Hlaváčková s Hradeckou v Memphisu propadly a titul neobhájí

19. 2. 2013, 07:36
Aktuality 33
WTA MEMPHIS - Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou ztratí v deblovém žebříčku WTA další body. Tento týden neobhájí titul na halovém turnaji v Memphisu, kde byly jako nejvýše nasazené největšími favoritkami. Vypadly už v 1. kole, ve kterém po špatném výkonu nestačily na kanadsko-ruské duo Dabrowská/Kudrjavcevová.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Na začátku loňské sezony Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou vyhrály turnaje v Aucklandu, Memphisu, podnik ITF v Midlandu a jedinou porážku ze 17 úvodních zápasů během prvních dvou měsíců utrpěly v semifinále Australian Open.

Letos ale zatím příliš bodů neobhájily. Nejprve hrály v Sydney, kde v boji o finále podlehly silnému duu Petrovová/Srebotniková, a na Australian Open skončily překvapivě už ve 2. kole. Následně v Paříži spolu nehrály kvůli nemoci Hradecké, ta pak nebyla ani minulý týden v Dauhá. Hlaváčková tak hrála s Liezel Huberovou (finále v Paříži) a s Lucií Šafářovou (čtvrtfinále v Dauhá).

Třetí společný turnaj v sezoně je tak čekal až tento týden v Memphisu. Český pár se na první zápas po více než měsíci (vyjma Fed Cupu) těšil, jenže doplatil na únavu Hlaváčkové. Ta teprve v pátek dohrála na turnaji v Kataru a o víkendu tak absolvovala dlouhý 26hodinový přesun do amerického státu Tenessee.

Duo H+H přitom zápas proti Kanaďance Gabriele Dabrowské a Rusce Alje Kudrjavcevové nezačalo špatně. V prvním gamu Češky odvrátily čtyři brejkboly a samy se pak ujaly vedení 4-1. Náskok brejku ztratily, v desátém gamu ale znovu udeřily a šly do vedení 1-0 na sety. Pak už ale jenom marně dotahovaly. Ve druhé sadě nedokázaly smazat ztrátu 0-4, v rozhodujícím super tie-breaku pak ztratily první tři výměny a nakonec prohrály 6-4 4-6 4-10.

"Hrály jsme špatně, díky Bohu, že nás tohle postihlo na tomhle menším turnaji. Horší zápas jsme snad za poslední dva roky s Luckou neodehrály," píše zklamaná Hlaváčková na svém webu.

České tenistky tak v Memphisu budou pokračovat už jen ve dvouhře. Šestadvacetiletá Hlaváčková se proti domácí Melanii Oudinové pokusí poprvé v sezoně vyhrát singlový zápas, v nichž ve třech duelech v hlavní soutěži ještě neuhrála ani set. "Los to špatný není, mohlo to dopadnout i hůře. S Oudin jsem jednou hrála a zvítězila, ovšem doma bude určitě nepříjemná. Půjde o zajímavý zápas."

Sedmadvacetiletou Hradeckou, která si předloni v Memphisu zahrála v semifinále, čeká Francouzka Claire Feuersteinová. S tou ve všech třech vzájemných duelech na turnajích ITF neztratila ani set.

Svůj nejoblíbenější turnaj zahájila vítězně druhá nasazená Sofia Arvidssonová. Čerstvě devětadvacetiletá Švédka se v Memphisu dostala do tři ze svých čtyř finálí a v letech 2006 a 2012 tam získala oba dosud dosažené tituly. Letošní ročník švédská tenistka začala výhrou 6-4 6-4 nad Slovenkou Janou Čepelovou, které oplatila porážku z loňského Montrealu.

Ve druhém kole se Arvidssonová utká s Marinou Erakovicovou, kterou porazila v loňském finále. Tenistka z Nového Zélandu se málem reparátu nedočkala, v tie-breaku druhého setu zápasu s mladou Němkou Annikou Beckovou prohrála pět míčků v řadě a musela odvracet mečbol, nakonec se však zachránila a zvítězila 4-6 7-6 6-4.

První výhru na okruh uWTA si připsala sedmnáctiletá Victoria Duvalová. Mladá Američanka startující na divokou kartu otočila utkání se Švédkou Johannou Larssonovou, kterou porazila 3-6 6-1 6-3.  O čtvrtfinále si Duvalová zahraje s osmou nasazenou Francouzkou Kristinou Mladenovicovou.

V úvodním zápase nezaváhala nejvýše nasazená Belgičanka Kirsten Flipkensová, která smetla dvakrát 6-2 izraelskou finalistku z roku 2007 Shahar Peerovou.

- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS -
(USA / Tenessee, tv. povrch / hala, 235.000 dolarů)
pondělní výsledky (18. 02. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Flipkensová (1-Belg.) - Peerová (Izr.) 6-2 6-2
Arvidssonová (2-Švéd.) - Čepelová (SR) 6-4 6-4
Hamptonová (USA) - Muguruzaová (Šp.) 6-3 6-3
Curenková (Ukr.) - Sanchezová (USA) 6-2 6-4
Duvalová (USA) - Larssonová (Švéd.) 3-6 6-1 6-3
Erakovicová (N. Zél.) - Becková (Něm.) 4-6 7-6(6) 6-4
Mladenovicová (8-Fr.) - Collinsová (USA) 6-3 6-1
Vögeleová (Švýc.) - Solerová (Šp.) 7-6(5) 6-0

Čtyřhra - 1. kolo:
Dabrowská/Kudrjavcevová (Kan./Rus.) - Hlaváčková/Hradecká (1-ČR) 4-6 6-4 10-4
Doloncová/Hrdinová (Srb./ČR) - Townsendová/Vandewegheová (USA) 6-4 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
Fandina
jameson7 ... obsah příspěvku je zřejmý a podle vyjádření jich samotných hrály blbě a snad horší zápas za poslední dva roky neodehrály. Nezbývá tedy Háčkám popřát, aby se takové zápasy už neopakovaly.
Reagovat
Fandina
oprava ... toto mělo přijít ob jeden příspěvek níže ... sorry
Reagovat
smazaný uživatel
ja som nazor napisal a nebudem sa cudovat, ak ten zapas budu presetrovat ...
Reagovat
Fandina
a já jsem zase napsala jen to, co sami o něm uvedly nahoře v článku.
Reagovat
smazaný uživatel
... jen bych připomenul, že Andrea ani nemůže být v současné době lepší. Sama se loni rozhodla pro spolupráci s panem Paterou a tím vlastně ukončila svou kariéru. Do tří let by se mohla topit v dluzích, možná se ji i začnou ztrácet tenisové rakety a časem zjistí, že na potítka je uvalena exekuce :)
Reagovat
smazaný uživatel
aka tam bola pravdepodobnost, ze prehraju?? .... videl som ich v daviesovom pohari doma a hrali uplne bez problemov,, fyzicky stvorhra neni az tak narocna aby sa na unovau dalo vyhovarat proti hrackam o 3 triedy horsim ... ja v tom vidim skor manipulaciu vysedku... vyhraju prvy set a potom vypustia ... to je tenis ... a je to smutne ...
Reagovat
smazaný uživatel
viděla jsi je leda tak ve Fed Cup...
Reagovat
Bob
David Cup je mužský turnaj, ženy hrajou Fed Cup ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jasne viem, moja chyba! ... ale aj tak to nic nemeni na obsahu prispevku ...
Reagovat
gerd
typické představitelky současné české mladé sportovní(vlastně celé!)generace--moc řečí,velká sebedůvěra a drzost!A to je vše!V podstatě tedy velké houno!
Reagovat
Fandina
Snad nebude tak zle. Proč hned drzost. Doufám, že holky zase naběhnou na vítěznou vlnu a zadaří se.
Reagovat
letityfanousek
to je jen trénink před I.W. + Miami
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal jsi to tvrdě,ale přesně.Naprostý souhlas,jen řeči a plky a když úspěch přijde,jako by to stačilo,nějaké uspokojení,nebo co a konec.Hodně to také dělají media,oni ty holky odrovnají,když je začnou po jednom třeba úspěšném roce moc stavět na oči a oni musí nějak reagovat. Jsou mladé,tak jim to dělá dobře a nedomyslí to,že je to na úkor toho sportu,kdy třeba tolik netrénují,nebo se snaží vylepšit něco zajetého a také se na ně nabalí spousty parazitů,kteří si na nich chtějí něco budovat. Tady v tomto případě je to jasný,jak si nedokázaly naplánovat program,aby hrály spolu,když to loni fungovalo a hlavně se snaží stále zkoušet ten singl.Hlaváčková mě opravdu někdy připadá,že je úplně mimo realitu...
Reagovat
Fandina
Co se týká singla, tak obě holky pořád zdůrazňují, že je u nich prioritou. Že nejsou deblistsky, ale chtěly by hrát líp singl.
Reagovat
smazaný uživatel
A kde to má logiku,to co zdůraznují...??V deblu něco uhrály,kdyby se zaměřily na něho,tak je tam šance a v singlu??Kdo jim to mohl poradit?Ale jo,jsou v pohodě,třeba budou jednou trénovat šestileté děti a to budoucnost přeci má...
Reagovat
Fandina
gabina ... chtějí hrát lépe singl, tak to říkají a je to jejich volba, cíl, nejde o logiku, jde o záměr.
Reagovat
tommr
jenže ten záměr je špatnej. Ani jedna z nich nemá v singlu šanci na nějakej úspěch. Kdyby se soustředily hlavně na debla, kterej jim jde výrazně líp tak by mohly bejt mnohem úspěšnější ...
Reagovat
Fandina
tommr ... asi je pro ně singl z nějakého důvodu důležitější než debl. Jinak by obě při každé příležitosti nezdůrazňovaly, že se chtějí soustředit na singl. Důvod znají ony dvě. Můžeme se domnívat proč, důvodů je x. Nicméně, pořád je pro ně singl prioritou, debl až potom.
Reagovat
Fandina
tommr ... ještě dodatek. Že se to zdá špatné tobě, neznamená, že to musí být špatné podle druhého. Tomu snad rozumíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Zkus, prosím tě, napsat, proč máš pocit, že Hlaváčková žije trochu mimo realitu? Celkem mě to zajímá, protože já z ní mám tento pocit občas taky. Na rozdíl od Hradecké, ta na mě působí jako člověk úplně v pohodě. P.S. Pro některé Hradecká už teď vede v Praze svou tenisovou školu, takže u ní ty řeči o singlu neberu moc vážně. To se stíhat nedá...
Reagovat
Fandina
Škola má jméno Lucie Hradecké, ale vede jí Lucky sestra.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale i Lucka se tam nějak realizuje, ne? Jednou mi o tom, myslím, říkala...
Reagovat
Fandina
Lucka se škole věnuje asi tak jako každá tenistka která celý rok jezdí po turnajích.

viz http://www.tshradecka.cz/

O tenisové škole lucie hradecké

Jsme tenisová škola s rodinným přístupem ke všem hráčům a hráčkám. Trénujeme stejným způsobem jakým jsme trénovali Lucku Hradeckou, která je dnes světovou hráčkou. Lucka nám propůjčuje svoje jméno a spolupracuje s námi. Pořádáme různé akce, kde ji můžete vidět, mluvit s ní a i si s ní zahrát (více v Aktualitách). Lucka je náš rádce, pomocník i konzultant. Všichni trenéři ji osobně znají. Naším cílem je vychovávat nové hráče s láskou k bílému sportu, jak pro závodní, tak i pro rekreační hraní.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, možná si jen špatně vzpomínám. Jsou už to tak dva tři roky zpátky, kdy jsme se o tom bavili...
Reagovat
smazaný uživatel
Sleduji tenis a tenisty opravdu dlouho,když se o to zajímáš,čteš rozhovory a sleduješ jejich turnaje a hlavně styl hry a výsledky,tak si uděláš postupně obrázek.Máš své oblíbence,ale stále se na to díváš nezaujatě. Ale přístup některých hráčů tě zaráží,těžko se to dá v této době srovnávat,podmínky se mění a ty hráči jsou více na očích,dříve to byl svátek,když jsi mohl slyšet Borga,Lendla,Navrátilovou,Grafovou a spousty dalších. Dnes se ty mladý a rádoby hvězdy, každou chvilku k něčemu vyjadřují,spousty velkohubých řečí,skoro ničím nepodložených,viz.Hlaváčková.Pak tu najdeš její video z nějakého tréninku...o tom si také myslím svoje,ale nikde nic.Rozebírat třeba nějaký jejich program turnajů a další nesmyslnosti,které kolem ještě stihnou,minimální se soustředění a trénovanost,to je dobré pro sázkaře,když víš,že nepřejde přes první kolo. Jen ještě jeden příklad nesouvisející s hrou,nějaká tiskovka před Fed.cup. a oni tam vyfocené všichni mobil u hlavy..a hrozná sranda.Pak jsem někde četla,že v nějakém špičkovém fotbalovém klubu,se trestá pokutou jenom to, když s ním přijdeš do kabiny.To jsou jen zrnka věcí,které sice sebevědomé,ale bohužel, dlouhodobě výkonem nepodložené hráčky dneška předvádějí.
Reagovat
Fandina
gabina ... je taková doba, mediální, internetová, všechno je blíž a vyčítat holkám, že se dnes komunikuje víc a běžně, než to bylo za předešlých tenistů, nemá smysl. Stejně tak vyčítat někomu telefonování nebo smích když se jde na tiskovku. Hradecká s Hlaváčkovou jsou úspěšné tenistky. Vyhrály GS, mají stříbrné medaile z OH a víc se toho člověk o nich doví, než o jiných a předpokládám, že natočit video z tréninku není zas až takový problém a kdo chce, koho to zajímá, může se na to podívat, kdo ne, nikdo ho nenutí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten úmysl je logický - v singlu se točí daleko víc peněz než v deblu.
Reagovat
smazaný uživatel
Odpovídala jsem na dotaz,proč je Hlaváčková mimo realitu. Ten přístup,i když je internetová doba,ale může být i profesionálnější, a není tomu tak.A právě proto,že nějaký úspěch udělaly,tak tak určitě úspěšné v delším horizontu nejsou a už vůbec nebudou, pokud budou stále čekat na proražení v singlu,tak to pochop,že je to absolutně nelogické,že se nezaměří jen na debl,tam pokud budou mít ten profesionální přístup dlouhodobější,tak mohou výsledek třeba udělat.To není kritika,ale fakta,který vidí každý soudný člověk.
Reagovat
Fandina
gabina ... jenže je to pořád volba každého. Když bude pro mě důležitější druhé kolo singlu než vítězství deblu tak půjdu hrát singl. Těch důvodů může být víc. Pokud říkají, že je pro ně důležitý singl než debl, tak to tak beru a neřeším to.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to tu jednou psal a ještě ti to zopakuju - v singlu se točí daleko víc peněz než v deblu. To je zkrátka neoddiskutovatelný fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za odpověď. Máme to vnímání podobné. Chápu, že v době Fed Cupu je po posledních úspěších díky Tejkalovi a jeho práci (nejen na Facebooku) přeaktivováno zejména společenskými událostmi holek a stejně tak rozumím tomu, že po loňské sezóně je o H+H velký zájem stran různých talkshow apod. Ale bohužel jsem v poslední době od nich neslyšel to, co např. včera od fotbalisty Baroše. Jde o pokoru, kdy on včera prohlásil, že se může stát, že dá na jaře za Baník 10 gólů anebo ani jeden, ale že to on neřeší, protože on přišel pomoct a to jakkoliv. Oproti tomu u H+H jsem neslyšel jejich verbální snahu o regulaci tohoto pochopitelného mediálního zájmu. Přitom zvlášť u deblu, v době supertajbrejků a v době silných konkurenčních dvojic (Williamsky - když se sejdou, Rusky - beru sestavu z loňska, nebo Italky) by to podle mě bylo logické a přímo rozumné. A zatímco Lucka Hradecká dokáže působit i dneska, moje poslední zkušenost při Fed Cupu, velmi rozumně a s nohama na zemi, tak Andrea u otázek na svou osobu vypadala (a ne poprvé), jako by ji obtěžovaly. P.S. pro ostatní: je mi jasné, že se s Gábinou bavíme o čistě subjektivních pocitech :-)
Reagovat
Fandina
Mě Andrea nepokorná nepřipadá a viděla i slyšela jsem jí zblízka. Lucku taky a podle mě jsou obě v pohodě. To je zase můj subjektivní pocit z nich a osobní zkušenost.
Reagovat
MirecSVK
syndrom vyhoretia ? :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist