Hlaváčková s Hradeckou opět nestačily na neoblíbené Rusky a letí domů

28. 10. 2016, 16:59
Aktuality 4
TURNAJ MISTRYŇ - Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká neuhrály proti Jekatěrině Makarovové a Jeleně Vesninové set ani v pátém vzájemném duelu. V prvním kole Turnaje mistryň Ruskám podlehly 2-6 5-7 a po jediném zápase tak pro ně vyvrcholení sezony v Singapuru skončilo.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká narazily na neoblíbené ruské soupeřky Jekatěrinu Makarovovou s Jelenou Vesninovou popáté a ani tentokrát nedokázaly olympijské vítězky z Ria porazit. Hradecká ztratila v prvním setu obě svá podání a servis neudržela ani v druhé sadě za stavu 3-3. Pak se ale české tenistky vzchopily a čistou hrou při podání Makarovové vyrovnaly.

Za stavu 5-4 a 30-30 měl český pár šanci na setbol, ale Rusky mu ji vzaly, když Makarovová volejem na síti trefila Hradeckou do ramena. Hradecká následně znovu přišla o podání a Makarovová zápas po hodině a 23 minutách ukončila vítězným forhendem.

"Hrály hodně dobře a je vidět, že mají výbornou sezonu, což potvrdily. My jsme nezahrály neuvěřitelný zápas a je to škoda," řekla Hradecká. "Bylo tam pár míčků, které získaly trošku se štěstím a pro nás s malou smůlou neskončily."

V semifinále se druhé nasazené Rusky utkají se Švýcarkou Martinou Hingisovou a Indkou Saniou Mirzaovou. Ty udělaly první krok k obhajobě deblového titulu  vítězstvím nad tchajwanským párem Yung-jan Chan a Hao-ching Chan 7-6 7-5.

Ze čtveřice českých deblistek tak do semifinále prošla pouze Lucie Šafářová. S Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou budou usilovat o finále a o osmnácté vítězství za sebou. Čeká je nejvýše nasazený pár Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová z Francie, které nedávno porazily ve finále v Pekingu i na US Open.

• TURNAJ MISTRYŇ 2016 •
Singapur, tv. povrch / hala, 7.000.000 dolarů
páteční výsledky (28. 10. 2016)
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Makarovová/Vesninová (4-Rus.) - Hradecká/Hlaváčková (7-ČR) 6-2 7-5
Hingisová/Mirzaová (2-Švýc./Indie) - H. Chan/Y. Chan (6-Tchaj-wan) 7-6(10) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
brixner
Že se divím...
Reagovat
tommr
dneska prohrály zcela jasně a vymlouvat se na štěstí soupeřek svědčí o naprostý nesoudnosti. A obzvláště to platí pro Lucku, která byla dneska jasně nejhorší na kurtu a prohrála si 4 z pěti servisů. Andrea si aspoň dokázala udržet vlastní servis o kterej nepřišla ani jednou ... :(
Jinak ale Háčka můžou bejt s letošní sezónou poměrně spokojený. Vyhrály dva turnaje, na OH málem získaly medaili a už samotná účast na TM je vlastně taky úspěchem. V deblovým žebříčku zakončí sezónu na 9.místě (Andrea) resp. 10 místě (Lucka) což je velmi dobrá výchozí pozice do tý příští ... :)
Reagovat
FulnekUltras
snad se v příštím roce zase víc přiblíží své někdejší úrovni...
Reagovat
smazaný uživatel
tak podle tohoto to na deblové finále vypadá na Bucie - Francouzsky ,(či Bucie-Rusky?),ale Bucie těžké favoritky https://www.youtube.com/watch?v=WFL_R7B33pg
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist