Hlaváčkové wimbledonská tráva vyhovuje, věří si i do další kola

21. 6. 2010, 19:49
Aktuality 1
Rozehrání v kvalifikaci pomohlo české tenistce Andree Hlaváčkové při její úspěšné premiéře ve wimbledonské dvouhře. "Byla jsem rozjetá a podařilo se mi koncentrovat," řekla po utkání s Thajkou Noppawan Lertcheewakarnovou, kterou dnes v 1. kole na londýnské trávě porazila 6-3 a 6-2.
Andrea Hlaváčková (© wimbledon.org).

"Já jsem brala postup z kvalifikace jako obrovský úspěch. V kvalifikaci jsem hrála strašně dobře a byla jsem rozjetá," prohlásila. "Věděla jsem, že když budu koncentrovaná a aspoň z osmdesáti procent udělám ten samý výkon, tak to bude dobrý." Na trávě se cítí dobře a věří si i do dalšího kola, v němž se utká s 22. nasazenou Rusku Veru Zvonarevovou.

Thajskou soupeřku, až 303. v žebříčku dvouhry WTA, Hlaváčková nepodceňovala. "Na takovém turnaji jsou všichni dobrý a věděla jsem, že budu muset předvést dobrý výkon," řekla. "Byla jsem hodně koncentrovaná na servis a byla jsem v klidu. To je u mě nejdůležitější. Klíčové bylo, že jsem vydržela hrát pořád agresivně a nebála jsem se důležitých balonů."

"Grandslam je velký rozdíl," připustila po premiérovém utkání ve dvouhře na grandslamovém turnaji. "Ale já prožívám každý zápas, takže tím jsem si to možná dneska zjednodušila. Cítila jsem velkou šanci a jsem ráda, že jsem to zvládla," dodala třiadvacetiletá Hlaváčková, které hra na trávě vyhovuje. "Mám na to hru. Všichni mi říkali už od juniorů, že na trávě bych mohla hrát dobře."

K úspěchu jí pomohly i zkušenosti ze čtyřhry, kterou hrála s Lucií Hradeckou. "Čtyřhra mi přinesla hodně zkušeností a pomohla mi se na turnajích udržet. Teď vidím, že to je možný a že mezi ty holky patřím."

Ve druhém kole Hlaváčková narazí na Zvonarevovou, proti které si také věří. "Moc se těším na zápas, nemám co ztratit. Ale chci vyhrát. Myslím si, že dokud na druhé straně nestojí některá ze sester Williamsových ve formě, tak se dá porazit na trávě každý," prohlásila.

Hlaváčková byla ráda, že se na její vítězství přijela podívat celá rodina, včetně otce, který je sládkem plzeňského Prazdroje. "Pivo mám ráda. Dneska si dám dvě," uvedla tenistka.

pva, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kdo říkal že to nedá?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist