Hradecká neobhájí semifinále, v Madridu neprošla kvalifikací

3. 5. 2013, 18:27
Aktuality 28
Lucie Hradecká v Madridu nezopakuje své skvělé umístění z minulého roku. Loňská semifinalistka musela letos do kvalifikace, v jejímž prvním kole dnes prohrála s Kazaškou Putincevovou 1-6 6-3 a 5-7. Podobně dopadly i její krajanky Andrea Hlaváčková a Karolína Plíšková.
Lucie Hradecká

Pro Lucii Hradeckou byl loni turnaj v Madridu jejím největším singlovým úspěchem. Nedostala se sice až do finále, jako se jí to povedlo v Québeku, ale nechala za sebou Petru Kvitovou nebo Samanthu Stosurovou a prohrála až po boji se Serenou Williamsovou. Letošní výsledek české reprezentantky ze španělské metropole jen podtrhuje její výsledkové trápení v této sezoně.

Hradecká, která letos vyhrála na okruhu WTA jediný zápas, tentokrát v kvalifikaci nestačila na Julii Putincevovou, přestože v duelu s 88. hráčkou světa byla blízko vítězství. Po prohraném prvním setu se česká hráčka dokázala sebrat a vynutila si třetí sadu, v níž vedla už 5-3. Závěr zápasu ale patřil její soupeřce, která získala poslední čtyři hry a zvítězila 6-1 3-6 a 7-5.

Stříbrná olympijská medailistka ve čtyřhře z Londýna není jedinou Češkou, které se v kvalifikaci nepodařilo přejít přes úvodní kolo. Dál se nedostala ani její tradiční deblová partnerka Andrea Hlaváčková, která se ve dvouhře trápí podobně jako Hradecká. Plzeňská rodačka dnes nezachytila začátek zápasu s Christinou McHaleovou, s níž brzy prohrávala už 1-5. Hlaváčková ještě snížila, ale závěr setu si Američanka pohlídala.

Méně úspěšná už byla McHaleová ve stejné situaci v následující sadě, když si za stavu 5-4 neudržela podání a nechala českou tenistku srovnat. Hlaváčková si vynutila tie-break, jenže v něm byla vždy o krok pozadu za soupeřkou, která zkrácenou hru vyhrála 7-4.

Přes první kolo nakonec nepřešla ani poslední z Češek v kvalifikaci Karolína Plíšková, přestože měla v souboji s další Američankou Melanií Oudinovou nakročeno k postupu. Po vyhraném prvním setu letošní vítězka z Kuala Lumpur uhrála jen tři gamy a po porážce 6-4 1-6 2-6 si v hlavní soutěži rovněž nezahraje.

Výsledky - Madrid - kvalifikace - ženy (antuka):
Dvouhra - 1. kolo:
Putincevová (Kaz.) - Hradecká (4-ČR) 6:1, 3:6, 7:5, Oudinová (USA) - Kar. Plíšková (16-ČR) 4:6, 6:1, 6:2, McHaleová (USA) - Hlaváčková (ČR) 6:4, 7:6 (7:4).

Komentáře

28
Přidat komentář
gigin
GO JULIA GO!! :)))
Bojana :((((
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Sabči..:) I kd\ž jsem zápas neměla možnost sledovat, podle čísel se dá usoudit, že to pro ni nebyl těžký zápas...:) Sabine nečelila ani jednomu brejkbolu a za třičtvrtě hoďky bylo hotovo ;) Ted bude čekat na svou soupeřku, bud to bude Dominika a nebo nějaká kvalifikantka(v tom případě doufám, že nevyfasuje zase Mattek...)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta kvalifikantka je Tsurenko.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bude asi spíš souboj s Domčou..:) Doufám, že bude stream, to by mohl být fajn zápas...:)
Reagovat
dadaft
tak jsem si to v klidu prohlíd a musím říct, že jsi šikulka Petro )) - zajímavý los a skvělé zápasy už od začátku (jen v prvním kole jsem napočítal osm zajímavých mačů).
tak ať se daří všem mým láskám...
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Reagovat
Frick
Hrůza. Fajn, není to antukářka, ale v těch Katovicích to celkem šlo, zdolala Kanepiovou, s Vinci to sice bylo dle skore špatný, ale ta byla silná a navíc to skore bylo více jednoznačný než obraz hry. Přijde mi, že jsou ově hrozně nevyrovnaný a nejsou schopny udržet si delší dobu stabiůní výsledky, což jim brání lepšímu umístění. U Karol třeba někde na hranici TOP 50. Tak snad třeba získat něco na trávě + dobrý los ve Wimblasu...
Reagovat
smazaný uživatel
Mám dotaz k Madridu...na kterých kurtech jsou kamery? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo z Vás (na 100%) jaký maximální počet zápasů může odehrát hráč na okruhu ATP anebo Challenger series během jednoho dne? Např. z důvodu deště, který nahustí program do následujícího dne. Zkoušel jsem to hledat i v Rules Of Tennis 2013 na ITF stránkách, ale v tom skoro 40-ti stránkovém šíleném elaborátu jsem to nikde nenašel... Díky za případnou odpověď...
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, či existuje nejaké maximum.

Môže sa kľudne stať, že v jeden deň odohrá hráč zápas challengeru a ešte stihne aj zápasy napr. kvalifikácie ATP.
Stalo sa to napr. Tsongovi, keď hral niekde v Londýne challenger na tráve, a ešte v ten deň odohral tuším až dva (!) zápasy kvalifikácie do Queens Clubu. Týmto som si však nie celkom istý, či to bol jeden, alebo dva zápasy v tom Queens Clube.
Alebo viem že aj Gilles Muller odohral finále challengru v Ríme doobeda a poobede už hral kvalifikáciu turnaja Masters 1000.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak som si to zistil, Tsonga, rok 2007, vtedy bol ešte mimo top100.

Sobota doobeda, vyhral 1.kolo kvalifikácie Queens Clubu nad Goodallom 6-1 3-6 6-3.
Hneď na to sa presunul do Surbitonu, kde hral semifinále challengeru a porazil Guccioneho 5-7 6-4 7-6.
Naspať do Queens Clubu, kde vyhral 2.kolo kvalifikácie 6-1 6-1.

V nedeľu potom porazil Karloviča vo finále challengru a vyhral aj finále kvalifikácie v Queens Clube, kde napokon došiel až niekde do 3.kola :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ptám se proto, že mám nějak v hlavě zafixované maximum dvou singlových zápasů na jeden turnaj a jeden den. Můžu se plést, proto jsem se to snažil najít a když jsem to nikde nenašel, tak se zeptal aspoň tady. Tvoje odpověď je skvělá (mimochodem Tsonga je borec, že se z takové dávky nerozsypal), ale pořád by to čistě teoreticky mohlo korespondovat i s tou mou utkvělou představou dvou zápasů na jeden turnaj a jeden den...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zrejme je maximom na jeden turnaj 2 singlové zápasy v jeden deň, to by sedelo. Otázkou ostáva, koľko je k tomu možných odohrať deblov :)
Reagovat
smazaný uživatel
To už právě vůbec netuším :-D Uvidíme, třeba se tu najde nějaký frajer, který to bude vědět.
Reagovat
Jan
Nechcete se na 14 dní přeorientovat na hokej ? Když začalo hokejové MS ? Mohla bys Fandino fandit našim hokejistům, ať jdou a posílat jim úsměv :) Nakonec se to od tenisu tak neliší, je tam forhend i bekhend, ale mají tam navíc blafáky, přesilovky, oslabení, to tenisté neumí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč přeorientovat, dá se přece sledovat obojí...a do toho ještě fotbal a snooker...:-P:-D
Reagovat
Nancy_z
přesně tak! :-D
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že asi každý teď bude fandit hokeji. To je jasné. A když myslíš, že to pomůže, tak posílám úsměv a ... pojď pojď pojďte kluci na to a do toho!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem velký fanda hokeje, takže to klidně vezmu za Fandinu...

Voras, pojď, pojď, pojď, flákni to tam!
Sašo, pojď, pojď, pojď, chytni to!
Lojzo, pojď, pojď, pojď, vymysli něco!

Takhle fandím u televize úplně běžně... :D
Reagovat
tommr
pokud se něco zásadního nezmění tak brzo budeme mít v první stovce jen tři hráčky oproti 10 a více hráčkám v minulejch sezónách. Za triem Kvitová, Zakopalová a Šafářová se začíná vytvářet výrazná mezera - Cetkovská, Benešová a Strýcová dlouho nehrály kvůli zranění a trestu, Hlaváčková, Hradecká a Birnerová jsou úplně z formy a sestry Plíškovy zatím zcela nenaplnujou očekávání ...
Snad se začne postupně prosazovat aspon Katka Siniaková ... :)
Reagovat
Roger_Federer
Hradecka a Hlavačkova jsou na
nejlepši ceste na ITF turnaje.. A i tam
budou mit velke problemi přejit prvni
kola..
Holky už by se to chtelo přestat blbe
tlemit a začit neco menit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, jsou hrozně "happy" a čekají,že to tak nějak všechno přijde samo...Hlavně ta šišla Hlaváčková a ještě píše někde přiblblé bloggy...Nejhorší,když vidíš kolem sebe,že se snaží ty mladé vychovat,aby třeba v životě něco dokázali,nejenom tedy v tenise,stojí to rodiče spousty peněz a času a když už někdo má to štěstí,že to někam dotáhne,zase vlastní blbostí si to zkazí a tady myslím že nenávratně...
Reagovat
Roger_Federer
?? bereš neco?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč, dal by sis?
Reagovat
Roger_Federer
bych si dal tebe, z voditkem kolem krku a koženy paskem v ruce :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne ty :D
Reagovat
BooOoo
chtěl bych slyšet její vyjádření k dnešnímu výkonu
Reagovat
Fandina
škoda. Sezona se letos moc nevyvíjí od začátku. Něco také asi to rameno. Doufám, že už je to v pořádku. Jinak teď bude zase práce se dostat zpět, ale když to šlo před tím, tak snad by to mohlo jít znovu. Jinak držím palce do debla. Zaber tam, aby zase byly úspěchy. Držím palce a pojď Lucko pojď!
Reagovat
PetaM
Tak teď se holky soustřeďte na debl :) V tom jste mnohem, mnohem lepší :) :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist