reagovat
VlS
Nevím, jaká je servismanka, Andrea na RG returnovala docela slušně a pokud se jí bude dařit chodit na síť, tak by to mohlo fungovat. Má holt trochu slabší servis, no uvidíme, budu jí držet palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, ale pamatuji si, že po prohře s Azarenkou na AO řekla cosi ve smyslu, že je škoda, že nechala servis v šatně, protože je jinak její velkou zbraní a kdyby slušně podávala, byla by bývala její šance na postup slušná.
Reagovat
VlS
Možná i na tom je vidět, že v tenisu možná víc než v jiných sportech sebedůvěra dělá strašně velký podíl úspěchu a Andrea si jí minulý týden vyhrála sud.
Reagovat
skott
Hlavackova s vizazi modelky, Garcia s vizazi herecky Penelope Cruz...tyhle plky primo miluju:))
Utkani s Mirjanou Lucic ale bude zajimave.Stale mam v pameti jak obe minuly rok zarily ve wimbledonske kvalifikaci a prosly do hlavni souteze.Specialne Andrea vzbudila rozruch kdyz vyradila po skvelem vykonu domaci specialistku Naomi Cavaday.Ctyrhry jsou hezke, ale teprve Miki bude proverka, jak na tom doopravdy je.
Reagovat
VlS
Tak jí prostě chtěl zalichotit, tak se nečil, však je to hezká holka.
Reagovat
rib
jasně, Hlaváčková je pěkné děvče. Garcia ale získala u nás doma přezdívku "Citronáda" podle komiksu Asterix na Korsice (černovláska, vypadá křehká a hrdá a dělá velmi zlověstné ksichty, zavánějící vendettou :-)))
Reagovat
rib
jasně, Hlaváčková je pěkné děvče. Garcia ale získala u nás doma přezdívku "Citronáda" podle komiksu Asterix na Korsice (černovláska, vypadá křehká a hrdá a dělá velmi zlověstné ksichty, zavánějící vendettou :-)))
Reagovat
skott
to me pobavilo, snad zacnu i sam pouzivat:-)
Hezka mozna, ale proc porad u kazde tenistky odkazovat na vzhled, to mi proste hlava nebere.Vzdykcy kdyz se nejaka realtivne neznama hracka objevi, prvni je, ze se hodnoti, jak vypada misto toho, co umi na kurtu.Neznam nic otravnejsiho.
Reagovat
Fandina
když jsou na kurtu tak hezké holky jako Andrea. Vždyť se i nám dobře dívá na úroveň hry. Držím palce do dalšího kola.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist