Hlavní úkol? Být zdravá a zlepšit se na grandslamech, říká před novou sezonou Kvitová

27. 12. 2013, 14:28
Aktuality 52
Svou první přípravu na Floridě má za sebou Petra Kvitová, na kterou už tento týden čeká vstup do nové sezony. Se svým přítelem Radkem Štěpánkem se snažila zlepšit kondici, aby mohla naplnit svůj plán pro nadcházející rok: zlepšit se na grandslamech.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Hlavní je být zdravá a chtěla bych mít lepší výsledky na grandslamech než letos. To je nejhlavnější úkol," řekla Kvitová v rozhovoru pro česká média z Perthu.

Kvitová došla v uplynulé sezoně na turnajích velké čtyřky nejdále ve Wimbledonu, kde vypadla ve čtvrtfinále, přičemž na londýnské trávě promarnila při zakolísání dalších favoritek šanci na větší úspěch. Na antukovém French Open a na US Open skončila shodně ve 3. kole a v Melbourne ještě o kolo dříve.

V Austrálii se nyní třiadvacetiletá Kvitová připravuje společně s Radkem Štěpánkem na Hopmanův pohár, který předloni vyhrála s Tomášem Berdychem. "Je to začátek sezony a zápasy, co odehrajeme, by nám mohly pomoct do dalších turnajů. Každý to bere docela vážně, ale je to i takové relaxační a pohodové," řekla Kvitová.

Na Floridě usínali Kvitová se Štěpánkem únavou
O svých plánech na rok 2014 mluvil i Štěpánek. Pětatřicetiletý zkušený hráč letos v zimě podstoupil operaci krční páteře, ale zotavil se včas, aby stihl v Leanderem Paesem vyhrát čtyřhru na US Open a především obhájit titul v Davis Cupu.

"Když mi bude držet zdraví, tak pak už vím, jak na to. Teď jsem zdravý jako řípa a bylo by hezké se v žebříčku posunout trošku nahoru," řekl aktuálně 44. hráč dvouhry, který už byl i osmým tenistou světa. "Vím, že přijdou menší bolístky, ty se řeší za běhu a patří k tomu, ale doufám, že velké se mi budou vyhýbat. To je moje každoroční přání."

Kvitová díky Štěpánkovi v přípravě na sezonu poprvé opustila Prostějov a zamířila do tepla na Floridu. V Bradentonu společně hltali dávky kondiční přípravy pod dohledem zkušeného Marka Všetíčka a následně pilovali tenisový um na kurtu.

"Na Floridě vyšlo všechno výborně a dopadlo to dobře. Nikdo se nezranil, což je nejdůležitější, a nebyl žádný konflikt, tak dobrý," smála se Kvitová, která kvůli nabitému programu chodila spát brzo znavená. "V devět večer už doma nepadlo ani slovo. Usínali jsme hodně brzo únavou, ale to k tomu patří a tak to má být. Dny byly náročné, ale proto jsme to absolvovali. Je potřeba mít v nádrži co nejvíce benzinu do nové sezony," řekl Štěpánek.

Štěpánek svým přístupem Kvitovou motivoval. "Jako správný gentleman mi vždy utekl," vtipkovala tenistka. Přípravu si pochvalovala a byla ráda, že je na prahu sezony fit. "Všechno je v pořádku a doufám, že to tak vydrží. Dávkovali jsme to tak, aby se zlepšila kondice a nešla jsem na hranici zranění, což se povedlo," řekla.

Ve hře se Kvitová s trenérem Davidem Kotyzou zaměřovali na všechny aspekty. Více se ale tradičně soustředili na servis. "Doufám, že se to projeví, že nebudu zbržděná zraněním ruky, abych do toho mohla dávat vše," řekla Kvitová a přála si, aby se ukázala i zlepšená kondice. "Doufám, že to bude o dost lepší," řekla.

Po Perthu se oba přesunou na společný turnaj WTA a ATP do Sydney a pak už bude na řadě grandslamové Australian Open v Melbourne. Oba zároveň potvrdili účast v 1. kolech týmových soutěžích, ve Fed Cupu a Davis Cupu.

"Pokud budu nominovaná, ráda se k holkám připojím. Pojedeme do Sevilly doufám vyhrát," řekla Kvitová směrem k utkání proti Španělkám. Muži budou hrát o týden dříve v Ostravě s Nizozemskem. "Těším se na plnou halu a na neuvěřitelnou přípravu. Budeme s Berďou v nejsilnější sestavě," řekl Štěpánek.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

52
Přidat komentář
Frick
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/q71/s720x720/1520764_421718507931416_425033951_n.jpg

Jak může bejt někdo, kdo dělá vrcholově sport, jenž vyžaduje mrštnost, rychlost apod. takhle. Jsem nějak tajně doufal, že se hodí do figury.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra má prostě na tenistku netradiční somatotyp.. ale mně se to líbí. Pěkná, macatá baba.
Reagovat
smazaný uživatel
jinak bych taky řek, že Petře opticky zvětšuje pupík zakřivení páteře.
Další věc je rychlost spalování. Já třeba můžu žrát jak chcu a co chcu a vždycky budu hroznej hubeňour. I proto tyhle řeči nemám moc rád.
Reagovat
PetaM
Holt kdo umí, umí :D Ne, jsem taky možná trochu zklamaný, asi jsem čekal zázrak za ten měsíc nebo dva, ale ono to tak rychle nejde :D Ono když je člověk fakt hodně tlustý, tak shodí za měsíc třeba 15 kg, ale když má méně kilo a chce shodit, tak lehce to nejde. Petra má neuvěřitelně štíhlé nohy, bohužel v kontrastu s tím vypadá její břicho větší. Ale ono je tak jedno, jak vypadá, Serena s sebou po kurtu vláčí neuvěřitelně velký zadek a nikoho to moc netrápí. A fotky neuvěřitelně zkreslují, já si počkám na zápas, jak bude forma vypadat ... :)
Reagovat
dadaft
je to vůbec aktuální foto?
Reagovat
PetaM
Je to z dvorců v Perthu ... :)
Reagovat
tommr
moc nechápu co se tu řeší. Ta fotka zcela jasně opticky zkresluje. Každej kdo povolí páteř a vystrčí břicho jak to při tom focení evidentně udělala Petra má zdánlivě velký panděro ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, že se na to vůbec reaguje.:) Frick řeší jen břicha, jak kdo vypadá, která tenistka ukáže prsa, takže jeho fota, která vyhledává, mě nechávají klidnou :) A těším se, až sem Frick hodí svoje foto, to bude něco :D
Reagovat
Nancy_z
Nejhorší jsou komentáře na tuhle fotku na Facebooku... Hlavně od českých chlapů... Taktu a slušnosti je evidentně nikdo neučil... Stejně bude záležet na tom, jak Petra bude hrát a ne jak vypadá :-) A souhlasím s tommrem, že s povoleným držením těla má pupek každý :-)
Reagovat
dadaft
je nějaká bledá a s Flávií lehká práce nebude...
Reagovat
Sonja
Už jsi viděl los Aucklandu?
http://www.festivaloftennis.co.nz/media/media/2013/12/28/mds.pdf
Jamie hraje 1.zápas proti divoké kartě...Tamirce:-))
Reagovat
dadaft
hnusné nekvalitní sekající se streamy - to je to, co mi tak chybělo...
chjo.
Reagovat
dadaft
to ujde, vidím to na vítězství v turnaji. ))
Reagovat
EllNino
A Andrea s Venus, tak to je pech :D
Reagovat
Sonja
A Monča s Kirsten:-(
Reagovat
dadaft
hm, Venus, to je výzva.
Reagovat
dadaft
Aga už se rozehrála a vypadá to nadějně.
v prvním setu 11x na síti a 11x fiftýn - to beru. )))))
Reagovat
dadaft
Aga 62 62
- dlužno říct, že ke konci obou setů Flavia pomáhala chybami.
--- na druhou stranu hodně krásných celodvorcových výměn se spoustou pohybu.
------ Agin forhend po čáře chodil skvostně do růžku, síť taky dobrá.
>>> už se těším na Bušičku a Sam. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, taky mě trochu mrzí, že Monča bude hrát proti Kirsten. Asi už víš, že Anička bude hrát na tomto turnaji s Kirsten debla...
http://www.anaivanovic.com/news/ana-set-doubles-return

Ve dvouhře čeká Anu v 1. kole Alison Riske, kterou si pamatuju z US Open, kde hrála velmi dobře... Potom v případném čtvrtfinále by Ana hrála nejspíš proti Lucce Šafářové, na kterou zrovna moc neumí... Ale uvidíme, je to teprve začátek sezony a forma hráček může být různá.
Reagovat
Sonja
Že bude Anička hrát s Kirsten, to jsem popravdě nevěděla:-) Díky za info, zajímavý pár.
Ale pavouka dvouhry jsem si prohlédla a taky mě hned napadlo, že už s Alison by to mohl být těžký zápas, natož pak proti Lucce. Jak říkáš, uvidíme;-) Držím palce ještě Monče a Jamie (i když kdyby vyhrála Tamirka, taky jsem ráda)...
Reagovat
Karl
Tak na stránkách Anny-Leny jsem zjistil, že je na další čtyři turnaje domluvená s Lučič-Baroni. Je tedy jasné, že je Květka buď zraněná nebo se rozešli. Tato sezóna by pro ni měla být tou poslední, tak snad by se jí mohla zranění co nejvíce vyhýbat a také by mohla přidat ještě nějaký Grand Slam. :-))
Reagovat
PetaM
Květa hraje se Srebotnik :)
Reagovat
Karl
Ta zpráva mě příjemně potěšila, uvidíme jen, jestli pak bude hrát Katarina s Naďou, nebo zůstane s Kvetuškou. Co mě mrzí, je jejich los pro první kolo, krásný pár Sabině a Dani. Takový zápas bych chtěl vidět ve finále a ne v prvním kole. Vrrr :-)
Reagovat
PetaM
Už za pár minut začíná hrát Lucka Hradecká kvalifikaci v Auclandu, je favoritkou, tak snad zápas zvládne! :) Luciku pojď, je třeba dostat se na místa, kam patříš!!! :) Budu nervózně sledovat čísílka :) Dneska ještě bude hrát Renata Voráčová, taky v Auclandu, přibližně před půlnocí :) Tak holky, ať jsou na LIVE score po skončení zápasu tučně zvýrazněná vaše jména! :) Pojďme!!! :)
Reagovat
PetaM
Luciku, zvládla jsi to! Ještě 2x a hlavní soutěž je tvá :)
Reagovat
Karl
Jo, jo, napjatě jsem to sledoval, gratulace, vcelku s přehledem. Pojď. :-))
Reagovat
tommr
jj první zápas Lucka zvládla s přehledem. Soupeřka ovšem byla relativně lehká - Maria Irigoyen je až 173. hráčka světa. Za postup do druhýho kola kvalifikace získala Lucka podle novýho bodování 10 bodů ... :)
Relativně lehká soupeřka čeká Lucku i ve druhým kole - Richel Hogenkamp je momentálně v žebříčku na 213.místě takže by si s ní Lucka měla bez problémů poradit ...
Reagovat
PetaM
S přehledem to bylo ... Sice první set byl zřejmě dost těžký, Lucka nedokázala soupeřku breaknout, breakla ji až na konci setu, kdy break znamenal setball :D Druhý set už byl docela jasný, i když za stavu 2:0 Lucka ztratila servis, ale pak už zápas byl v její režii .. :)
Reagovat
smazaný uživatel
budete v roce 2014 psát předpředloňská vítězku Wimbledonu, nebo vítězka Wimbledonu z roku 2011? :D
i když nejlepší by bylo psát letošní
Reagovat
PetaM
Tak jo Peťo, beru tě za slovo :D Věřím, že tohle bude lepší sezóna, než tam minulá (a předminulá). V konkurenci Sereny se nikdy nedá odhadnout, na kterém GS bude mít "svůj den" a zrovna natrefí na hodně kvalitní soupeřku a vypadne ... Ale přece už ji musíš porazit :D Nevím, s jakou formou přijíždíš (to se dozvím už za 32 hodin), ale doufám, že trénink na Floridě ti pomohl, jak s astmatem, tak s psychikou :) Doufám, že už na AO se od tebe dočkáme aspoň ČF :D A upřímně věřím aspoň ve dva tituly za sezónu 2014. Píšu aspoň a doufám, že budou "kvalitnější", než 280 ... :D (PS.: Nic proti 280, ale chápete ... :D :D ) Tak hodně štěstí, těším se na zápasy s nečekanými a krásnými winnery! :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
OT- nevíte někdo náhodou co plánuje na začátek roku Katka Siniaková?
Reagovat
tommr
Katka by měla určitě hrát kvalifikaci na AO - tentokrát už mezi dospělejma. Jestli bude hrát ještě někde předtím nevím ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím žádné informace nemám, ale předpokládám, že Katka bude hrát kvalifikaci na dospělé Australian Open. Jaké turnaje bude hrát předtím, to fakt nevím...

Jinak jestli chcete dneska večer vidět Katku trochu jinak než na kurtu, tak si od 21:25 pusťte na ČT Sport záznam vyhlášení Zlatého kanára. Katka tam přebírala jednu cenu a co jsem viděl fotky, tak jí to moc slušelo... Kdo to dneska neuvidí (třeba mě to koliduje se zápasem Spengler Cupu), tak by to mělo být taky na ivysílání ČT. :)
Reagovat
tommr
škoda, že to nevysílají odpoledne, ale až tak pozdě večer - to asi moc lidí sledovat nebude ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče Katky, tak se dá předpokládat, že sezónu začne určitě až kvaldou na AO. Přeci jenom příští týden se hraje jenom jeden ITF turnaj v Hong Kongu, kde přihlášená není. Další týden už se hraje kvalifikace.. tak je to myslím jasný.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je škoda že nezkusí ještě kvaldu třeba v shenzenu, žebříčkově by už na to mohla mít nárok
Reagovat
Karl
No a pak by mohla zkusit dvě 50ky v Burnie a Launcestonu, které následují další dva týdny po AO. Entry listy zatím dostupné nejsou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je ten záznam vyhlášení Zlatého kanára. Katka tam je v čase 34:25-37:11 a po ní následuje Jirka Veselý... Katce to tam opravdu moc sluší a je velmi sympatická. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ještě odkaz jsem zapomněl... :D
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10729060798-zlaty-kanar-2013/21347129236/
Reagovat
smazaný uživatel
A tak za dva roky by mohla s Peťou bojovat o jiný ocenění
Reagovat
tommr
jj Katce to hodně slušelo. Na kurtu je na ní vidět, že je to ještě mladá holka, ale v těch elegantních šatech a pěkně načesaná vypadala jako pořádnej kus ... :)
Reagovat
tommr
bejt zdravá a uspět na GS je pro Petru opravdu to nejdůležitější ... :)
Za sebe bych ještě doplnil, že bych Petře přál, aby už konečně stabilizovala svoje výkony nejen na GS ale i na menších turnajích a nevypadávala tam v prvních kolech s jasně slabšíma soupeřkama. Hezký by taky bylo kdyby Petře zbyly nějaký síly i na zisk třetího titulu z FC ... :)
Reagovat
pepin
Tak přeji hodně úspěchů oběma, ale Petře o to víc, že je ještě mladá a má v sobě ohromný potenciál. Myslím si, že z dostupných informací můžeme soudit, že pro přípravu a zlepšení své fyzické kondice udělala maximum a myslím si, že Radek by toho měl být garantem. Myslím si, že první zápas na Hop. kde ji uvidíme v přímém přenosu asi hodně napoví, ne asi herně, ale jak na tom bude pohybově a po fyzické stránce. Doufejme, že se konečně odhodlala k tomu po čem jsme tady většinou volali a to, aby začala s určitými změnami. A stačilo, aby se zaláskovala do Radka a hned se to pohnulo a to je dobře. Takže se připravme na noční televizní přenosy při prvém utkání.
Reagovat
tommr
zatím to opravdu vypadá, že se příprava na nadcházející sezónu vydařila. Na HC se už taky těším, ale výsledky tam dosažený nám moc nenapoví, protože to je přece jen exhibice a nikdo tam nehraje úplně na krev. Jak na tom Petra opravdu je uvidíme až v Sydney a hlavně na AO ... :)
Reagovat
George_Renel
HC na rozehrání, Sydney SF a AO finále.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Držím palce. Už se těším na zápas se Španělskem, ještě 35 hodin a zhruba 15 minut.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem odpočítával hodiny, za jak dlouho dostanu mobil :D 35 hodin je málo, 400 hodin je o dost vííc :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mobilu se jen tak nedočkám, jelikož jsem ho musela reklamovat, vydržel mi sotva 8 měsíců.. :/
Reagovat
vendulkabendulka
Jsem hodne zvedava jak ji to po pauze pujde. Na rozehrani celkem narocny souper.
Reagovat
smazaný uživatel
Náročný?? To bych teda neřekla..
Reagovat
smazaný uživatel
Už se na tebe moc těším, dlouho jsem tě neviděla, tak držím palce, jak jinak. A když ti to nepůjde, tak se nestyď a zavolej mi, já ti ráda poradím, hlavně BH je moje silná stránka, takže žádný problém, číslo máš :D:D:D Každý mění trénera, tak bys mohla taky :D:D
Reagovat
dadaft
tak držím palce Petro.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist