Hlaváčková na US Open odletí. Hrát by měla s karbonovou maskou

25. 8. 2016, 23:59
Aktuality 43
Bez tréninku a pravděpodobně s karbonovou maskou na obličeji se představí Andrea Hlaváčková na blížícím se US Open v New Yorku. Elitní deblista má po úderu míčkem v semifinále olympijské čtyřhry zlomeninu v očním oblouku a nalomený nos, její start na posledním grandslamu sezony byl proto ohrožen. Hlaváčková se ale dnes rozhodla do zámoří odletět.
Profily hráčů
Andrea Hlaváčková

"Byla jsem u doktora a dostala jsem zelenou, abych mohla odletět. Ještě se mám týden trochu šetřit, ale i on musí počítat s tím, že trénink už přijde," řekl Hlaváčková na dnešním setkání armádních sportovců s novináři na pražské Julisce.

Třicetiletá tenistka chtěla na US Open původně hrát i dvouhru, start v kvalifikaci ale musela s ohledem na svůj zdravotní stav a nutnou pauzu zrušit. Čtyřhru s Lucií Hradeckou a smíšenou čtyřhru s Polákem Lukášem Kubotem ale hrát chce.

"Tentokrát si to tam jedu opravdu užít a jsem ráda, že vůbec můžu odletět. Chci se pokusit o něco bojovat. Jakýkoliv vyhraný zápas bude úspěch, protože trénink byl nulový a ještě i bude minimální. Jdu se takzvaně zúčastnit a uvidí se," pousmála se Hlaváčková.

Doktoři jí po úrazu v Riu a poté i v Praze zakázali prakticky jakýkoliv pohyb. "Jen jsem si byla dvakrát zahrát kvůli ramenu, aby mi nezatuhlo. Začnu až teď a uvidíme, v jaké intenzitě to půjde," řekla. Kvůli otřesům a nárazům nemohla ani běhat. "Mohla jsem maximálně jezdit na kole, ale spíše jen chodit na procházky," doplnila Hlaváčková.

Nastoupit do zápasu bez tréninku prý problém nebude. Čtyřhru v podobné kondici již hrála. Bojí se však možných komplikací, kdyby ji opět míček zasáhl do zraněných míst. "Plánuji hrát s karbonovou maskou, kterou mi vyrábí na míru," prozradila Hlaváčková.

Její finální podobu však uvidí až v pátek přímo v New Yorku, kam jí ochrannou pomůcku přiveze trenér. "Ve středu jsem ji zkoušela, ale ještě byla veliká. Musí se ještě ořezat. Uvidíme, jestli s tím budu schopná hrát. Budu vypadat hrozně, ale bude to asi bezpečnější," řekla aktuálně desátá deblistka světového žebříčku.

Hlaváčkovou zranila švýcarská hvězda Martina Hingisová, která ji zasáhla míčkem v koncovce druhého setu semifinále olympijského turnaje. Hlaváčková sice duel po ošetření dohrála, ale její stav nebyl dobrý. Švýcarky následně výsledek otočily a postoupily do finále.

"Už jsme to neřešili a už se to ani řešit nebude. Byla to z její strany nešťastná náhoda a tím bych to uzavřela," řekla Hlaváčková, která po zápase uvedla, že ji soupeřka zasáhla úmyslně, a nelíbilo se jí ani následné chování Hingisové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

43
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
brixner
tam pinkne bekenda...
Snad se trefí!
:-))
Reagovat
tommr
a že se Háčkům na US Open bude dařit. Smůlu si už snad letos vybrala až do konce kariéry ... :)
Reagovat
brixner
Si taky maska...
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Darth Vader měl dobrou přilbu.
Reagovat
slacker
ale nehral dobry tenis
Reagovat
smazaný uživatel
komediantka prolhaná.Jsem zraněná, nehraji.Pokud je mi hobeles, tak je to jen komedie, fuj.
Reagovat
smazaný uživatel
Smysl člověk pochopí, ale nad způsobem vyjádření a nelogickou stavbou vět zůstává rozum stat. Jo to pak ta tva proroctví mohla znamenat téměř cokoliv, jestli byla takhle zašifrovaná, si to každý mohl interpretovat jak chtěl.
Reagovat
Pedronegro
jj, stále si myslím, že je to jen její PR bublina, její zlomeniny velice nepravděpodobné a zprávy přiměřeně zveličené, a věřím, že se předvede i hrou v masce, to tu přece ještě nebylo ;-)
Reagovat
Lunej..
Jasně, ono to vlastně celé bylo zinscenovane, fotky si upravila, aby byla zajímavá. Stát se to vám, tak se litujete až do aleluja. Když ono cizí neštěstí tak potěší, co?
Reagovat
Pedronegro
no, dostal jsem taky párkrát tenisákem do palice a nadšen jsem tím nebyl, doktora jsem ale nezapojil, a ne, netěší, ale všeho s mírou, nešlo si nevšimnout, že po té trefě si chladila hlavně čelo, zápas dohrála a druhý den ještě jeden, pak se psalo, že to dostala do bulvy (a to by to vypadalo rozhodně jinak), pak že fraktura podočnicové kosti, pak fotka nevelkého otoku pod okem, a pak tedy nejdříve zlomený, nyní snad jen nalomený nos, a že nemůže běhat a vůbec otřesy, a teď to vše napraví maska a bude hrát debla na USO? a když už mi teda vykáte, tak se ptám - nezdá se Vám, že mám dost důvodů si myslet, že je to celé jen bublina ke zviditelnění?
Reagovat
Lunej..
já ti nevykám, psala jsem to k tobě a nostradamussovi, to je taky takový citový človíček. Ale podle tvého popisu jsi zřejmě byl od zrodu celé kauzy, četl jsi lékařské zprávy, Andreu jsi měl stále na očích, takže víš mnohem víc než já. Takže se ti tímto omlouvám.
Reagovat
Pedronegro
no to je hezké :), ale přisuzuješ mi věci, které jsem nenapsal, zdroje mého názoru na věc jsou stejné jako většiny tady - TV přenosy a pak zprávy tady a jinde, a kdybychom měli přístup k lékařským zprávám, nemuseli bychom své postoje vytvářet na základě nepřímých ukazatelů, mnohdy podivných, spáchaných asi z větší části novináři...
Reagovat
Lunej..
Je to jen o tom, jak si to vysvětluješ ty. Já mám stejné zdroje a jako komediantku Andy neberu. Vím, že jí tu mnozí nemají rádi, proto si hned ohřejí polívčičku, jak je možnost, což se dle některých komentů ukazuje. Zřejmě patříš taky k milovníkům gastronomie. :)
Reagovat
Pedronegro
vida, jak pochopitelně zhuštěná a stručná vyjádření tady nechtěně vytváří mylné dojmy, já totiž Andreu mám rád a vždy jí přeji výhru, a líbilo se mi jak tu trefu nesla při ošetřování na lavičce při zápasu, a kloním se spíš k tomu, že pokračování této kauzy nebylo z její hlavy ... jo a polívku já jinak taky můžu :)
Reagovat
FulnekUltras
Nezlob se na mě, ale v šoku těsně po té ráně je klidně možné, že se Andrea chladila nad místo pod okem - bolest máš v tu chvíli všude, na oko začínáš vidět jen velmi zvolna a zdvojeně...podle tebe bylo patrně s ostatními členy real. týmu domluvené i celé noční martyrium po špitálech...;)...taky jsem ze slečny sládkové nikdy nebyl dvakrát štajf, ale tohle jí naprosto věřím.
Reagovat
Pedronegro
noční martýrium po špitálech - ty si jako hystrión taky vystačíš sám, že? ... a zřejmě to nebylo na umření, takže druhý den hrála o bronz ... no koho by to nevzalo ... :)
Reagovat
FulnekUltras
Končili v pět ráno - což samozřejmě doprovod "hysterky" absolvoval jenom proto, aby měla druhý den větší publicitu a z Panenky Marie Čechošvýcarské mohl bulvár udělat pouliční konkubínu afektovaného vzteku. Bavíš... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
mne hlavne vadi smesovani vlastni udalosti s tim, jak s ni postizeny/a nalozi. Ze si Andrejka fakt dost potrpi na pozornost, je jedna vec. Ovsem zas neprijemna prihoda se stala, zraneni urciteho druhu existuje. Proc to hned bagatelizovat. Andreu uz podvedome poznamena, kdyz na ni poleti tvrdy mic smer telo - hlava, ne, ze ne.. (Ze zapas dohrala, ma podle me pomerne omezenou vypovedni hodnotu.) A maska bude kazdopadne cizi a rusiva vec na obliceji, dalsi omezeni. Opravdu me to technicky zajima, mimochodem.
Reagovat
Pedronegro
jo, ale je to jiné než u tankisty, odhaduji, že s ní odehraje jeden zápas, případý další už ne ...
Reagovat
Lunej..
Petr Čech má taky přilbu, zvykl si na ni, i když samozřejmě to není až tak vhodný příklad. Nedivím se Andreje, že chce hrát, pokud to půjde. To riziko a možná blbé pocity při hře bude mít ona, ne my. Takže nevím, proč jí spíš nepodpořit, než z ní dělat nějakou hysterku, které se v podstatě nic nestalo.
Reagovat
Pedronegro
hysterku, a to ještě buď a nebo, zmínil jen nostradamuss ... já jsem pro podporu, ale té Martině bych už dal také pokoj :)
Reagovat
FulnekUltras
Dovedu si živě představit, co bys tady s některými dalšími obzvlášť "výživnými" čecháčky vyváděl, kdyby takhle kteroukoliv naši hráčku trefila kterákoliv Ruska. Ještě jednou se omlouvám, ale tentokrát stručně a jasně po blixovsku - běžte do prdele, šašci... ;)))
Reagovat
Pedronegro
co sem motáš ten svůj ruskej nacionalismus, je mi úplně jedno, odkud je ta, co ji trefila, a ruské hráčky mi až na TNM vůbec nevadí ...
Reagovat
FulnekUltras
to by se ukázalo, až by taková situace skutečně nastala... ;)))
Reagovat
cheeky
Běž si ho vyhonit nad fotku Vladímíra Vladímíroviče a aspoň jeden den nevotravuj s politikou a rusákama, ty naše sněhová vločko.
Reagovat
FulnekUltras
http://i.nahraj.to/f/tbm.jpg
Reagovat
cheeky
Tvůj oblíbený pornoherec?
Reagovat
FulnekUltras
Tvá kdysi oblíbená strana? ;)))
Reagovat
cheeky
Musím tě zklamat, ale ne. Mé preference leží trošku někde jinde. Bral bych snad jen toho Rosenberga
Reagovat
FulnekUltras
Tak ono obojí už je dávno za zenitem... ;)
Reagovat
lars
mozna by ji mohla stacit hokejova prilba s plexisklem treba od Jagra :)
Reagovat
smazaný uživatel
trosku si to nedovedu pri hre predstavit periferne, ale treba to bude rusit jen nas.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
bude muset hrat intuitivne, ...takze to tam udela zivotku...;)
obcas jak clovek vidi hodne, to ho rozptyluje a moc mysli, je rozhozen, a konec, takhle...s maskou...to bude zivotka.
Reagovat
smazaný uživatel
ja bych ji to za tu odvahu prala. Osobne uz po sve zkusenosti chodim na sako jen o Vanocich.. a nesmi ani foukat.. :-) Dostala jsem skutecne nestastnou nahodou (od kluka) balonem primo mezi oci, paprscite roztristeni vseho, co se dalo, otres mozku, nevolnost, motolice.... CT, stitive vyjadreni pani primarky na neurologii: "Pffff, SPORTOVCI!" (Ja jsem teda prisla po svych, ale hokejistu prede mnou privezli.) Zaverem - dekuju pekne. Ja bych vubec nebyla po tak kratke dobe schopna nastoupit. At se dari, Andrejko! A to mam k tobe jiste vyhrady..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
+1111;)
at se dari...
Reagovat
FulnekUltras
naprostý souhlas - vlastní zkušenost je nejvýmluvnější...
Reagovat
rusedski
Jsem čet "s karnevalovou maskou" :D
Reagovat
Fandina
Na masku jsem zvědavá, ale jinak hlavně, ať se zranění dobře zahojí. A na USO držím palce. Andrejko pojď!
Reagovat
FulnekUltras
Mlčení jehňátek... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo Darth Vader? :-)
Reagovat
FulnekUltras
konečně vidím, co je to Anakin... ;)
Reagovat
mkubis17
předpokládám že to bude něco jako mají fotbalisti při zlomenym nosu, při tenise si to fakt moc nedovedu představit, resp. dovedu bude to sranda :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist