Hlaváčková vedení proti Watsonové neudržela a čtvrtfinále si nezahraje

20. 2. 2013, 21:36
Aktuality 2
WTA MEMPHIS - Andrea Hlaváčková si v Memphisu o své první semifinále nezahraje. Česká tenistka dnes sice měla nakročeno mezi nejlepší osmičku, proti favorizované Britce Heather Watsonové ale na vyhraný první set navázat nedokázala a ve 2. kole dohrála.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková ideální vstup do sezony rozhodně neprožívá. Na úvodních třech turnajích uhrála dohromady jen 10 gamů a na dalších dvou podnicích neprošla kvalifikací. Skákat radostí nemůže ani díky výsledků ve čtyřhře, ve které se jí po boku Lucie Hradecké zatím také nedaří.

Do Memphisu navíc přiletěla z Kataru po 26hodinovém letu den před startem turnaje a zázraky tak sama určitě nečekala. To se potvrdilo hned v pondělí, kdy s Hradeckou vypadly v prvním kole čtyřhry a přišly o možnost obhájit loňský titul. Ve dvouhře se ale v úterý proti domácí Oudinové dočkala první letošní výhry a dnes měla našlápnuto dokonce i do čtvrtfinále. Dobře rozehrané utkání proti Heather Watsonové ale do vítězného konce nedotáhla.

Šestadvacetiletá Češka začala souboj s o šest let mladší Britkou výborně. Soupeřce vzala dvakrát podání a ujala se vedení 4-0. Po čtyřech odehraných gamech se ale situace začala rychle měnit. Čtvrtá nasazená Watsonová od té chvíle už ani jednou nepřišla o svůj servis, a i když první sadu už zachránit nedokázala, zápas bez potíží otočila a zvítězila 2-6 6-0 6-3.

"Byl to moc těžký zápas. S trenérem Tomášem Peterou jsme byli spokojeni s mým výkonem, což je dobré pro další část sezóny. V prvním setu se mi povedlo všechno, nač jsem sáhla, ve druhém zase soupeřce a třetí set byl hodně těsný," uvedla Hlaváčková na svých oficiálních stránkách.

Hlaváčková tak s o čtyři roky mladší Britkou prohrála i druhý vzájemný soubojv hlavní soutěži turnaje WTA. Ten první spolu sehrály předloni právě v Memphisu a Watsonová vyhrála 2-0 na sety.

Před dalším turnajem v Indian Wells Hlaváčkovou čeká týdenní pauza. "Přemístím se do svého druhého domova na Floridě a budeme se připravovat na pokračování sezóny. Chceme pořádně popracovat hlavně na kondici, které jsem se teď od začátku roku skoro nemohla věnovat," plánuje sympatická Češka.

Diváci ve státě Tennessee se dnes dočkali reprízy loňského finále, ve které se Marině Erakovicové povedla odveta. Nad dvojnásobnou šampionkou Sofií Arvidssonovou ze Švédska vyhrála 6-1 3-6 6-3 a postoupila do čtvrtfinále, ve kterém bude čelit domácí Jamie Hamptonové.

O postup do čtvrtfinále musela bojovat nejvýše nasazená hráčka turnaje Kirsten Flipkensová, která Ukrajinku Lesju Curenkovou zdolala až po setech 7-5 3-6 6-2. O semifinále si Belgičanka zahraje s předloňskou šampionkou Magdalénou Rybárikovou ze Slovenska.
- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS -
(USA / Tennessee, tv. povrch / hala, 235.000 dolarů)
středeční výsledky (20. 02. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Watsonová (4-Brit.) - Hlaváčková (ČR) 2-6 6-0 6-3
Flipkensová (1-Belg.) - Curenková (Ukr.) 7-5 3-6 6-3
Erakovicová (N. Zél.) - Arvidssonová (2-Švéd.) 6-1 3-6 6-3
Lisická (3-Něm.) - Czinková (Maď.) 7-6(0) 4-6 6-2

Mladenovicová (8-Fr.) - Duvalová (USA) 6-1 3-6 6-3
Vögeleová (Švýc.) - Feuersteinová (Fr.) 3-6 7-6(2) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Andrejka je moc hezká slečna, navíc z Plzně, více po ní nežádám!
Kvarteto hraje bravurně, sláva jí ....
Andrejko, jestli to budeš číst, pošli mi do vzkazníčku mobilní číslo na pána otce Hlaváčka, potřeboval bych k němu něco pracovně, děkuji vřele..ať se daří i nadále !!!
Reagovat
freeteepek
Za stavu 2:2 ve třetím setu Andrea měla výpadek, kdy prohrála 7 míčů v řadě. Rázem to bylo 2:4 a i když se potom zlepšila a hra se vyrovnala, nebylo jí to nic platné. Bez obrazu těžko soudit, v čem tkví její problémy, že prohrává jeden singlový zápas za druhým:-( Vinciová s Eraniovou jsou v deblu jen o jedno místo výš, ale v singlu hrají úplně jiný level. Jim zkušenosti z deblu pomáhají. Andrejce evidentně ne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist