Hradecká v Lucemburku na semifinále nedosáhla

21. 10. 2011, 16:07
Aktuality 5
Lucie Hradecká se v Lucemburku svého třetího letošního semifinále na turnaji WTA nedočkala. Česká tenistka se musela sklonit před Rumunkou Niculescuovou, které dnes podlehla dvakrát 4-6.
Lucie Hradecká

Šestadvacetiletá Lucie Hradecká v Lucemburku bojovala o postup do semifinále po půl roce, kdy prohrála finále na antuce v Barceloně. Úvodní sadu jejího duelu s Monikou Niculescuovou rozhodla třetí hra, v níž Rumunka sebrala Hradecké podání. Česká fedcupová reprezentantka, která se připravuje na listopadové finále s Ruskem, svůj jediný brejkbol nevyužila a set prohrála 4-6.

Hned v úvodu druhé sady se vítězka čtyřhry na letošním Roland Garros nadechla k obratu a sebrala Niculescuové podání. Od stavu 2-0 pro Hradeckou ale znovu slavila úspěch trpělivější a přesnější hra Niculescuové. Rumunka v sedmém gamu vybojovala rozhodující brejk a za 99 minut zvítězila 6-4 6-4.

O dva roky mladší Niculescuová, která je na 34. místě pořadí WTA o 17 příček výš než Hradecká, se v semifinále utká s Anne Keothavongovou. Britská tenistka čekala na postup do semifinále turnaje WTA přesně rok, naposledy se totiž dočkala právě v Lucemburku, kde dnes obhájila své loňské umístění po výhře nad Bibiane Schoofsovou z Nizozemska.

Třiadvacetiletá Schoofsová se po postupu z kvalifikace postarala v hlavní soutěži o dvě překvapení, když otočila zápasy s Němkou Kerberovou a Kanaďankou Marinovou. Na zkušenější Keothavongovou už ale nevyzrála: za 65 minut přišla celkem čtyřikrát o podání a s turnajem se rozloučila porážkou 3-6 2-6.

Těžká soupeřka dnes čekala na Ivetu Benešovou. Utkala se s nejvýše nasazenou Victorií Azarenkovou, se kterou dosud nevyhrála a ani dnešní souboj nebyl výjimkou. Ani v třetím vzájemném střetnutí neuhrála více jak 5 gamů, a když šestkrát přišla o podání, světové trojce podlehla za hodinu a 17 minut 3-6 2-6.

Azarenková, kterou čeká příští týden v Istanbulu Turnaj mistryň, se v semifinále utká s Němkou Julií Görgesovou. Také ona se na výhru příliš nenadřela, lotyšská soupeřka Anastasia Sevastovová jí totiž ještě v průběhu prvního setu vzdala.

 

Výsledky - Lucemburk (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Niculescuová (Rum.) - Hradecká (ČR) 6:4, 6:4, Azarenková (1-Běl.) - Benešová (ČR) 6:3, 6:2, Keothavongová (Brit.) - Schoofsová (Niz.) 6:3, 6:2, Görgesová (6-Něm.) - Sevastovová (Lot.) 5:2 skreč. 

Semifinálové dvojice: Azarenková - Görgesová, Niculescuová - Keothavongová.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Výsledek tomu moc nenapovídá, ale nebylo to dnes lehké pro Viku. Iveta hrála dobře, výborně jí chodily kraťasy a dávala i pěkné winnery. Většina těch gemů byla vyrovnaná. Rozhodlo to, že Vika zvládla důležité momenty zápasu. V prvním setu udržela brejk a potom přidala ještě jeden. Ve druhém udělala rebreak a pak se dostala do vedení. Zítra Vika narazí na těžší soupeřku, Julia je těsně za dvacítkou. Skoro by se dalo mluvit o předčasném finále, ale i ta druhá semifinálová dvojice je silná, i když to podle jmen možná nevypadá. Každopádně zápas Viky s Julií bude krásný nejen tenisově. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díval jsem se, a některé údery co Iveta hrála byly naprosto úžasné! Celkeově se mi zápas velice líbil, jen je škoda že Ivet nevyhrála, dnes k tomu neměla až tak daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
nemá na to.
Reagovat
smazaný uživatel
uz je to trapne lopato, jsi tenisovy antiodborník
Reagovat
Fandina
je provokatér a rypák
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist