Hradecká si ve Štrasburku zahraje první letošní čtvrtfinále

22. 5. 2013, 13:59
Aktuality 58
Lucie Hradecká se ve Štrasburku dočkala prvního letošního postupu do čtvrtfinále turnaje WTA. Česká fedcupová reprezentantka v generálce na grandslamové Roland Garros porazila ve druhém kole 6-2 6-2 Američanku Lauren Davisovou.
Lucie Hradecká

Osmadvacetiletá Lucie Hradecká se letos dosud trápila. I vinou zdravotních potíží sbírala jednu prohru za druhou a dokonce vypadla z elitní stovky světového žebříčku, v němž jí nyní patří 112. místo. Jediné vítězství si dosud připsala na Australian Open, takže nyní ve Štrasburku vyhrála víc zápasů než v celé sezoně.

S devatenáctiletou Lauren Davisovou hrála Hradecká podruhé v kariéře a stejně jako loni v Québeku jí nepovolila ani set. Mladé soupeřce vzala pětkrát servis a zápas zakončila hned při prvním mečbolu na 63 minut.

Ve čtvrtfinále se stříbrná olympijská medailistka ve čtyřhře utká s přemožitelkou Petry Cetkovské z prvního kola Johannou Larssonovou. Švédská tenistka dnes porazila ve dvou setech domácí Virgini Razzanovou, která nedokázala navázat na předchozí skalp turnajové dvojky Paszekové.

- WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK -
(Francie, antuka, 235.000 dolarů)
úterní výsledky (21. 05. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Hradecká (ČR) - Davisová (USA) 6-2 6-2
Bouchardová (Kan.) - Giorgiová (It.) 6-3 6-0
Cornetová (3-Fr.) - Linetteová (Pol.) 6-3 6-4
Tatišviliová (Gruz.) - Niculescuová (5-Rum.) 4-6 6-3 6-2
Doiová (Jap.) - Su-wei Hsieh (4-Tchaj-wan) 6-4 4-6 7-6(3)
Scheepersová (7-JAR) - Rogersová (USA) 2-6 6-3 6-4
Pennettaová (It.) - Torrová (Šp.) 6-2 6-3
Larssonová (Švéd.) - Razzanová (Fr.) 6-3 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Bouchardová/Pechovová (Kan./Běl.) - Hantuchová/Hradecká (1-SR/ČR) bez boje
Grandinová/Uhlířová (2-JAR/ČR) - Domachowská/Torrová (Pol./Šp.) 6-1 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

58
Přidat komentář
smazaný uživatel
Petko už odvrátila několikátý mečbol..Pojď Petkooooooo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
a už asi zase prší, ale třeba jí to pomůže..
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jsem dobře počítal, tak Petko odvrátila tři mečboly a hned po přestávce bude odvracet další... Moc jí přeju, aby to otočila. Bude to strašně těžké, ale pokud srovná na 5:5, tak by to mohlo vyjít. Jinak to vypadá na dost těsný zápas. První dva sety v tie-breaku a třetí taky hodně vyrovnaný...
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak bohužel. :( To byla nějaká krátká přestávka...
Reagovat
smazaný uživatel
ach jo, chudák Petko :( to je pěkná smůla, že jí to zase nevyšlo..
Reagovat
Bob
je dobrá tenistka, má silný forehand i backhand. Hraje tvrdě a silně a to se mi líbí. Snad se jí začne zase dařit, moc jí to přeju! :) Musí se dostat zpátky na do první stovky a tam si udržet svojí pozici.
Reagovat
Fandina
super. Tak jen tak dál!!!
A taky super Bára, Efka Birnerová, Sandra Záhlavová jen tak dál!!!
Držím palce holky ... pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
http://sport.ihned.cz/tenis/c1-59903790-hana-mandlikova-v-cesku-jsou-nejlepsi-treneri-tenisu-delaji-to-poctive
Reagovat
tommr
a bude mít příležitost pomstít Petru Cetkovskou. Larssonová není o nic těžší soupeřka než byly Muguruza a Davis a tak doufám, že Lucka protáhne svojí vítěznou sérii na 3 zápasy což by jí mělo stačit k návratu do první stovky ... :)
Reagovat
George_Renel
je to pro český tenis bez ztráty květinky. To se tak často nestává :-)))
Reagovat
r176
Lucce k postupu a Honza Hájek vede 6:1 a 3:0 tak teď to jen dotáhnout!!!Honzo POJĎ!!!!
Reagovat
r176
6:1 A 4:0 !!! POJĎ POJĎ HONZO!!!
Reagovat
kada.tom
drtí Brandse slušně, tedy :-D
Reagovat
kohlik
tak 6:1, 6:0
Reagovat
r176
6:1 6:0 TO JE MASAKR!!!HONZO SUPÉÉÉÉÉÉRRRRRR!!!!
Reagovat
tommr
to hrál Honza tak dobře nebo Brands tak špatně? Takovej výsledek jsem opravdu nečekal ... :)
Reagovat
r176
to nevím viděl jsem jen konec 2 setu a Honza hrál dobře a Brands působil odevzdaně
Reagovat
smazaný uživatel
To je i..d.iot ten Brands, ze to neni mozny. Dluzi mi 400 :(
Reagovat
smazaný uživatel
Nemo rika, ze si proti sobe vsadil, protoze by jinak tezko moch prohrat s Hajkem a jeste takhle.
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, vypadá to, že si šňůru proher ještě prodlouží
Reagovat
tommr
v prvním setu hrála Caro hrozně. A to hraje proti soupeřce, která už má dneska za sebou jeden těžkej zápas ... :)
Reagovat
Bob
Já se divím, že se ještě drží v TOP 10. Kuala Lumpur, Brisbane, Stuttgart, Madrid, Řím - vypadnutí v prvním kole. A dneska nejspíš taky.
Reagovat
tommr
Caro má štěstí, že ted skoro nic neobhajuje. Problémy s obhajobou lonskejch bodů jí začnou až od Kanady ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že hrát dva zápasy v jeden den je nějaký velký problém. Naopak, Zheng mi přišla rozehraná a hodně nažhavená, zatímco Caroline prostě chybí zápasová praxe... Nevím, co k tomu víc říct. Prostě když se nedaří, tak se nedaří. Podle mě Caro nehraje až tak hrozně, ale nevyužívá šance, prohrává dobře rozehrané výměny atd. Je to prostě jedno s druhým. Když k tomu přičtu ještě kvalitní výkon soupeřky, tak je z toho bohužel další prohra. Caro na konci zabojovala a začala hrát lépe, ale ten stav už byl příliš nepříznivý... No a skoro bych opakoval to, co jsem psal po nedělním finále v Římě. Většina gemů byla vyrovnaných a mohlo se to přiklonit na jednu i druhou stranu. Z osmnácti gemů bylo celkem 12 her přes shodu, ale Caro vyhrála jenom čtyři z nich... Rozhodně nepopírám, že si Zheng za svůj výkon zasloužila vyhrát. Přesto jsem viděl, že Caro moc chtěla, ale jak říkám: Když se nedaří, tak se nedaří.

Bob: Caro je v první desítce, protože v první polovině sezony měla na tvrdém povrchu lepší výsledky než loni. Byla třeba ve finále Indian Wells nebo semifinále Dubaje. Ještě před antukou byla v žebříčku Race na 7. místě... Na antuce toho moc neobhajuje, ale jsou to samozřejmě ztráty potencionálních bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Já už Karo pomalu věřil, že to otočí. Ale nevybírat servisy od té číňanečky byla celkem smutné.
Reagovat
Bob
Ano já vím. To Indian Wells si přiznejme, že měla celkem štěstí, že nemusel hrát to čtvrtfinále. Jinak ale finále skvělý výsledek a v Dubaji hrála taky dobře, sledoval jsem zápas proti Hopsalindě. Kde by mohla udělat něco s posunem v žebříčku a získat nějaké body je Wibledon a USO. Tam také obhajuje pouze první kolo.
Reagovat
tommr
vsadím se, že kdyby to bylo obráceně a dva zápasy v jednom dni musela hrát Caro tak by si to viděl určitě jinak. A s vyrovnanou hrou v jednotlivejch hrách na mě nechod - na to se v tenise nehraje ...
Caro si dneska zaslouží uznání jen za to, že bojovala až do konce a závěr trochu zdramatizovala. Jinak ale byla jasně horší než soupeřka. Na antuce se víc projevuje její nedůrazná hra - i unavená soupeřka stíhá její slabý údery v pohodě vracet. Ta série 5 prohranejch zápasů je víc než výmluvná ...
Reagovat
smazaný uživatel
No, právě v tom posledním gemu podávala Zheng opravdu dobře. Měla tam i jedno eso... Ale jak to Caro stáhla na 4:5, tak jsem taky věřil, že by to mohlo vyjít. Bohužel, nevyšlo... Musím ale přiznat, že Zheng mě svým výkonem hodně překvapila. Letos v Dubaji ji Caro porazila 6:0, 6:1. Já nevím, jestli je to fakt jenom tím povrchem, nebo čím to je...
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacká patří na 50.- 60. místo na světě. Co nevidět tam bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti jenom říkám, jak to v reálu vypadalo. Zheng mi rozhodně nepřišla unavená. Jiná hráčka by třeba byla, ale tohle nebyl ten případ... Sám jsem napsal, že Zheng byla lepší a zasloužila si vyhrát. Vyrovnanost jednotlivých gemů je ale třeba brát v potaz. V tenise rozhodujou maličkosti a stačí jeden gem a všechno může být jinak. Kdo sleduje tenis, tak to ví... Nevím, jestli je to zrovna nedůraznou hrou. Caro tam měla momenty, kdy mohla být důraznější, ale někdy zase byla důrazná dostatečně. Mě spíš napadlo, že soupeřky mají na antuce víc času na ten úder a můžou si tak dávat větší pozor na chybu. Caro není jediná, komu se na antuce moc nedaří. Třeba Aga tam taky nemá až takové výsledky a spousta lidí ji řadí do stejné škatulky jako Caro. Přitom by se řeklo, že Aga je techničtější hráčka a antuka by jí mohla vyhovovat... Ale podle výsledků tomu tak není.
Reagovat
smazaný uživatel
Někteří lidé mají docela velký problém - zapomínají. Nebo to finále v Indian Wells a semifinále v Dubaji uhrál snad někdo jiný? Caro má teď nevydařené období, ale to ještě neznamená, že je špatná hráčka a nezaslouží si své umístění, které si poctivě uhrála. A taky to neznamená, že se jí zase nemůže začít dařit. Třeba na betonu, třeba na trávě, anebo třeba už na RG...
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda. Dá se říct, že na grandslamech už může Caro jenom získat. Akorát ještě to 3. kolo na RG...
Reagovat
tommr
mě nemusíš říkat jak to v reálu vypadalo - já ten zápas taky viděl. Zheng měla v závěru problémy právě proto, že jí trochu začínaly docházet síly. Jsem přesvědčenej, že kdyby došlo na třetí set tak by Čínanka úplně odpadla ...
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, bohužel nedošlo... Možná stačil opravdu jenom ten jeden gem (srovnat na 5:5) a všechno by se otočilo. Ale to už je asi teď zbytečné řešit...
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední gem mi ani nevadí. Zheng to tam snad práskala se zavřenýma očima, radši. Tuším i první servis byl na čáru.
Ale ty předešlé gemy byli od Karo na returnu zoufalství, o ostatním ani nemluvím.
Reagovat
tommr
nic ve zlým, ale to zapomínání, který předhazuješ samuelovi je tvoje specialita. Když jde o tvoje oblíbenkyně tak si pamatuješ jen to co se ti hodí. Jak v Dubaji tak v Indian Wells měla Caro neskutečnou kliku když jí odstoupily soupeřky přes který by čtvrtfinále nikdy nepřelezla - v Dubaji to byla Serena a v IW to byla Azarenková ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pamatuju si, jenom co se mi hodí... Hmm, neříkají tobě občas něco podobného? (např. quesh) :D Navíc je zvláštní, že tě nezajímá vyrovnanost gemů, ale kdo kde odstoupil, to si strašně dobře pamatuješ... Přitom historie se neptá ani na jedno, takže by to pana přísného tommra přece vůbec nemělo zajímat, ne? :)
Reagovat
tommr
já už jsem si zvyk, že quesh o mě říká spoustu nehezkejch věcí, který se vůbec nezakládají na pravdě. Když nemá věcný argumenty tak holt musí vytahovat aspon osobní narážky ... :)
Jinak ta odstoupení zminuju hlavně proto, že ty argumentuješ úspěchama Caro v Dubaji a v IW, který ale byly možný jen díky těmto odstoupením. Historie se na to samozřejmě ptát nebude, ale pro posouzení letošní formy Caro je to velice důležitý ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou, pinká to jak já :-D Její neschopnost zakončit výměnu je do nebe volající. Na antuce nemůže s další polskou pinkálistkou tolik těžit z rychlosti uderů soupeřek. Doufám, že obě dvě Polky brzo opustí první desítku. To jejich pinkání je opravdu žalostnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Buď od té lásky a do svých sporů s Montym mě nezatahuj, zvlášť takhle hloupou a nesmyslnou urážkou. Děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on te quesh urazi? No, bylo by mi te snad i lito, kdyby ty jsi neurazel Petru a nektere dalsi... Chovej se tak, jak bys chtel, aby se ostatni chovali k tobe. A Petry se vzdycky zastanu, na to vem jed, protoze ty to s ni opravdu dlouhodobe prehanis.
Predstav si, ze je to Tvoje dcera, nebo sestra. Nebo i obecne, myslis, ze se nesnazi, ze je ji to snad dokonce jedno??? Proboha nech ji aspon mesic zit.
Reagovat
tommr
co to zase meleš? Ty snad musíš chlastat nebo co. Řeč byla o Caro, Petru jsem pokud vím ani slovem nezmínil ...
Reagovat
tommr
hlavně klídek. Tebe citoval monty a já na to jen reagoval. Navíc to z mý strany rozhodně nebylo míněno jako urážka. A s montym nemám žádný spory jen jsme si normálně vyměnovali názory ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mě je jedno, co jste si s Montym dělali, mě do toho netahejte.
P.S.: zkus se nad tím, co ti anajma napsala, zamyslet, než zase začneš hloupě urážet.
Reagovat
smazaný uživatel
jinak gratulace Evě Birnerové, Sandře Z., Báře a Petko k postupu v kvalifikaci FO.. :)
Reagovat
tommr
u Báry se výhra čekala, ale u Birnerový a Záhlavový je to velice příjemný překvapení. Snad se aspon jedna z našich dostane až do hlavní soutěže ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi dost mimo. Na Sandru byl kurz 1.17. I když ty máš na český tenisty/ky jiná měřítka. :)
Reagovat
tommr
byl jsem mimo asi tak jako ty si byl mimo s Kanepiovou. To je tenis - nikdy nedopadne všechno tak jak by to teoreticky mělo dopadnout ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenomže na Čepelovou byl kurz 5. To už se málem vyplatilo, ke konci už Kaja odpadala.
Na Karo jsem si vsadil v kurzu 50. Myslíš, že jsem věřil, že vyhraje?
Škoda, že nejsou sázející jako ty. To by se vyhrávalo v jinačích kurzech.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty s tim tvym pesimismem jses ve finale koukam velmi casto "mile prekvapen" jen s vyjimkou Petry, at zahraje sebelip, tobe je to malo :(.
Reagovat
dadaft
c´mon Jamie, dopodávej to prosím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to já fandím Janině Kvitové, é Wickermayerové.
Reagovat
dadaft
joooooooooooo, je to tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsme zvědav, jestli dá Kája Čepelovou. Tipuju, že ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se díval na zápas Scheepers-Rogers.
Ta Rogers mě pořádně zneklidňovala. Pořád tam bojovně poskakovala, všechno vracela. No a poslední 4 gemy projela. Jak přestala poskakovat za stavu 4:4, tak už jsem byl klidný ...

Asi ji to bolí taková porážka.
Reagovat
Aresko123
Preco hra Hradecka WTA ked je to muz? Alebo neni, ma niekto zarucene info ze je to zena?
Reagovat
PetaM
Jak se můžeš dívat na monitor, i když jsi totálně slepý? Nebo se dívá někdo za tebe? ...
Reagovat
smazaný uživatel
nějakou chytřejší otázku bys neměl? http://sport.ihned.cz/c1-59020900-stribrny-rok-hlavackovou-s-hradeckou-nadchl-pomohl-auckland-peschkeova-i-vidina-olympiady ještě nějaký dotaz?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist