Hradecká je na velkém turnaji poprvé ve 3. kole. Zakopalová a Benešová končí

13. 3. 2011, 11:17
Aktuality 2
WTA INDIAN WELLS - Lucie Hradecká v Indian Wells porazila nasazenou Rumunku Dulgheruovou a vydělala si již více než třista tisíc korun. Především však poprvé na tak velkém turnaji postoupila už do třetího kola. To si naopak nezahrají Klára Zakopalová a Iveta Benešová, které nestačily na sestry Radwaňské.
Lucie Hradecká

Takhle povedený vstup do sezony Lucie Hradecká nepamatuje. Po triumfu na turnaji ITF v Midlandu ukončila sedmizápasovou šňůru porážek na okruhu WTA v Memphisu došla do semifinále. V Monterrey si pak zahrála ve druhém kole a tento týden v Indain Wells zvládla šestou kvalifikaci v řadě.

A nezůstává jen u toho. Pětadvacetiletá Češka si ve vyhřáté Kalifornii po výhře Belgičankou Flipkensovou poradila ve třech setech i s nasazenou Alexanderou Dulgheruovou a poprvé na tak velkém turnaji postoupila do 3. kola. Pražská rodačka Rumunce vrátila vyřazení z loňského French Open.

Hradecká se tak ze současné 86. příčky posune zhruba o osmnáct míst a přiblíží se svému maximu. Tím je 56. místo z roku 2009. 

O osmifinále, ve kterém by narazila na Petrovovou, nebo McHaleovou, se utká v prvním vzájemném utkání s Shuai Peng. Číňanka dokázala vyřadit krajanku a světovou sedmičku Na Li. Ta po triumfu v Sydney a finále na Australian Open prohrála už čtvrté utkání v řadě.

Dalším českým tenistkám se už v sobotu jako Hradecké nedařilo. A mohou za to sestry Radwaňské. Urszula se postarala o vyřazení Kláry Zakopalové, jež až na šestém letošním turnaji nezvládla svůj úvodní zápas a nevyužije tak role nasazené hráčky. Devětadvacetiletá rodačka z Prahy se v duelu s o devět let mladší polskou soupeřkou, bývalou juniorskou světovou jedničkou, trápila na podání. Udržet si ho v patnácti gamech dokázala jen pětkrát a po dvou hodinách prohrála 3-6 7-5 2-6.

Zatím známější Agnieszka Radwaňská, současná světová devítka, byla nad síly Ivety Benešová. Osmadvacetiletá rodačka z Mostu si sice Indian Wells připsala první výhru od Australian Open, favorizované Polce však podlehla 6-7 4-6. Ve hře tak zůstává už jen ve čtyřhře, ve které ji po boku krajanky Záhlavové-Strýcové čeká boj o čtvrtfinále.

To Barbora Záhlavová-Strýcová se s Hradeckou dostala do 3. kola a bude ve dvouhře po skalpu Kvitové usilovat v neděli už o osmifinále. Dnes se postaví bývalé světové jedničce Ivanovičové.

Caroline Wozniacká, jež v Indian Wells hájí post světové jedničky, zvládla úvodní zápas bez problémů. S Američankou Sloannou Stephensovou si sice dvakrát neudržela podání, za 68 minut ale vyhrála hladce 6-3 6-2.

Z favoritek se poroučela Světlana Kuzněcovová. Jedenáctá nasazená Ruska prohrála ve dvou tie-breacích s Američankou Sloannou Stephensovou a po finále v Dubaji prohrála už třetí zápas v řadě.

Poprvé po půl roce vyhrála dvě utkání po sobě někdejší nejlepší hráčka planety Dinara Safinová. Ruska v Indian Wells porazila 7-6 6-4 nasazenou Slovenku Danielu Hantuchovou a čeká ji duel se světovou čtyřkou Stosurovou.

Hantuchová přitom měla v divoké první sadě za stavu 5-4 na returnu tři setboly. Safinová do té doby po druhé podání nezískala ani fiftýn, ale právě v kritický moment tuto statistiku upravila a nakonec v tie-breaku zvítězila. Ve druhém setu už Ruska ani jednou o servis nepřišla a zvítězila 7-6 6-4.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
sobotní výsledky (12. 03. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Hradecká (ČR) - Dulgheruová (27-Rum.) 4-6 6-4 6-4
U. Radwaňská (Pol.) - Zakopalová (31-ČR) 6-3 5-7 6-2
A. Radwaňská (9-Pol.) - Benešová (ČR) 7-6(5) 6-4
Wozniacká (1-Dán.) - Stephensová (USA) 6-3 6-2
Stosurová (4-Austr.) - Pousová (Šp.) 6-2 6-2
Shuai Peng (Čína) - Na Li (7-Čína) 4-6 6-3 6-3
Azarenková (8-Běl.) - Makarovová (Rus.) 6-4 6-3
McHaleová (USA) - Kuzněcovová (11-Rus.) 7-6(4) 7-6(7)
Pennettaová (13-It.) - Baltachaová (Brit.) 6-4 3-6 6-4
Šarapovová (16-Rus.) - Medianová (Šp.) 7-5 6-7(3) 6-1
Petrovová (18-Rus.) - Arvidssonová (Švéd.) 6-4 7-6(3)
Rezaiová (20-It.) - Shuai Zhang (Čína) 7-6(5) 6-0
Kirilenková (22-Rus.) - Čakvetadzeová (Rus.) 6-2 1-3 skreč Č.
Klejbanovová (24-Rus.) - Szavayová (Maď.) 6-3 7-5
Safinová (Rus.) - Hantuchová (26-SR) 7-6(2) 6-4
Martinezová (28-Šp.) - Halepová (Rum.) 7-5 6-0

Čtyřhra - 2. kolo:
Kingová/Švedovová (4-USA/Kaz.) - Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) 6-7(4) 6-3 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je to sympatická hráčka :) jen škoda toho stylu..
Reagovat
smazaný uživatel
110 bodů v kapsy to se šikne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist