Hopman Cup: Poláci jsou premiérově ve finále

2. 1. 2014, 18:22
Aktuality 13
Polští tenisté si poprvé v historii Hopmanova poháru zahrají v Perthu na turnaji smíšených dvojic o titul. Agnieszka Radwaňská s Grzegorzem Panfilem si zajistili vítězství ve skupině A díky dnešní výhře 2:1 nad domácí Austrálií.
Grzegorz Panfil a Agnieszka Radwaňská

Když se krátce před začátkem Hopman Cupu odhlásil z turnaje semifinalista Wimbledonu Jerzy Janowicz a nahradil ho Grzegorz Panfil, zdálo se, že polské šance výrazně klesly. Až 288. hráč světa ale po boku Agnieszky Radwaňské vybojoval pro svou zemi tři výhry, díky kterým Polsko postoupilo do finále.

Dnešní důležitý souboj s Austrálií přitom tentokrát neodstartovali vůbec dobře. Přemožitel Kanaďana Raonice Panfil nestačil v úvodní dvouhře na Bernarda Tomice, který ztratil jediné podání a outsidera porazil přesvědčivě 6-1 a 6-4. V ještě horší situaci polský tým byl po prvním setu souboje Agnieszky Radwaňské se Samanthou Stosurovou - ta sadu vyhrála 6-3 a vykročila za prvním vítězstvím Austrálie na letošním Hopman Cupu.

Toho se ale domácí reprezentanti nedočkali. Od druhého setu začala Radwaňská svou precizní hrou soupeřku přehrávat a vynutila si rozhodující sadu. V ní šla sice do vedení jako první Stosurová, Radwaňská jí ale brejk oplatila, v šesté hře udeřila znovu a zápas už dotáhla do vítězného konce.

K postupu v té chvíli stačil Radwaňské s Panfilem jeden získaný set v závěrečné smíšené čtyřhře, ale i v ní měli domácí tenisté dlouho navrch. Za pouhých 18 minut prohrál polský pár úvodní set 1-6 a ve druhém musel znovu dohánět rychlou ztrátu podání. Tentokrát ale pár Radwaňská/Panfil prolomil Australanům hned čtyřikrát jejich podání, a když za stavu 6-5 proměnili setbol, znamenalo to konec nadějí pro kanadský tým. Super tie-break poté Poláci vyhráli poměrem 10-8.

Australané tak na Hopman Cupu končí s bilancí tří porážek. K nim přispěly především tři prohry Samanthy Stosurové, která tentokrát dala týmové soutěži přednost před turnajem v Brisbane, kde loni vypadla hned v prvním kole.

"I když jsem třikrát prohrála, zatímco v Brisbane jen jednou, mám z toho lepší pocit," netruchlila Stosurová. "Ráda bych tu vyhrála všechny zápasy, nebo alespoň jeden. Mám ale za sebou pár dlouhých zápasů, což je přesně to, co teď potřebuju," dodala.

Ze skupiny B má nejblíže do finále Francie, která v pátek hraje s oslabeným Španělskem. Teoretickou šanci má i český tým, jenž musí porazit USA a doufat, že Španělsko s Francií neprohraje.

Výsledky - Hopman Cup - skupina A:
Kanada - Itálie 3:0
Raonic - Seppi 6:2, 6:4
Bouchardová - Pennettaová 4:0 skreč
Bouchardová/Raonic - Bobusicová/Seppi 6:1, 6:4
Polsko - Austrálie 2:1
Panfil - Tomic 1:6, 4:6
A. Radwaňská - Stosurová 3:6, 6:4, 6:3
A. Radwaňská/Panfil - Stosurová/Tomic 1:6, 7:5, 10:8

 

Tabulka skupiny A:
Pořadí Země Zápasy Výhry Porážky Bilance Bilance setů Body
1. Polsko 3 3 0 7:2 15:7 3
2. Kanada 3 2 1 6:3 13:8 2
3. Itálie 3 1 2 2:7 5:11 1
4. Austrálie 3 0 3 3:6 9:14 0
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Sonja
To je velkej pánes, vést nad Muňozem ve 2.setu 5-2, nechat ho vrátit se do zápasu, neproměnit 3 MP a jde se do 3.
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
2013 WTA Media Guide v pdf, 16 MB, 260 stran

http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Archive/MediaInfo/mediaguide2013.pdf
Reagovat
freeteepek
Spíš jsem čekal, že to bude nějaký seznam satelitních stanic, ale jinak pěkné. Díky za tip:-)
Reagovat
smazaný uživatel
zajímavéé
Reagovat
smazaný uživatel
Včera bylo ukončeno gratis vysílání programu Slovak Sport 1 ze třech pozemních vysílačů Ládví, Strahov, Zelený pruh na kanálu 46. Na jeho místě se objeví nějaká pitomost, která nikoho z tenisových fandů nezajímá :-(
Slovakšport tedy už jen za peníze. Turnaje WTA pokračují gratis na satelitním Supertennisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel jsem si to dneska taky přečetla, že tam bude stanice Regina. A to sem dadaft hodil takový krásný přehled programů na Slovaksport. Takže v Praze není už šance to zadarmo chytit jak chápu..
Reagovat
smazaný uživatel
Chápeš správně. SS1 v přibližně stejné obrazové nekvalitě dál pokračuje mezi placenými programy na Skylinku.
Některému z TV operátorů volné vysílání s docela zajímavým obsahem (tenis + každý týden 1 utkání fotbalové Premier Ligue) asi vadilo, tak se přičinil o likvidaci.
Reagovat
rib
Vždyť ten Slovaksport stál vloni na webu jen 50 Kč na měsíc... to snad jde, ne?
Reagovat
Sonja
Broz se nám rozsmajlíkoval...škoda, mělo to svoje čaro:-(:-D
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
freeteepek
Kdo by to byl před turnajem řek!
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak jsou z letosniho HC moc hezke fotky :-)

http://hopmancup.com/photos-and-videos/photos
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist