Hlaváčková poprvé porazila soupeřku z Top 20, po boji postoupila i Kvitová

15. 8. 2012, 19:08
Aktuality 114
WTA CINCINNATI - Stříbrná olympijská medaile ze čtyřhry nabudila Andreu Hlaváčkovou k dobrým výkonům i ve dvouhře. Šestadvacetiletá v Cincinnati postoupila počtvrté na okruhu WTA do 3. kola, když si připsala premiérový skalp hráčky Top 20 Slovenky Dominiky Cibulkové. Postoupila už i Petra Kvitová, jež zdolala Němku Barthelovou.
Andrea Hlaváčková

Minulou neděli Andrea Hlaváčková získala v Londýně stříbrnou olympijskou medaili ze čtyřhry, kterou pak v následujících dnech oslavila současně s 26. narozeninami s rodinou a kamárdy v rodné Plzni. Dlouho se ale v Česku nezdržela, neboť už v sobotu vstupovala do kvalifikace turnaje v Cincinnati. A byla v ní úspěšná, když porazila Australanky Jarmilu Gajdošovou a Oliwii Rogowskou.

V prvním kole hlavní soutěže pak 97. tenistka žebříčku Hlaváčková porazila domácí Mattekovou-Sandsovou a dnes čelila 13. hráčce světa Dominice Cibulkové. Jediný vzájemný duel se Slovenkou před pěti lety na antuce v Praze hladce prohrála, dnes se však dočkala podařené odvety.

České tenistka sice v prvním setu neudržela vedení 4-1, rozhodující tie-break ale ovládla a ujala se vedení. Když pak ve druhé sadě o tři roky mladší soupeřce vzala dvakrát podání a vedla 4-1, Cibulková utkání kvůli zranění lokte vzdala. 

Sympatická Hlaváčková, která si fanoušky získává i dobročinnými aukcemi na svém facebookovém profilu, si tak připsala premiérovou výhru nad hráčkou Top 20 a počtvrté v kariéře dokázala na jediném turnaji postoupit přes dvě soupeřky. Překonat své maximum a postoupit do svého druhého čtvrtfinále na okruhu WTA se pokusí v souboji se světovou sedmičkou Angelique Kerberovou z Německa.  

Andrea Hlaváčková postoupila s Lucií Hradeckou už do čtvrtfinále ve čtyřhře. Ve druhém kole stříbrné medailistky z Londýna zdolaly 6-1 4-6 10-6 Němku Julii Görgesovou s Květou Peschkeovou, která se startu na nedávné olympiádě vzdala právě ve prospěch sehraného páru H+H.

Kvitová otočila zápas proti Barthelové
Petra Kvitová nastoupila proti Moně Barthelové necelé dva dny poté, co ve finále v Montrealu získala osmý titul v kariéře.  Na české jedničce byla zpočátku znát únava po přesunu a krátká doba na aklimatizaci, zaspalý začátek utkání ale dohnala a vybojovala postup do 3. kola. 

První set s 39. hráčkou žebříčku české tenistce nevyšel; dvakrát ztratila podání a manko 1-5 už dohnat nedokázala. Ve druhé sadě ale svou hru zpřesnila, o podání nepřišla a vynutila si rozhodující dějství. V něm Kvitová ztratila v sedmém gamu potřetí v zápase podání, Němka ale brejk nepotvrdila a wimbledonská šampionka pak dokonala obrat.

O postup do čtvrtfinále se dvaadvacetiletá Kvitová utká s Číňankou Shuai Peng, kterou zdolala ve třech setech na nedávné olympiádě v Londýně.

První ze šesti kroků na ženský tenisový trůn udělala Agnieszka Radwaňská. Polka, jež v případě triumfu sesadí Bělorusku Azarenkovou z postu světové jedničky, si v prvním kole poradila 6-4 6-3 se Švédskou Sofií Arvidssonovou.

- WTA PREMIER 5 CINCINNATI -
(USA / Ohio, tv. povrch, 2.168.400 dolarů)
středeční výsledky (15. 08. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (4-ČR) - Barthelová (Něm.) 3-6 6-2 7-5  
Hlaváčková (ČR)
- Cibulková (11-SR) 7-6(1) 4-1 skreč C.
A. Radwaňská (1-Pol.) - Arvidssonová (Švéd.) 6-4 6-3
Wozniacká (6-Dán.) - Karatančevová (Kaz.) 6-1 6-0
Erraniová (7-It.) - Hantuchová (SR) 6-4 6-4 
Na Li (9-Čína) - Cirsteaová (Rum.) 6-3 4-6 6-3
Pavljučenkovová (17-Rus.) - Görgesová (Něm.) 6-3 6-0
Stephensová (USA) - Giorgiová (It.) 6-2 6-1
Shuai Peng (Čína) - Vinciová (It.) 6-3 6-4
Makarovová (Rus.) - Tatišviliová (Gruz.) 6-1 6-2
U. Radwaňská (Pol.) - Švedovová (Kaz.) 4-6 4-1 skreč Š.
V. Williamsová (USA) - Scheepersová (JAR) 2-6 6-3 6-2 

Čtyřhra - 2. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (5-ČR) - Görgesová/Peschkeová (Něm./ČR) 6-1 4-6 10-6
Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) - Arvidssonová/Craybasová (Švéd./USA) 6-1 7-6(6)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

114
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak jsem to zkousel projit, tu diskusi, kdyz se to uz zakoncilo tou terapeutickou skupinkou:) ale musim priznat, ze jsem z toho jelen:) a nejak jsem se nechytal... takze az se najednou objevi Potkal jelena v zime, tak je to ten samy trotl:)

Tedy skoly na podvody se zamerenim na cinknute losy nemam, ani pomaturitni studium, ani vam do doho nechci nejak plkat, ale pokud vim, tak na kazde losovani je zvana hracka, kterou organizatori vyberou a ta ma dohlizet na regulernost losu a potom nasledne dohlizi na sestaveni pavouka. Takze v Cinci to byly dve hracky Sloane Stephens a Camila Giorgi, to tedy znamena, ze vlastne tim naznacujete, ze ty dve se nechaly koupit a pomohly to s Melanii Tabb, Giulianou Orland zmanipulovat. Protoze to by jinak asi ani neslo...Takze jestli tomu dobre rozumim Sloane, Camila, Melanie, Giuliana a par pohunku to zmanipulovali. Rozumim tomu dobre, nebo jsem to opet nepochopil, a je fak ze mne trotl?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Někteří tady ve vlákně poukázali na možnost cinknutého losu. Já jsem psal, že to jsou spekulace a beru pavouka vždy tak, jak je.
Také jsem vždy myslel, že ti hráči nebo hráčky, co jsou dole v pavouku napsaní, že na to dohlíželi, tak že nějak skutečně dohlíží nebo losují.
Ale včera někde vedle ve vlákně probírali, že třeba na GS losuje nenasazené hráče počítač a ručně se k tomu dolosovávají jenom nasazení hráči. Pak zase někdo psal, že vyděl losování live.
Já bych rád věděl, jak to tedy je? Vždycky jsem myslel, že se klasicky nalosují nasazení a k těm se pak dolosovávají nenasazení. Jak by pak na to někdo mohl dohlížet, když by to nalosoval počítač a tahali se jen nasazení? Přes počítač by to bylo manipulovatelné.
Rád bych také věděl, jak to ve skutečnosti opravdu je? Musí na to být snad nějaká pravidla.
Kdyby někdo věděl, jak to opravdu je, byl bych rád, kdyby to napsal.
Ale stejně těm řečem o manipulacích moc nevěřím, protože by se to určitě nelíbilo samotným hráčům, kteří by museli mít podezření a nenechali by si to snad líbit?
Letošní RG snad měli dávat live, ale neviděl jsem to. Ty jsi ale někde postupně psal, jak to hlásili v rádiu Wimbledon, jak to tam říkali, bylo poznat, jak losují?
Reagovat
smazaný uživatel
Ve Wimbledonu prideluji nasazenym hracum cisla - to je jasne, nenasazenym je vylosuji. Maji svuj tradicni pytlik - zeleny, z ktereho vytahuji kulate kovove zetony na kterym jsou vyrazeny cisla:) Takze potom losuji pary na zaklade tech cisel. Minuly rok, kdyz nalosolovali Mahuta a Isnera tak se tam asi 2min. slusne smali:D Takze v Anglii to delaji dost tradicne:)
Ale nevim jak to delaji jinde. Jen vim, ze musi byt vybrany hrac nebo dva, kteri by meli dozirat na regulernost....takze ja osobne, kdyz vidim jak to je obcas crazy nalosovane, tak i verim, ze to fakt losuji:) to bys obcas totiz takove losy snad ani nevymyslel...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za info o Wimbledonu. Také se právě rojili spekulace po tom, co se zjistilo, že spolu budou ti dva hrát znovu, že je los zmanipulovaný. Takže ve W. to ani nejde a divil bych se, kdyby se nějak podobně nelosovalo všude, určitě nějaká pravidla pro to existují. A také ti hráči, co na losování mají dohlížet, jsou pokaždé jiní, takže by muselo být podplacených a zainteresovaných hráčů hodně.
Vždyť třeba na OH měla jít Petra, pak jí řekli, že se to zdrží a ona tu účast odmítla a šel někdo jiný. Když uvážím, že by jí už měli podplacenou, tak by zase rychle vlétli na náhradnici?:)
To mi právě přijde přitažené za vlasy.....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zamáčkni slzu a na terapeutické skupince řekni, že jsi ta, která patrně nechce, aby se na její příspěvky reagovalo...., to abychom tě tam v tom návalu poznali, víš?;-))
Reagovat
tommr
k hodnocení zápasu proto použiju aspon pár statistik. Z nich vyplývá, že Petra byla dneska jasně lepší na servisu. Úspěšnost prvního podání měla 79% (soupeřka jen 54%), úspěšnost druhýho podání 64% (soupeřka jen 47%). Esa dala Petra sice jen 4, ale všechna přišla v těch nejdůležitějších momentech zápasu kdy bud čelila brejkbolům Pengový nebo podávala na vítězství v zápase ... :)
Dalším důležitým faktorem v Petřin prospěch bylo proměnování brejkbolů. Petra proměnila všechny 4 brejkboly co měla, zatímco Pengová ani jeden ze svejch 5 brejkbolů nevyužila! To svědčí o dobrý koncentraci Petry v rozhodujících momentech zápasu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, nemel jsem moznost sledovat Petrin dnesni zapas a nejakej tenis se mi furt nahrava pres O2, nemuzu to zastavit a nejak nevim, jestli to bylo na Eurosportu? Bylo? Dik za info.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebylo, na devítce nejsou kamery..
Reagovat
tommr
její výhru nad Peng Shuai jsem sice čekal, ale mile mě překvapilo, že se s tím Petra tentokrát (na rozdíl od OH) moc nepárala a ukončila zápas za necelou hodinku. Ušetřený síly se budou určitě hodit - zejména pokud bude hrát v příštím kole proti Wozniacký ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Super, další výhra je doma. Jen tak dál. Petra je zatím parádně rozehraná, tak snad to vydrží co nejdéle.
Reagovat
ludolf
Petra si asi řekla, že když ji nemůžeme vidět, tak nemá cenu se na tom kurtu moc zdržovat. Až budeme mít zase možnost ji vidět, tak nám dovolí si toho užít ;-)
Reagovat
sharon
Zdravím všechny :-) tak Peťule to dnes vzala letem světem :-)
Reagovat
pepin
To je dobře a je to to co Petra v současné době potřebuje. Získat herní jistotu a střídat těžké zápasy s lehkými. Neviděli jsme to, ale asi to byl frčák. A jistě ji to nestálo ani mnoho námahy.
Reagovat
sharon
Souhlasím, bude mít aspon více času na odpočinek a pak doufám opět porazí Wozniacki. Přijde mi, že když hraje na nějakém vedlejším kurtu, tak se jí hraje mnohem lépe, než když je v centru pozornosti.
Reagovat
rib
ty jsou ale vtipné, stejné šaty, stejná náplast na rameni... To jsou mi věci
Reagovat
smazaný uživatel
Už vede 3:0 v druhém setu. Paráda, škoda, že jsme tento zápas nemohli vidět.
Reagovat
freeteepek
Tak Petra už vede 4:1
Reagovat
ludolf
Pěkně to "odsejpá", kéž by to tak vydrželo.
Reagovat
freeteepek
Vsadil jsem pro jistotu něco málo na Číňanku. A teď můžu jít v klidu na tenis. Jenom doufám, že nezačne pršet:-)
Reagovat
ludolf
Kdyby to Petra v posledním gemu tak neprotahovala, tak trval asi jenom 20 minut.
Reagovat
tommr
ale favorizovaný Kerberový vzdorovala statečně. Jen doufám, že si Andrea nechala něco i na večerní zápas v deblu, kterej bude pro ní mnohem důležitější ... :)
Jinak za postup do třetího kola a úspěšnou kvalifikaci získá Andrea celkem 155 bodů a posune se na 81. místo v singlovým žebříčku což je její dosavadní nejlepší výsledek ... :)
Reagovat
freeteepek
Teda! Co chybělo aby to už bylo 1:1!
Reagovat
tommr
jsem už zvyklej, že zápasy našich hráčů dávají v televizi minimálně, ale dneska mě opravdu zaskočilo, že na Nova Sportu dávají místo zápasu Štěpánek-Fish (kterej se hraje na centrkurtu) zápas Del Potro-Troicki (kterej se hraje na trojce) ...
Nejvíc mě ale samozřejmě štve, že neuvidíme Petru, kterou odsunuli až na devítku ...
Reagovat
dadaft
tak jsem se těšil, že Sloane Agu prověří, ale Stephensová zatím kazí na co sáhne. ((
Reagovat
tommr
v druhým setu se to ale začíná nějak obracet ... :)
Reagovat
dadaft
druhý set byl hezký...
jedna perlička - míček "tancující" na pásce. ))
Reagovat
tommr
v tom posledním odstavci se vám tam vloudily dvě chybičky:

... První ze šesti kroků na ženský tenisový trůn udělala Agnieszka Radwaňská. Polka, jež v případě triumfu sesadí Bělorusku Azarenkovou z postu světové jedničky, si v prvním kole poradila 6-4 6-3 se Švédskou Sofií Arvidssonovou ...

Aga měla v prvním kole jako nasazená jednička volnej los a k cestě na post světový jedničky tak včera udělala první z pěti kroků ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že v tom programu asi bude chyba ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, to patří pod Bobův příspěvek níže..
Reagovat
Bob
jak je to prosím s rankingem? Body z Montrealu se budou přičítat až po tomhle turnaji?
Reagovat
smazaný uživatel
Body z Montrealu jsou již přičtené - přičetly se po finále.
Reagovat
Bob
aha no já mám takovej program v mobilu a ten mi pořád ukazuje 5275 bodů. Tam se to ještě nepřičetlo, ale připočítává se tam tento turnaj, tak jsem z toho nějak mimo :)
Reagovat
Bob
ty body jsou u Petry ;)
Reagovat
smazaný uživatel
To jako Petru dnes neuvidíme ani prostřednictvím nějakého streamu? :-O
Reagovat
dadaft
je to tak. zápasy z kurtu č.9, kterým bych dnes odpoledne osobně dal přednost, neuvidíme. nevím to úplně na beton, ale kamery jsou jen na kurtech 1, 2 a 3.
Reagovat
rib
jo a navíc Petra hraje zhruba zároveň se Serenou, tak nevím, koho si vybere kamera, že... Na webu turnaje přejou těm, co dnes hrají, vše nej - z žen jmenují Serenu, Venus a Wozniacki, zajímavý výběr, z mužů je zmíněn Federer, Fish, Djoko, Murray, hm...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky myslím, že jsou pokryty kamerami jen CC, Grandstand a kurt č.3.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to myslíš, že nevíš, koho si kamera vybere? Vždyť na tom kurtu třeba vůbec nebude? Jinak jestli jsi myslela, koho si vybere pro přenos Eurosport, tak to není český kanál a řídí se jiným výběrem než jen pro českého fandu.

"Na webu turnaje přejou těm, co dnes hrají atd......."

Nevím, kde jsi to četla, ale tady je třeba odkaz, kde se zmiňují i o Petře. http://www.cincytennis.com/news/seven_majors_titlists_in_action_thursday/

A jinak je to americký turnaj, kde je jasné, že se největší pozornost a nasazování na velké kurty točí kolem domácích hráčů a pak třeba Rogera s Nolem, kteří "táhnou" diváky všude.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, jak může mít takto prestižní turnaj jen 3 kurty pokryté kamerami. Navíc, když zde běží současně ATP i WTA. :/
Reagovat
rib
Myslela jsem to ironicky, takže pokud bude Eurosport vysílat něco z WTA, i kdyby byla kamera kdekoliv, mám dojem, že si vybere Serenu. Ohledně těch, co jim přejí, prostě jsem otevřela cincytennis.com a tam hned na titulní straně je pod fotkou Rogera tato věta. Nějak se tě ten můj komentář dotýká? Já prostě moc chtěla Petru vidět, celkově jí moc fandím bez ohledu na její výsledky, a tak mě mrzí, že je uspořádání takové. Chápu, že Serena v USA bude hrát většinou na centrkurtu, a taky mě trochu zaskočil její los (2 kola proti kvalifikantkám, popř. ve hře byla Lucie...to je zvláštní náhoda, totéž nemá žádná nasazená...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by se mě měl tvůj příspěvek dotknout?;)

Jen jsem napsal svůj pohled na to, proč to tak je z hlediska nasazování na kurty, výběrů přenosů na Eurosportu apod.

Chápu, že jako fanynka Petry ji chceš vidět co nejvíce, tomu jsem se nedivil.:)

Spekulace ohledně rozlosování a machinací s tím se už probírali někde včera. Mně zase přijde, že rozjeté kvalifikantky jako Yarka Shvedova nebo Ula Radwanska, nejsou žádný med. Pokud by se ovšem hrálo podle papírových předpokladů, měla by se dnes Serena utkat s Luckou Š. a to není nějak jednoduchá soupeřka. Tak to vidím já. O losech, že jsou cinknuté, se bude mluvit vždy, já těmto spekulacím nehodlám podléhat. Rozlosování i pavouky sleduji pozorně, ale nástraha může přijít i v podobě velmi jednoduchého soupeře. Petra má docela podle mě dobrý los. Dnešní soupeřku i případně Caro pro čtvrfinále porazila na minulých turnajích, takže v tom nevidím problém.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
A pochopil jsem, že to bylo myšleno ironicky. Tak jsem juknul na oficky a když se rozklikl tvůj zmiňovaný článek, byla tam zmínka i o Petře a jiných.:)

Mimochodem Lucka Š. minulý rok Serenu pěkně potrápila v Torontu a kdyby si podržela herní formu z minulého týdne, nebyla by bez šance. Jenže ona je na tom asi teď špatně psychicky....
Reagovat
rib
jj, já mám prostě dnes rozhořčený den - taky mi nejde na rozum, že H+H jdou na Vinci-Errani a o "patro" výš není široko daleko zajímavý soupeř... A k té Lucce Š. - Serena z ní naposledy v Charlestonu opravdu udělala trhací kalendář, tak ti nevím, nadějná kvalifikantka Yarka odstoupila, tak uvidíme Urszulu,i když tu např. Petra vymetla na RG. Shuai Peng mi přijde hratelná, ale asi tak na úrovni Mony Barthel... Tak prostě budu fandit jako blázen aspoň v duchu bez obrázku :-))) Petro POJĎ!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tvé rozhořčení chápu.
Ale třeba k tomu deblu - nahoře se utká 1. a 8. nasazený pár a dole 5. s 2. párem. To, jak to vypadá uprostřed, je také způsobeno odstoupením 4. nasazeného páru Kirilenko/Petrova a 3. páru King/Shvedova, za které byly dány náhradní páry. Takže se to může zdát těžší pro H+H a pro jiné páry lehčí, ale když to vezmeš komplexně, tak mně se to jeví jako shoda náhod, protože odstoupil 3. a 4. nasazený pár turnaje.:)

Serena Lucku v Charlestonu "smetla", ale to měla formu srovnatelnou s tou na OH. Já jsem mluvil o loňském Torontu a o tom, že by jí mohla na amerických površích potrápit.
To, že Petra Ulu přejela nepovažuji za relevantní, protože každý zápas je jiný, byl to i jiný povrch a Ula měla i jinou protihráčku...
Např. na OH Ula Serenu slušně proháněla a sebrala ji, v její olympijské formě, i gem.:)
Takže jsem na ten zápas zvědavý a i bych si na tu Ulu klidně tipl.

Jinak si myslím, že Petra dnes postoupí, třeba to bude zase po boji, ale veřím, že vyhraje.:-)

A to, že nadějná kvalifikantka Yarka odstoupila, nemohl nikdo před losováním vědět....Psal jsem ti svou odpověď jako reakci na narážku o cinknutém losu.:)
Reagovat
rib
hmmm, zdá se, že na vše máš vysvětlení :-))))) To bude asi tvoje silná stránka... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Že by zase ironie?:-))

Tvůj názor na mě ti ponechám, máš na to ostatně svaté právo.....

Jsem jen pouhý tenisový fanda, který dikutuje.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nechápu tu "ironii" ohledně losu..jinak je správný, že i kdyby Serena hrála na jakýmkoliv kurtu, kamera si ji najde, koho jiného už by měla..:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes jsem četl tu diskuzi vedle ohledně toho, kdo je "správný fanda" a co by měl všechno dělat a nedělat.....To bude asi věčně dikutované téma, na které stejně nikdo nikdy nenajde odpověď.
Také se tam probíralo to s tím nasazováním a pavouky. Já také vždy čekám, hlavně u GS, na losování a pavouk mě zajímá. Ale prostě spekulace o zmanipulování nechávám druhým a sám to tak neberu. Pracuji s tím, co je, ostatně jako se s tím musí smířit hlavně hráči, kterých se to týká nejvíce.
Ale na druhou stranu nepokrytě přiznávám, že se vůbec nezlobím, když má můj favorit/ka relativně snadný los.;-))
Reagovat
tommr
já taky nemám rád ty spekulace o zmanipulovanejch losech, ale tentokrát mě los v Cincinnati dost zarazil a vůbec se nedivím, že si na to rib stěžuje ...
Opravdu totiž nechápu jak se může náhodně stát, že zrovna ve čtvrtině kde hraje největší domácí favoritka je 8 kvalifikantek mezi 14 hráčkama (tj. neuvěřitelnejch 57%), zatímco v ostatních 3 čtvrtinách dohromady je pouze 5 kvalifikantek mezi 42 hráčkama (tj. standardních 12%). Pravděpodobnost, že se něco takovýho může stát náhodně se mi zdá skutečně mizivá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nikde není jistota, že ty rozehrané kvalifikantky, nebudou nepříjemnějším losem než jiná soupeřka. A navíc dnes by měla hrát Lucka, která také vylétla s "pouhou kvalifikantkou" Shvedovou....

Navíc rib viděla manipulaci i v losu debla. A to když se podíváš pořádně na pavouka, tak prostě není pravda.

Ale jak píši výše, pavouky pečlivě sleduji, ale konspirace nevytvářím ať už by se jednalo o kohokoliv. Navíc tohle je jen přípravný turnaj, mě zajímá hlavně rozlosování USO.:))
Reagovat
tommr
v drtivý většině případů jsou ale kvalifikantky o něco slabší než přímo postupující hráčky. Shvedova je spíš taková výjímka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, ale já nemluvil o tom, že los třeba není cinknutý, ale o tom, že takto nespekuluji, protože je to nepodložené a beru to tak, jak je.
Ale v tomto případě zrovna Yarka ani Ula nejsou z nejpříjemnějších soupeřek a to byla vlastně má odpověď rib.

Ona byla znechucená, že neuvidí Petru a co píší na webovkách turnaje a že má S. lehký los, tak jsem jí odpovídal, že si nemyslím, že ten los má tak lehký, to je vše.:)

Jinak, kdyby dneska s Ulou vypadla, byl bych docela i rád. Protože by měla více času připravit se na USO a kdyby prohrála, mohlo by jí to o to víc motivovat a nakopnout....
Reagovat
rib
nestačím se divit, co jsem všechno vyjádřila :-))) Vzpomínám se slzou v oku na vlkovu vizi o terapeutickém kroužku, tož užívejte a domýšlejte :-D, já se jdu radovat z výsledku Petry!!!
Reagovat
smazaný uživatel
CC:
Ursula > Serena [skrec Sereny]
Li > Johanna
Grandstad:
Aga < Sloane
Venus > Sara
Karolina > Anastasia
Angelika > Andrejka
K9:
Shuai < Petra
Sam = Ekaterina
Reagovat
smazaný uživatel
CC:
Mardy > Radek
Nole > Niko
Grandstand:
Jeremy < Andy
K3:
JMP > Viktor
Pablo < Marin
Standa < Kei
Milos > RTom
Reagovat
dadaft
ano, u Agy mám taky takové tušení. je to zvláštní - myslel jsem, že Radwaňská na betonu neztratí svůj lesk, ale zatím se trápí. nemůže se srovnat s odskokem, ale v tom to není - ve Wimbledonu byla blizoučko, jeden set od grandslamového titulu - co teď v parném Ohiu???
dnes dopoledne emérického času hraje spousta američanů plus Murray a Fedex, takže doufám v plné tribuny. Sloane se bude chtít vytáhnout. myslím, že se poměrně přesně dozvíme, jak na tom Aga momentálně je.
taky u Marion jsem myslel, že teď chytne za knipl a vyrovná sešup.
místo toho vidím skvěle hrající Petru a Na Li.
hlavní kandidátky na GS titul zatím nepromluvily, ale začíná se to náramně zašmodrchávat.
a to já rád. ))
*
Sam si myslím postoupí ve dvou setech.
*
a když už jsem se tak rozepsal - tommrovi tady bylo líto Petry. já musím říct, že mně Jeleny. zase, po milionté, prohrát první zápas na turnaji, tentokrát dokonce ztratit tři mečboly, to už je vážně drť. tohle psychicky zrovna nenakopne.
Reagovat
smazaný uživatel
holky:
CC:
Ursula = Serena
Li > Johanna
Grandstad:
Aga > Sloane - ve třech setech
Venus < Sara - možná to Venus tři dny za sebou už nedá...
Karolina > Anastasia
Angelika > Andrejka
K9:
Shuai < Petra
Sam < Ekaterina

chlapi:
CC:
Mardy > Radek
Nole > Niko
Grandstand:
Jeremy < Andy
K3:
JMP > Viktor
Pablo < Marin
Standa > Kei
Milos = RTom - možná rebel Tom překvapí
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ještě CC:

Roger > Bernard
Reagovat
dadaft
pustil jsem k obědu TV, jen tak bez zvuku, dávají opakování Radwanské - a ona třeba stojí a čeká a míček od soupeřky letí a letí a ona stojí a čeká a míček se odráží... ... a ona najednou zjišťuje, že jí chybí půl kroku a vrhá se k míčku neladným přískokem...
- - - taky úderová jistota nic moc. několik vyloženě zkažených úderů. ovšem taky pár vyloženě krásných... ))
mno, jsem mocka zvědavý.
Reagovat
EllNino
Jo no ....a navíc Jelena prohrála letos už pět zápasů z mečbolu.....a plno zápasů skončilo výsledkem 6:7 ve třetím setu ....
Reagovat
vendulkabendulka
Takze zas ten nejhorsi cas, nejvetsi parak. Podle toho jak se trapila vcera to dneska nevidim vubec dobre. Chudak holka, dostava pekne zabrat.
Reagovat
tommr
jj to snad dělají Petře naschvál ...
Reagovat
freeteepek
Tak Petra bude hrát zase v tom největším pařáku na pitomym kurtu č.9. Co je tohle za turnaj?
http://assets.usta.com/assets/663/15/Aug_15_OOP.pdf
Reagovat
patriks
protože hrají muži a ženy dohromady. Desítky zápasů, které nikdo nevidí, ale organizátoři šetří náklady (při společném turnaji). Co by jim bránilo jeden týden pořádat ženskou část, druhý mužskou ? Grandslamy to samý. Nadruhou stranu to zase prospívá navazování kontaktů mezi tenisty a tenistkami. Takto např. vznikl pár Štěpánek-Vaidišová -> tak aspoň k něčemu to je a organizace jako ATP či WTA vědí, že takovýmto párům se už rovnou rodí pokročilí tenisti. Proto tyto smíšené turnaje i podporují.
Reagovat
ludolf
Podle předpovědi počasí by se ty teploty (i subjektivně vnímané) neměly moc měnit. Měla by být taky relativně nízká vlhkost kolem 40 % (říkala, že jí nejvíc vadí vysoká vlhkost).
Reagovat
rib
už jen když koukám na pavouky, Serena umetenou cestičku zástupem kvalifikantek, H+H hrajou už teď s Vinci-Errani zatímco nad nimi je jako nasazený 7 úplně neznámý pár z USA s umetenou cestičkou do semi... Některé ženy hrají večer (a není to Petra), když už není horko, takže klíč obsazování kurtů je opravdu záhadou... Na turnaji vříská hudba a hlasatelé, takže je to jak na pouti... Takže pokud v tomhle cirkuse Petra vydrží hrát, zaslouží si můj obdiv
Reagovat
freeteepek
Díky za vysvětlení:-)
Reagovat
freeteepek
Tak to je myslím to správné slovo. Když hrála Petra, tak do toho normálně řvala diskotéka ze sousedního centrkurtu vč.rozhovoru s Djokovičem. Mám dobrý repráky, takže slyším i hukot klimatizace natožpak tohle!
Reagovat
dadaft
je to tak. podobně špatná akustika kurtů + nevhodně zvolený program, to bylo i letos někde v Arábii, myslím, že v Dubaji.
tam to bylo taky takové kolotočářské...
Reagovat
smazaný uživatel
já se půl hodiny hrabal v nastavení zvukových stop i v audio nastavení satelitu, než jsem pochopil že tu hudbu prostě neodstraním...
Reagovat
freeteepek
Já zas nejdřív zavíral okna:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsem jen zkontroloval, ale taky to byla první věc, která mě napadla - co za šaška si pouští takhle nahlas hudbu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Teď mě opravdu mrzí, že jsem to neviděl... Samozřejmě jsem věřil, že Caro vyhraje, ale ten výsledek mě příjemně překvapil. Dneska půjdu spát v povznesené náladě. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte dobre, že to Dominika uhrala na zranenie...Už už by som si myslel, že odkedy vyhodila Krajana (pre príliveľké nároky), jej herná fazóna ide dolu vodou, prehráva aj so súperkami, s ktorými zvykla vyhrávať a okrem spustenia sa na tobogáne v poslednom čase ničím nezaujala..

Pravda je však taká, že bola zranená a ja si budem musieť svoj štipľavý komentár odložiť.
Reagovat
smazaný uživatel
Tipsy vzadl Andujarovi. Tommr si může udělat zářez v tabulce. Ten Andujar je sice antukář, ale v americké serii chytl slinu.
Reagovat
tommr
konečně taky nějaká dobrá zpráva pro Tomáše. V Cincinnati nejspíš ztratí spoustu bodů a tak mu příjde tohle klopýtnutí Tipsareviče velice vhod ... :)
Reagovat
freeteepek
Tak ten poslední rozhovor s Petrou je výbornej. Jenom škoda, že Petra neumí líp anglicky, aby se mohla normálně vyjádřit. Hlavně bych ocenil tazatele za zajímavé otázky. Ale Petru bych pokáral za angličtinu. Divím se, že všemu rozumí, když mluví jako tatar. Kdo jí učil anglicky? Mohla bych už dávno vědět, jak se používá člen určitý a jak se vůbec konstruují věty! To jsou základy a jakýkoliv učitel ze základky by jí to určitě naučil. Třeba ve volném čase běhěm turnajů. Stačí mít notebook připojenej na internet.
Čeští novináři by si z toho rozhovoru měli vzít příklad, až příště budou s Petrou dělat zase nějaký interview do časopisu. V češtině Petra nebude mít problém s vyjadřováním myšlenek a fanoušci se víc dozvědí.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty myslíš, že angličani nebo američani vždy mluví přesně podle mluvnických pravidel? ;-)
Reagovat
gedzitka
Já bych hlavně ubrala to věčné yeah, to až bije do očí, používá to téměř v každé větě. Gramatika nic moc - ale tak hlavně že se dorozumí.
Reagovat
freeteepek
Ne, nemluvi podle pravidel. Jenomže oni si to jako rodilí mluvčí můžou dovolit. My taky můžeme češtinu libovolně kazit. A přesto si vzájemně rozumíme. Jenomže kdyby to zkusil třeba nějaký Číňan nebo Američan - už mu rozumět nejspíš nebudeme. Každý jazyk má totiž svoje základní principy, který je potřeba dodržovat. Jinak se vytrácí smysl.
Reagovat
VlS
No, já bych Petře přiznal obrovskej pokrok v anglině za poslední rok, před rokem to byla dost bída. Slovní vycpávky typu "yeah" a podobně se mi taky nelíbí, ale používá je kde kdo. Zvlášť oblíbená je "you know" . Do pr..., I don´t know, kdybych věděl, tak se asi nebudu ptát.
Reagovat
smazaný uživatel
kdybyste viděli, co ze sebe dokáží dostat někteří Američani v NBA po zápase. "Hell yeah, you know, I just wanna do my best, I did my best, you know, that´s the thing I have to do. Yeah, just do my best, you know, play the ball, shoot the ball." A borec z ESPN v saku na něj čumí a pak radši řekne díky a rozhovor ukončí. To se člověk musí smát některým hlubokomyslným výrokům a je jedno, že je to plynně anglicky.
Reagovat
tommr
tak když si člověk uvědomí kdo v tý slavný NBA převážně hraje tak se tomu vyjadřování hráčů vůbec nemůže divit ...
U tenistů to překvapí mnohem víc, ale tam se to dá přičíst i tomu, že angličtina není pro většinu z nich první jazyk ... :)
Reagovat
rib
Dnes má Andrea bezva den, skalp Cibule a ještě postup v deblu, paráda!!! Koukám, že Květa už nehraje se Srebotnik, oni se už nedohodly? Nějak jsem to přehlédla...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Květa už loni avizovala, že tahle sezona je její poslední, tak si možná Katarina už hledá vhodnou spoluhráčku do dalších let..
Reagovat
tommr
na webu WTA se o Peschkeový mluví jako o bývalý spoluhráčce Srebotnikový takže jejich rozchod je už asi definitivní ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Se divím, že si Květa vybrala zrovna Julču.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč? Taky bych si ji vybral.
Reagovat
rib
díky moc za osvícení :-), jinak jsem úplně out, Petřin zápas mě zcela vyčerpal, jdu sbírat síly na zítřek
Reagovat
VlS
Tak tedy nevím, jestli holky už koupily Květě to šampíčko, ale na výsledku se tedy nějaký pocit morálního dluhu tak úplně neprojevil. holkýýý, jedééém
Reagovat
Andrew89
Skvělá...těžkej zápas ...Mona nikdy není lehká soupeřka. Naštěstí to Peta ustála i když jí to počasí nesvědčilo...bylo to vidět. Díky za krasnej zažitek...fandil jsem zas jak o život!:)
Reagovat
pepin
Myslím si, že ale ve finále s Li na tom byla fyzicky hůře než dneska. Aspon víc funěla.
Reagovat
freeteepek
Na Petře bylo vidět, jak náročný fyzicky ten zápas pro ni je. Bylo horko, slunce pálilo a na druhý straně sítě houževnatá soupeřka, která umí hrát rychle a prakticky nechybuje. Petra se koupala ve vlastní šťávě:-(
Sice hrozilo, že to Petra fyzicky neustojí, mentálně ale byla velmi silná.Těžko říct, jestli na konci měla štěstí, že se soupeřka při mečbolu podělala nebo to byla její mentální síla, s jejíž pomocí by zápas stejně vyhrála.
V každým případě Petra hrála výborně. Je nahoře a je to znát. Jenom se mi nelíbilo, že Barthelovou nedokázala trestat za slabý druhý servis. To byla největší slabina Moniny hry. Jinak teda klobouk dolů před tím, co předvedla:-)
P.S.V Miami hráčky měly k dispozici led, který si v pauzách věšely kolem krku. Tady jsem si ničeho takového nevšiml. To by se nedalo zařídit??
Reagovat
ludolf
Petra ve třetím setu dovolila uhrát Moně jen něco přes 20 % jejího druhého podání (až v závěru se to trochu zhoršilo), ale měla velký problém s jejím prvním podáním.
Reagovat
smazaný uživatel
Mona posledni dobou nejak hapruje. Doufam, ze ji jeste uvidim ve vice lesklejsi forme, kdyz uz se tady ten sojcin pojem "leskly" ujal, tak proc ho nevyuzit...Takze cekam dale na lesklejsi dny Mony.
Jinak teda respekt pred Petrou, den zpatky vyhrava turnaj v Kanade a dnes v prisernem horku a vlhku uz astmaticka pinka, a jeste s Monou. Dost tezky zapas, opet dalsi sichta. Tak snad se Petra v tom horku neutavi driv nez prijde GS, to by asi mrzelo vic nez body.
Posledni set mi obcas pripomnel ping pong na velkym stole, ale myslim, ze rozhodlo to, ze Petra srazila z hlavy ksiltovku a Mona netrefila ten velkej stul.
Reagovat
smazaný uživatel
sry, ale Mona je loser. Prostě je. Letos tuším v IA s Azarenkou ze stavu 1:5 v druhém setu to dostala tuším na 4:0 ve třetím. Měla další šance a prohrála. Potom ještě nějaký zápas podobně prohrála z MP, minulý týden s Agou to samé. A teď zase...
A to jí celkem fandím.
Reagovat
patriks
Mona je velmi sympatická hráčka i její hra je velmi sypatická. Takhle ryhlá hra se jen tak nevidí. Na začátku roku jsem jí fandil, když se jí dařilo v Austrálii, poslední dobou mi však připadá, že vinou psychiky odpadá v koncovkách. Je to škoda, protože má na to prověřovat hráčky první desítky.
Reagovat
VlS
Nevím, fandit hráčce, když se jí daří je trochu laciné, buď někomu fandím ez ohledu na to, jak se mu zrovna daří, nebo mu nefandím.
Ty ji znáš, že hodnotíš jak je sympatická? Co když je protivná a panovačná?
Reagovat
smazaný uživatel
Docela Petru obdivuju, ze to i pres ten handicap proste nevzdava. Ja osobne bych se na to davno vybod. Jinak si myslim, ze dalsi trisetak uz Petra nemusi udejchat, tak by asi bylo dobry cinanku sejmout co nejrychlej. Hrala s ni na OH, tak snad vi, jak s ni nalozit. Pri tomhle pocasi ji ale uz na dalsi vitezstvi s tezsima hrackama moc sanci nedavam. Snad bude v New Havenu lip. Ale z osobni zkusenosti musim rict, ze je tam v srpnu od Mainu po Floridu naprosto priserne. Nechapu, proc jsou ty turnaje v tomhle koute USA prave v srpnu, to mi nejde na rozum, je to tam jak v pradelne, bez klimatizace se nektery dny neda vubec fungovat.
Reagovat
rib
Andreo výborně, jen tak dále!!!
Reagovat
smazaný uživatel
dneska utrpěla vítězství Pyrhy. Snad to k něčemu bude. Peng jsem nikdy neviděl, tak jsem zvědav. Asi to ale bude čínská motorová myš a snad nám Petru vyřadí ;-)
Reagovat
rib
s Peng hrála Petra naposledy na OH, vyhrála na 3 sety, je to hráčka, co hraje placaté údery... Tak uvidíme... Petry mě bylo líto, jelikož dýchala jak šílená, a hodně té poďobané Němce pomáhala. Tak jí moc přeju to vítězství, pro povzbuzení :-)
Reagovat
tommr
a to vzdala kvůli zranění nebo protože už jen nemohla fyzicky?
V každým případě Andrea zaslouží pochvalu a doufám, že jí to vyjde i v tom dnešním deblu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pyrrhos: "Jeste jedno takove vitezstvi a jsme zniceni." :-)

Jinak samozrejme gratulace Petre, ale bolelo to vsechny... Pojd!!!
Reagovat
VlS
Ty asi ženskej tenis moc nesleduješ, že? Shuai je v první padesátce pěkně dlouho a osciluje většinou mezi dvacítkou a třicítkou. Neřekl bych, že je motorová myš, je hodně houževnatá, ale Petra by ji měla v pohodě dát, uvoidíme, co na to bude říkat Petřina fyzička.
Jinak jsme asi zaznamenali, že Kotyza je s Petrou a spekulace bychom mohli zase v klidu odložit.
Reagovat
smazaný uživatel
Asiaty moc nesleduju, kromě japonců. Celkem se mi pletou ;-)
Reagovat
tommr
mě se Asiati obyčejně taky hodně pletou, ale Li Na, Peng Shuai a Zheng Jie od sebe dokážu bez problémů odlišit - každá je úplně jiná vzhledově, povahově i herně ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
která je ta LiNa? Pořád se o ní píše;-)
Reagovat
VlS
ty, a Serenu znáš, nebo sleduješ jen bělošky? V žebříku jsou čínské hráčky výrazně zajívější než japonnské.
Reagovat
VlS
a úspěšná Petra. Zápas SAndrejky jsem neviděl, ale gratulace. Zápas Petry jsem viděl, no nebyl to v Sojčině hodnocení zrovna "lesklý" zápas, spíše dost matný, ale byl to zápas s dobrým koncem a na ty se hraje. Příště to bude třeba zase lesklý, i když si nemyslím, že Shuai dokáže vybudit stejnou atmosféru jako Na.
Reagovat
smazaný uživatel
a prave z toho matu nektere udery holkam zazarily jako drahokamy!
Jinak atmosfera na rozpalenem kurtu s prazdnym hledistem, s hudbou a slovem od vedle, s Monou - leklou rybou... Promin, Mono!.... Nevim, noo....
Reagovat
rib
souhlas - Mona je leklá ryba, otrávený teenager, a slouží jí to jako vynikající mimikry na rychlé údery, které občas hrála. Jsem moc ráda, že to Petra ustála, že bojovala do posledního kousku sil a moc Petře přeju, aby se jí dařilo dál (a aby se třeba trochu ochladilo...)! Petro POJĎ!!!
Reagovat
VlS
atmosféra jak na pouti za maringotkama. Nevím, proč tam musí řvát muzika jak na lesy.
Reagovat
nouma
Moc šikovná je Andrejka, fakt ji fandím ze všech sil. Dnes co předvedla byla symfonie. Gratulace a ještě večer čtyřhra tak a t se i to povede :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist