Hradecká padla v Nottinghamu v tie-breacích, Radwaňská nezaváhala

9. 6. 2015, 22:29
Aktuality 5
Hned v úvodním kole skončil pro Lucii Hradeckou její první letošní turnaj na trávě. Česká tenistka dnes v Nottinghamu svedla velkou bitvu s Monikou Puigovou, se kterou prohrála ve dvou zkrácených hrách.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká má letos velmi dobrou formu, první zápas na trávě ale vyhrát nedokázala. Na britských ostrovech v Nottinghamu prohrála bitvu s Portoričankou Monicou Puigovou, které podlehla dvakrát v tie-breaku shodně 5-7.


Třicetiletá Češka, jež si na přelomu dubna a května zahrála ve finále
antukového turnaje WTA v Praze, se na podniku s dotací 250 tisíc dolarů představí ještě ve čtyřhře. Její spoluhráčkou bude zkušená Italka Francesca Schiavoneová.


Puigová se o postup do čtvrtfinále střetne s domácí Johannou Kontaovou. Britská dvojka, jež startuje na divokou kartu, dnes porazila dvakrát 6-3 sedmou nasazenou Slovenku Magdalénu Rybárikovou.

"Jsem ráda, že jsem si dnes hrála na centr kurtu a zítra budu mít další možnost," řekla Kontaová. "Čekala jsem těžký zápas a také byl. Snažila jsem se hrát co nejlépe a myslím, že jsem to zvládla dobře."

Vítězně do turnaje vstoupila nasazená jednička Agnieszka Radwaňská. Polská tenistka, která prožívá zatím velmi nepovedenou sezonu a koncem dubna kvůli tomu ukončila spolupráci s Martinou Navrátilovou, smetla 6-0 6-3 Allu Kudrjavcevovovou. Rusce nedala šanci ani ve třetím vzájemném sřetnutí, dohromady v nich ztratila jen deset her.

Ve druhém kole se bývalá wimbledonská finalistka utká s Američankou Chritinou McHaleovou, s níž ve dvou vzájemných duelech na tvrdém povrchu prohrála dokonce pouze tři gamy.

Výsledky - Nottingham (tráva, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Puigová (Portor.) - Hradecká (ČR) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5)
A. Radwaňská (1-Pol.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6:0, 6:3
Dijasová (2-Kaz.) - Schiavoneová (It.) 7:6 (7:5), 7:6 (8:6)
Niculescuová (Rum.) - Lepchenková (3-USA) 4:6, 6:3, 6:1
Dellacquaová (6-Austr.) - Karatančevová (Bulh.) 7:5, 6:3
Kontaová (Brit.) - Rybáriková (7-SR) 6:3, 6:3
Vickeryová (USA) - Wang (Čína) 7:6 (7:2), 7:5
Govorcovová (Běl.) - Dunneová (Brit.) 6:1, 6:2
McHaleová (USA) - Gajdošová (Austr.) 6:4, 6:3
Linetteová (Pol.) - Hantuchová (SR) 6:2, 4:6, 7:6 (7:4)
Čtyřhra - 1. kolo:
Aojamaová/Voráčová (Jap./ČR) - Dateová-Krummová/Hantuchová (Jap./SR) 6:3, 6:1
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
EllNino
Tak dneska v Nottinghamu hoodně psychozápasy ....Magda Linette v zápase s Lauren Davis nejdřív nevyužila ve druhém se vedení 6:3 v tiebreaku druhého setu, kdy zvláště ten první měl už být zřejmě konečnej, neboť i z pohledu kamery to vypadalo na obří aut a Magda se začala radovat, pak jí to strašně rozhodilo .... a po několika dalších neproměněným mečbolech nakonec prohrála tiebreak 13:15 ...třetí set už si pak Lauren pohlídala a konečné skore bylo 5:7 7:6(13) 6:2

Dalším psychozápasem byl mač mezi Olgou Govortsovou, která už v kvalifikaci předváděla skvělý výkony a ve 4 zápasech ztratila 11! her, a Monicou Niculescu ...i tenhle zápas nasvědčoval tomu, že Olga opět rychle vyhraje, po prvním set, která vyhrála 6:2, vedla ve druhém už 4:1 a měla vedení 40:15 při soupeřčině podání ...v tu chvíli jsem si říkal, že by zase nemusela ztratit v zápase víc než 3 hry :)) ...jenže Olga pak nevyužila za stavu 5:3 při podání vedení 40:15 a v dalších gemu pár mečbolů taky promrhala ...nutno říct, že proti hře Niculescu se fakt nedá moc utočit, slajzuje prakticky všechno, normální forehand nezná a hraje ho občas tak nějak zvláštně obouruč ...no set samozřejmě prohrála 5:7 ...na začátku třetího setu se nechala ošetřit, ale nezachytila nástup a zastavu 3:5 z pohledu Olgy se zdálo být rozhodnuto... pak si ale Monica prohrála servis a bylo srovnáno na 5:5 a Olga podávala ...opět ztratila (i přes gamebal) a Monica už si to pak pohlídala ...takže 2:6 7:5 7:5 ..hodně krutý ...tenis ale hroznej, to se musí nechat, Monica ho Olze totálně znechutila a už chápu, proč její jméno v treninkových plánech zůstává na kurtu samo :D
Reagovat
sprchon
:D
A proč na to koukáš, když je ten tenis hroznej?
Olgu jsem viděl v Praze proti Tsvetaně a hrála docela dobře. Monicu jsem neviděl a podle toho, co tu občas čtu, toho teda nelituju. :D
Reagovat
EllNino
já fandím celkem dost Olze, a protože měla tak suverenní výsledky v kvaldě a pak i v 1. kole, tak jsem byl zvědav, jak hraje, protože její umístění moc neodpovídá jejím schopnostem :) A taky že hrála dobře, ale pak, jak šel ten 2. set do koncovky, tak se uplně sesypala ...a pak už si to Monica upinkala ...a to doslova :) ...prostě jsem byl zvědav, jak to dopadne, tak jsem se nepřestal koukat ....:))
Reagovat
sprchon
Tak to jo, nevěděl jsem, že jí fandíš... To s tím umístěním bude asi pravda. ;)
Reagovat
EllNino
ona je ale neuvěřitelně labilní bohužel :( :) já musím fandit takovejm psychouškám fakt ...Petra, Lucka, Jarmilka a tak dále :D Olga je taky extrém
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist