Hradecká letos podruhé vyhrála, Cetkovská se vítězně nevrátila

21. 5. 2013, 12:11
Aktuality 22
WTA ŠTRASBURK - Lucie Hradecká si ve Štrasburku zahraje podruhé v sezoně ve 2. kole. Z výhry se naopak neradovala Petra Cetkovská, které se alespoň může těšit z prvního letošního zápasu. Ani set na generálce na Roland Garros neuhrála Karolína Plíšková.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká letos na turnajích WTA i ITF končila až na dvě výjimky v kvalifikaci, nebo v prvním kole. Jedinou výhru na okruhu WTA si připsala už v lednu na Australian Open proti Nizozemce Kiki Bertensové, před měsícem na podniku ITF v Chiassu pak došla do semifinále. Vinou špatné formy před týdnem vypadla z Top 100 a ve Wimbledonu bude muset po čtyřech letech do kvalifikace grandslamového turnaje.

Na Roland Garros, které začíná už v neděli, má ale ještě účast v hlavní soutěži jistou a tento týden tak ještě může formu vyladit na turnaji ve Štrasburku. Finalistka z roku 2009 se v úvodním kole utkala s nebezpečnou Španělkou Garbinou Muguruzaovou a proti 83. hráčce světa si v den 28. narozenin překvapivě připsala svou druhou letošní výhru.

Česká tenistka, kterou letos sužují zdravotní problémy, za celý zápas nečelila jedinému brejkbolu a o devět let mladší soupeřku porazila 6-4 6-3.

O první letošní čtvrtfinále si Hradecká s devatenáctiletou Američankou Lauren Davisovou, jež dnes vyřadila svou nasazenou krajanku Christinu McHaleovou

Ve Štrasburku se dnes v prvním letošním zápase představila Petra Cetkovská. Osmadvacetiletá Češka od loňského srpna, kdy si na olympiádě podvrtla kotník, odehrála loni na podzim pouhé dva turnaje ITF. Na kurty se měla vrátit už letos, comeback ale musela kvůli potížím s nohou odložit. 

Dlouho očekávaného návratu se tak dočkala až dnes, výhrou si ho však neosladila. Šesté nasazené Johanně Larssonové vzala set, nakonec ale se Švédkou prohrála 2-6 6-2 3-6.

Bez vyhraného setu se s generálkou na French Open rozloučila vítězka únorového turnaje v Kuala Lumpuru Karolína Plíšková. Jednadvacetiletá Češka Japonce Misaki Doiové ani jednou nesebrala servis a podlehla 5-7 2-6. Na okruhu WTA tak prohrála třetí zápas za sebou. 

Po prvním dnu (včera se kvůli dešti nehrálo) je soutěž již bez obou nejvýše nasazených tenistek. Rakušanku Tamiru Paszekovou nejprve vyřadila domácí Virginie Razzanová, domácí nasazená jednička Marion Bartoliová pak prohrála hladce 3-6 2-6 s Italkou Camilou Giorgiovou.

Bartoliová, jež letos marně hledala nového trenéra, tak pokračuje v nepříliš povedené sezoně, ve které je jejím maximem čtvrtfinále.

- WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK -
(Francie, antuka, 235.000 dolarů)
úterní výsledky (21. 05. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Hradecká (ČR) - Muguruzaová (Šp.) 6-4 6-3
Larssonová (Švéd.) - Cetkovská (ČR) 6-2 2-6 6-3
Doiová (Jap.) - Karolína Plíšková (ČR) 7-5 6-2 
Giorgiová It.) - Bartoliová (1-Fr.) 6-3 6-2
Razzanová (Fr.) - Paszeková (2-Rak.) 6-1 6-4
Cornetová (3-Fr.) - Johanssonová (Fr.) 6-3 6-2
Su-wei Hsieh (4-Tchaj-wan) - Becková (Něm.) 6-7(6) 7-5 6-1
Niculescuová (5-Rum.) - Erakovicová (N. Zél.) 6-7(7) 6-3 7-6(5)
Davisová (USA) - McHaleová (6-USA) 7-5 6-3
Scheepersová (7-JAR) - Feuersteinová (Fr.) 7-5 6-4
Torrová (Šp.) - Hantuchová (8-SR) 6-3 4-6 7-6(4)
Bouchardová (Kan.) - Solerová (Šp.) 6-3 6-3
Rogersová (USA) - Domachowská (Pol.) 6-2 7-5
Linetteová (Pol.) - Pučkovová (Rus.) 6-4 7-6(2)
Tatišviliová (Gruz.) - Garciaová (Fr.) 6-7(4) 7-5 6-4
Pennettaová (It.) - Svitolinová (Ukr.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
kada.tom
už potřetí :-) Lucka je v ČF, gratulace :-)
Reagovat
tommr
že by se Lucce konečně vracela forma? Muguruza i Davis byly nebezpečný soupeřky a Lucka je zvládla bez ztráty setu ... :)
Reagovat
Fandina
Lucka Hradecká byla hlavně nemocná

http://sport.idnes.cz/hradeckou-trapi-bolesti-ramene-dmc-/tenis.aspx?c=A130329_140107_tenis_ma

nebo pozdější článek
http://sport.idnes.cz/hradecka-tenis-0pa-/tenis.aspx?c=A130509_221028_tenis_ma
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte proč včera na Scheepers-Feuerstein měla Feuerstein kurz 2.6?

Zdál se mi podezřele nízký. Což se mi do stavu 3:5 potvrzovalo. Pak Shceepers zabrala a byl rychlý konec ...
Reagovat
a.magerova
http://www.stmivani-ff.cz/gallery/narozeniny%207zg.png
Reagovat
smazaný uživatel
Pazsek zase jenom jedna výhra za sezonu...zatím...
loni měla 2, vyhrála Eastbourne a hrála dobře s Vikou ve Wimbíku...tak schválně co letos...
Reagovat
smazaný uživatel
Letos ten Wimbledon vyhraje :DD Ale celkem se na Tamiru na trávě těším, mám jí celkem rád a fandím jí,ale strašně mě štve, že hraje dobře jen na trávě.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna včera jsem Tamiře celkem věřil. Má celkem pech na los. Ale včera to s Razzano měla vyhrát.
Reagovat
VlS
prohrála 1. set, tak snad to otočí.
Reagovat
Frick
No to už je v háji. Sakra práce. Kuala Lumpur úžasný, pak i na Katowický antuce to bylo slušný, tak kde se sakra zazdila. :-/ Není to zase o hlavě :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka H. překvapila a pro Petru C. je vítězství už jenom to, že se vrátila. Vítězství Camily Giorgi nad Marion mě taky příjemně překvapilo. :) Potom je taky fajn, že postoupila Genie Bouchard... Ještě jsem zvědavý na výsledek Karolíny Plíškové, která v Praze bohužel nemohla hrát kvůli zranění. Viděl jsem ale Kristýnu, tak to je skoro to samé, jako kdybych viděl Karolínu... :)

Když už jsem trochu nakousnul vítězství Genie Bouchard a píšu si tady s janekdou o Mashe... Uznejte, že tohle je prostě nádhera! :) Masha představila svoje šaty na letošní RG a Genie má na sobě outfit pro ostatní holky, které nosí kolekci od Mashy (např. Andrejka Hlaváčková).
https://pbs.twimg.com/media/BKxnjeHCIAERh1s.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
neuznávám :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale, copak se ti nelíbí? :D
Reagovat
smazaný uživatel
pěkný, ale mě by víc zajímalo, co bude mít na FO Petra a Lucka Š., ale nikde jsem to nenašla..
Reagovat
smazaný uživatel
No a to další zápas bude právě mezi Genie a Kamilkou..:) To by mohlo být super...ale fandit budu určitě Genie..:) Jinak to co bude mít Masha na sobě se mi moc líbí, zato to, co má Genie tolik ne...
Reagovat
smazaný uživatel
Je 7 miliard lidí. Z toho 3.5miliardy mužů. Z toho 500 mil, kterým nevadí Rusové. Z toho 50mil, kterým nevadí Amerika. Z toho 20mil, kteří mají intenet. Z toho 100 tisíc, kterým nevadí bohatí lidé. Z toho 5 tisíc lidí, kterým se líbí tenis. Z toho 1 tisíc lidí, kterým se líbí přímo ženský tenis. Z toho 200 lidí, kterým se líbí vysoké holky. Z toho 10 lidí, kterým nevadí hekání. Z toho 2 lidé kterým nevadí bezhlavé bušení do míčku. Zbýváme ty, monty a já.
Jak's dokázal udělat 10 milioný účtů s přátelstvím k Marii Šarapove?
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je na tom vtipné, že já na FB nejsem. :D Patřím však mezi zhruba 222 tisíc followerů, které má Masha na Twitteru. :) A to si ho založila teprve při letošním AO...

Masha je prostě oblíbená po celém světě. :) Je to fakt neuvěřitelné, že má na FB tolik fanoušků, jako má celá ČR obyvatel... Masha je určitě pro spoustu lidí inspirací. Ať už kvůli její kráse, tenisovému umění, nebo celému jejímu příběhu od malého děvčátka z Ruska, které se z nuly dostalo až na vrchol. :) Nedávno jsem stránkách Mashy četl v komentářích jeden příspěvek z Venezuely, kde někdo psal, že ho moc potěšila svým tenisem a díky ní aspoň na chvilku zapomene na všechny starosti, špatnou politickou situaci atd. To je snad to nejlepší, co se může sportovci/kyni povést. :)

Masha si taky svých fanoušků velmi váží: "I am so fortunate to have amazing fans all over the world who support me on all the good and bad days."
http://www.wtatennis.com/news/article/3185902/title/sharapova-hits-10-million-on-facebook

Maruško, my jsme zase rádi, že máme TEBE!!! :* :)
Reagovat
tommr
snad se už konečně začíná blýskat na lepší časy. Petra Cetkovská sice prohrála, ale u ní je úspěch už jen to, že zápas vůbec dohrála ... :)
Zajímavej byl i zápas Bartoli-Giorgi. Giorgiová byla celej zápas překvapivě lepší a zaslouženě vyhrála i když v pouhých dvou setech dokázala spáchat 16 dvojchyb. S Hopsandou to letos nevypadá moc slavně ... :)
Reagovat
Fandina
Škoda, že Petra Cetkovská to nedotahla do vítězného konce. Viděla jsem druhý set a tak byla Petra dobrá. Ale hlavně, že zas hraje a tak jí přeji, ať už nemá problémy a příště držím zase palce, ať to vyhraje. Peťo pojď!
Reagovat
tommr
Petra nehrála špatně, ale nějak nezvládla závěr - od stavu 3:2 ve třetím setu prohrála 4 hry za sebou téměř bez boje. Možná, že jí došly síly? :)
Reagovat
Fandina
hodně štěstí zdraví ať ti všechno vychází v soukromí i na kurtu. Všechno nejlepší přeji.
Reagovat
Fandina
gratulka k dnešnímu vítězstí. Dobrý skalp. Jen tak dál. Držím palce a přeji ... pojď pojď pojď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist