Hlaváčková zdolala Rodionovovou, Hradecká v Québeku finále neobhájí

11. 9. 2013, 23:35
Aktuality 61
WTA QUÉBEC - Andrea Hlaváčková vyhlásila misi za návratem do Top 100 a v Québeku pro to udělala první krůček, když zdolala ve třech setech Australanku Rodionovovou. Naopak loňská finalistka Lucie Hradecká skončila hned v úvodním kole.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková má za sebou životní vystoupení na grandslamovém turnaji. Na US Open sice neprošla kvalifikací, ale nakonec v New Yorku vyhrála všech 11 zápasů a získala jak titul ze smíšené čtyřhry po boku Bělorusa Mirného, tak z deblu klasického s Lucií Hradeckou. České tenistky se okamžitě po triumfu přesunuly do Kanady na halový turnaj do Québeku, kde už v pondělí postoupily do čtvrtfinále.

Sedmadvacetiletá Hlaváčková pak prohlásila, že čtyřhru si s parťačkou užívají, ale je to pro ně pouze doplněk a soustředí se stále především na dvouhru, ve které se chtějí do konce roku vrátit do Top 100. A pro 145. hráčku světa Hlaváčkovou to není nesplnitelný cíl, neboť neobhajuje prakticky žádné body.

Plzeňská rodačka ke splnění cíle začala dělat první kroky hned v Québeku, když na vítěznou sérii z deblových utkání navázala i ve dvouhře. V prvním kole dokázala zdolat 7-6 5-7 6-1 Australanku Anastasii Rodionovovou, kterou tak porazila už ve čtvrtém vzájemném duelu v řadě.

V prvním setu si tenistky v úvodních 10 gamech nedarovaly jediný brejkbol, a když už Hlaváčková soupeřce podání vzala, brejk nepotvrdila. Tie-break však zvládla lépe a ujala se vedení. Ve druhé sadě česká hráčka otočila vývoj z 0-2 na 4-2, jenže v osmé hře neproměnila dvě brejkbolové šance dostat se do vedení 5-3 a dějství nakonec ztratila. V úvodu rozhodujícího setu Hlaváčková odvrátila dva brejkboly a tím utkání zlomila. Na konci uhrála pět gamů v řadě a sousedku ve světovém žebříčku po 2 hodinách a 10 minutách boje vyřadila.

Před dvěma lety si Hlaváčková v Québeku zahrála poprvé na okruhu WTA ve čtvrtfinále, na které navázala až letos v červenci v Norimberku, kde se premiérově dostala do finále.

O své celkově třetí čtvrtfinále si Hlaváčková zahraje proti domácí nasazené sedmičce Lauren Davisové, které letos podlehla ve dvou setech na trávě v Hertogenboschi.

Naopak Lucie Hradecká to bude mít s návratem do Top 100 hodně těžké. Aktuálně je sice 104. hráčkou světa, jenže v pondělí přijde o 200 bodů a klesne o zhruba 30 příček. V Québeku totiž neobhájí loňské finále, neboť dnes v úvodním kole podlehla 4-6 6-7 Chorvatce Petře Martičové. Osmadvacetiletá Češka, jež od květnového finále ve Štrasburku prohrála v hlavních soutěžích turnajů WTA šesté utkání v řadě, navíc na podzim bude obhajovat ještě druhé kolo v Linci a čtvrtfinále v Lucemburku.

Už včera v Québeku postoupily do 2. kola Lucie Šafářová a Barbora Záhlavová-Strýcová.

- WTA INTERNATIONAL QUÉBEC -
(Kanada, tv. povrch / hala, 235.000 dolarů)
středeční výsledky (11. 09. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Hlaváčková (ČR) - Rodionovová (Austr.) 7-6(3) 5-7 6-1
Martičová (Chorv.) - Hradecká (ČR) 6-4 7-6(1)

Dvouhra - 2. kolo: McHaleová (USA) - Garciaová (8-Fr.) 2-6 7-6(7) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

61
Přidat komentář
Fandina
Andy, koukej vyhrát, ať máme jistou semifinalistku. Andy ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
No, to je teda nářez zatím...:(
Reagovat
slacker
Vyprask na holou
Reagovat
slacker
zatim uragan ve druhem :-)
Reagovat
slacker
a je po uraganu :-(
Reagovat
slacker
A zase zadul :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak bohužel, předpověď se vyplnila, škoda Andy..
Reagovat
VlS
ty mě dáváš, ale gratuluju a ještě 3x v řadě, jo?
Reagovat
Fandina
Lucka ve dvou TB a je to tam!!!
Reagovat
kada.tom
Tak Lucka to zvládla, teď ještě Andy a máme jistou semifinalistku :-)
Reagovat
slacker
pozor podava se na vitezvi. 0:15
Reagovat
slacker
15:30
Reagovat
slacker
15:40 .... break :-((. Ceske zeny proste neprekvapi a neprekvapi
Reagovat
smazaný uživatel
jiný koment jsem od tebe ani nečekala :)) Ale je fakt, že to naštve..
Reagovat
smazaný uživatel
Zase TB ..
Reagovat
slacker
A tentokrat rozehrany blbe. Takhle se crcat se starnouci hrackou druhe stovky.
Reagovat
smazaný uživatel
Uffff
Reagovat
slacker
Super Tie-break
Reagovat
slacker
Konecne huraaaa
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělý, Lucka si poklepala na kurt raketou jako Vika a je to tam :)))) gratulkáá
Reagovat
slacker
Online sazkari jaky byl kurs na dopodavani zapasu? Asi dost vysoky co? :-))
Reagovat
slacker
jezisi, promarnit 0:40 a pak neubranit hned prvni breakbol :-(
Reagovat
slacker
Co to je za bordel. Proc ty nase borkyne v Quebecu jeste nezali hrat kdyz meli hrat od 18:00. Posun uz o hodinu a pul je pro me nepochopitelny.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zase TB...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lucka skvěle v 1. setu :)
Reagovat
slacker
Hlavackova ceka na kurt az skonci Safarova? nebo proc se to odsouva z 18:15 uz na 20:55? Tenhle system nepochopim.
Reagovat
PetaM
Stačí se podívat na rozpis. Andy hraje po Lucce, z toho důvodu musí počkat, až dohraje Lucka.
Reagovat
slacker
Tak kterej vul podle takoveho rozpisu napise do livescore ze Lucka bude zacinat v 18:00 a Andrea v 18:15? Vzdyt to neni technicky mozne od sameho zacatku.
Reagovat
PetaM
No, LIVE Score mají zápasy na stejných kurtech strašně napsané, to je fakt :D Ale to už je tak vždy, i u GS to tak bylo :D No hrůza :D Člověk, aby si to zjišťoval sám na oficiálních stránkách toho turnaje no :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
na vítězství :)))
Reagovat
smazaný uživatel
proč nečteš, co ti píšu? :)) ach jooooo
Reagovat
VlS
Koukám na Bětušku a nestačím zírat: bílá halenka, růžová sukýnka, žádný válečný barvy, už jen ty tirolácký podkolínky a křusky jak na alpskej vejšlap zůstaly. Ale jinak Bethanie vše při starým, chvilku hraje dobře, pak zase pod psa - v druhým za stavu 4:0 podává a udělá 2 DF, UE z kontrareturnu a zakončí DF - prostě naše Bětuška.
Reagovat
slacker
nase neni a nebude. TECKA
Reagovat
VlS
když není tvoje, tak se k ní nehlas, ale má nás tady docela dost fandů a máme jí rádi.
Reagovat
smazaný uživatel
http://tenisnovinky.blog.cz/ hlasujte CZE vs. ARG :)))
Reagovat
tommr
doufám, že aspon jedna z našich postoupí. Víc věřím Lucce, Andrea má relativně těžkou soupeřku a nejspíš to nezvládne. Škoda jen, že v případě postupu obou našich holek budou hrát čtvrtfinále proti sobě ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky věřím víc Lucce, ale znáš to :))) Drtí mě, když hrají holky proti sobě, to mě fandění nebaví a nebudu se radši koukat. Jsem asi praštěná, ale mám to tak daný no :)
Reagovat
dadaft
mrzí mě Barbora, potěšila Polona.
Reagovat
Reti64
Na Báru jsem se v noci díval, snažila se, ale dělala moc chyb.
Reagovat
tommr
mě hlavně mrzí jak hladce Bára prohrála, její prohru jsem víceméně čekal. Bára navíc neobhájila lonskej výsledek, přišla o body do žebříčku a už se letos nejspíš do první stovky nevrátí ...
Reagovat
Reti64
Ztráta čtyřiceti bodů není nijak podstatná. Důležité je, že Bára až do začátku května příštího roku žádné body neobhajuje.
Reagovat
tommr
no pro Báru v její momentální pozici je ztráta 40 bodů hodně citelná a bude znamenat pokles v žebříčku o několik míst ...
Jinak máš ale pravdu v tom, že ted příjde několikaměsíční období kdy nebude prakticky nic obhajovat a bude mít proto velkou šanci dostat se zpátky do první stovky. Do konce roku už to ale nejspíš nestihne ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska se moc těším na naše hráčky, obě mi moc líbí, takže i když nejsem chlap, ráda se na ně podívám. :)) Lucka s těma svýma očima a milým výrazem, Andy se svojí příjemnou vizáží.. takže hodně štěstí a pořádně hrát :))))
Reagovat
Stan_Borowitz
Ach, ta Andrea... docela rád bych si to s ní někdy - jak říkají sporťáci - rozdal. Nejdřív na kurtu a pak třeba ve sprše. V obou případech by to jistě byl "epický" zápas. Dlouhý, plný krásných výměn a s divokým vyvrcholením na závěr.
Reagovat
Roger_Federer
Hm..myslim, že by si zvitezil jen v tom druhem souboji..:)
Reagovat
Stan_Borowitz
To vůbec nevadí, měli bychom alespoň vyrovnané statistiky H2H.
Reagovat
smazaný uživatel
Chlípný hnusníku!
Reagovat
VlS
a Andrejce gratuluji, u Elháčka jsem prohru spíš čekal, Lucino, pochlap se trochu.
Reagovat
freeteepek
Musím říct, že jsem Anrejce před zápasem věřil. A proto jsem si na ni vsadil. Když jsem ale ve druhém a třetím setu sázel na to, kdo vyhraje následující hru, trefil jsem se jednou z deseti pokusů!
Break střídal break i přesto, že Rodionová se velmi rozčilovala kvůli špatným rozhodnutím rozhodčích, vzápětí dokázala Andreu brejknout nebo si naopak udržet servis. Andrea byla naprosto v klidu, ale přesto měla velký problém si vlastní servis udržet. Nakonec se to zlomilo až ve třetím setu, když už se to zdálo velmi nepravděpodobným. Kdyby to alespoň byly vyrovnané hry, ale ani to ne. Naprosto nevyzpytatelný průběh zápasu!
Reagovat
Fandina
Bylo to nahoru a dolů, ale třetí set už byl Andrejky. Hrála celou dobu pohodově a v klídku a ve třetím byla lepší herně.
Reagovat
smazaný uživatel
proc Hlavackova nepodala ruku Rodionove?
Reagovat
Fandina
jestli podala nebo nepodala ruku, to jsem neviděla, ale vím, že Rodionova se hodně divila po nahlášení autů, že se o aut jedná. A dost diskutovala s umpirem.
Reagovat
smazaný uživatel
dik, nedivala jsem se, ale psal o tom tommr, takze jsem myslela, ze doslo k nejakemu konkretnimu incidentu..
Reagovat
smazaný uživatel
Rodionovovou moc hráčky nemusí.. v jednom rozhovoru, když Andy zpovídala Petru, tak tam něco v tom smyslu říkala i Petra.. :-)
Reagovat
tommr
žádnej konkrétní incident jsem neviděl, ale neviděl jsem úplně celej zápas takže nemůžu ani stoprocentně vyloučit, že k něčemu konkrétnímu došlo. Myslím si ale, že Andrea byla prostě jen naštvaná na Rodionovou, která se celej zápas vztekala, zpochybnovala každej míček v její neprospěch a neustále se hádala s rozhodčím. Po zápase šla Andrea rovnou podat ruku rozhodčímu a na Rodionovou se ani nepodívala. Možná, že to nebylo úplně sportovní, ale naprosto jí chápu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, Rodionova je mezi hráčkami dost neoblíbená. Pokud vím, Andrejka už s ní měla taky nějaké problémy v minulosti...

Jinak už jsem tady párkrát dával tenhle odkaz, jak o Rodionové mluví Petko...
http://www.youtube.com/watch?v=Q-CfXaEyXh0
Reagovat
smazaný uživatel
Tady vysvětluje Andy, proč Rodinove nepodala ruku :-)

http://www.andreahlavackova.com/cz/novinky/233-souperka-si-podani-ruky-nezaslouzila-rekla-andrea-po-vyhre.html
Reagovat
tommr
takže jsem ten důvod odhad dobře ... :)
Zajímavá atmosféra by mohla bejt i ve finále debla kde by se Andrea a Rodionová mohly znovu potkat. Háčka jsou totiž v Quebecu nasazený jako jedničky a Rodionová s Kudryavtsevovou jako dvojky ... :)
Reagovat
Fandina
Pokud se zase utkají v deblu, doufám, že to nepoznamená výkony a také, že Rodionová půjde do sebe a omezí projevy na kurtu. Považovala bych to za smysl i toho, že jí Andrejka nepodala ruku.
Reagovat
Fandina
Andrejko. Držím palce do dalšího kola ... pojď pojď pojď

A ještě odkaz na blog Andrejky na ihned.cz a také na její webovky. Hezké počtení.
http://hlavackova.blog.ihned.cz/
http://www.andreahlavackova.com/
Reagovat
smazaný uživatel
gratulka a hodně štěstí v dalším kole :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist