Hlaváčková s Babosovou spolu končí, neklapalo jim to mimo kurt

29. 10. 2017, 14:20
Aktuality 11
Andrea Hlaváčková s Timeou Babosovou na podzim na dvorcích zářily a vydařené týdny završily dnešním triumfem na Turnaji mistryň. České polovině úspěšného páru se tím splnil sen, když převzala trofej pojmenovanou po Martině Navrátilové z rukou Martiny Navrátilové. Úspěšná spolupráce česko-maďarského páru ale končí, mimo kurt jim to totiž neklapalo.
Andrea Hlaváčková a Timea Babosová

Do finále postoupilay navzdory papírovým předpokladům místo ruských obhájkyň titulu Jekatěriny Makarovové a Jeleny Vesninové Johanna Larssonová a Kiki Bertensová. Ty byly nejníže postaveným párem na Turnaji mistryň, čímž se česko-maďarský pár najednou ocitl v roli favoritek.

"Myslím, že to byl hlavní důvod té mírné nervozity dneska, protože třeba včera jsem nebyla vůbec nervózní, přestože to byl obrovský zápas. Cítila jsem, že v očích fanoušků a veřejnosti to dnes bude na nás. Ale viděla jsem na vlastní oči jejich dva zápasy a hrály jako nejlepší tým té druhé půlky. Takže já věděla, že ten level bude stejný, ale samozřejmě ten tlak bude na nás," popisovala Hlaváčková situaci před finále.

Moc toužila po velké trofeji. Nechtěla jako v posledních dvou ročnících Australian Open prohrát ve finále. Rozdíl mezi vítězstvím a prohrou ve finále je podle ní ohromný. "Já jsem od roku 2014, kdy jsme vyhrály (se Shuai Peng) Peking, takhle velký turnaj úplně do konce nevyhrála. Jsem strašně šťastná, že to dneska vyšlo," řekla.

Cesta finálovým zápasem byla ale trnitá. Bertensová s Larssonovou výborně podávaly a Hlaváčková se nemohla dostat do rytmu. "Nenechaly mě hrát moji hru a to mě trošičku brzdilo v tom to pořádně rozjet," vyprávěla. I když v prvním setu až do koncovky držely krok, necítily se dobře. "Ta energie mezi námi v tom prvním setu nebyla dobrá. Naštěstí jsme se do toho ve druhém setu pořádně zakously a řekly jsme si, že to nepustíme," řekla jednatřicetiletá Češka.

S Babosovou hrála od května po náhlém ukončení úspěšné spolupráce se Shuai Peng ze strany čínské tenistky. Uvedly se titulem v Rabatu a postupem do finále velkého turnaje v Madridu. V létě se jim tolik nedařilo, ale sezonu ukončily osmnácti výhrami z devatenácti zápasů.

Už nějakou dobu přitom věděly, že příští rok spolu pokračovat nebudou. Důvody byly osobní. "Bylo by asi překvapivé pro fanoušky, že to v těch posledních týdnech mimo kurt nebylo vůbec jednoduché. Přestože se furt vyhrávalo, tak jsme jely na takové vlně, že jsme se moc nevídaly a tak," uvedla Hlaváčková. Fungovaly čistě jako profesionálky. "Já bych to nevyměnila, protože evidentně to přineslo to správné ovoce," doplnila.

Triumf na Turnaji mistryň řadí stejně vysoko jako grandslamové tituly z Roland Garros 2011 a US Open 2013. Také proto, že zdejší trofej je pojmenovaná po Navrátilové. "Pro mě je to obrovská pocta. Já Martinu hrozně zbožňuju, kdo taky ne. Mám ji hrozně ráda, hrozně hezky spolu vycházíme. Já jsem se na tu trofej hrozně těšila, že bych ji někdy mohla mít doma. A teď ji budu mít doma, to je super," rozplývala se.

Těší se na novou tenisovou partnerku. Kdo to bude, prozradí na pondělní tiskové konferenci v Praze. V Singapuru jen naznačovala. "Jsem ráda, že mě oslovila holka, se kterou asi budu hrát. Můžeme se soustředit na velké turnaje, jenom na čtyřhru. Není snadné se přizpůsobovat parťačkám a jejich singlovým plánům," řekla Hlaváčková.

Komentáře

11
Přidat komentář
FulnekUltras
je toto absolutní vrchol - a měla by Maďarce spíš poděkovat. S hledáním partnerky, která by dlouhodobě snášela její ego, to asi bude horší. Každopádně pěkný druholigový úspěch, který se počítá.
Reagovat
VlS
Jak dobře znáš její ego? Mluvil jsi s ní vůbec? Mluvil jsi někdy s Timeou? Co o ní víš? K čemu jsou tyhle přiblblý soudy?
Reagovat
FulnekUltras
Nejtrpělivější "andělské" povahy jsou Číňanky a Indky. Díky tomu si Hingis a Andy ještě ke konci kariér trochu přivydělají.
Reagovat
Fandina
Jenom jestli to náhodou není naopak, Hingis měla GS nejen sama, ale i s kdejakou partnerkou.
Reagovat
tommr
konec spolupráce s Babosovou je sice překvapující, ale myslím si, že by to pro Andreu neměl být žádný zásadní problém. Babosová při vší úctě k ní nedosahuje takových deblových kvalit jako Andrea a na okruhu je rozhodně mnoho lepších deblistek a řada z nich ted určitě taky hledá partnerky pro příští rok. Doufám, že si Andrea vybrala dobře, protože v deblu je výběr vhodné partnerky pro úspěch rozhodující. Každopádně jsem rád, že si Andrea vybrala nějakou specialistku na debly a nebude se tak muset ohlížet na její singlovej program ...
Reagovat
VlS
No, Sania - neodvedla jí náhodou letos Shuai? S ní to asi taky nebude emočně jednoduché a mimořádně stabilní. Radši bych tam viděl někoho jiného a po konci Martiny Chan by nemusela být špatná parťačka.
Reagovat
Frick
Tak nějak. Babos by si měla dávat debla jako zpestření a ve svym ideálním tenisovym věku by měla dát jasnou prioritu singlu.
Reagovat
aligo
podle mě buď Sania, Chan nebo nevím :D Možná Grenefeld, když Květa končí :D
Reagovat
Fandina
Květa snad nekončí.
Reagovat
tommr
Peschke končí? Já jsem naopak někde čet, že hodlá pokračovat i nadále ...
Reagovat
aligo
já četl že je to její poslední sezóna.... jestli se něco změnilo, nevím
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist