Hradecká pomstila Záhlavovou-Strýcovou a obhájila čtvrtfinále

17. 10. 2012, 17:52
Aktuality 3
Lucie Hradecká si na turnaji v Lucemburku stejně jako loni zahraje ve čtvrtfinále. Ve druhém kole si stříbrná olympijská medailistka ze čtyřhry poradila s přemožitelkou Barbory Záhlavové-Strýcové Annikou Beckovou z Německa dvakrát 6-1.
Lucie Hradecká

Sedmadvacetiletá Lucie Hradecká už v prvním kole turnaje v Lucemburku potvrdila svou podzimní halovou formu v duelu s nepříjemnou Rakušankou Tamirou Paszekovou, kterou porazila ve dvou setech. Na českou tenistku nevyzrála ani teprve osmnáctiletá Němka Annika Becková, kterou Hradecká nechala uhrát pouhé dva gamy.

Becková, která už v kvalifikaci porazila Evu Birnerovou a v minulém kole pak i Barboru Záhlavovou-Strýcovou, proti třetí Češce na turnaji tahala od začátku za kratší konec. Německá naděje ztratila své dva první servisy a úvodní set prohrála 1-6. Ve druhé sadě si nevedla o moc lépe a hrozil jí dokonce 'kanár', kterého odvrátila až na poslední chvíli. Víc už toho ale nestihla, Hradecká vzápětí zápas ukončila čistou hrou a zvítězila tak 6-1 6-1.

Ve čtvrtfinále v Lucemburku může 47. tenistka světa po roce opět narazit na svou loňskou přemožitelku Moniku Niculescuovou. Rumunskou tenistku ve druhém kole čeká turnajová dvojka Julia Görgesová z Německa.

O co to dnes měla Lucie Hradecká jednodušší ve dvouhře, o to těžší to měla o několik hodin později v deblové soutěži po boku Andrey Hlaváčkové. Nejvýše nasazené Češky nastoupily proti španělskému páru Arruabarrenová-Vecinová/Domínguezová-Linová a byly jasnými favoritkami, ovšem na kurtu to tak dlouho nevypadalo. "H+H" brzy přišly do podání a musely dohánět ztrátu; to se jim sice povedlo a po dalším brejku mohly za stavu 6-5 získat set pro sebe, znovu ale ztratily servis a po něm i zkrácenou hru.

Stříbrné olympijské medailistky a finalistky US Open si dobře nevedly ani v následující sadě, v níž už prohrávaly dokonce 1-5. Za stavu 4-5 odvrátily první dva mečboly a srovnaly, vzápětí ale znovu přišly o podání a přes třetí odvrácený mečbol vybojovaly další tie-break.

I v něm dělil Hradeckou s Hlaváčkovou jediný míč od vyřazení, když už prohrávaly dokonce 2-6. Češky ale čtyřnásobnou hrozbu vyřazení znovu zažehnaly, zkrácenou hru získaly poměrem 8-6 a následný supertie-break pak 10-5.

Výsledky - Lucemburk (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Hantuchová (Slov.) - Rusová (Niz.) 3:6, 6:4, 6:1, Keothavongová (Brit.) - Bertensová (Niz.) 6:2, 6:2, Petkovicová (Něm.) - Muguruzaová (Šp.) 4:6, 6:2, 6:1.

Dvouhra - osmifinále:
Hradecká (ČR) - Becková (Něm.) 6:1, 6:1, Domínguezová (Šp.) - Rybáriková (SR) 6:2, 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hradecká/Hlaváčková (1-ČR) - Arruabarrenová-Vecinová/Domínguezová-Linová 6:7 (2:7), 7:6 (8:6), 10:5.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera korek nakousl Vinci, jak loni hrála v Moskvě. Dneska by podle mého puknout s Keothavong, i když je to v Luxemburgu.
Reagovat
PetaM
Lucce H. gratulu k výhře a k postupu. A holky H+H, takové nervy už mi nedělejte. Prohrávat 5-1 ... Už jsem se fakt bál, že to špatně skončí, ale dokázaly jste se z toho dostat, což je super! Jen tak dál, a prosím méně napětí kurde :D :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist