Hradecká porazila Dulkovou, zahraje si o semifinále

27. 4. 2011, 18:48
Aktuality 5
Lucii Hradecké se na jejím prvním letošním antukovém turnaji daří. Českou tenistku nezastavila v Barceloně ani Gisela Dulková z Argentiny, kterou dnes Hradecká porazila 6-4 6-3 a postoupila tak mezi nejlepších osm.
Lucie Hradecká

Turnaj v Barceloně možná nepatří mezi nejoblíbenější podniky WTA Lucie Hradecké, letos ale česká tenistka v katalánské metropoli odstartovala antukovou část sezony výborně. Na turnaji, kde v předchozích dvou letech vypadla pokaždé v úvodním kole, zatím neztratila set a po více než čtvrt roce je ve čtvrtfinále.

Přemožitelku Ivety Benešové Hradeckou dnes čekala Argentinka Gisela Dulková, která do zápasu vstoupila lépe. Vítězka letošního turnaje v Acapulku sebrala české reprezentantce hned první podání a rychle vedla 3-0. Hradecká ale nesložila zbraně a postupně začala přebírat otěže zápasu. Proti nedůrazné soupeřce začala střílet jeden vítězný míč za druhým, otočila stav setu na 5-4 a při svém podání následně nezaváhala.

Podobný průběh viděli diváci v Barceloně i v následující sadě, v jejíž třetí hře zahrála Dulková tři dvojchyby a Hradecká tak měla brejk k dobru. Svůj náskok mohla česká hráčka ještě zvýšit, Dulková však odvrátila dva brejkboly a pak srovnala na 3-3. Na víc už se ale Argentinka nezmohla. Hradecká dál trestala krátké míče z rakety soupeřky, po hodině a čtvrt si vypracovala první mečbol a druhý o pár chvil později proměnila.

O semifinále si Hradecká zahraje s domácí kvalifikantkou Estrellou Cabezaovou-Candelaovou. Ta se postarala o velké překvapení, když na její raketě skončila druhá nasazená Alexandra Dulgheruová z Rumunska. Ta se Španělkou přišla sedmkrát o podání a za 94 minut prohrála 5-7 3-6.

Na skalp nejvýše nasazené Bartoliové ve Španělsku nedokázala navázat Slovenka Magdaléna Rybáriková. Ve druhém kole prohrála s jinou - méně známější Francouzkou Virginií Razzanovou po téměř třech hodinách 6-7 6-1 2-6.

 

Výsledky - Barcelona (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Hradecká (ČR) - Dulková (Arg.) 6:4, 6:3, Cabezaová (Šp.) - Dulgheruová (2-Rum.) 7:5, 6:3, Erraniová (5-It.) - Camerinová (It.) 6:4, 6:1, Vinciová (6-It.) - Švedovová (Kaz.) 6:1, 6:4, Pousová-Tiová (Šp.) - Craybasová (USA) 6:1, 6:1, Hercogová (Slovin.) - Lučičová (Chorv.) 6:1, 6:2, Briantiová (It.) - Lepchenková (USA) 6:0, 5:7, 6:2,  Razzanová (Fr.) - Rybáriková (SR) 7:6 (8:6), 1:6, 6:2.

 

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ano máš pravdu,hrála dobře.I když měla dost nevynucených chyb,ale to je důsledek jejího agresivního tenisu.Naopak její vítězné míče byly opravdu parádní.Zítra má velkou šanci postoupit dál.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, hrála celkem slušně, když si tedy odmyslím začátek zápasu, kdy prohrávala 0:3 a tuším nevyhrála snad jediný fiftýn. :-) Škoda, že nemá trošku lepší práci nohou, pak by bývala mohla pomýšlet daleko výš, než na nějakou padesátku, čtyřícítku (či chvost třicítky, pokud se jí konečně podaří hrát dobře celou sezonu).
Reagovat
smazaný uživatel
ted varim z vody, jeji posledni zapasy jsem vubec nevidela a rozhodne nechci delat zlou sudicku, Lucka mi prijde jako prima holka, uspechy ji preju a nejake dilci jiste prijdou, ale, ale ..... co vim, servis sice v pohode, technicky je vsak priserne limitovana temi obourucaky. To by musela byt jiny stirek - a to, bohuzel, neni a balon vzdycky proste nejde jen "zamaznout".
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že je spíš limitovaná pohybem než "obouručáky" jako takovými; bekhend obouruč ostatně dnes hraje skoro každá žena v top 100 (kromě cca 5 výjimek) a mnoho z nich nemá ani pořádnej čopovanej bekhend jednoruč při obraně (prominentní příklad Šarapova, Bartoli nebo Lucka Šafářová). Forhend v běhu navíc hraje jednoruč a docela solidně.
Reagovat
majkl005
Dneska jsem měl možnost zápas Lucky sledovat a potěšila mě. Hrála opravdu dobře, některé míčky byly neskutečné. Snad se dostane ještě dále než jen do 1/4 finále. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist