Hradecká porazila Erraniovou, má na dosah premiérový titul

29. 4. 2011, 17:03
Aktuality 7
Lepší start do antukové sezony si Lucie Hradecká asi přát nemohla. Česká tenistka v Barceloně dál pokračuje ve své spanilé jízdě: v dnešním semifinále porazila Italku Erraniovou a bez ztráty setu je už ve finále. V něm bude o svůj první titul na okruhu WTA bojovat s vítězkou duelu mezi další Italkou Vinciovou a domácí Laurou Pousovou-Tiovou.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká měla už po prvním kole v Barceloně na svém kontě skalp nasazené hráčky, když ve dvou setech vyřadila svoji krajanku Ivetu Benešovou. Další papírovou favoritku porazila v dnešním semifinále, kdy na českou reprezentantku nestačila turnajová pětka Sara Erraniová.

I proti Italce vyrukovala Hradecká se svým typicky agresivním tenisem, díky kterému ovládla úvodní set. Česká tenistka sice bojovala s vlastním prvním podáním, Erraniová toho ale nedokázala využít a na příjmu uhrála za celý set pouhé čtyři míče. Hradecká sebrala soupeřce servis hned třikrát a za necelou půlhodinu set získala poměrem 6-1.

Svěřenkyně trenéra Fencla se jako první dočkala i v následující sadě, když ve čtvrté hře využila svůj čtvrtý brejkbol a ujala se vedení 3-1. Erraniová se odmítla vzdát a po 50 minutách konečně sebrala Hradecké podání, i v dalších třech gamech však diváci viděli prolomené servisy, a tak za stavu 5-3 měla česká tenistka možnost zápas ukončit.

V napínavé koncovce si nejprve Lucie Hradecká vypracovala mečbol, ten ale Erraniová odvrátila a následně musela česká hráčka dvěma esy odvracet hrozbu brejku. Potřetí se jí to ale nepovedlo, a když za stavu 5-4 vinou nevynucených chyb neproměnila další dva mečboly a Italka srovnala na 5-5, začalo se schylovat k dramatu. Hradecká ale udržela nervy na uzdě, podání už si vzít nenechala a agresivními returny si následně vypracovala další mečbol. Ten už využila a za 81 minut se radovala z výhry 6-1 7-5.

"Mám velikou radost a začíná mi docházet, že mě čeká po delší době finále. Moc se na něj těším," řekla Hradecká ČTK v telefonickém rozhovoru. Šla se zrovna podívat na druhé semifinále, ve kterém loňská finalistka a vítězka turnaje z roku 2009 Roberta Vinciová z Itálie porazila po dvou a půl hodinách domácí Lauru Pousovou. "Člověk si nevybere. Obě jsou nepříjemné," konstatovala Hradecká.

Tu tak během dvou dnů čeká další duel s italskou fedcupovou reprezentantkou. Vinciová, se kterou jediné vzájemné střenutí prohrála, v katalánské metropoli nevyhrála jediný ze třinácti zápasů - loni ve finále s krajankou Schiavoneovou. 

Pětadvacetiletá Hradecká v Barceloně navázala na finálové účasti z turnajů ve Štrasburku, Istanbulu a Bad Gasteinu, kde však nezískala ani set. "Přála bych si, aby to tentokrát dopadlo dobře. Budu se snažit brát finále jako každý jiný zápas a nepřikládat mu velkou důležitost," uvedla tenistka.

Aktuálně šestašedesátá hráčka pořadí WTA už po postupu do semifinále měla jistotu, že ve světovém žebříčku překoná své maximum, kterým je 56. místo z července 2009. "Je to super, ale člověk jde dál, protože si myslím, že herní hranice mám na jiný žebříček, ale konkrétní cíl si nedávám. Chci hlavně hrát co nejlépe," řekla Hradecká.

Příští týden se Hradecká představí dvakrát na turnajích ITF v Praze. Nejdříve se objeví na Štvanici, kde je kmenovou hráčkou, a pak bude obhajovat titul na Spartě.

O titul si v Barceloně zahrají také její spoluhráčky z fedcupové reprezentace Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová. Ty v semifinále čtyřhry porazily tchajwansko-americkou dvojici Chang/Craybasová dvakrát 6:3.

Benešovou se Záhlavovou-Strýcovou čeká třetí deblové finále v sezoně. Zatím mají stoprocentní bilanci, když triumfovaly v Sydney i v Monterrey.

 

Výsledky - Barcelona (antuka, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále: 
Pousová (Šp.) - Hercogová (Slovin.) 6-7(7) 6-1 7-5

Dvouhra - semifinále:

Hradecká (ČR) - Erraniová (5-It.) 6-1 7-5
Vinciová (6-It.) - Pousová (Šp.) 4-6 6-4 7-6(4)

Čtyřhra - semifinále:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (1-ČR) - Chang/Craybasová (Tchaj-wan/USA) 6-3 6-3

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Díky za info,určitě zkusím.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jí taky věřil,už zbývá jen kousíček aby vyhrála první titul WTA.Jen nechápu proč na Fortuně zápas nepřenášeli,když zápasy od 1.kola dávali?Neměl jsem bohužel kde sledovat,snad zítřejší finále přenášet budou.Rád bych viděl Lucčinu radost při přebírání vítězného poháru.
Reagovat
kohlik
zkuz tuhle stránku:
http://www.fromsportcom.com/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v dosavadních finálových zápasech na okruhu WTA neuhrála Lucka ani set, naposled dokonce dostala brutální klepec od Duševiny, kdy uhrála jediný game. Snad to bude zítra lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
já to normálně sledoval.
http://www.livesport24.net/?p=tennis-streaming
Reagovat
smazaný uživatel
už když sem viděl los před turnajem věřil sem že finale dokáže.
Reagovat
smazaný uživatel
tady se pozná odborník, tohle by si v tuto chvíli říct jen tak někdo netroufl
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist