Hradecká se Siniakovou ve finále US Open neuspěly, další triumf slaví Hingisová

10. 9. 2017, 20:25
Aktuality 77
US OPEN - Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková první společný titul nevybojovaly. Ve finále US Open české tenistky prohrály s tchajwansko-švýcarským párem Yung-Jan Chan a Martina Hingisová, které získaly sedmý společný titul, z toho první grandslamový. Šestatřicetiletá Švýcarka zaznamenala celkově již 25. grandslamové vítězství, letos v New Yorku triumfovala i v mixu.
Martina Hingisová a Yung-Jan Chan

Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková podlehly ve finále čtyřhry na US Open druhému nasazenému páru Yung-Jan Chan a Martina Hingisová snadno 3-6 2-6. Švýcarsko-tchajwanská dvojice ovládla soutěž bez ztráty setu, bývalá světová jednička Hingisová získala v New Yorku druhý titul po sobotním triumfu ve smíšené čtyřhře.

Dvaatřicetiletá Hradecká a o jedenáct let mladší Siniaková si zahrály páté společné finále a dosud nejdůležitější, ale stejně jako v předchozích čtyřech případech odešly poraženy. Hingisová a Chan Yung-jan jim sebraly titul už v březnu v Indiany Wells, dnes vyhrály i třetí vzájemný souboj.

I když nejmladší hráčka na kurtu Siniaková hrála bez ostychu, brejk při jejím podání na 1-3 rozhodl úvod set. "Začaly jsme nervózně, pokazily jsme hodně returnů. Nemohla jsem se do zápasu dostat a neseděly mi jejich servisy. Hrály mi to chytře do těla a nemohla jsem si na to zvyknout," komentovala Hradecká.

Také v druhé sadě přišla mladší z české dvojice jako první o podání a soupeřky vedly 2-1. Následně brejk potvrdila při svém servisu Hingisová, a když pak ztratila podání i Hradecká, prohrávaly české tenistky už 1-4. "Trochu odvahy přišlo až ve druhém setu. Je strašná škoda, že jsme nechytily začátek, to by se hrálo úplně jinak. Takhle jsme pořád tahaly za kratší konec a pořád doháněly. Byly na koni a zahrály neskutečné míče." řekla Hradecká.

Rozjetou švýcarsko-tchajwanskou dvojici se nepovedlo přibrzdit a Hingisová po 66 minutách forhendovým úderem finále ukončila. "Neskutečně čte hru, dokáže odhadnout soupeřky a ví, co jim nejméně vyhovuje Na kurtu dokáže dobře reagovat na různé situace a má to neuvěřitelně v ruce, i když nedává rány. Dostane člověka do nekomfortní zóny a dokáže toho využít," řekla Hradecká.

Hradecká hrála finále na US Open potřetí zs posledních šest let. Na kontě má stále tři grandslamové tituly, když dva slavila s Andreou Hlaváčkovou (French Open 2011 a US Open 2013) a jeden s Františkem Čermákem v mixu (French Open 2013). Siniaková byla ve finále grandslamu poprvé v kariéře.

"Jsem hrozně ráda, že jsem si mohla zahrát na tak velkém kurtu po boku Lucky. Z mé strany to nebyl nejlepší výkon na turnaji, bohužel to padlo zrovna na finále. I tak to můžu považovat za úspěšný turnaj. Pořád nemůžeme proměnit finále, ale budeme na tom pracovat a jako tým se zlepšovat," řekla Radiožurnálu Siniaková, jež má s Hradeckou velkou šanci kvalifikovat se na Turnaj mistryň.

Vítězky získaly sedmý společný titul, na grandslamu spolu triumfovaly poprvé. Osmadvacetiletá Yung-jan Chan uspěla ve finále grandslamu poprvé až na pátý pokus, šestatřicetiletá Hingisová si připsala již 25. grandslamové vítězství.

"Dva tituly ve dvou dnech. Na začátku jsem měla 23, jako Michael Jordan, ale 25 zní mnohem líp," uvedla Hingisová, která má ve sbírce i šest grandslamových titulů ve dvouhře. Před 20 lety na US Open slavila na stejném kurtu po vítězství nad Venus Williamsovou. "Byl to úžasný pocit, obě jsme byly teenagerky a hrály tu poprvé na Ashe Stadium. Vrátit se sem po 20 letech je nádherná pouť," radovala se rodačka z Košic.

Hradecká se nyní přesune do Québecu, kde hned v prvním kole narazí na svou bývalou parťačku Hlaváčkovou. Čtyřhru si v Kanadě zahraje s Barborou Krejčíkovou, neboť Siniaková má naplánované volno.

• US OPEN 2017 •
USA / New York, tv. povrch, 9.480.000 dolarů
nedělní výsledky žen (10. 09. 2017)
• Čtyřhra - finále •
Yung-Jan Chan/Hingisová (2-Tchaj-wan/Švýc.) - Hradecká/Siniaková (7-ČR) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

77
Přidat komentář
Frick
A to neuhádnete, ke komu byla nalosovaná :-D
Reagovat
Fandina
děláš si legraci
Reagovat
Fandina
Expresky také
Reagovat
horska.kraslice
Mají to holky pech, loni se jim to stalo hned dvakrát :-(
Reagovat
tommr
mě to bylo hned jasný, že to takhle dopadne ... :(
Reagovat
horska.kraslice
Jojo, přitahují se jak dva opačné póly magnetu. :-(
Reagovat
tommr
ale zase to bude zajímavý měření sil. Andrea má Lucce co vracet ... :)
Reagovat
FulnekUltras
a nemá na to ;)
Reagovat
tommr
to ještě uvidíme. V deblu hraje Andrea v poslední době líp než Lucka ...
Reagovat
Frick
Lucka je jako jasně největší favoritka, nicméně kurz není úplně nízký - 3,50 - tj. se zohledneněním marže je to tak 25:75 že titul nezíská ani tady.

Všechny ostatní hráčky mají kurz 11 a výše...
Reagovat
Frick
GRAFOMAN!
Reagovat
blixa
Nikoliv. Dement.
Reagovat
Frick
A ty už mi taky. No víš co.
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
Frick
1) Karolína Plíšková
(GS 2000 US Open QF, 430 b.)

Bohužel, obhajoba loňského finále nevyšla, což pro Káju znamená i ztrátu světového trůnu. Podobně jako v Melbourne mohla být Kája ráda, že neskončila už ve třetím kole, kdy proti ní měla Zhangová mečbol na servisu. Z této šlamastiky se ale Karolína dokázala dostat a celý zápas následně otočit. Následná drtivá výhra nad Brady dávala naději, že by se Kája mohla chytit, leč bohužel - ČF s Kokoskou bylo nezdařené a znamenalo konec. Což znamená i to, že Kája nebyla schopna za posledních 52 týdnů ani na jednom velkém turnaji (GS/TM/PM/P5) postoupit alespoň do finále. Velice špatné vysvědčení pro (nyní již opět bývalou) světovou jedničku.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

2) Petra Kvitová
(GS 2000 US Open QF, 430 b.)

Za poslední dva roky je jediným GS, kde je Petra schopna přežít první týden, US Open. Kdo by to jen řekl...? Petra si po špatných výsledcích na přípravných turnajích zlepšila chuť a jako vrchol všeho si v OF došlápla na budoucí světovou no. 1 a poprvé od památného Wimbledonu 2011 tak porazila na GS hráčku TOP TEN. Proti Venus už bohužel další výhru nepřidala, ač chybělo málo. I tak je nutno Petřino představení brát pozitivně.

ZNÁMKA: 2 (7/10)
Reagovat
Frick
3) Lucie Šafářová
(GS 2000 US Open R16, 240 b.)

Po více jak roce se Lucka konečně dostala na GS do druhého týdne. Po nesnadné výhře nad nasazenou Anett Lucka dokázala využít dobrého losu, porazila dvojici Japonek a v OF se utkala s Kokoskou. Bohužel v něm ale nepodala tak dobrý výkon, kdy především v prvním setu doplatila na nevyužívání BB, ve druhém pak na nepotvrzený brejk. Pro český tenis škoda i z toho důvodu, že mohl vidět české ČF.

ZNÁMKA: 2- (6/10)

4) Tereza Smitková
(ITF 50 Balatonboglár R16, 5 b.)

Druhé kolo na tak malém turnaji je žalostné.

ZNÁMKA: 4 (3/10)

5) Jesika Malečková
(ITF 50 Balatonboglár R16, 5 b.)

Jesulda konečně prolomila serii porážek, nicméně i ona skončila už ve druhém kole. Ke cti jí slouží alespoň to, že se ocitla na štítě těžší soupeřky.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

6) Miriam Kolodziejová
(ITF 12 Praha 2 SF, 4 b.)

Zdravotní problémy Miri nedovolily lepší výsledek.

ZNÁMKA: N
Reagovat
Frick
1) Barbora Strýcová
(GS 2000 US Open R64, 70 b.)

Úlohu jasné favoritky v prvním kole ještě hladce zvládla, v tom druhém už ale vůbec, kdy dostala od Brady těžký výprsk. Určitě se čekalo více.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

2) Kristýna Plíšková
(GS 2000 US Open R64, 70 b.)

I Týna měla v R128 Japonku, i ona byla jasnou favoritkou a i ona to jasně potvrdila. Bohužel - podobnost pokračovala i ve věci dalšího postupování turnajem. Narozdíl od Báry ale Týna svedla v R64 s Magdou vyrovnanou, kterou ztratila v TB obou setů. I tak je to samozřejmě škoda.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

3) Kateřina Siniaková
(GS 2000 US Open R128, 10 b.)

Los ke Katce byl krajně nemilosrdný, když jí byla do prvního kola přisouzena 4. hráčka světa a vítězka Rogers Cupu Svitolinová. Po velezlém prvním setu, kdy Katka dostala kanára, se ale zvedla, dokázala získat deštěm přerušenou druhou sadu a na úvod třetí se dostat do vedení 2:0. Od té chvíle už ale Katka získala jen jednu další hru a závěrečnou sadu ztratila 3:6. Katka tak završila zcela mizerné letošní působení na GS, kdy ani jednou nedokázala přejít přes první kolo.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

4) Markéta Vondroušová
(GS 2000 US Open R128, 10 b.)

Maky bohužel vinou zranění zad nemohla odehrát turnaje v Cinci a NH a jako vrchol všeho jí los US Open předhodil 8. hráčce světa Kuzněcovou. Maky si vedla ale nad očekávaní dobře, získala první sadu a ve třetím si dokonce dokázala vypracovat na returnu tři mečboly. Bohužel, ani jeden nedokázala využít a Ruska následně dokonala obrat. Velká škoda. :-(

ZNÁMKA: 3 (5/10)
Reagovat
Frick
5) Denisa Alllertová
(GS 2000 US Open R64, 70 b.)

Narozdíl od Katky a Markéty si Denisa na los prvního kola stěžovat nemohla a švédskou kvalifikantku ve dvou setech porazila. Bohužel - přes to své "tradiční" druhé kolo opět nepřešla, ačkoliv Ósaka byla určitě k poražení. V koncovce třetí sady však Denisa zcela odešla na servisu. :-(

ZNÁMKA: 3 (5/10)

6) Tereza Martincová
(GS 2000 US Open Q W + R128, 40 b.)

Terka si poprvé v kariéře konečně zahrála v hlavní souteži na GS, když dokázalap prodrat zrádnou kvalifikací. Bohužel - proti Garcie už byla zcela bez šance a ta jí tak vrátila porážku z Gstaadu. Nicméně - průlom se Terce podařil. I když bezchyby to nebylo.

ZNÁMKA: 2- (6/10)

7) Tereza Smitková
(ITF 80 Dunakeszi QF, 15 b.)

Bohužel, ČF určitě není výsledek na nějaké vyskakování...

ZNÁMKA: 3- (4/10)

8) Jesika Malečková
(ITF 80 Dunakeszi R32, 1 b.)

Jesika recept na turnajovou #8 Baru nenašla a přišla tak pátá porážka v řadě...

ZNÁMKA: 3- (4/10)
Reagovat
darek.vrana
Škoda, že z horní poloviny nepostoupil Berdych. To by bylo pikantní finále. Kdyby s Andersonem prohrál, tak by to asi bylo na mašli:).
Reagovat
janek_da
:)
Reagovat
Fandina
To jo, ale zase, jednou ta prohra přijít musí ... :-)))
Reagovat
sprchon
Nemusí.
Reagovat
Fandina
nemusí, ale jak se říká, tak dlouho se chodí s hrncem pro vodu, až se uchu utrhne, takže pravděpodobnost velká ... že konečně jednou Kevin vyhraje, samozřejmě, pokud spolu budou ještě někdy hrát
Reagovat
aligo
tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu až se ucho utrhne
Reagovat
Fandina
nebo také s vědrem, už nevím, jak je to nejsprávnější
Reagovat
sprchon
Někdy to tak je, jindy zase ne. ;) Třeba Angie to loni na AO proti Vice prolomila. Ale třeba Lucka proti Petře zatím ne a Aga to proti Petře Cetkovský už neprolomí. :)
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, že se to nemusí povést, ale nebylo by divu, kdyby ano.
Reagovat
sprchon
Bylo i nebylo. Ty by ses třeba nedivila, někdo jinej zase jo.
Reagovat
Fandina
Proto jsem psala to přísloví, že nic nemusí trvat věčně, ani láska k jedné slečně :-))
Reagovat
sprchon
Hezký. Neznám, ale budu si to pamatovat, je to pravdivý. :)
Reagovat
Fandina
Ale ne, to je taková přesmyčka ... pouťová. Některé lásky trvají věčně.
Reagovat
sprchon
Takže nemám chodit na pouť, tam mě rozhodně věčná láska nečeká. Dobré vědět. :)
Reagovat
Fandina
Když jsem byla malá, tak jsem tohle slýchávala na poutích. Proto pouťové, kolotočáři to tam hlásali, už nevím, hezky se to rýmuje a má to něco do sebe. Minimálně k zamyšlení. Třeba když máš hodně nějakou slečnu rád, tak se z ní může stát paní a proto ta láska netrvá věčně a nebo jen tak samo o sobě, že i láska je pomíjivá. Atd.. :-))
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
sprchon
Kdy bude konečně nějakej seznam hráček? Na webu mají furt ten loňskej... Zatím je jistá Aga a co jsem postřehl, tak o tom mluvila taky Maky a Chantal.
Reagovat
sprchon
*Aza.
Už blbnu.
Reagovat
aligo
Gratulace ke zvládnuté kvalifikaci :))
Reagovat
sprchon
Zápas jsem neviděl. Byl to skvělej zápas. :)
Reagovat
babolat.cz
o nic jsi nepřišel...škoda času
Reagovat
aligo
jo bylo to smutný... Lucka byla hrozně zatažená...
Reagovat
sprchon
To věřím... ;)
Reagovat
aligo
měla Katku držet a bylo spíš naopak... Katka byla o něco spolehlivější a přesvědčivější...
Reagovat
dunphy
Já nemůžu :DDD
Reagovat
sprchon
Vypustil jsem "to nemohu říct" :)
Reagovat
tommr
průběžnej deblovej žebříček WTA k dnešnímu dni - po kompletně odehraném USO ...
Všem hráčkám už byly odečteny body z lonského USO ...
Čísla v závorce znamenají náskok/ztrátu na Lucku Šafářovou ...

--------------------------------------
1. Šafářová 9450
--------------------------------------
2. Hingis 8900 (-550)
3. Chan, Y. 8635 (-815)
4. Mattek-Sands 8570 (-880)
5. Makarova 7895 (-1555)
6. Vesnina 7895 (-1555)
7. Hlaváčková 5390 (-4060)
8. Mirza 5300 (-4150)
9. Peng 5050 (-4400)
10. Hradecká 4975 (-4475)
11. Strýcová 4535 (-4915)
12. Chan, H. 4480 (-4970)
13. Siniaková 4415 (-5035)
14. Barty 4240 (-5210)
15. Dellacqua 4240 (-5210)
16. Mladenovic 4000 (-5450)
17. Babos 3600 (-5850)
18. Dabrowski 3590 (-5860)
19. Niculescu 3200 (-6250)
20. Xu 3169 (-6281)
...

Lucka Šafářová zůstane první i po USO, ale nepodařilo se jí vytvořit si dostatečnou rezervu před turnajema v Asii kde bude obhajovat spoustu bodů.
Lucce proto hrozí, že jí Hingisová brzo předstihne ...

Lucka Hradecká a Katka Siniaková si díky postupu do finále v žebříčku výrazně polepšily a Lucka je dokonce zase v první desítce ...
Reagovat
horska.kraslice
No jo, jednička, jenže na TM nebude :-(
Reagovat
tommr
vypadá to bohužel tak ... :(
Reagovat
PetaM
Finále je úspěch :) Gratulka k němu :)
Reagovat
aligo
Lucka byla dneska úplně na ho*no...
Reagovat
Fandina
nerozumíš tomu
Reagovat
aligo
jistě že paní dokonalá, hlavně že ty rozumíš všemu ;)
Reagovat
Fandina
já nerozumím hodně věcem, proto se k nim nevyjadřuji
Reagovat
aligo
tak se nevyjadřuj k mým komentářům, když jim nerozumíš...
Reagovat
Fandina
tvým komentářům rozumím, jinak bych se k nim nevyjadřovala
Reagovat
Rip.win
tak to nedělej
Reagovat
Fandina
zalez
Reagovat
aligo
evidentně ne když píšeš takový bláboly... a proč na mě furt reaguješ když se ti to co píšu tak moc nelíbí?? nějaký pocit důležitosti nebo co? že si furt musíš dokazovat že máš pravdu? ser radši někoho jiného...
Reagovat
Fandina
Jj, já jsem důležitá, proto na tebe reaguji a opravuji tě, protože píšeš nesmysly.
Reagovat
aligo
to je tvůj názor, tak mi ho nevnucuj...
Reagovat
Fandina
nic ti nevnucuji
Reagovat
babolat.cz
už je to tu zas...jak komouši...nikdy se jich nezbavíme,i kdyby všichni jejich původní voliči chcíply...
Reagovat
babolat.cz
chcípli
Reagovat
Fandina
tak chcípni
Reagovat
Rip.win
nevnucuj se
Reagovat
Fandina
zalez
Reagovat
Rip.win
vlezlá
Reagovat
Fandina
Nejchytřejší a nejkrásnější na světě, už bys to měl vědět!!!
Reagovat
Rip.win
vlezlina Blbá
Reagovat
aligo
tak jinak.. tvůj názor mě nezajímá, tak mi to nepiš... tím dneska končím, s tebou se zahazovat nebudu..
Reagovat
Fandina
jsme na veřejném webu, mohu reagovat na co chci, tebe nevyjímaje
Reagovat
aligo
škoda...
Reagovat
hippos
Frndina
Reagovat
janek_da
Podle mého byly dost rozhozené ze SF
Reagovat
tommr
nemyslím si, že to SF mělo na jejich výkon nějakej vliv. Ony hrajou takhle mizerně ve finále vždycky ... :(
Reagovat
janek_da
ještě hůř než obvykle
Reagovat
Fandina
jj stačí jim finále, co by za něj druhé daly
Reagovat
Frick
Hingisová (+ Chanová) je plně zasouloženou vítězkou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist