Hradecká nastřílela deset es a je ve 2. kole

17. 5. 2011, 13:32
Aktuality 3
Česká tenistka Lucie Hradecká navázala ve Štrasburku na svá úspěšná vystoupení z předchozích turnajů. Fedcupová reprezentantka porazila v prvním kole antukového podniku ve Francii 6-3 a 6-4 americkou kvalifikantku Ahshu Rolleovou.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká, která v sobotu oslaví 26. narozeniny, dnes vyhrála desátý z posledních jedenácti zápasů. Před týdnem vyhrála turnaj kategorie ITF v Praze, předtím došla na WTA Tour do finále v Barceloně.

V utkání s Ahshou Rolleovou se česká hráčka mohla spolehnout na svůj servis, který za celý zápas ztratila jen jednou. Úvodní set ukončila Hradecká svým sedmým esem, ve druhé sadě přidala další tři nechytatelná podání a za 72 minut zvítězila 6-3 6-4.

Ve druhém kole na Hradeckou čeká domácí kvalifikantka Stephanie Foretzová Gaconová, kterou v posledních dvou vzájemných zápasech - pokaždé v hale - ve dvou setech porazila. Třicetiletá Francouzka ve Štrasburku prošla kvalifikací a v prvním kole smetla 6-4 6-1 Aljonu Bondarenkovou z Ukrajiny.

Pokud by Hradecká, jež v sobotu oslaví 26. narozeniny, postoupila do čtvrtfinále, narazila by v něm zřejmě na nejvýše nasazenou Marion Bartoliovou. Favorizovaná Francouzka ale letos odehrála už pět turnajů na antuce a ani jednou se dál než do 2. kola nedostala. Ve Štrasburku ji však po zničení japonské veteránky Kimiko Dateové čeká Elena Baltachaová, jež má s antukovou minimum zkušeností. Britce už v pondělí vzdala Slovenka Rybáriková.

S turnajem se ještě před svým vstupem do něj musela rozloučit jedna z největších hvězd Ana Ivanovičová. Srbská tenistka po neúspěšných vystoupeních v Madridu a Římě požádala o divokou kartu, vyřadilo ji ale zranění levého zápěstí.

"Odhlásit se z turnaje je vždy zklamáním. Když už se setkáte s pořadateli a poznáte místní atmosféru, chcete toho být součástí. Cítila jsem se tu vítána, je velká škoda, že nemůžu hrát. Doufám, že se sem někdy v budoucnu vrátím," napsala třiadvacetiletá tenistka na svém Facebooku.

 

Výsledky - Štrasburk (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Hradecká (8-ČR) - Rolleová (USA) 6:3, 6:4, Bartoliová (1-Fr.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:2, 6:1, Petkovicová (2-Něm.) - Grönefeldová (Něm.) 6:3, 6:1, Foretzová-Gaconová (Fr.) - A. Bondarenková (Ukr.) 6:4, 6:1, Lučičová (Chorv.) - McHaleová (USA) 7:5, 7:6 (9:7), Cornetová (Fr.) - Mirzaová (Ind.) 6:4, 4:6, 6:1, Čang Šuaj (Čína) - Parmentierová (Fr.) 6:2, 6:4, Baltachaová (Brit.) - Rybáriková (SR) 6:3 skreč.

Čtyřhra - 1. kolo:
Grandinová/Uhlířová (2-JAR/ČR) - H. Birnerová/Rolleová (ČR/USA) 6:1, 7:5.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bylo to pro Lucku povinné vítězství,zvládla to.Ve druhém kole ji čeká vítězka zápasu Bondarenko-Foretz,myslím že přijatelné soupeřky.Pokud by postoupila do čtvrfinále mohla by narazit na nasazenou jedničku Bartoli a to by byl zajímavý zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
ani nebyl......lucka by ji vypráskala jak psa,pokud se tam Marion vůbec dostane.....na antuce hraje jako kolohnát....
Reagovat
smazaný uživatel
U Bartoli je to jasné, učebnicový Motus Ridiculum.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist