Hradecká ještě zkusí dvouhru, čtyřhru by chtěla hrát s Kvitovou

5. 9. 2018, 18:09
Aktuality 23
Chvilku trvalo, než tenistka Lucie Hradecká po zdravotní pauze znovu získala správné vnímání na kurtu. Po létě už ale soupeřky vědí, že s elitní deblistkou se pořád musí počítat. "To doufám," usmála se třiatřicetiletá pražská rodačka, která v páru s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou vyhrála na amerických betonech titul v Cincinnati a na US Open si zahrály čtvrtfinále. Nyní chce Hradecká zkusit ještě oživit i kariéru ve dvouhře.
Profily hráčů
Lucie Hradecká

"Kdyby mě někdo viděl, jak jsem hrála, tak by neřekl, že jsem osm měsíců měla pauzu," pochvalovala si Hradecká, že hraje bez omezení. Z loňského září přetržený zkřížený vaz v levém koleně si vyžádal dvě operace a noha už drží.

Stříbrná olympijská medailistka ze čtyřhry z Londýna 2012 a bronzová z mixu v Riu de Janeiro 2016 se vrátila na dvorce na Roland Garros. Ač hraje tenis celý život, překvapilo ji, že musela znovu získávat pocit na kurtu. "Vnímání, co se na kurtu děje. Než jsem se do toho zase dostala, tak to chvilku trvalo. Každým zápasem to bylo lepší, dostala jsem se do zápasového rytmu, to pomohlo," řekla novinářům v New Yorku.

Po Wimbledonu přemýšlela, s kým vytvoří deblový pár. Věděla, že se Makarovová rozešla s Jelenou Vesninovou, a přemýšlela, jestli Rusce zavolat. "Ostýchala jsem se, ale pak mi to nedalo a napsala jsem jí. Rychle odepsala, že budeme hrát. Byla jsem šťastná, že mi to potvrdila. A šňůra to byla parádní," řekla.

Konkrétně domluvené na další spolupráci nejsou, ale je možné, že se ještě v páru na kurtu potkají. Nyní chce Hradecká zkusit ještě oživit i kariéru ve dvouhře. Bývalá 41. hráčka světa jede do Québecu, chráněný žebříček využije určitě začátkem příštího roku nejspíše v Aucklandu a v kvalifikaci grandslamového Australian Open. "Šanci něco uhrát určitě pořád mám. Když se mi to ale nepovede, tak po desítkách nebo patnáctkách (turnajích ITF) asi jezdit nebudu. Nebudu to lámat přes koleno," řekla Hradecká.

Dvojnásobná grandslamová deblová šampionka má jedno přání. Ráda by si zahrála v páru s kamarádkou Petrou Kvitovou. "Péťu přemlouvám, ale ona se k tomu pořád nemá. Domluvily jsme se, že spolu jednou debla dáme, tak uvidíme, jestli dodrží slovo. Ona se vymlouvá, že by mi to strašně kazila. Ale jednou to dáme, tak jsem na to zvědavá. Chtěla bych si s ní zahrát, byla by to sranda," řekla Hradecká.

Wimbledonská vítězka dvouhry Kvitová čtyřhru často nehraje. Na okruhu WTA se v deblu naposledy představila předloni na třech turnajích v Indian Wells, Dauhá a Dubaji. "Tam je šance, Uvidíme, já ji jednou přemluvím," smála se Hradecká a vzpomněla si, jak v juniorkách hrála proti Kvitové čtyřhru. "Nebylo to příjemné - je levačka přece. To ještě trénovala s Davidem Kotyzou, pár deblů takhle hrála," řekla Hradecká.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
drabona
To by byl zajisté velice zajímavý debl. Myslím, že by to oběma pomohlo a dobré výsledky by se dostavily u obou. každý špičkový singlista hraje debl dobře, když ho to baví. U Petry by debl samozřejmě nebyl to hlavní.
Reagovat
smazaný uživatel
Je unavená na začátku září a ještě bude hrát debla...
Reagovat
Bob
Zatímco tvoje Šarapka nemá z čeho být unavená a prohrává jeden zápas za druhým. A to je přesně to, co si podvodnice typu Šarapice zaslouží.. :D
Reagovat
Fandina
Vyhrála nejvíc zápasů a titulů na okruhu, kdyby byla unavená, má z čeho.
Reagovat
FulnekUltras
Jak ses dneska unavila ve vlnách? ;-)
Reagovat
Fandina
Hodně, byly vysoké a celodenní. Ani se mi nechtělo na večerní špacír po pobřeží, ale kokosová zmrzlina mě přinutila. Koupání i zmrzka tu je úžasné.
Reagovat
FulnekUltras
Věřím, věřím. A poklidná večerní zákoutí... ;-)
Reagovat
PetaM
Já jsem unavený už 1. ledna, a?
Reagovat
Ravik
a já bych chtěl hodinky s vodotryskem twl
Reagovat
Holahej
Na HopmanCupu hrála čtyřhru, tedy mix, velmi dobře, i když třeba prohráli, slabinou nebyla, spíš naopak, je to citlivá duše a nemá ráda kontraverze, nadávky, výčitky, které při deblech a kolektivních sportech vůbec, bývají a ona se necítí pak dobře a uvolněně, tak čtyřhru zatím nevyhledává a jako hráčka TOP 10 ani nemusí hrát, i když možná by jí čtyřhra mohla i pomoci na GS osahat více kurty, míče, podmínky, snížit nervozitu?.a určitě by mohla hrát debla ve stylu Lucky Š?.. a to i lépe?
Reagovat
tommr
s Lucku Hradeckou jsou velký kamarádky takže v jejich případě by snad žádný vzájemný rekriminace nehrozily ...
Reagovat
Holahej
Ano, jsou kamarádky, mělo by se jim hrát víc pohodově, v klidu, ale vztahy jsou křehká věc, při hře a v zápalu boje se projeví řada vlastností, které jsou v civilu skrývané, řada debl. párů, vyhrávajících tituly, velké prize money, se kvůli neshodám rozešla?a vzdala profibyznysu, Vinci-Errani,Garcia-Mladenovič,,aj??.
Reagovat
smazaný uživatel
Peťa vzdycky říkala, že má největším problém, že to tomu druhému bude kazit.
Reagovat
tommr
by byl náhodou moc zajímavej pár. Jsem přesvědčenej, že by spolu na pár titulů dosáhnout mohly a i kdyby ne tak by to pro Petru bylo určitě potřebný zpestření singlový kariéry ...
Reagovat
FulnekUltras
by se přetáhla... to bych pak ten singl snad ani nechtěl vidět... ;-)
Reagovat
Dobry-den
Čoveče, neblbni. Viděl jsi už někdy Petru hrát čtyřhru? Ona je v ní opravdu...ehm...nedobrá.
Reagovat
tommr
v deblu záleží hodně na partnerce a s Luckou H by jim to mohlo klapat, protože jsou velký kamarádky i mimo kurt ...
A to, že k deblu nemá předpoklady je nesmysl. Určitě by mohla hrát v deblu stejně dobře nebo dokonce líp než Lucka Šafářová nebo Tomáš Berdych ...
Reagovat
PetaM
Viděl jsem Petru hrát čtyřhru s holkama a moc jí to nešlo.

Viděl jsem ale hrát Petru čtyřhru s Radkem a byla lepší, než on ...

Takže s kamarádkou by to třeba bylo o něčem jiném, než s jinýma holkama ... Navíc s nejlepší kamarádkou, která to asi nebude hrotit do krve :)
Reagovat
Fandina
Každý dobrý singlista umí debla, pokud ho hraje. Opačné to neplatí. Viz Williams, Roger, Rafa atd. třeba na OH.
Reagovat
Frick
Tam to asi už fakt nemá cenu. Skoda, že jí nikdy nevyšel žádný INT až k výhře.
Reagovat
turista
Müller se nenechal otrávit a z nuly loni získal 2 tituly. Hráďa by se jeho příběhem měla inspirovat a zkusit to ještě i v tom singlu.
Reagovat
PetaM
Doufám Luci, že k tomu Petru dokopeš, na nějakém malém turnaji, který nic neznamená :D
Reagovat
FulnekUltras
Hodně zdraví a co nejlepší restart případně i v singlu. Ovšem deblový bizár s Peťou raději jen extrémně výjimečně... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist