Hlaváčková s Hradeckou titul z New Havenu neukořistily

25. 8. 2012, 19:57
Aktuality 4
WTA NEW HAVEN - Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká ve čtvrtém finále v řadě potřetí nestačily na favorizované Američanky. Zatímco ve Wimbledonu a na olympiádě padly se sestrami Williamsovými, dnes v New Havenu prohrály se světomými jedničkami Liezel Huberovou a Lisou Raymondovou.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká se mezi deblovou špičku začaly prosazovat po loňském triumfu na French Open. Letos už definitivně patří mezi nejlepší páry světa, což dokazují v posledních týdnech. Na Roland Garros si zahrály semifinále a na dalších čtyřech turnajích ve finále: ve Wimbledonu padly se sestrami Williamsovými, stejně jako na následné olympiádě, ze které si odvezly stříbrnné medaile a minulý týden ovládly prestižní turnaj v Cincinnati.

Do finále se dostaly i tento týden v New Havenu a čelily v něm světovým jedničkám Liezel Huberové s Lisou Raymondovou. Ty na nedávné olympiádě zdolaly a dobře rozehrané utkání měly i dnes. Usměvavé Češky vyhrály první set 6-4, od té chvíle ale převzaly otěže zápasu favorizované Američanky, které druhou sadu ovládly kanárem a bez problémů zvítězily i v rozhodujícím super tie-breaku. 

Šestadvacetiletá Hlaváčková s o rok starší Hradeckou tak k triumfům z Aucklandu, Memphisu a Cincinnati čtvrtý letošní titul nepřidaly. Dosud spolu vyhrály celkem 8 turnajů WTA, k nimž přidaly několik trofejí z menších podniků ITF. Šestá deblistka světa Hlaváčková má z okruhu WTA celkem 11 titulů ze čtyřhry, světová pětka Hradecká má ve sbírce 14 trofejí.

Od pondělí budou české tenistky patřit mezi favoritky posledního grandslamu sezony US Open.

"Dnes jsme nestačily na skvělý pár... ne každý den hrajete nejlíp, když je to nutné a soupeřky dnes hrály moc dobře, takže Raymondové s Huberovou gratuluju... Teď začíná US Open," píše Hlaváčková na Facebooku.

- WTA INTERNATIONAL NEW HAVEN -
(USA / Connecticut, tv. povrch, 637.000 dolarů)
sobotní výsledky (25. 08. 2012)

Čtyřhra - finále:
Huberová/Raymondová (1-USA) - Hlaváčková/Hradecká (2-ČR) 4-6 6-0 10-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
jestli Berďa, nebo komentátor Nova sportu
Reagovat
tommr
ale je zajímavý, že všech 6 her druhýho setu došlo až do shody. Rozhodující sedmej míček pak bohužel pokaždý získaly Američanky. Byla to smůla našich nebo lepší nervy Američanek? Těžko říct bez přímýho přenosu. V STB už byly Američanky ale jasně lepší ...
Reagovat
Jan
I tak jsou letošní výkony H+H obdivuhodné a gratuluji jim. Ať se jim daří na US Open.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist