Hlaváčkové nevyšla generálka na Wimbledon, končí v 1. kole

17. 6. 2013, 18:47
Aktuality 10
Andrea Hlaváčková se s přípravným turnajem před Wimbledonem v nizozemském Hertogenboschi loučí hned v úvodním kole. Olympijská medailistka a vítězka grandslamu ve čtyřhře dnes podlehla devatenáctileté Američance Davisové 3-6 a 4-6.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková si sice v kvalifikaci na turnaj v Hertogenboschi vybojovala účast v hlavní soutěži, s ní se ale rychle rozloučila v zápase, který byl přehlídkou ztracených servisů. Šestadvacetiletá Češku si v prvním setu neuhrála své podání ani jednou, její soupeřka Laura Davisová třikrát. Mladá Američanka udržela za stavu 5-3 pevné nervy a set dokázala doservírovat.

I v další sadě šla do vedení jako první Hlaváčková, jenže se znovu nemohla spolehnout na svůj servis. Davisová jí ještě třikrát podání prolomila a za hodinu a půl zvítězila 6-3 6-4.

Účast ve druhém kole si v dnešním deštivém dni vybojovala turnajová dvojka Dominika Cibulková, která ale neměla vůbec lehkou práci se Španělkou Lourdes Domínguezovou-Linovou. Úvodní set nenapovídal, že by diváci mohli vidět drama, Slovenka svoji soupeřku dvakrát brejkla a sadu vyhrála pohodlně 6-1. V té další šla navíc opět do vedení, ale Domínguezová srovnala krok a dvakrát pak favoritce nedovolila zápas dopodávat. V dramatické koncovce pak Španělka vyhrála zkrácenou hru a vyrovnala na 1:1.

V rozhodujícím dějství to byla naopak Cibulková, kdo byl velmi blízko porážce. Její soupeřka za stavu 5-4 a poté 6-5 podávala na vítězství, ovšem tentokrát selhala v koncovce ona. Po sérii šesti brejků v řadě musela set rozhodnout znovu zkrácená hra, a v ní už byla úspěšnější slovenská hráčka, která od stavu 0-3 vyhrála sedm výměn v řadě a zvítězila tak 6-1 6-7 7-6.

Čtyřiadvacetiletá Cibulková, která po French Open kvůli zranění achilovky 14 dní netrénovala a na kurty se vrátila až v sobotu, se o postup do čtvrtfinále utká s Anabel Medianovou. Zkušenou Španělku v minulosti celkem čtyřikrát porazila, jedinou prohru zaznamenala před čtyřmi lety, kdy v Miami v záveru třetí sady za stavu 5-5 vzdala. 

Po sobotním premiérovém triumfu na antuce v Norimberku se dokázala velmi rychle adaptovat na specifický povrch Simona Halepová. Jednadvacetiletá Rumunka, jež loni na trávě prohrála všechny tři zápasy, dnes zdolala 6-1 2-6 6-3 Němku Anniku Beckovou.

Výsledky - Hertogenbosch - ženy (tráva, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Davisová (USA) - Hlaváčková (ČR) 6:3, 6:4, Cibulková (2-SR) - Domínguezová (Šp.) 6:1, 6:7 (5:7), 7:6 (7:3), Suárezová (3-Šp.) - Larssonová (Švéd.) 6:3, 6:2, Muguruzaová (Šp.) - Barthelová (5-Něm.) 7:5, 1:6, 6:2, Pironkovová (Bulh.) - Mladenovicová (8-Fr.) 6:4, 6:4, Arvidssonová (Švéd.) - Moritaová (Jap.) 3:6, 6:2, 6:4, Halepová (Rum.) - Becková (Něm.) 6:1, 2:6, 6:3, Vögeleová (Švýc.) - Putincevová (Kaz.) 7:5, 4:6, 7:5, Beguová (Rum.) - Mestachová (Belg.) 6:7 (6:8), 6:3, 6:4, Rybáriková (SR) - Rusová (Niz.) 7:5, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Aojamaová/Moultonová-Levyová (3-Jap./USA) - Fraňková/Kondratěvová (ČR/Rus.) 7:5, 6:2.
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lucka Hradecká dostala od pořadatelů WC do hlavní soutěže!!!
Reagovat
Fandina
Tak to je super zpráva. Super Lucko!
Reagovat
smazaný uživatel
Prohra Any v 1. kole mě samozřejmě mrzí. Vždycky je škoda, když se prohraje zápas po získaném 1. setu. Byl jsem pryč a neviděl jsem to, takže nemůžu až tak hodnotit. Sledoval jsem jenom změny skóre na mobilu... Po 1. setu to vypadalo velmi dobře, ale pak se asi Elena zlepšila. Pro Anu to byla hned na úvod celkem nepříjemná soupeřka a nebyla by první ani poslední, kdo si pohodu z deblu přenesl do singlu... Teď se Aně asi trochu vzdálí první desítka, ale co se dá dělat. První zápasy na trávě bývají občas zrádné a ten přechod z antuky není jednoduchý. Věřím, že na Wimbledonu to bude určitě lepší. :)

Tady je docela dobrý článek, kde Ana popisuje ten zápas a právě přechod z antuky na trávu. Zatímco Caro byla ráda za konec antuky, u Any je to přesný opak...
http://www.wtatennis.com/news/article/3212401/title/ivanovic-the-clay-grass-transition

No a když už teď Ana nebude hrát v Eastbourne, tak dám aspoň odkaz na její outfit pro Wimbledon. Věřím, že v něm sehraje mnohem více zápasů, než odehrála v Eastbourne. :)
http://www.anaivanovic.com/news/wimbledon-outfit-0

Zítra bude hrát Caro proti Tamiře, ale já budu pryč stejně jako dneska, takže to bohužel zase neuvidím. Taky bych rád viděl Monicu Puig, ale ta v Eastbourne bohužel neprošla kvalifikací...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě k turnaji v Hertogenboschi: Kiki Mladenovic bohužel taky prohrála, když měla trochu smůlu na los a hned v 1. kole narazila na travařku Tsvetanu. Tyto dny bohužel nejsou z mého pohledu úspěšné, aspoň co se týká tenisu...

Naopak mě potěšila výhra českých basketbalistek, jejichž jsem velkým fanouškem a každý zápas hodně prožívám. :) Ten úvodní zápas proti Bělorusku jsem (naštěstí) neviděl a včera i dnes to bylo od holek skvělé. Dnešní utkání s Chorvatskem se mi líbilo i z toho důvodu, že se v obou týmech našly hráčky, na které se moc hezky dívalo. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teda Magda mě celkem šokla. Ale příště, příště už nevyhraje :D
Reagovat
nouma
Já fakt už nevím co s tou Andrejkou je zápas začala neskutečně měla i brejk k dobru a pak začne něco blbnout a projede set a druhej set zase brejk k dobru a otočka, no velká škoda. Ona na to má ale nevím kdy začne a nebo potřebuje letět do Wimbledonu?
Reagovat
smazaný uživatel
nouma nouma...ona na to nemá!!
Reagovat
Fandina
Ty znáš Andreu osobně, že tady pořád proti ní jedeš?
Reagovat
marika
A ty snad znáš Tomáše osobně, že ho tu neustále vychvaluješ, že je super?
Reagovat
Fandina
Někoho chválit a pomlouvat je velký rozdíl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist