Hradecká si v Aucklandu vyšlápla na grandslamovou šampionku Kuzněcovovou

6. 1. 2015, 05:44
Aktuality 83
WTA AUCKLAND - Lucie Hradecká si hned v úvodu sezony zvedá sebevědomí. V Aucklandu po třech zvládnutých třísetových duelech v kvalifikaci vyhrála i bitvu s dvojnásobnou grandslamovou šampionkou Světlanou Kuzněcovovou, kterou zdolala po dvou a půl hodinách boje. Pak navíc s Andreou Hlaváčkovou postoupila i ve čtyřhře.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká je bývalou hráčkou Top 50, ale aktuálně figuruje až na 153. místě světového žebříčku. Za celou loňskou sezonu vyhrála na okruhu WTA pouhé tři zápasy, letos by se však mohlo blýskat na lepší časy.

Devětadvacetiletá Češka totiž v úvodu sezony zaznamenala už čtyři vítězné třísetové bitvy, z toho tři úspěšné obraty. A to dodá sebevědomí.

V Aucklandu Hradecká nejprve prošla nevyzpytatelným tříkolovým sítem, v němž za sebou zanechala domácí Katherine Westburyovou, Belgičanku Alison Van Uytvanckovou i Japonku Misu Eguchiovou. A že si začala věřit, předvedla v dnešním úvodním zápase v hlavní soutěži.

Porazit totiž dokázala bývalou světovou dvojku a vítězku dvou grandslamů (US Open 2004 a French Open 2009) Světlanu Kuzněcovovou. Hradecká nad o pouhý měsíc mladší Ruskou zvítězila v prvním vzájemném střetnutí 3-6 7-6 6-4.

Na překvapení to přitom nevypadalo. V prvním setu Hradecká nevyužila žádný z pěti brejkbolů a v druhé sadě promarnila další šance, když neudržela vedení 5-2 a v desátém gamu zahodila dva setboly. Navíc po čtyřech ztracených hrách v řadě ruská soupeřka podávala na vítězství.

Hradecká se však čistou hrou na returnu vrátila do hry, v tie-breaku zlikvidovala manko 0-3 a i když byla dvakrát dva míčky od vyřazení, vynutila si třetí dějství. V něm měla od začátku navrch, a i když za stavu 5-2 zápas nedopodávala, podruhé už nezaváhala a po 2 hodinách a 28 minutách slavila cenné vítězství.

Ve druhém kole na českou fedcupovou reprezentantku čeká Němka Julia Görgesová, kterou z pěti soubojů porazila jen jednou před šesti lety v Istanbulu. Ve zbylých duelech česká tenistka neuhrála ani set.

Po dvouhře ještě měla Hradecká dost sil a s Andreou Hlaváčkovou, s kterou se po roční pauze daly dohromady znovu koncem minulé sezony, vyhrály dvakrát 6-4 nad slovensko-italským párem Daniela Hantuchová a Francesca Schiavoneová.

Už včera v Aucklandu postoupila do 2. kola Barbora Záhlavová-Strýcová. Během dnešního volna se dozvěděla jméno své příští soupeřky, kterou bude domácí Marina Erakovicová, jež dnes zdolala ve třech setech 7-5 2-6 6-4 Moniku Puigovou z Portorika.

Osmadvacetiletá Záhlavová-Strýcová má s o dva roky mladší Novozélanďankou bilanci jedné výhry a dvou porážek. Vítězství si připsala v roce 2011 v Québeku, kde po finálovém obratu slavila svůj jediný titul na okruhu WTA.

Zatímco předchozí dvě sezony začala ztraceným setem, nebo prohraným zápasem, letos světová osmička Caroline Wozniacká vstoupila do nového roku snadným vítězstvím. V Aucklandu nejvýše nasazená Dánka porazila 6-3 6-2 Julii Glushkovou z Izraele a čeká ji druhé kolo proti Američance Townsendové.

"Možná to dnes nebyl nejhezčí zápas, ale soustředila jsem se až do konce a vyhrála jsem. První zápas je vždycky těžký a i když jsem dobře podávala, tak chci v průběhu týdne hrát čím dál lépe," řekla Wozniacká, která svůj jediný start v Aucklandu proměnila před šesti lety ve čtvrtfinále. "Mám to tady ráda. Dlouho jsem v Aucklandu nebyla, ale j to tady skvělé místo pro start sezony a já jsem nadšená, že tu mohu být."

Působivě do sezony vlétla veteránka Venus Williamsová, která i za pomoci 10 es deklasovala za 53 minut hry 6-1 6-0 Slovenku Janu Čepelovou. Williamsová hraje v Aucklandu podruhé, loni při své premiéře prohrála ve finále, a také letos se na Novém Zélandu cítí velmi dobře.

"Fanoušci ocení každou výměnu, ocení i veškerou snahu. A vy se pak cítíte dobře, i když se vám úder nepovede," pochvaluje si bývalá světová jednička. "Dnes jsem hrála dobře, ale pokud chci zopakovat finále, bude mě čekat pět zápasů během pěti dnů, takže rozhodně nechci hrát dlouhé zápasy. Je to pro mě mnohem jednodušší, když je to rychlé, jako dnes, dodala čtyřiatřicetiletá Američanka, kterou v dalším zápase vyzve Japonka Kurumi Naraová.

- WTA INTERNATIONAL AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 250.000 dolarů)
úterní výsledky (06. 01. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Hradecká (ČR) - Kuzněcovová (5-Rus.) 3-6 7-6(6) 6-4
Wozniacká (1-Dán.) - Glušková (Izr.) 6-3 6-2
V. Williamsová (3-USA) - Čepelová (SR) 6-1 6-0
Vandewegheová (7-USA) - Vinciová (It.) 5-7 6-2 6-3
Flipkensová (Belg.) - Larssonová (Švéd.) 7-6(1) 1-6 7-6(3)
Vesninová (Rus.) - Mladenovicová (Fr.) 7-6(5) 6-2
U. Radwaňská (Pol.) - Schiavoneová (It.) 6-4 7-5
Görgesová (Něm.) - Tatishviliová (USA) 6-1 6-4
Erakovicová (N. Zél.) - Puigová (Portor.) 7-5 2-6 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Hlaváčková/Hradecká (2-ČR) - Hantuchová/Schiavoneová (SR/It.) 6-4 6-4
Aoyyamaová/Voráčová (4-Jap./ČR) - Fichmanová/Sanchezová (Kan./USA) 7-6(4) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

83
Přidat komentář
FulnekUltras
Přesto obrovské uznání za to, co v Aucklandu singlově předvedla - a pevně věřím, že ji to správně nakopne pro celou sezónu, především pak i v deblu se slečnou sládkovou... ;-)
Reagovat
Frick
To zní jak jak kdyby to byla dcera Sládka (přesně tam toho) a ne pouze dcera sládka.

V mluvené řeči rozhodně. :o)
Reagovat
aligo
nemá někdo video s Luckou? :)
Reagovat
Cico93
aké video?
Reagovat
aligo
její dnešní výhry :D nikde nemůžu žádný pořádný najít...:D tak snad zítra už bude :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na její zítřejší zápas není stream. :(
Reagovat
aligo
jediná na kterou neni.... k vzteku....
Reagovat
aligo
na zápas Siniakova - Smitkova tak neni stream,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
Na Katku s Terkou by měl být, hrajou na centru.
Reagovat
Cico93
budú záplavy:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Já fandím Terce, ale chci aby postoupila Katka.
Reagovat
Cico93
zajtra už ide biatlonik čo?
Reagovat
aligo
ano :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když se budu koukat, tak se Českým štafeta nepovede. Takže váhám, jestli koukat.
Reagovat
blixa
To ale nedává smysl .. :-o
Reagovat
smazaný uživatel
Mám "strach" z toho, že když postoupí Terka a začne brečet, že jí Petry bude líto. :)
Reagovat
aligo
toho se neboj.. :D klidně ať postoupí :D Petra jí smázne jak brouka :D DOUFÁM :D :D
Reagovat
tommr
nemyslela si náhodou to, že Petře bude líto Terky? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo. :D Sorry.
Reagovat
aligo
podle toho co jsem našel jsou sice na CK, ale nebudou se vysílat...
Reagovat
sprchon
Tady je to předepsaný.

http://www.drakulastream.eu/tennis-live-streaming-video.html
Reagovat
FulnekUltras
Přiznám se, že po prvním setu ve "vyhazovacím módu" jsem už i já podlehl poraženecké náladě...tenhle výsledek je prostě fantazie a jen tak dál !!!
Reagovat
Patri.k
Kuzněcová už není to co bývala a Hradecké to v poslední době opravdu jde a byla rozehrátá z kvalifikace, říkal jsem si, že by to mohhla zvládnout, když bude mít štěstí, super. Pokud se proboujuje do stovky i Hradecká bude to fantazie, to bychom mohli mít víc tenistek než USA a dominvoat ženskému tenisu! :D
Reagovat
Cico93
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204443263619888&set=p.10204443263619888&type=1&theater

čo je lepšie?
Reagovat
smazaný uživatel
To už v listopadu řešila moje twitterová kamarádka z Mexika... :D
https://twitter.com/Mary_DiazB/status/535847359746277376
Reagovat
Cico93
a aké boli reakcie?
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda neumím španělsky a co mi nevyplivne Google Translate, to nevím. :D Ale ona tam napsala, že je to pěkné auto a já to pochopil jako srandu (je to fanynka Mashy). :)
Reagovat
Roger_Federer
tezky vyber..ta cerna kocka je fantasticka.
Reagovat
Cico93
jj
Tak Mária v aute to by šlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Kiki - Vesna: Zápas jsem neviděl, hrálo se v noci. Musím ale říct, že jsem od Kiki čekal víc. Asi ji čeká s Nemanjou ještě hodně práce... Podle průběhu je ale jasné, že v 1. setu měla několik šancí, které promarnila. Nejdřív nedopodávala za stavu 5:3 a potom dvakrát neproměnila setbol na returnu... Ve 2. setu vedla 2:1, ale pak asi odpadla. :(
Průběh zápasu: http://www.livesport.cz/zapas/UaCMCmqB/#prubeh-zapasu;1

Caro - Glushko: Hrálo se brzy ráno, ale zápas jsem viděl. Glushko nastoupila nebojácně a Caro hned v prvním gemu odvracela tři brejkboly. To se povedlo a následující čtyři hry byly jasné v režii Caroline. Winnerů sice moc nedala, ale hrála aktivně a většinou donutila Glushko k chybě. Když už jsem větřil kanára, tak se Glushko zvedla. Začala hrát zase útočně jako na začátku a padalo jí to tam. Caro jí toho dovolila celkem dost, ale nakonec to ukončila ještě včas. Jinak se docela divím, že v Aucklandu nemají jestřábí oko. V posledním gemu 1. setu tam Glushko pustili jasný aut, ale naštěstí to nic neovlivnilo... Ve druhém gemu 2. setu Caro nepotvrdila brejk, když od stavu 30-30 celkem snadno vyhodila dva míčky. Pak už ale zase převzala otěže zápasu, jenom v tom posledním gemu to zase trochu trvalo. Caro odvrátila brejkbol a potom proměnila svůj čtvrtý mečbol... Takže výkon mohl být lepší (nejvíc se mi líbila ta pasáž od druhého do pátého gemu v 1. setu), ale výsledkově to Caro zvládla v pohodě. :)
Průběh zápasu: http://www.livesport.cz/zapas/zwBp5J3q/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Monča - Marina: Byl to hodně specifický zápas, protože holky spolu před turnajem trénovaly a včera taky společně hrály debla. Marina navíc měla výhodu domácího prostředí... Musím říct, že 1. set nebyl od Monči hlavně na servisu nic moc. Jenom v pátém gemu podávala opravdu dobře a uhrála servis čistou hrou, ale jinak to byla vždycky dřina. Přesto Monča měla šanci, i když od třetího gemu ztrácela brejk. V osmé hře se vyrovnat ještě nepodařilo a při jednom brejkbolu tam měla Monča trochu smůlu, že se míček od pásky odrazil do autu. Při dalším pokusu už ale Monča získala brejk a srovnala na 5:5. Jenže následně si zase nechala utéct gem na servisu a Marina už napodruhé v pohodě dopodávala... Do 2. setu ale Monča vletěla opravdu skvěle. Sázela winnery, dařilo se jí všechno. Za stavu 5:0 trochu přibrzdila a Marina získala dva gemy za sebou, ale osmá hra byla zase v režii Monča, když získala brejk čistou hrou... Taky začátek 3. setu byl pro Monču příznivý. Dostala se do vedení 2:0, jenže pak se to asi zlomilo. Marina srovnala na 2:2 a ve zbytku zápasu už asi byla lepší. V sedmém gemu získala brejk čistou hrou a ten udržela až do konce. Bohužel, za stavu 3:4 vypadl stream a závěr zápasu už tak nebyl k vidění. Takže jsem přešel na zápas Mashy a neúspěšný boj Monči jsem sledoval už jenom přes čísla. Je to velká škoda, že to Monče nevyšlo. Snad bude příště hrát celý zápas, jako hrála dneska ve 2. setu...
Průběh zápasu: http://www.livesport.cz/zapas/nHK5GVqn/#prubeh-zapasu;1

Suma sumárum: Z mladých pušek mě v tomto týdnu potěšila jenom Katka v Shenzhenu...
Reagovat
blixa
Vyměň mladé pušky ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=1414199500185
Reagovat
blixa
Ano, vím, ale máš pech, nejsem 4% :D
Reagovat
Fandina
:-)))))))))))))))
Reagovat
PetaM
Myslím, že už je to mnohem více, než 4 % :D :D :D
Reagovat
slacker
Nesmis podlehat dojmum podle tveho okoli kdyz jsi jednim z nich tak jich potkas vice nez je prumer
Reagovat
PetaM
Ty jsi tak hloupý, že by tě měli zkoumat v Oblasti 51.
Reagovat
slacker
Tebe uz zkoumaji primo v terenu OKD
Reagovat
smazaný uživatel
Štěstí máš ty, protože já bych udělal tohle... :D
https://www.youtube.com/watch?v=18fxQU4yTV0
Reagovat
blixa
No fuj, čuně !!!! :D
Reagovat
Cico93
najlepšia rozprávka.
Aj teraz to sem tam pozriem na Fandovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem se taky díval, ale asi od půlky prosince už to na Fandovi nedávají... :(
Reagovat
Cico93
:)

možno len cez sviatky prestávka ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Koukni do programu. Ani v lednu to tam nevidím... :(
http://fanda.nova.cz/rubrika/program
Reagovat
Cico93
jj pozeral som už.
Reagovat
Cico93
blixa
zadudraný strýko držgroš!:)
Reagovat
blixa
??? To je jako "strýček skrblík" ? :D
Reagovat
Cico93
http://kacerovo.sk/wp-content/uploads/2012/08/drzgros.jpg
Reagovat
blixa
Jo, strýček skrblík :D Ale proč zrovna ten ? Já jsem byl vždycky spíš rozhazovačnej než šetřivej :D
Reagovat
Cico93
ale huba sa ti nezastavi asi čo?:)
Reagovat
blixa
Hmmm, to bych taky neřekl. Možná v mládí když jsem valil ženskejm klíny do hlavy :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tak dál ! Držím pěsti !
Reagovat
Fandina
Gratulka Lucce super a také mám radost, že Háčka vyhrály v deblu. Super super super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Moc vám gratuluju!
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka H jede, přeju jí to holce :)
Reagovat
tmora
Nemáte nekdo link na Lucku? dik.
Reagovat
dadaft
poprvé letos se dívám na zápas z Aucklandu --- kurt je nádherný, diváci skvělí, Auckland je jeden z nejlepších turnajů sezóny.

super tenis od holek.
a dvě super anglicky hovořící komentátorky - nevíte, kdo to je?

Monika je krásná jako bohyně.
středověký básník by ji přirovnal k orosenému poupěti růže.
Reagovat
tmora
A kde to sledujes? na streamu?
Reagovat
dadaft
jo.
http://live.drakulastream.eu/static/popups/2640261736379690.html
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Monče to sluší. :) Připadá mi, že trochu zhubla (to bude mít Frick radost :D)... No a teď srovnala na 5:5! :)
Reagovat
smazaný uživatel
A teď zase prohrála servis... :(
Reagovat
dadaft
druhý set je jiná písnička.
Monika podle komentátorek "totálně dominuje" a "je v zóně".
4:0
Reagovat
smazaný uživatel
Monča nastoupila do 2. setu opravdu ve velkém stylu a pálila jeden winner za druhým. Ke konci sice trochu přibrzdila, ale nakonec to ukončila včas. Snad jí ten výkon vydrží i ve 3. setu...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mi za stavu 3:4 vypadl stream a Monča nakonec prohrála. :( Hrát výborně jeden set bohužel nestačí... No nic, teď hraje Masha.
Reagovat
dadaft
taky jsem přešel na Slávu s Mášou, na ty holky slovanský,,,,,,,,,,,,,,
Sláva zatím bez šance, ale snaží se.

jak se tak dívám na tempo při servisu u Marie, tak Elina Svitolina je proti ní kulomet. ))
Reagovat
dadaft
njn, na Yarku je to prostě moc razantní a přesné.
kanárek. ((
Reagovat
smazaný uživatel
A je to tam docela rychlé, takže pro Venus ideální :)
Reagovat
Frick
Nikdy jsem jí nepovažoval za tenistku s nadváhou.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
dadaft
Elina celou dobu lepší hráčka.
Ajla vedla jen jednou, po prvním gemu prvního setu, pak už ne.
největší šanci se zápasem něco udělat měla ve třetí hře druhého setu, chtělo to proměnit brejkbol,,,,,,,, ale kazila,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Elina hrála v tom svém laufu, její forhend začíná mít velmi zajímavé parametry.
Magda Rybáriková s ní odehrála lepší zápas, i když uhrála míň gemů než Ajla.
teprve Kerberová bude soupeřka.
Reagovat
tommr
její výhru nad Kuznetsovou jsem opravdu nečekal. Snad jí to dodá zdravý sebevědomí do nadcházející sezóny, který jí v minulejch létech citelně chybělo ...
Potěšující je i výhra Háček nad silným slovensko-italským párem ... :)
Reagovat
dadaft
tak tak, Kuzněcovová na začátek sezóny, to je parádní skalp!!
jak jsem četl ten výsledek, vzpomenul jsem si na její zápas se Serenou na US Open, je to pár let zpátky,,,,,,,,,,,,,, tehdy Lucka prohrála, ale Serena to nedostala zadarmo ani náhodou, byl to skvělý zápas,,,,,,,,,,
zkrátka,
když se Hradecké všechno sejde, je schopná uhrávat výsledky i v singlu.
zdá se, že je zdravá, kdo ví, třeba by se mohla vrátit do stovky???
Reagovat
Frick
K tomu jí chybí asi 200 bodů. Vyjma 2. kola na AO toho moc k obhajování mít nebude. Čili takový dvě semíčka ze slaběji obsazených WTA 280 a je tam zpátky.
Reagovat
EllNino
bylo to v Cincinnati, pěknej duel :)
Reagovat
VlS
A taky v Madridu na modrý antuce
Reagovat
Fandina
Tam se Lucce dařilo hodně. V prvním setu proti Sereně hrála úžasně.
Reagovat
FulnekUltras
Lucce podle mě hodně zvedlo celkovou psychiku a motivaci znovuspojení Háček - kterému tady ještě před pár měsíci taky leckdo nevěřil... ;-)))
Reagovat
George_Renel
postoupily i v deblu. Tak nám dnes na konec zbývá to nejlepší. Petra a Tomáš. Snad se to nepokazí .
Reagovat
tommr
dneska bude ještě hrát i Jirka Veselý v Chennai ...
Reagovat
George_Renel
:-)
Reagovat
kada.tom
Luxus :-)
Reagovat
George_Renel
Obě Lucky a teď i Adam. Palec.
Fognini znovu potvrdil, že je to šmejd.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist