Hráč třetí světové stovky Ball bude hrát v LA o finále

31. 7. 2009, 22:49
Aktuality 2
ATP LOS ANGELES - Dvaadvacetiletý Australan Carsten Ball pokračuje v Los Angeles ve svém překvapivém tažení. Na turnaji, na kterém vyhrál první zápas na okruhu ATP, dnes porazil domácího Johna Isnera dvakrát 6-4 a postoupil do semifinále.
Carsten Ball

Dvaadvacetiletý Carsten Ball hrál v hlavní soutěži turnajů ATP jen dvakrát. A to díky divoké kartě, kterou dostal na grandslamech loni na US Open a letos na domácím na Australian Open. Australan ale neuhrál ani set.

V Los Angeles však pošesté vstoupil do kvalifikace a poprvé ji bez ztráty setu zvládnul. Aktuálně až 205. hráč světa pak 2-0 na sety porazil i Francouze Marca Gicquela a ve druhém kole postoupil přes Tursunova, který v druhé sadě vzdal kvůli zranění kotníku.

Právě kotník limitoval i Ballova čtvrtfinálového soupeře Johna Isnera. Vysoký Američan si podvrtl nohu v závěru středečního duelu s Baghdatisem. Isner, který je schopný nastřílet i více jak 10 es za set, se dnes ve své elitní disciplíně trápil. Podařilo se mu zahrát pouze dvě esa a bez své největší zbraně jeho akcie na úspěch klesaly. V každém setu nabídl po jednom brejkbolu a Ball je neodmítl. Sám v šesté gamu druhé sady dva brejkboly odvrátil a za 62 minut vyhrál dvakrát 6-4. Sám Australan nasázel 9 es.

Fish kvůli zranění nenastoupil
O případnou senzační účast ve finále si zahraje s s odpočatým Argentincem Leonardem Mayerem, který se do semifinále dostal rovněž poprvé v kariéře. Bojovat o něj ale nemusel. Mardy Fish, který ve čtvrtek odvrátil tři mečboly s Guccionem, totiž ke čtvrtfinálovému zápasu kvůli svalovému zranění nenastoupil.

Ve skvělých výkonech pokračuje německý tenista Tommy Haas. Wimbledonský semifinalista porazil bývalou světovou jedničku Safina 7-6 6-2, i když v prvním setu ztratil dvakrát svůj servis. Zapotil se především při proměňování brejkolů: na celkem čtyři brejky spotřeboval 16 příležitostí.

Haas od začátku května prohrál pouze dva zápasy, a to na French Open i ve Wimbledonu s Federerem. Titul získal na turnaji v Halle.

O druhé letošní finále si vítěz turnaje z let 2004 a 2006 zahraje s domácím Samem Querreym. Američan si poradil se čtvrtým nasazeným Dudim Selou z Izraele a může postoupit do třetího finále v řadě. Na předchozích podních v Newportu a Indianapolisu však svůj druhý titul nezískal.

- ATP 250 LOS ANGEELES (USA - Kalifornie, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
páteční výsledky (31. 07. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Haas (1-Něm.) - Safin (8-Rus.) 7-6(3) 6-2
Mayer (Arg.) - Fish (2-USA) bez boje
Querrey (6-USA) - Sela (4-Izr.) 6-3 7-5
Ball (Austr.) - Isner (USA) 6-4 6-4

Semifinálové dvojice: Haas - Querrey, Ball - Mayer.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ball měl dost štěstí, když narazil na zraněného Tursunova a Isnera, Leonardo Mayer ho dneska vydrtí
Reagovat
smazaný uživatel
no a nestalo sa ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist