Hořká rozlučka s domácími diváky. Strýcová dohrála na Livesport Prague Open hned v prvním kole

2. 8. 2023, 14:58
Aktuality 33
Barbora Strýcová (37) odehrála poslední soutěžní zápas před domácím publikem. Dvojnásobná vítězka wimbledonské čtyřhry nedokázala v prvním kole Livesport Prague Open potvrdit roli favoritky a s lucky loserem Ankitou Rainaovou (30) po více než dvou hodinách prohrála 6:3, 3:6, 4:6. Indka si o své premiérové čtvrtfinále na akcích WTA zahraje s Lindou Noskovou. Tereza Martincová (28) k zápasu již druhého kola kvůli dešti vůbec nenastoupila.
Barbora Strýcová (© Profimedia)

Barbora Strýcová původně plánovala ukončit kariéru na jednom turnaji, s největší pravděpodobností ve Wimbledonu. Po narození syna Vincenta na konci září 2021 ale i kvůli pandemii koronaviru plány změnila a na konci dubna v Madridu zahájila rozlučkové turné, které by mělo vyvrcholit na blížícím se US Open. Bývalá světová šestnáctka hraje v posledních týdnech své první soutěžní zápasy od Australian Open 2021.

Někdejší deblová světová jednička měla už před cestou na poslední domácí podnik bohatě splněno. Ve Wimbledonu senzačně ovládla deblovou soutěž se Su-Wei Hsieh, stejně jako před čtyřmi lety, a vybojovala svůj druhý grandslamový titul v kariéře.

Přesto pro ni musí být taková forma rozloučení s posledním turnajem na českém území a před domácími diváky zklamáním. Obzvláště když byla proti Ankitě Rainaové, která neuhrála jediný game ve finále kvalifikace, favoritkou a nebyla daleko od postupu do dalšího kola.

Šestinásobná šampionka Fed Cupu, nyní známého jako Billie Jean King Cup, byla v úvodním dějství jasně lepší hráčkou a navzdory ztrátě náskoku brejku šla po 36 minutách do vedení. Na začátku druhé sady se však nechala rozhodit dvěma nevyužitými brejkboly, začala kupit nevynucené chyby, soupeřku pustila do zápasu a Indka ve zbytku utkání mnohem více vzdorovala.

Strýcové se povedlo zkoncentrovat na rozhodující set, jenže brejk na 3:1 nepotvrdila a po maratonské šesté hře bylo srovnáno. Favorizované Češce se povedlo za stavu 4:4 zlikvidovat sérii tří brejkbolů, ale o servis i tak přišla. V závěrečném gamu měla dva brejkboly, ani jednu šanci však nevyužila a Rainaová po chybě Strýcové z returnu proměnila hned první mečbol.

Statistiky zápasu Strýcová - Rainaová

"Myslím, že to hrozně ovlivnil začátek druhého setu. Kdybych se držela 2:2, 3:3, tak bych to nějakým způsobem dala. Poté jsem ale začala dělat strašně chyby. Možná se projevila i zápasová nevyhranost. Každopádně jsem dělala chyby, kterých jsem dělala málo, třeba na síti. Nebo jsem měla strašně moc brejkbolů a neproměnila skoro žádný," komentovala Strýcová po posledním utkání na domácí půdě.

"Těch emocí je ve mně hrozně moc. Byly tam ty první po takovémto zápase, blbém a nepovedeném: Ale také ty dobré: loučení, syn, moje rodina. To vše bylo mnohem lepší a víc," řekla na tiskové konferenci Strýcová.

"Jsem hrozně šťastná. Říkat tohle po nepovedeném zápase je sice zvláštní, ale takhle prostě sport funguje a někdy to nevyjde. Nebyla jsem úplně fyzicky připravená, léčila jsem nějaké zranění a furt léčím. Jsem ale šťastná, že jsem zažila, co jsem zažila," doplnila.

Po utkání si Strýcová vysloužila potlesk zaplněných tribun stadionu ve Stromovce. Od pořadatelů dostala kytici a zhlédla vzpomínkové video s největšími úspěchy. Během ceremoniálu se neubránila slzám.

"Hrozně jsem se snažila, abych nepropukla úplně v pláč. Kousala jsem se do rtů a během videa to na mě hodně šlo. O to víc, když jsem držela syna. Od turnaje to bylo hrozně hezké, že mi připravili takovéto překvapení. Tenhle turnaj mám strašně ráda, je to jeden z mých oblíbených turnajů. Je to doma, je tu skvělá atmosféra a moc jsem si to tu užívala," uvedla Strýcová.

Na české derby tak nedojde. S jednou z největších favoritek na triumf Lindou Noskovou si zahraje Rainaová. Indka, jež ještě nikdy nebyla výše než na 160. místě žebříčku, bude bojovat o své premiérové čtvrtfinále na turnajích WTA.

Do hlavní soutěže letošního ročníku Livesport Prague Open vstoupilo celkem sedm domácích hráček a jen dvě se dostaly do druhého kola. Kromě Noskové bude usilovat o čtvrtfinále ještě Tereza Martincová, jejíž na středu naplánovaný duel proti Číňance Yue Yuan spláchl déšť až na druhý den.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

• WTA 250 PRAHA •
Česko, tv. povrch, 259.303 dolarů
středeční výsledky (2. 8. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Baindlová (8-Ukr.) - Niemeierová (Něm.) 5:0 / skreč
Cristianová (Rum.) - Arangová (Kol.) 6:4, 6:3
• Dvouhra - 1. kolo •
Rainaová (Indie) - Strýcová (ČR) 3:6, 6:3, 6:4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Gámizová/Watsonová (Ven./Brit.) - Detiucová/Sisková (3-ČR) 6:7 (7:9), 6:3, 10:7
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

33
Přidat komentář
Fandina
Debl šampionek Wimbledonu, to je dobrý nápad. Tak snad se holkám zadaří. Držím palce. smilesmile
Reagovat
lenka258
Mám dotaz, vim, že se to nedá kategorizovat, ale netuší někdo kolik hračky např. V top 10,20 platí měsíčně svému trenérovi? Nepropálila to někdy některá? :) Nemám představu jestli je to např. 200 tisíc nebo Mega nebo tak ????.
Ale to si asi všichni dosti střeží, to je jasný...
Reagovat
hanz
No na pár pěknejch dovolenejch to bude.
Reagovat
Stippy
ale bila se ze všech sil a zase nám udělala radost.
Reagovat
hanz
Tak jsem si říkal, že bych holt do tý Matičky Prahy zajel na to pokoukáníčko, ale když vidím, jak padaj jak hrušky, tak by stejně nebylo komu fandit.
Reagovat
com
stejne bys fandil proti ceskam smilesmile
Reagovat
Kandinsky1
Už vidím, jak na něj Martincová řve, ať drží hubu a že nebude pokračovat, dokud ho nevyvedou.
Reagovat
hanz
Že by chytila manýry vod tý vobtažený Vandruesku?smile
Reagovat
hanz
Kájísek tam ale není, radši si zajela pro vejprask do JŮESEJ.
Reagovat
Dave6969
tenhle turnaj přitahuje déšť,když býval v dubnu věčně pršelo, tak teď je v srpnu a prší takysmile ve stromovce prší snad pořád
Reagovat
Kandinsky1
Boží trest za to, že se nehraje na Štvanici.
Reagovat
Alien
Bára je neskutečná bojovnice!
Reagovat
Kandinsky1
Hotová lvice.
Reagovat
tenisfan178
Škoda,Raina byla do prvního kola velmi hratelná soupeřka. Lepší soupeřku si do prvního kola nemohla přát, ale co se dá dělat. Přijde mi trochu zbytečné hrát ÚSO,ale to je její věc.
Reagovat
turista
Kdyby to byla se aspoň porážka v ČF tak by to nebylo špatné rozloučení ale tohle je blbý.
Reagovat
Dave6969
tahle indka je ta co jí vyklepla yastremska dvakrát 6:0?smile
Reagovat
hanz
Tak tak...
Reagovat
bardunek666
Je pohřebištěm domácích hraček :( snad to Linda zdárně dotáhne k titulu
Reagovat
Kandinsky1
Hezkej konec smile
Došly síly ?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kolik je ve Stromovce ll?smile
Reagovat
EllNino
Přál jsem jí ještě jednu vybojovanou výhru před domácím publikem a následnou dvousetovou prohru s Lindou :) Snad Raina neporazí i ji ...

Rozlučka tedy nic moc, i ten ceremoniál byl takový narychlo, bohužel to vše bylo naplánované na úterní večer (případně jiný večer), takže určitě ani všichni, kteří Báru chtěli vidět, přijít nemohli, ale to se nedá nic dělat ... I Bára byla po té prohře spíše taková unavená a otrávená, ale na tom asi nesejde už :) Hlavně ať těch rozluček není moc, pak je člověk zbytečně nervní, podle mě je Praha a US Open už nadbytečný plán a měla tenisové skončit ve WImblasu

Ale její rozhodnutí a myslím, že tohle bylo hodně psychicky náročné
Reagovat
tommr
hrát na USO je zcela nesmyslný pokud je předem rozhodnutá že se ani nepokusí zabojovat o TM a řekla Hsieh aby si našla jinou partnerku ... smile
Reagovat
lvicek
To nekde rekla?
Reagovat
EllNino
Jojo, v několika rozhovorech, bude hrát s někým jiným a Hsieh s Wang jako na RG
Reagovat
tommr
jj řekla ale už si nepamatuju kde. Hsieh se může pokusit o TM např. s Wangovou se kterou vyhrály FO ...
Reagovat
lvicek
njn, tak to je velka skoda :/ Konec na TM by mi prisel hodne stylovy.
Reagovat
hohenlohe
Pro ni to rozhodnutí evidentně nesmyslné není smile. Aspoň zatím.
Reagovat
hohenlohe
Pro ni to rozhodnutí evidentně nesmyslné není smile. Aspoň zatím.
Reagovat
com
tak hlavne ze tobe se do pamatnicku podepsala, to se pocita smilesmile
Reagovat
misa
Lucka Šafi měla taky těch rozluček víc. Nakonec pak dostala na French Open trofej na památku její kariéry. To bylo od nich hezké, že jí jako cizince připravili takovou slavnost smile
Reagovat
tommr
nezapomeň že Lucka byla finalistka FO a moc nechybělo aby získala titul. To je něco úplně jinýho než u Báry která byla na USO nejvýš jednou ve třetím kole. To opravdu není žádnej důvod k nějakýmu extra loučení ...
Reagovat
misa
Na úspěchy Lucky nikdy nezapomenu :) Navíc v Paříži vyhrála 2x čtyřhru.
Reagovat
Kandinsky1
Souhlas, měla skončit po vyhraném Wimledonu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist