Hlaváčková s Babosovou ovládly čtyřhru na Turnaji mistryň

29. 10. 2017, 09:25
Aktuality 78
Andrea Hlaváčková s Timeou Babosovou dobyly čtyřhru Turnaji mistryň. Třetí nasazený česko-maďarský pár přehrál ve finálovém klání nizozemsko-švédské duo Kiki Bertensová/Johanna Larssonová 4-6 6-4 10-5 a slaví tak svůj dosud nejcennější titul.
Andrea Hlaváčková a Timea Babosová

V úvodním dějství finálového klání držely oba páry poměrně dlouho svá podání, nejvíce se však na servisu trápila parťačka Hlaváčkové Babosová. Hlaváčková s Babosovou byly v první sadě aktivnější, trefily 13 vítězných úderů, udělaly však více nevynucených chyb než jejich soupeřky.

První brejkbol úvodního setu ale přišel až v desáté hře, kdy si nizozemsko-švédská dvojice vytvořila při podání Maďarky dva brejkboly. První ještě česko-maďarský pár odvrátil, druhou šanci už ale soupeřky po chybě hlaváčkové, která nepokryla svou část kurtu, proměnily a ujaly se tak zároveň i vedení 1-0 na sety.

Přestože česko-maďarské duo prohrálo boj o zisk úvodní sady, hned v počátku druhého setu Hlaváčková s Babosovou poprvé v zápase prolomily podání soupeřek a dostaly se tak do vedení 1-0. Bejk z první hry ale nedokázaly potvrdit a Bertensová s Larssonovou hned ve druhém gamu srovnaly. Bojovné nasazení Hlaváčkové a Babosové ale neustávalo a za stavu 3-3 prolomily nasazené trojky podání soupeřek znovu. A tentokrát už si Češka s Maďarkou, jejíž výkon se oproti prvnímu dějství výrazně zlepšil, náskok pohlídaly a set nakonec získaly poměrem 6-4, čímž si vynutily super-tiebreak.

A něm česko-maďarské duo zaválelo! Babosová s Hlaváčkovou hrály aktivně, důrazně a nebály se zaútočit, díky čemuž si rychle vytvořily nadějné vedení, které už nepustily, a nakonec ovládly turnaj pro osm nejlepších párů sezony po hodině a půl hry poměrem 4-6 6-4 10-5.

"Nemůžu tomu uvěřit," konstatovala po utkání dojatá Hlaváčková. "Soupeřky hrály skvěle celý turnaj a byla to pro ně asi nejlepší část roku. Věděly jsme, že nás čeká náročný zápas a velký boj. Byly jsme možná trošku nervózní a nebylo to tak uvolněné jako v předchozích zápasech, ale zvládly jsme to a splnily jsme si sen."

"Je to bláznivé. Dostaly jsme se ze situace, kdy jsme byly jednou nohou v hrobě. Úvod nám moc nevyšel, já jsem se s tím dost prala, ale ve druhé sadě jsme to změnily a šly do toho víc po hlavě. Jsem ráda za to, jak jsme odehrály celý turnaj. Je skvělé, že se ukázalo, že uspějí ty týmy, které do toho jdou naplno a nebojí se hrát odvážně v důležitých momentech," řekla po utkání Maďarka.

Dvojnásobná grandslamová šampionka Hlaváčková tak pět let po neúspěšném finále po boku Lucie Hradecké slaví první titul na Turnaji mistryň. Naopak Bertensová s Larssonovou nedotáhly do konce překvapivé tažení turnajem v Singapuru, kde na cestě do finále porazily ruské obhájkyně titulu Jekatěrinu Makarovou a Jelenu Vesninovou.

"Byla to báječná cesta a velká odměna za všechnu tu práci, kterou tenisu dáváme. Děkuji ti, Johanno, že jsi se mnou zůstala. Byla to pro nás velká neznámá, ale splnily jsme si sen a jsme šťastné," konstatovala při vyhlašovacím ceremoniálu Švédka Larssonová. "Bylo to těžké finále, ale holkám se v závěru vedlo lépe a vyhrály zcela zaslouženě. Gratuluji vám, holky."

"Bylo to velké dobrodružství a dlouhá cesta. Teď asi převládá smutek, ale myslím, že všechny ty pozitivní emoce ještě přijdou. Hrály jsme neuvěřitelný tenis, ale v závěru byly lepší holky. Gratuluji vítězkám, které nám dnes připravily těžkou zkoušku," dodala Bertens.

"Byla to bláznivá jízda a bláznivý rok. Bylo tam pár zaváhání, ale nakonec to skončilo všechno nejlépe, jak mohlo. Gratuluji Johanně a Kiki, které odehrály skvělý turnaj. Vím, že jste teď smutné, já sama dobře vím, jak moc to teď bolí, ale věřte, že jednou to může všechno dopadnout úplně jinak a vy tu budete stát jako vítězky," řekla na adresu poražených finalistek Hlaváčková.

"Děkuji Timee za to, že jsme spolu zažily tolik úžasných a nezapomenutelných momentů. Děkuji celému týmu, sponzorům a všem, co z tohohle turnaje dělají naprosto výjimečnou záležitost. Je mi ctí tu stát jako šampionka," dodala česká tenistka, jež se v novém vydání žebříčku WTA stane nejlepší českou deblistkou, když v pořadí přeskočí Lucii Šafářovou.

"Chtěla jsem tu svou řeč začít vřelým pozdravem všem fanouškům tady v hale, protože diváci tu byli celý týden báječní a hnali nás dopředu," prohlásila Babosová. "Dostaly jsme se dnes z těžké situace a musely jsme předvést nejlepší tenis, který umíme. Pro mě je to velký moment, Andy už toho vyhrála hodně, ale pro mě je tohle největší a nejcennější moment kariéry. Moc děkuji všem za podporu a za pomoc," dodala Babosová těsně předtím, než spolu s Hlaváčkovou převzaly z rukou Martiny Navrátilové slavnou trofej Martiny Navrátilové.

Pět titulů, triumf na Turnaji mistryň, ale tím to končí...?
Andrea Hlaváčková s Timeou Babosovou společně v průběhu letošní sezony odehrály šestnáct turnajů a na pěti z nich slavily titul. Před dnešním nejcennějším triumfem na Turnaji mistryň ovládly antukový podnik v Rabatu, halový turnaj v kanadském Quebécu a také turnaje v Taškentu a v Moskvě.

V létě se jim sice příliš nedařilo, ale závěr roku měly báječný, i přesto však Hlaváčková s Babosovou už před turnajem v Singapuru oznámily, že spolu příští rok hrát nebudou. Zda tomu tak opravdu bude, napoví následující týdny, kdy by měly obě hráčky oficiálně oznámit jméno své parťačky pro příští sezonu.

Turnaj mistryň v Singapuru vyvrcholí finálovým zápasem dvouhry mezi Dánkou Caroline Wozniackou a Američankou Venus Williamsovou, který začne ve 12:30 SEČ.

• TURNAJ MISTRYŇ 2017 •
Singapur, tv. povrch / hala, 7.000.000 dolarů
nedělní výsledky (29. 10. 2017)
• Čtyřhra - finále •
Babosová/Hlaváčková (3-Maď./ČR) - Bertensová/Larssonová (Niz./Švéd.) 4-6 6-4 10-5

Komentáře

78
Přidat komentář
lilly
S kým myslíte že bude hrát příští rok debl?
Reagovat
sprchon
Asi s tou Mirzou, popř. Chan.
Reagovat
marekv
Jako Mirza by byla pecka :-)
Reagovat
sprchon
To jo. :)
Reagovat
blixa
To by byla pecka, dokud by si nedaly pár pecek po čenichu :D
Reagovat
Fandina
To jsou zase řeči. Proč by si měly dávat pecky? Mirza není zloduch.
Reagovat
dunphy
Je to ale známá diva.
Reagovat
Fandina
A v čem prosím tě?
Reagovat
dunphy
To, že nosí celkem dost nos nahoře a je těžké s ní vyjít, se obecně ví. I některá videa či rozhovory to celkem napovídají.
Reagovat
Fandina
Co to je obecně ví? Já to nevím a i kdyby, tak na tyhle řeči nedám.
Reagovat
dunphy
Dobře pro tebe.
Reagovat
Fandina
Kdo se bojí, nesmí do lesa :-)).
Reagovat
Kytka
Gratulace, je to paráda. Moc to Andree přeji. Škoda, že asi s Baboš příští rok už hrát nebude.
Reagovat
tommr
si ten titul zaslouží jako nikdo jinej. Je obdivuhodný, že se na TM vůbec probojovala poté co jí tak ošklivě vypekla její původní partačka Pengová. Vždyt Pengová s ní nepochopitelně a jednostranně ukončila spolupráci v době kdy byly v Race nejlepší a měly na kontě už tolik bodů, že by se s nima na TM kvalifikovaly i kdyby už ve zbytku sezóny neodehrály ani jeden zápas! Andreu to ale nezlomilo a dokázala si TM vybojovat i přes ten velký handicap s Babosovou, která při vší úctě k ní nedosahuje takových deblových kvalit jako Andrea. Obdivuhodný bylo taky načasování formy na závěr roku ... :)
Konec spolupráce s Babosovou je sice překvapující, ale myslím si, že by to pro Andreu neměl být žádný zásadní problém. Na okruhu je rozhodně mnoho lepších deblistek než je Babosová a řada z nich ted určitě taky hledá partnerky pro příští rok. Doufám, že si Andrea vybere dobře, protože v deblu je výběr vhodné partnerky pro úspěch rozhodující. Preferoval bych kdyby si Andrea vybrala nějakou specialistku na debly a nemusela se tak ohlížet na její singlovej program ...
Reagovat
Torn
Já jsem jí to hrozně přál. Má i pěkné vlogy. Trochu mě mrzí, že tan omezila singl, nepřišla mi tak špatná, i když ten servis není žádný top, ale kolem té stovky by se dle mého udržet dokázala, každopádně aspoň se takhle může plně věnovat deblu. Kvalitních singlistek máme teď dost. :)
Reagovat
mayday
Asi je lepší soustředit se na debl, kde může bojovat o top pozice, než ,, přežívat" v singlu okolo stovky třeba.
Reagovat
Jam
Podle posledního odstavce to bude deblová specialistka :)

https://sport.aktualne.cz/tenis/hlavackova-a-babosova-dojely-rok-na-vitezne-vlne-spolu-ale-k/r~b03667c0bcaa11e79c7c002590604f2e/?_ga=2.131185807.1411655217.1508709972-1353149950.1492769102
Reagovat
sprchon
Nevidíme do toho, těžko říct, jestli vypekla nebo nevypekla...
Reagovat
dunphy
To je celý tommr. Všude vidí jen křivdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ošklivě. Asi se u toho popálila :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
to budou asi nějaký fake news z proruskýho serveru, ne? Podle řady odborníků z TP je Hlaváčková přece totální dřevo, co vůbec neumí tenis.
Reagovat
Fandina
To je normální, například bývalá světová jednička, která momentálně hraje finále na TM neumí podle některých odborníků na TP hrát tenis vůbec.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, vypadá to na nějaké temné spiknutí ne úrovni WTA... ostatně, jak lze věřit organizaci zaměstnávající tak mizerné lajnové rozhodčí, kteří nevidí aut, který pozná i uživatel TP na šestipalcovém monitoru telefonu, že.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný úspěch českého tenisu ve čtyřhře, po 20-ti letech se opět dokázala Češka zapsat mezi vítězky.
Reagovat
Torn
Super výsledek na TM.
Reagovat
dunphy
Počkat, to nebyl Wimbledon?
Reagovat
Torn
Ne, US Open :D
Reagovat
dadaft
bylo to super
Reagovat
Pe3k
Gratulace, teď ještě s tím pohárem nechtěně udeřit Hingisovou do obličeje.
Reagovat
smazaný uživatel
máš rozumu asi jako šněrovadlo od bot.
Reagovat
Pe3k
Aha...a k tématu nic?
Reagovat
smazaný uživatel
dát ti jednu do tlamy,hnoji.
Reagovat
Pe3k
Jak bys to chtěl udělat a proč?
Reagovat
brixner
Jsi normální pako-víš to o sobě vůbec??? Ta rána od Hingisky se zbytečně zmystifikovala a ať už se tvářila nebo jednala jakkoli, věřím, že jí to dodnes sere, ale to ty, jakožto držitel IQ nižšího stupně, nepochopíš! Naštěstí to tady, tedy myslím, nikomu nevadí!
Jinak-Lahváčkovou moc nemusím, prostě jen kvůli tomu jejímu stylu hry, nemůžu si pomoci...Ale i přesto - veliká gratulace!!!
Reagovat
Pe3k
Takže ty věříš, že jí to mrzí, přestože se ona jasně vyjádřila tak, že jí to nemrzi? A já tady mám nízké iq? Ok.
Reagovat
Kozoroh
A pak se divíš, že si z tebe Forehand dělá dobrý den...

Tohle, co jsi napsal ukazuje, že jsi primitiv.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Pe3k
Forehandy mám v ignoru, takže co dělá nevím a je mi to jedno. Tebe tam dám brzy taky.

Btw. Tvá závislost na rekordech a hejtovani Wawrinka svědčí o čem?
Reagovat
Kozoroh
Mě nezajímá, jestli máš nebo nemáš Forehanda v ignoru, faktem je, že na něj pořád reaguješ, vždy si najde něco, čím tě vytočí. Vodí si tě jako pejska :-)))
Reagovat
Pe3k
Faktem je, že ne něj pořád reaguji? Tak tentokrát si s fakty na štíru, nereaguji na něj. Napíšu to ještě jednou, třeba to pochopí i extrémista jako jsi ty. Mám ho v ignoru.
Reagovat
smazaný uživatel
tipuju, že sestry chanovy se vrátí k sobě a sania bude s andreou
Reagovat
VlS
To by se Andy musela zbláznit.
Reagovat
Fandina
Po prvním setu jsem jim moc nevěřila, ale druhý set byly od poloviny lepší a STB bylo super. Gratulace veliká.
Reagovat
MartinPa
Tak nakonec ten Tildenův gam rozhodl. Jinak chudák Martina, jediná která ji políbila sama od sebe byla Andrea, ale to jen tak na okraj.
Reagovat
tommr
tak to nakonec dokázaly! V MTB už byly jasně lepší ... :)
Andrea si doplnila sbírku titulů o chybějící TM a má jich ted už celkem 25. V deblovým žebříčku se posunula na 5.místo a je ted oficiálně nejlepší česká deblistka ... :)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
kada.tom
Paráda! :-)
Zaloužený triumf, ten jejich podzim byl fakt moc pěkný, snad příští rok společně zaútočí také na nějaký GS. I když i TM je parádní ;-)
Reagovat
Carter
Budúci rok bude mať Andrea novú partnerku.
Reagovat
tommr
jj jsem hodně zvědavej kdo to bude. Doufám, že si Andrea vybere dobře ... :)
Reagovat
sprchon
Můžeme udělat tipovačku. Mně by se líbila třeba s Caro Garciou, pokud ta ještě plánuje hrát debla. :)
Reagovat
blixa
To chce spíš specialistku. Garcia bude mít ty nejvyšší ambice v singlu.
Reagovat
blixa
Trochu se ale bojím, že to bude Mirza.
Reagovat
sprchon
Mirza snad není specialistka? No, jsem na to zvědavej. :)
Reagovat
blixa
Teď už je.
Reagovat
tommr
já bych si tip že to bude bud Mirza nebo Yung-Jan Chan ... :)
Reagovat
Carter
v top 20 viac možností vlastne ani nie je a nemyslím si, že by Andrea išla do 4hry s nejakou menej skúsenou hráčkou. Možno ešte Su-wei Hsieh? Som zvedavý. V každom prípade snáď Andrea budúci rok zaútočí aj na prvé miesto :)
Reagovat
COMEON
kiežby to bola Mirza :)
Reagovat
dunphy
Ne.
Reagovat
sprchon
Nikoliv.
Reagovat
sprchon
Super, v MTB byla Andrea s Timeou odvážnější a agresivnější a došly si pro to. :) Gratulace!
Reagovat
George_Renel
Soupeřky šly postupně dolů, Andrea s Timeou nahoru. V rozhodujích momentech byly vítězky rozhodnější a lepší. Andrea je letos královnou deblu.
Reagovat
tommr
Bertens/Larsson hrály ze začátku tak neskutečně dobře, že bylo jasný, že to nemůžou udržet až do konce ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace!
Pěkně si Andrea výskla :-)
Reagovat
Empe
Zaslouženě, byla nejlepší na kurtu, co jsem tak viděla. :)
Reagovat
tommr
jj Andrea to táhla jako obvykle ... :)
Reagovat
tommr
konečně se jim poved brejk. Ted už by měly ten druhej set dotáhnout ... :)
Reagovat
blixa
Běž s tím optimizmem do háje a tommruj ! Jinak to zase pos.... !!!
Reagovat
tommr
tak naštěstí to zvládly - a to podávala Babosová ... :)
Reagovat
jirkaS
zdá se mi že Timea dost kazí :-(
Reagovat
tommr
to se ti bohužel nezdá - to je fakt ... :(
Reagovat
tommr
Babosová prohrála svůj druhej sevis v řadě a začíná to vypadat zle ... :(
Reagovat
tommr
to zatím překvapivě nezvládají a soupeřky jsou lepší a důraznější. Ten proměněnej setbol byl pro první set typickej ... :(
Reagovat
aligo
":("
Reagovat
aligo
včera mě ten západ lepší úroveň....
Reagovat
blixa
Já nevím, já jsem dnešní západ ještě neviděl ... :D
Reagovat
aligo
:DD
Reagovat
a.magerova
A východ jsi stihl na vlastní oči?
Reagovat
blixa
Já na východ moc nejsem ;-) :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist