Hlaváčková má druhý grandslamový titul na dosah, je ve finále mixu

5. 9. 2013, 10:48
Aktuality 11
Jediná výhra dělí Andreu Hlaváčkovou od zisku druhé grandslamové trofeje v její kariéře. Česká tenistka a Bělorus Max Mirnyj porazili na US Open francouzsko-kanadský pár Mladenovicová/Nestor a postoupili do finále. V něm je čekají nenasazení Abigail Spearsová a Santiago Gonzalez.
Andrea Hlaváčková

Soutěž smíšené čtyřhry na letošním US Open svedla proti sobě v semifinále dva bývalé deblové partnery Maxe Mirného a Daniela Nestora. Jako vítěz vzešel z tohoto souboje Bělorus Mirnyj, který po boku Andrey Hlaváčkové ztratil vůbec první set na turnaji. Po vyhrané první sadě sice česko-běloruský pár prohrál tu druhou ve zkrácené hře, v rozhodujícím super tie-breaku hraném do 10 bodů ale Hlaváčková s Mirným odvrátili mečbol a letošní vítěze mixu na trávě ve Wimbledonu porazili 7-5 6-7 a 12-10.

O titul se ve finále utkají s americko-mexickou dvojicí Abigail Spearsová/Santiago Gonzalez. Proti nim budou Hlaváčková s Mirným favority i díky svým grandslamovým zkušenostem, především na straně běloruského tenisty. Mirnyj během své bohaté kariéry získal celkem devět grandslamových titulů, přičemž právě US Open je jeho nejúspěšnějším turnajem: už v roce 1998 zde triumfoval ve smíšené čtyřhře vedle Sereny Williamsové, v letech 2000 a 2002 uspěl v klasickém deblu po boku Lleytona Hewitta, respektive Maheše Bhúpathího, a v roce 2007 se radoval znovu v mixu, tentokrát spolu s krajankou Viktorií Azarenkovou. S ní se dalšího velkého úspěchu dočkal loni v Londýně, kde na olympijských hrách vybojoval zlatou medaili.

Úspěšně zvládnuté grandslamové finále už má za sebou i Andrea Hlaváčková, která svůj nejcennější titul získala před dvěma lety na French Open vedle Lucie Hradecké. S ní má plzeňská rodačka stále šanci triumfovat i na letošním US Open, kde je český pár už v semifinále.

Svého zástupce ve finále smíšené čtyřhry ve Flushing Meadows má Česko podruhé za sebou. Květa Peschkeová loni s Polákem Marcinem Matkowským nakonec na titul nedosáhli. Naposledy se to povedlo Heleně Sukové s Australanem Toddem Woodbridgem před 20 lety. V roce 2006 uspěla pod americkou vlajkou Martina Navrátilová.

Výsledky - US Open - smíšená čtyřhra:
Semifinále:
Hlaváčková/Mirnyj (7-ČR/Běl.) - Mladenovicová/Nestor (Fr./Kan.) 7:5, 6:7 (4:7), 12:10, Spearsová/González (USA/Mex.) - Medínaová/Soares (5-Šp./Braz.) 6:3, 6:1.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
jsou už v SF. Soupeř buď duo Williams nebo dvojice Errani/ Vinci. To bude pěkná porce ! Ale už by snad mohly ? Hodně štěstí na zítra a ať to tam padá, holky.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy držím palce! Vyhrát mix i debl by nebylo špatné, ne? :D
Reagovat
smazaný uživatel
No, trochu mě mrzí, že Kiki a Daniel takhle těsně prohráli (dokonce z mečbolu). Víceméně se ale vyplnila polovina mojí včerejší předpovědi: "Já to vidím na velmi vyrovnaný zápas a opravdu očekávám, že vítězný pár z tohoto semifinále uspěje i ve finále." Tak velmi vyrovnaný zápas to skutečně byl a já nepochybuju o tom, že Andrejka s Maxem uspějou i ve finále. Tam už jim rozhodně budu přát! :)

V každém případě, Kiki a Daniel na sebe můžou být pyšní. Nejenom za tohle US Open, ale celkově za poslední tři grandslamy... Na RG finále, ve Wimbledonu titul a teď na US Open semifinále. Doufám, že spolu budou ještě nějakou dobu hrát, protože jejich spojení očividně funguje. :) Kiki včera napsala na Twitteru, že to byl opravdu vyrovnaný zápas a zasloužily si vyhrát oba páry. Nakonec byl šťastnější soupeř...
https://twitter.com/KikiMladenovic/status/375439512597299201
Reagovat
tommr
včera hrála Andrea jak v deblu tak v mixu opravdu dobře a pokud podobnej výkon zopakuje i v pátečním finále tak by o titul z mixu neměla přijít. Spearsová a Gonzalez jsou při vší úctě o dost slabší soupeři než byli Mladenovic a Nestor ... :)
V deblu to budou mít Háčka o poznání těžší at už budou hrát proti Erraniový s Vinciovou nebo proti Williamskám. Už sám postup do semifinále je ale úspěch ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to vidím úplně stejně. Hodně by mě překvapilo, kdyby Andrejka s Maxem nevyhráli... Při vší úctě k páru Spears/Gonzalez, proti Kiki a Nestorovi to podle mě bylo předčasné finále.
Reagovat
tommr
jj souhlasím s tím, že to bylo předčasný finále. Zaujalo mě i to, že obě ženský byly chlapům výkonnostně naprosto vyrovnaný a obě během zápasu předvedly řadu fantastickejch úderů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem ráda, že mi tip nevyšel a Andrea v SF mixu uspěla. Ale bylo to fakt o fous. Doufám také, že ten titul vybojují !
Reagovat
tommr
vítězství to bylo sice těsný, ale zasloužený. A kdyby Mirnyi nebyl takovej dřevák tak mohli vyhrát zcela jednoznačně ve dvou setech. V prvním setu Mirnyi za stavu 5:2 nedokázal dopodávat a ve druhým setu za stavu 6:5 a 40:30 při mečbolu zazdil nalitej míč na síti ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nic proti, ale kdyby jsou chyby....
Reagovat
PetaM
Andy, moc ti přeju titul z Mixu! :) Hodíte se k sobě s Maxem :) :) A samozřejmě budu fandit i čtyřhře s Luckou, do tohooo!!! :D :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, Max si umí vybrat partnerku. :) Za všechno mluví fakt, že svoje největší úspěchy v mixu zaznamenal se Serenou a Vikou. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist