Hlaváčková v Memphisu končí v 1. kole

21. 2. 2012, 22:25
Aktuality 0
WTA MEMPHIS - Andrea Hlaváčková si na první letošní výhru na turnaji WTA musí ještě počkat. V Memphisu sice sebrala set páté nasazené Francouzce Parmentierové, do 2. kola ale postoupit nedokázala.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková si letos zahrála v hlavní soutěži pouze na Australian Open, kde v úvodním zápase potrápila Naďu Petrovovou. Poslední dva týdny ladila formu na turnajích ITF, ale s bilancí dvou výher a dvou porážek žádného výraznějšího úspěchu nedosáhla.

Dnes vstoupila do turnaje WTA International v Memphisu, stejně jako před rokem ale končí hned v 1. kole. Česká tenistka v duelu s pátou nasazenou Francouzkou Pauline Parmentierovou bojovala téměř dvě hodiny. po nich ale opouštěla kurt se svěšenou hlavou. Zápas totiž prohrála 4-6 6-4 2-6 a na první letošní výhru na okruhu WTA tak čeká dál.

Hlaváčková začala lépe a po brejku vedla 4-2. Pak ale prohrála pět gamů v řadě a rázem prohrávala 4-6 a 0-1. Druhý set ale nakonec vyhrála; první brejk sice ještě nepotvrdila, v destém gamu už však byla úspěšná a vyrovnala. Jenže v rozhodujícím dějství si nechala utéct začátek, prohrála tři hry v řadě a ztrátu už nesmazala. V sedmém gamu sice ještě měla možnost brejkbolu, ale nevyužila ho a sama v následně ještě jednou kapitulovala.

Už včera v Tennessee postoupila do 2. kola alespoň Lucie Hradecká, jež bude hrát ve středu o postup do čtvrtfinále s Ukrajinkou Curenkovou.  

Hlaváčková je alespoň ve hře o titul ve čtyřhře, ve které jsou s Hradeckou největšími favoritkami.

- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS -
(USA / Tennessee, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
úterní výsledky (21. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Parmentierová (5-Fr.) - Hlaváčková (ČR) 6-4 4-6 6-2
Pěrvaková (2-Kaz.) - Marinová (Kan.) 6-2 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Lepchenková (USA) - Larssonová (7-Švéd.) 6-2 6-4
Erakovicová (4-N. Zél.) - Rodinová (Rus.) 6-3 6-4
Duševinová (Rus.) - Hamptonová (USA) 6-4 6-3
Krajiceková (Niz.) - Govorcovová (Běl.) 7-6(2) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist