Hradecká je v oblíbeném Midlandu ve čtvrtfinále

10. 2. 2012, 10:48
Aktuality 1
ITF MIDLAND - Lucie Hradecká je na oblíbeném turnaji ITF v Midlandu už ve čtvrtfinále. Dvojnásobná vítězka turnaje si tento týden v soutěži dotované částkou 100 tisíc dolarů poradila s Francouzkou Larrierovou i Američankou Jeukengovou, s krajankou Hlaváčkovou jsou navíc v semifinále čtyřhry.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká hraje letos na turnaji ITF v americkém Midlandu popáté a ze čtyř dosavadních startů má na kontě už dva tituly z let 2009 a 2011 a finále ze sezony 2010.

A šestadvacetileté Češce se daří i letos. I když ještě v neděli hrála v německém Stuttgartu zápas Fed Cupu (s Kerberovou prohrála 4-6 4-6), ve středu už ve Spojených státech v michiganském Midlandu úspěšně zvládla svůj vstup do turnaje. Nejvýše nasazená Češka (47. hráčka světa) měla se 187. tenistkou žebříčku Victorií Larrierovou problémy jen ve druhé sadě, Francouzku ale nakonec porazila 6-2 5-7 6-2.

Bez ztráty setu si už Hradecká poradila se svou druhou soupeřkou - teprve patnáctiletou Anne-Liz Jeukengovou-Nkamgouovou. Drobné potíže měla jen v závěru střetnutí, kdy první pokus ukončit zápas při svém podání nevyšel, další dva gamy ale získala a zvítězila 6-2 7-5.

Hradecká tak v místní hale vyhrála už 16 z posledních 17 zápasů. O postup do semifinále se v pátek utká s Američankou Julií Hamptonovou, kterou loni v prvním kole porazila hladce ve dvou setech.

Do soutěže dotované částkou 100.000 dolarů vstoupila i Andrea Hlaváčková, narozdíl od své krajanky ale vypadla hned v 1. kole. Domácí Alison Riskeové podlehla dvakrát 3-6.

Hlaváčková s Hradeckou v Midlandu plní roli nasazených jedniček ještě ve čtyřhře, ve které zatím bez problémů postupují. Vítězky loňského French Open či letošního turnaje v Aucklandu zatím ve dvou zápasech potvrdily pozici favoritek a jsou již v semifinále.

- ITF MIDLAND -
(USA / Michigan, tv. povrch, 100.000 dolarů) -
výsledky českých tenistek (07. - 09. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Hradecká (1-ČR) - Larriere (Fr.) 6-2 5-7 6-2
Riskeová (USA) - Hlaváčková (ČR) 6-3 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Hradecká (1-ČR) - Jeukengová (USA) 6-2 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (1-ČR) - Jonesová/Murrayová (USA/Brit.) 6-4 6-1

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková/Hradecká (1-ČR) - Brodská/Litvaková (USA) 6-3 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak to vypada, ze Klara te Julii nasadi sand i kanara...je pravda, ze si Julie vzala pred chvili MTO, no ale kdo vi...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist