Hradecká končí, nestačila na Meusburgerovou

22. 7. 2010, 17:33
Aktuality 7
Týden po svém prvním povedeném turnaji WTA v této sezoně se česká tenistka Lucie Hradecká loučí s dalším turnajem už ve 2. kole. V rakouském Bad Gasteinu nestačila na domácí Yvonne Meusburgerovou, které podlehla dvakrát 5-7.
Lucie Hradecká

Zatímco v jejím úvodním utkání nedokázala devatenáctiletá Rakušanka Nikole Hofmanové potrestat Lucii Hradeckou za slabou úspěšnost prvního podání, její zkušenější krajance Yvonne Meusburgerové se to dnes dařilo. Jindy silná zbraň Hradecká dnes českou tenistku neposlouchala; i vinou dvojchyb rychle prohrávala 2-5 a zdálo se, že úvodní set už je ztracen. Hradecká dokázala zabrat a srovnala na 5-5, dalšími dvěma dvojchybami ale darovala game soupeřce, která následně při svém servisu nezaváhala.

Hradecká pak o podání přišla také hned v úvodu druhého dějství. I tehdy se dokázala vzchopit a srovnala na 3-3, naději na postup do čtvrtfinále si ale dlouho neuchovala. Za stavu 5-5 začala hru dalšími dvěma dvojchybami, kterých si za celý zápas připsala devět, Meusburgerová jí popáté v utkání sebrala podání a další drama nepřipustila. Po hodině a 42 minutách zvítězila 7-5 7-5 a postoupila mezi nejlepších osm.

Jediným letošním povedeným turnajem WTA Hradecké tak zůstává ten z minulého týdne, kdy 92. hráčka světa došla v Praze do semifinále. Na žádném z dalších se nedostala dál než do 2. kola.

Svůj poslední zápas dnes v Bad Gasteinu odehrála také nejvýše nasazená Andrea Petkovicová z Německa. Turnajová jednička začala dobře, když Francouzce Alize Cornetové prorazila podání, od stavu 2-0 ale prohrála dalších šest gamů. Ztracená sada favoritku nesrazila a Petkovicová mohla srovnat na 1:1, když za stavu 5-3 podávala na vítězství v setu. Při brejkbolu Cornetové ale zahrála dvojchybu a když ztratila i svůj další servis, přišla o možnost obhájit loňský titul.

Výsledky - Bad Gastein (antuka, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Meusburgerová (Rak.) - Hradecká (ČR) 7:5, 7:5, Cornetová (Fr.) - Petkovicová (1-Něm.) 6:2, 7:5, Mayrová (Rak.) - Garbinová (7-It.) 6:3, 6:4, Görgesová (Něm.) - Korytcevová (Ukr.) 6:2, 7:5.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (1-ČR) - Klemenschitsová/Sevastovová (Rak./Lot.) 6:4, 6:1.

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hlavně tu Aarone napiš, že i když Hradecká prohrála, tak že je lepší než looser Elegán
Reagovat
smazaný uživatel
Aaron je přece armstrong, pane looooser. Čím víc "o", tím víc je to anglicky, že jo?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi úplně stejnej magor jako Aaron. Ten se taky vyžívá v tom, když může někomu opravovat chyby.
Reagovat
smazaný uživatel
ona má potenciál porazit každýho ale hraje tužku ...
Reagovat
smazaný uživatel
strašně nevyrovnane vykony... taky mě to něco stalo.. kdyý sem viděl sf v praze tak se tam ta licka melem rozbrečela.. tam bych ju porazil aj ja. stačilo to jen držet ve hře a ona se vystřili časem sama.
Reagovat
smazaný uživatel
si ty ale pekna krava, sama si prehrat zapas 2 chybami ! jediny zapas mi to uslo za 20e na 267 do pii
Reagovat
smazaný uživatel
Ale, ale. Vždyť celý zápas tahala za kratší konec, ani jednou se nedostala do vedení. A ty dvojchyby? To byla taková třešínka na nepovedeném výkonu Lucky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist