Hradecká s Krajicekovou do finále čtyřhry nepostoupily, ve dvouhře končí Voundroušová

6. 6. 2014, 16:50
Aktuality 31
Lucie Hradecká s Nizozemkou Michaellou Krajicekovou si finále antukového grandslamu v Paříži nezahrají. Vítězky Sparta Prague Open dnes v semifinále French Open nestačily na druhý nasazený pár Sara Erraniová a Roberta Vinciová, s nimiž prohrály hladce 2-6 1-6.
Lucie Hradecká a Michaella Krajiceková

Lucie Hradecká dnes na French Open usilovala s Nizozemkou Michaelou Krajicekovou o postup už do svého pátého grandslamového finále.

Devětadvacetiletá Hradecká vyhrála Roland Garros v roce 2011, v předchozích dvou letech vypadla spolu s bývalou tradiční partnerkou Andreou Hlaváčkovou pokaždé v semifinále. Finále hrála také ve Wimbledonu a dvakrát na US Open.

V dnešním semifinálovém klání však Hradecká s Krajicekovou nestačily na druhý nasazený pár Sara Erraniová a Roberta Vinciové, kterým podlehly hladce ve dvou setech 2-6 1-6. Italky jsou čtyřnásobnými grandslamovými šampionkami, na French Open jsou ve finále třetí rok v řadě a dnes chtějí navázat na předloňský triumf.

V semifinále dvouhry juniorek skončila úspěšná pouť turnajem čtrnáctileté Markéty Vondroušové, pro kterou je letošní Roland Garros grandslamovou premiérou. Hráčka I. ČLTK Praha podlehla ve vyrovnané bitvě o finále 2:6, 6:4 a 4:6 osmé nasazené Darje Kasatkinové z Ruska.

- FRENCH OPEN 2014 ženy -
(Francie / Paříž, antuka, 23.968.900 eur)
páteční výsledky (06. 06. 2014)
Čtyřhra - semifinále •
Hsieh Su-Wei, Pcheng Šuaj (1-Tchaj-wan/Čína) - Muguruzaová, Suárezová (Šp.) 6:2, 5:7, 6:2
Erraniová, Vinciová (2-It.) - Hradecká, Krajiceková (ČR/Niz.) 6:2, 6:1
• Juniorky: Dvouhra - semifinále •
Kasatkinová (8-Rus.) - Vondroušová (ČR) 6:2, 4:6, 6:4

Komentáře

31
Přidat komentář
Frick
http://www.wtatennis.com/players/player/15218/title/eugenie-bouchard

To je pro pár nebo pro každou?
Reagovat
slacker
Nezavid :-)
Reagovat
Frick
Jo, už to vidim, pro každou. Ale logiku to má.
Reagovat
Frick
Co já, ale co třeba všechny ty ostatní sportovkyně, co třeba získaly zlato na OH.

Kdo vám třeba řekne, kdo je Renáta Voráčová. A si vydělala přes 1 000 000. To si zřejmě nevydělala ani Sáblíková, ani Špotáková, ani Neumannová. A Knapková nebo Emmons už tuplem ne. A Samice na to asi taky nedosáhne.

Sportovkyně sem píšu kvůli tomu, aby jsem nikdo netahal lékaře, hasiče, policajty, horníky, apod.

Tedy on s tim milionem dolarů by měl hoňku asi si celkem vrcholovej manažer, že?
Reagovat
VlS
Fricku , co je to vydělat si? Ty píšeš o příjmu, nepíšeš o nákladech. Renata nebyla tváří ČEZu jako některé z tebou jmenovaných například. Nevím, jestli Renatě někdo dává plat a zajišťuje materiálbě a finančně trénink a přípravu tak, jako Dukla Liberec činila pro některé z tebou jmenovaných. Srovnáváš nesrovnatelné a to jen ještě na základě jednoho čísla u Renaty, aniž bys měl v ruce jiná čísla od těch ostatních.
Reagovat
slacker
Ehm o jakem 1 000 000 je vlastne rec. Dolaru za celou karieru? Jak dlouhou? nebo Korun rocne?
Reagovat
Frick
Nevíte, tam se nedávaj prize money? Na ofiko stránkách RG jsem našel tabulky pro všechny kategorie (od legend do vozíčkáře), ale tabulky pro juniory žádnou...

To je jako kvůli tomu, že by to byla "dětská práce" bo co?
Reagovat
travar
V soutěžích juniorů se podle mě žádné peníze nedávají. Dostanou maximálně kytku a nějaký pěkný pohárek (když se dostanou do finále), kterým se pak můžou doma chlubit rodičům.
Reagovat
travar
jo ještě diplom možná, to je tak všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, jestli to už bylo někde řečeno, ale kdy hraje Markéta tu čtyřhru? Dá se to někde sledovat, aspoň skóre?
Reagovat
PetaM
Markéta už hrála a vyhrála 6:4, 6:3

http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/schedule/schedule18.html

Jinak se čísla dají sledovat zde: http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/index.html
Reagovat
tommr
finále debla juniorek je na programu zítra v 11:00 ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, kam to mám napsat a tady to snad nikomu nebude překážet... Katka Siniaková bohužel prohrála v semifinále proti Bělorusce Aliaksandře Sasnovich po setech 4:6 a 3:6. Těžko něco soudit podle čísel, ale myslím si, že Katka dneska měla na víc. První set byl dlouho vyrovnaný (až do stavu 4:4) a ve druhém Katka vedla 3:0 a vypadalo to skvěle, jenže potom prohrála šest gemů v řadě. :(

Tady je průběh zápasu, který jsem sepsal podle toho, jak jsem sledoval čísla...
Katka v 1. setu dvakrát ztratila podání. Poprvé to bylo za stavu 2:2, ale následně to Katka napravila rebrejkem. Pak ale za stavu 4:4 ztratila Katka servis podruhé a na to už bohužel nenašla odpověď. Sasnovich v desátém gemu úspěšně dopodávala a získala 1. set... Do 2. setu ovšem Katka vstoupila parádně. Ve druhém gemu získala brejk a vzápětí vedla už 3:0. Taky ve čtvrtém gemu měla Katka jeden brejkbol, ale ten se bohužel nepovedlo využít a Sasnovich se díky tomu dostala zpátky do hry. V pátém gemu totiž Běloruska získala brejk a vzápětí srovnala na 3:3. To ale ještě nebylo všechno, protože v sedmé hře ukořistila Sasnovich další brejk a úplně otočila vývoj 2. setu. Katka na to mohla ještě zareagovat, jenže v osmém gemu neproměnila brejkbol, což asi definitivně rozhodlo zápas. Katka šla podávat na záchranu za stavu 3:5, ale Sasnovich si na returnu vypracovala mečbol a hned ho proměnila.
Reagovat
Frick
Tak možná těch zápasů už měla dost, no. Vlastně mne překvapilo, že hned po Mariboru zamířila na další 25k. Jako ostuda to není, soupeřka byla papírově vyrovnaná. Nebyla to nějaká "challengerová rutinérka" z 250. místa....

Ale samozřejmě - Katka by 25k turnaje měla už jezdit že tim, že pouze celkové vítězství je úspěch...

Uvidíme - jak je to tedy s tim omezenim turnajů? Platí do 18. narozenin a nyní již platit přestalo? Během prvních měsíců roku toho zas tolik nenahrála. Právě v tý souvislosti mne překvapilo, že vyhraje jeden turnaj a hned se žene na další. Celkem vysoká frekvence zápasů pro ni. Např. od února do dubna odehrála jen 10 zápasů v singlu. Není to málo?
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Sasnovich je hráčka zhruba ze stejných pater žebříčku jako Katka. Navíc v Brescii ztratila ve všech třech předchozích zápasech jenom po pěti gemech, takže prochází turnajem celkem suverénně... Určitě mohlo taky sehrát roli, že Katka teď odehrála hodně zápasů po sobě. Ale přesto si myslím (aspoň podle toho, jak jsem sledoval čísla), že dneska šanci měla. Velká část gemů byla vyrovnaná a chvílemi to vypadalo na pořádnou přetahovanou...

Co se týče toho omezení, tak to nevím a taky by mě to zajímalo.
Reagovat
Frick
Tak prohrát šest her v řadě, to je samozřejmě moc...
Reagovat
slacker
Kontrolni otazka kolik her po sobe lze prohrat?
Reagovat
smazaný uživatel
V jednom setu sedm, celkově třináct (když vedeš 5:0 a prohraješ 5:7, 0:6).
Reagovat
gedzitka
co jsem jednou něco hledala v pravidlech, tak jsem pochopila, že omezení turnajů je na každý rok věku (vždycky o trochu víc - teď Už si to nepamatuju úplně přesně a hledat se mi to v tom několikasetstránkovým elaborátu fakt nechce - pro šestnáctiletý čtrnáct turnajů + Fed Cup, pro sedmnáctiletý šestnáct turnajů + Fed cup atd. Osmnáct+ neomezeno. Pochopila jsem, že to končí vždycky narozeninama. Opravte mě, pokud to někdo ví přesně.
Reagovat
smazaný uživatel
Katky je určitě škoda.. Taky jsem sledoval čísla a ten 2. set fakt už vypadal dobře.. Myslím, že tam měla i BP na 4:0.. Ale bohužel..
Tak příště no! :-)
Reagovat
slacker
Well done :-)
Reagovat
horska.kraslice
Škoda, že Káťa neprošla, mohlo být zajímavé české téměř dvougenerační finále s Renatkou.
Reagovat
Frick
Tak já těch turnajů (ode dne 17. do dne 18. narozenin) napočítal 18...
Reagovat
tommr
jj je to škoda. Siniaková a Voráčová se už spolu letos utkaly v semifinále na turnaji v Croissy a Voráčová tam po boji vyhrála. Ve finále to mohla bejt zajímavá odveta ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jeee,strašně jsem ji postup přál.... :-( každopádně velká gratulace k i tak skvělému úspěchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Maky si to vynahradila aspoň v deblu :)
Reagovat
Frick
i tak velkej úspěch. Soupeřka je cca na 700. místě WTA a o dva roky starší.
Reagovat
PetaM
Gratulace k Semíčku! :) Kdo by to byl před turnajem řekl :) Jen tak dále :) Více Semi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky moc gratuluju! A příště by mohlo být finále.. :-)
Reagovat
Jan
Co více semi, více fi a vítězných :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist