Hradecká bez ztráty setu do semifinále, v žebříčku překoná své maximum

28. 4. 2011, 14:49
Aktuality 2
WTA BARCELONA - Lucie Hradecká si na antuce v Barceloně zahraje podruhé v letošní sezoně v semifinále. Česká tenistka si dnes poradila s domácí Španělkou Estrellou Cabezaovou a v novém vydání žebříčku si tak zajistila posun minimálně na 55. místo, čímž překoná své maximum.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká zažívá životní sezonu. Po triumfu na podniku ITF v Midlandu se už na pěti turnajích WTA v řadě dostala vždy alespoň do druhého kola a navíc byla členkou úspěšného fedcupového týmu, který si zajistil postup do listopadového finále. Tento týden se pětadvacetiletá Češka dostala na antuce v Barceloně dokonce už podruhé do semifinále. 

Poté, co si poradila s krajankou Benešovou a Argentinkou Dulkovou, neztratila set ani s o necelé dva roky mladší Španělkou Estrellou Cabezaovou, jež se v katalánské metropoli prodrala z kvalifikace až do svého premiérového čtvrtfinále.

Hradecká začala skvěle a po pěti odehraných gamech měla v kapse už dva brejky. Pak ji sice přestal 'chodit' servis, zisk úvodního dějství si už ale vzít nenechala a vyhrála 6-4.

Jenže z herního útlumu se nedostala, a když na podání ztratila už tři hry v řadě, prohrávala ve druhém setu již 0-4. Zbraně však nesložila a ještě před změnou stran si vzala jeden servis zpět. 245. hráčka světa ze Španělska se pak nechala ošetřit a Hradecká se mezitím radila s trenérem. Ten své svěřenkyni věřil a povzbudil ji se slovy, že 'je silnější a má zápas ve svých rukách'. To česká tenistka na kurtu potvrdila a díky agresivní hře a chybující Cabezaové vývoj dějství šesti gamy v řadě otočila a za hodinu a 23 minut zvítězila dvakrát 6-4. 

Aktuálně šestašedesátá hráčka světa Hradecká se díky sérii úspěchů může těšit na pondělní vydání aktualizovaného žebříčku. Bez ohledu na to, zda ve Španělsku ještě vyhraje nějaký zápas, se v hodnocení posune minimálně na 55. místo, čímž překoná své maximum (56.). A pokud vyhraje alespoň ještě jeden zápas, nakoukne do top 50.

O čtvrté finále na okruhu WTA, ze kterého dosud nemá žádný titul, se utká s italskou fedcupovou reprezentantkou Sarou Erraniovou, se níž loni ve Fed Cupu prohrála 0-2 na sety. Také pátá nasazená Erraniová, jež zítra oslaví 24. narozeniny, letos v Barceloně ještě neztratila ani set. Čerstvou vítězku turnaje ve Fesu a svou krajanku Albertu Briantiovou dnes porazila snadno 6-2 6-3.

Roberta Vinciová před odletem do Španělska prohrála osm zápasů v řadě, což byla její nejhorší série v kariéře, na oblíbené antuce v Barceloně ale ožila a ještě neztratila ani set. Vítězka turnaje z roku 2009 a loňská finalistka dnes smetla 6-4 6-1 Francouzku Virginii Razzanovou a postoupila už do semifinále.

Poslední čtvrtfinálový duel mezi Poloňou Hercogovou a Španělkou Laurou Pousovou byl v prvním setu za stavu 6-5 pro Slovinku kvůli dešti přerušen a přeložen na pátek. 

Ve čtyřhře se dařilo také spoluhráčkám Hradecké z fedcupové reprezentace Ivetě Benešové a Barboře Záhlavové-Strýcové. Ty po výhře 6-3 6-1 nad rusko-francouzskou dvojicí Bratčikovová a Klementschitsová postoupily do semifinále.

- WTA INTERNATIONAL BARCELONA (Španělsko, antuka, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (28. 04. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Hradecká (ČR) - Cabezaová (Šp.) 6-4 6-4
Erraniová (5-It.) - Briantiová (It.) 6-2 6-3
Vinciová (6-It.) - Razzanová (Fr.) 6-4 6-1
Hercogová (Slovi.) - Pousová (Šp.) 6-5 *přeloženo na pátek

Semifinálové dvojice: Hradecká - Erraniová, Vinciová - Hercogová/Pousová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (1-ČR) - Bratčikovová/Klementschitsová (Rus./Fr.) 6-3 6-1
Grandinová/Uhlířová (3-JAR/ČR) - Cabezaová-Candelaová/Lučičová (Šp./Chorv.) 6-1 6-1

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lucka potvrdila roli favoritky a to bývá ošidné.Jak tak koukám kdo ještě v turnaji zůstal,tak si myslím že Lucka má docela slušnou šanci turnaj vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Slušnej výkon, až na ty občasné výpadky (ztráta vedení 4:1 v prvním setu -- tři prohrané gamy v řadě; ztráta prvních čtyř gamů v druhém setu).

Jsem zvědav na její SF.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist