Hlaváčková porazila Barthelovou a obhájila osmifinále

13. 6. 2012, 15:17
Aktuality 33
Andrea Hlaváčková si dnes v Birminghamu připsala zatím nejcennější letošní vítězství. Česká tenistka porazila šestou nasazenou Monu Barthelovou z Německa 7-6 6-2 a obhájila tak loňské osmifinále.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčkovávčerejším vítězstvím nad Nizozemkou Krajicekovou naznačila, že si po roce na začátku travnaté části sezony znovu načasovala dobře formu, a dnes to proti 36. tenistce světa Moně Barthelové potvrdila.

Německá hráčka, která nastoupila proti Hlaváčkové s třemi turnajovými porážkami z antuky v zádech, sice při svém podání českou soupeřku k žádné šanci nepustila, sama si ale nevypracovala ani jeden brejkbol, a tak se o osudu setu muselo rozhodnout ve zkrácené hře. I ta byla vyrovnaná, za stavu 4-4 ale Hlaváčková vyhrála dvě výměny v řadě, vypracovala si tak dva setboly a ten druhý proměnila.

Loňská osmifinalistka si po vyhraném setu dál bez potíží držela servis, a v šestém gamu se konečně dočkala brejku, který znamenal vedení 4-2. Na odpor už se Barthelová nezmohla, ve zbylých dvou gamech už nevyhrála ani jeden míč a s turnajem se rozloučila porážkou 6-7 2-6.

Na turnaji v Birminghamu startuje plzeňská rodačka Hlaváčková potřetí za sebou a v dalším kole může své tamní maximum vylepšit. V cestě do čtvrtfinále se jí postaví Číňanka Jie Zheng.

Své úvodní zápasy v Birminghamu nezvládla ani jedna z tria nejvýše nasazených hráček. Jednička Francesca Schiavoneová nestačila na 115. hráčku světa Misaki Doiovou z Japonska, které podlehla 5-7 4-6.

Sabine Lisická po zranění kotníku dál čeká na vítězství. Po třech porážkách na antuce se světová patnáctka výhry nedočkala ani na trávě, když prohrála 3-6 4-6 s Polkou Urszulou Radwaňskou.

Svůj první letošní zápas na trávě nezvládla ani turnajová trojka Daniela Hantuchová. Slovenská tenistka prohrála 5-7 6-7 s Maďarkou Melindou Czinkovou.

Výsledky - Birmingham (tráva, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Babosová (14-Maď.) - Riskeová (USA) 6:4, 4:6, 7:6 (7:2), Baltachaová (15-Brit.) - Chang (Tchaj-wan) 4:6, 6:4, 7:5.

Dvouhra - 2. kolo:
Hlaváčková (ČR) - Barthelová (6-Něm.) 7:6 (7:5), 6:2, Doiová (Jap.) - Schiavoneová (1-It.) 7:5, 6:4, U. Radwaňská (Pol.) - Lisická (2-Něm.) 6:3, 6:4, Czinková (Maď.) - Hantuchová (3-SR) 7:5, 7:6 (7:5), Vinciová (4-It.) - Razzanová (Fr.) 6:3, skreč, Jankovičová (5-Srb.) - Southová (Brit.) 6:1, 7:6 (7:3), Vesninová (Rus.) - McHaleová (7-USA) 6:1, 1:6, 7:5, Makarovová (8-Rus.) - Karatančevová (Kaz.) 7:6 (7:4), 6:3, Erakovicová (9-N.Zél.) - Robsonová (Brit.) 6:4, 3:6, 6:4, Hsieh Su-wei (13-Tchaj-wan) - Panovová (Rus.) 6:4, 6:2, Falconiová (USA) - Babosová (14-Maď.) 6:0, 6:4, Watsonová (Brit.) - Baltachaová (15-Brit.) 7:6 (7:5), 6:3, Oudinová (USA) - De Britová (Port.) 6:3, 6:4, Dellacquaová (Austr.) - Mooreová (Brit.) 4:6, 6:4, 6:1, Čeng Ťie (Čína) - Keothavongová (Brit.) 6:3, 6:4, Foretzová-Gaconová (Fr.) - Rodionovová (Austr.) 7:5, 6:2.

 

pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Karolína na padesatce v Nottinghamu postoupila už do QF. Dnes vyhrála nad Ekaterinou Bychkovovou(181 místo) 2x 6:3 :-) V tom QF se utká s Mihaela Buzarnescu(141 místo), teda mohla se potkat se segrou, ale ta prohrála s hráčkou z 600sté stovky! Docela by mě zajímalo jestli Karolína letos bude hrát kvaldu na Wimbledon, loni jí nehrála :-)
Reagovat
tommr
díky za info - zrovna jsem hledal jak Karolína dopadla a nemoh jsem tom nikde najít ... :)
Kvalifikaci ve Wimbledonu doufám bude hrát - byla by škoda nepokusit se o postup do hlavní soutěže a navíc je kvalifikace poměrně slušně bodovaná - už za první vítězství v ní se inkasuje 40 bodů což je pro hráčku v pozici Karolíny poměrně velkej zisk ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A Sabine padá a padá :(
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda. Přál bych Sabine, aby se jí zase začlo dařit. Ale celkově je to v tomhle týdnu samé překvapení... V Birminghamu skončily ve 2. kole čtyři z prvních pěti nasazených (Francesca, Sabine, Daniela, Jelena). V Bad Gasteinu prohrála v 1. kole nejvýše nasazená Julia a pátá nasazená Petra Martic... Nechtěl bych tenhle týden tipovat zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Petra Martic mě docela překvapila, ve třetím totiž vedla už 5:2 !! Ale zase je pravdou, že Yvonne prý "miluje" tento turnájek a dosahuje zde hodně dobrých výsledků...
Reagovat
tommr
v Birminghamu je to sice masakr favoritek, ale Jankovicová zatím ještě postupuje - to sis jí zřejmě s někým poplet ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, moje chyba. Jelena dneska postoupila... Naopak vypadly ještě šestá nasazená Mona a sedmá Christina McHale.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu se zeptat? Dají se někde zápasy z Birminghamu sledovat??
Reagovat
tommr
počínaje pátkem budou přenosy na Eurosportu a tím pádem budou zápasy k vidění i na netu ... :)
Reagovat
pepin
A Petru budou taky někde dávar?
Reagovat
Fandina
Petra by měla hrát příští týden v Eastbourne a bude to na Eurosportu, tak Peťo ... pojď pojď pojď
Reagovat
tommr
jak už psala Fandina z Eastbourne budou přenosy příští týden na Eurosportu. Otázka je jen odkdy a v jakým poměru, protože se hraje mužskej i ženskej turnaj současně a Eurosport vysílá oba turnaje. Zatím to vypadá, že ženskou část začnou vysílat až od středy tj. od osmifinále ...
Kromě Petry Kvitový se tam z našich objeví i Lucka Šafářová, Petra Cetkovská a Klára Zakopalová. Máme se tudíž na co těšit ... :)
Reagovat
pepin
Tak Vám oběma děkuji, to, že tam hraje jsem věděl, ale tak dalece nemám přehled a ani čas sledovat kde to bude. Ještě jednou díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
pepin
To to ale trvalo.
Reagovat
Fandina
super gratulace a jen tak dál ... pojď pojď pojď
Reagovat
pepin
Ty jsi tady jako ostříž, nic Ti neunikne a hlavně chudáka Tommra hlídáš jako oko v hlavě. Fandino a co je to tady za b.... co tady píše ty nechutnosti? To je asi nějaký inženýr ne?
Reagovat
tommr
jj máš pravdu Fandina mi občas dává pěknou čočku ... :)
Reagovat
Fandina
Podle mě už jeho nick je natolik neseriozní, že od něj nic jiného nelze čekat a ve světle toho co píše, bych ingenjéry ještě mohla urazit :-)... úsměv
Reagovat
Fandina
jasňačka ... vždyť ty si z mého čočkování stejně nic neděláš :-)
Reagovat
Fandina
Ty jsi viděl jak Iveta hrála, že víš že to byl odevzdaný výkon?
Reagovat
tommr
stačí se podívat na skore a statistiky v zápase proti 320. hráčce světa. Navíc už jsem viděl Ivetu mockrát a vím jak dokáže vypustit zápas když jí to zrovna nejde nebo když prostě nemá náladu ... :)
Reagovat
Fandina
... takže neviděl ... úsměv
Reagovat
tommr
a ty si ho snad viděla, že se Ivety tak zastáváš? :)
Reagovat
Fandina
zastávám se kohokoli když někdo kritizuje něco co neviděl ... úsměv
Reagovat
tommr
její výsledek vynikne hlavně když to srovnáme s odevzdaným výkonem Benešový v prvním kole proti outsiderce ...
Pro Andreu znamená dnešní vítězství i cenný body do žebříčku. Doufám, že se v tý první stovce pevně zabydlí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
to snad jo ale mohla by si polepšit i v tom že by nemusela hrát kvalifikaci na Wimbledonu:)
Reagovat
Bob
Andrejka je pěkná a umí, tak snad půjde jenom nahoru. Navíc je to plzeňačka, tak bychom mohli jít i na pivko :D
Reagovat
tommr
pokud bude v první stovce tak má ve Wimbledonu automaticky zajištěnej přímej postup do hlavní soutěže ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci vám kazit radost, ale ve Wimbledonu už je startovní pole dávno uzavřené. Myslím ale, že Andrea byla ve stovce i v době uzávěrky ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Andrea byla ve 100vce i před RG a hrála kvaldu:)
Reagovat
tommr
jak správně píše miky12 rozhodující je postavení v době uzávěrky přihlášek. Andrea je ve stovce teprve od 14.5 a to už bylo na přímou účast na FO pozdě - tudíž musela hrát kvaldu. Ve Wimbledonu už má ale v hlavní soutěži účast jistou. Ted ještě aby jí vydržela forma a přál jí los, aby se dostala aspon do druhýho kola - jinak by totiž ta kvalifikace pro ní byla výhodnější ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist