Hlaváčková s Hradeckou mají 7. společný titul a už se těší do Indian Wells

26. 2. 2012, 09:57
Aktuality 6
WTA MEMPHIS - Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká získaly už druhý letošní titul z okruhu WTA. České deblistky na triumf v Aucklandu navázaly v Memphisu, kde ve finále nejvýše nasazených dvojic porazily rusko-běloruský pár Duševinovou s Běloruskou Govorcovovou. Včetně turnaje ITF letos startovaly ve čtyřech soutěžích, v nichž jen jednou prohrály.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Ve dvouhře se jim v Memphisu příliš nedařilo; Andrea Hlaváčková prohrála v 1. kole ve třech setech s Parmentierovou, loňská semifinalistka Lucie Hradecká v boji o postup do čtvrtfinále neproměnila mečboly proti Ukrajince Curenkové.

Náladu si však spravily ve čtyřhře. Nejvýše nasazený pár Hlaváčková/Hradecká neztratil v celé soutěži ani set a ve finále si poradil s rusko-běloruskou dvojicí Věra Duševinová a Olga Govorcovová 6-3 6-4.

Vítězky čtyřhry z loňského Roland Garros spolu získaly sedmý titul a Govorcovové v Memphisu oplatily loňskou finálovou porážku. S běloruskou tenistkou tehdy hrála jiná Ruska Alla Kudrjavcevová. Celkově se konto Hlaváčkové rozrostlo o jubilejní desátou turnajovou trofej, Hradecká má ještě o tři víc.

Letos spolu české tenistky triumfovaly už v Aucklandu, navíc přidaly titul na podniku ITF v Midlandu a start v semifinále Australian Open. Pětadvacetiletá Hlaváčková je v současnosti 10. nejlepší deblistkou světa, o rok starší Hradecká je o místo za ní.

"Jsem velmi šťastná, že jsem dnes vyhrály a pokračujeme tak v naší skvělé sezoně. Zatím jsme prohrály jediný zápas," hodnotí zatím úspěšný rok Hlaváčková. "Teď by mohlo přijít něco velkého. Držte nám palce v Indian Wells. Už se nemůžu dočkat!"

"Jsem moc šťastná, že jsme už vyhrály i tady. Myslím, že v Indian Wells můžeme hrát skvělý tenis. Vlétneme do toho a uvidíme," těší se do Kalifornie také Hradecká. Do startu turnaje Premier Mandatory v Indian Wells zbývá již jen 11 dní, které české tenistky stráví odpočinkem a tréninkem.

- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS -
(USA / Tennessee, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
sobotní výsledky (25. 02. 2012)

Čtyřhra - finále:
Hlaváčková/Hradecká (1-ČR) - Duševinová/Govorcovová (2-Rus./Běl.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
pepin
Hezký výkon, holkám to opravdu jde, a řekl bych, že je zde další možnost pro čtyřhru ve Fed cupu. Jen tak dál.
Reagovat
Fandina
jen tak dál ..... moc přeji úspěch a moc dalších .... a taky ve dvouhře ... když vyhráváte je to radost se dívat .... gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
ano, srebotnik je od AO zraněná
Reagovat
vendulkabendulka
Blahopreji, holkam to letos jde spolu fakt pekne.
Btw, jak to vypada s Peschke*Srebotnik? Letos toho zatim moc neodehraly, je nektera zranena?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist