Hořký den favoritů v Delray Beach: Končí Isner i Haas

3. 3. 2013, 10:50
Aktuality 21
ATP DELRAY BEACH - Semifinálové duely na turnaji v americkém Delray Beach nabídly hodně zajímavé momenty a překvapivé výsledky. Do finále nedokázali postoupit oba nejvýše nasazení hráči: John Isner překvapivě padl s Francouzem Rogerem-Vasselinem, který v 29 letech proměnil své první semifinále na okruhu ATP ve finále, Němec Tommy Haas padl s Lotyšem Gulbisem.
Ernests Gulbis

Překvapivé rozuzlení přinesly včerejší semifinálové zápasy na turnaji v americkém Delray Beach. Mezi kvarteto nejlepších se dostali domácí a nejvýše nasazený John Isner, ale také turnajová dvojka Němec Tommy Haas.

Američan se v semifinále potkal s Edouardem Rogerem-Vasselinem, jenž je momentálně až na 105. místě žebříčku ATP. Francouz si v Delray Beach ve 29 letech zahrál své první semifinále na okruhu ATP a proti favorizovanému Isnerovi dokázal překvapit.

Hned v první hře úvodního dějství si Američan prohrál svůj servis a umožnil Francouzovi vedení 1-0. Francouz si při svém podání počínal jistě a úvodním setu nenabídnul Isnerovi ani jeden brejkbol. První sadu tak za pouhých 36 minut dovedl do vítězného konce 6-4 a ujal se vedení 1-0 na sety.

Ve druhém setu setu byl lepším hráčem Američan. Francouz si podání prohrál dvakrát a nedokázal využít šance, které při servisu Isnera měl. Druhé dějství trvalo 45 minut a Isner ho nakonec vyhrál 6-4.

O vítězi celého klání musela rozhodnout závěrečná sada, v níž si stejně jako v prvním setu Isner prohrál hned své první podání. Američan měl v celém třetím setu celkem 5 brejkbolů, ale ani jednu šanci nevyužil a Francouz se po 2 hodinách a 11 minutách hry radoval z postupu do svého prvního finále v kariéře. Naopak Isner včera prohrál i své druhé letošní semifinále.

"Je to zvláštní pocit, ale jsem moc rád, že jsem dokázal vyhrát. Vlastně ani nevím, jak se mi to povedlo, ale prostě je to tak. Je skvělé hrát poprvé finále." řekl krátce po zápase Francouz. "Je to velké zklamání, moc jsem chtěl postoupit, ale nepovedlo se to. On byl prostě lepší, hrál lepší tenis a dnes si zasloužil vyhrát." dodal k zápasu poražený John Isner.

Francouz si své první finále zahraje ve 29 letech a jeho soupeřem bude další překvapení turnaje. Kvalifikant Lotyš Ernests Gulbis, vítěz turnaje z roku 2010.

Gulbis si ve včerejším semifinálovém zápase ve třech setech poradil se druhým nasazeným tenistou amerického turnaje Němcem Tommym Haasem. Gulbis, v minulosti už 29. tenista světa, si v Delray Beach zahraje o třetí titul.

Gulbis vstoupil do semifinálového klání sebevědomě a v průběhu prvního dějství vzal Němcovi dvakrát servis. Sám si při podání počínal suverénně a v prvním setu prohrál jen tři míče po vlastním servisu. První sada se hrála pouhých 29 minut a Lotyš vyhrál jednoznačně 6-3.

Ve druhém dějství se role otočily a Němec si po vítězství 6-4 vynutil třetí sadu. Třetí set byl hodně vyrovnaný, ale Haas nedokázal využít ani jeden z pěti brejkbolů a možná právě na to doplatil. O vítězi celého zápasu tak rozhodovala až zkrácená hra třetího dějství, v níž Němec uhrál jen dva fiftýny a zápas tak překvapivě vyhrál kvalifikant Gulbis.

"Nehrál jsem až zas tak dobře, ale hodně jsem bojoval a šel míč za míčem. V prvních dvou setech byl velký vítr, ale poté jsem to nějak přestal vnímat. Ve třetím setu jsem se snažil hrát hodně agresivně a jít do každé šance. Díky postupu do finále se teď vrátím do TOP 100, což je skvělé. Na finále se těším a budu bojovat, abych získal titul." komentoval lotyšský tenista, který se v novém vydání žebříčku posune zpět do TOP 100.

Finále turnaje na Floridě si tak zahrají dva hráči, kteří nejsou ani v první stovce žebříčku ATP. Lotyš Gulbis si v Americe zahraje o třetí titul, zatímco Francouz Roger-Vasselin bude bojovat o svůj premiérový triumf. Francouz si ale uvědomuje, že ho nečeká lehký úkol, což sám potvrdil v rozhovoru.

"Gulbis je hodně talentovaný a má skvělé podání. Budu se snažit hrát agresivně a hlavně využívat šancí po druhém servisu, kdy na něj budu muset vyvíjet tlak. Očekávám, že to určitě bude těžký zápas."

- ATP 250 Derlay Beach -
(tvrdý povrch, dotace 455.775 dolarů)
sobotní výsledky (02. 03. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Roger-Vasselin (Fr.) - Isner (1-USA) 6:4, 4:6, 6:4
Gulbis (Lot.) - Haas (2-Něm.) 6:3, 4:6, 7:6 (7:2)

 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
gigin
Djokovič, Nadal, Gulbis :))
Mutademus už dělá pořádek v kanceláři předsedy a chystá místo ve vitríně pro první trofej S.M.T. Bravo Ernie!!!! :)))))
Reagovat
tito
Krásný víkend - gratuluji :-)
Reagovat
gigin
Však aj my vám :)))))
Reagovat
Heather_Fedex
huh...no komu na svete lip????
Reagovat
gigin
Jestli dnes Mrhač vyhraje, jde v žebři před Harryho. Jen tak, abys věděl ;)
Reagovat
tito
Zatím je na dobré cestě, regulovčík. 1:0 :-)
Reagovat
gigin
:DDDDDD je to prčovní, no :)))
Reagovat
tito
Je.:-) Ale co naplat, když potom dá ránu jak z děla. To je důležitější. -DDD
Reagovat
smazaný uživatel
No fuj, ty výsledky teda pěkný hnus.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne každy prehra a vyhra s každým je to hnu!
Reagovat
smazaný uživatel
Isner dakujem zase 1 zapas odrbany na tikete v piatok Federer a dnes Ty
Mam ja smolu
Reagovat
smazaný uživatel
Na Federera bol kurz v nike 1,47 a mal 3 matchbaly takže až taka zla voľba to nebola
Reagovat
hranol
Co mas z toho za dva dny sest litru v prkynku a vzdy jedna chyba...ze dvaceti me zbyla....dneska sedmicka....poj.banci PSG a Fed...
Reagovat
Roger_Federer
co mas za problem z PSG?, vzdyt jsme vyhrali zakladni čast.
Reagovat
gigin
dnes si to v klidu užij, rozeber šnekožrouta do posledního šroubku a získej zasloužený titul. A pak tradááááááá, idemo dál :))))
Reagovat
gigin
To by tam musel vůbec hrát...
Reagovat
gigin
Nn, Mrhač jede na Liepaja future do Lotyšska. WC na IW dostali - Robredo, Blake, Smyczek, Sock, Johnson.
Reagovat
Stan_Borowitz
Raonič nemá žádnou zbraň, kterou by mohl Djokoviče ohrozit. Wawrinka svůj výkon z AO už těžko kdy zopakuje.
Reagovat
Roger_Federer
tak Sock a Jonson, to muselo byt kurna drahe..
Reagovat
gigin
No... nikdo se nechytl - tak samozřejmě Mrhač kvaldu v IW hraje.. :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tak dál ty kluku nehodná :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist