Hradecká v Québeku odstartovala hladkou výhrou nad Vekičovou

16. 9. 2015, 07:35
Aktuality 19
WTA QUÉBEC - Lucie Hradecká porazila talentovanou Donnu Vekičovou hladce ve dvou setech i ve druhém vzájemném střetnutí. V hale v kanadském Québecu třicetiletá Češka zvítězila nad o jedenáct let mladší Chorvatkou 6-2 6-4, když za celý zápas ztratila jen sedm míčků po svém podání. O zopakování loňského čtvrtfinále se utká s Francouzkou Hesseovou.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká si před třemi lety v Québecu zahrála jeden ze svých sedmi finálových zápasů ve dvouhře a loni prohrála až po čtvrtfinálové bitvě s Venus Williamsovou. 

Letos v Kanadě startuje počtvrté a potřetí zvládla svůj úvodní zápas. Proti devatenáctileté Donně Vekičové dominovala především na servisu, po kterém ztratila jen sedm míčků, proměnila tři ze šesti brejkbolů a zvítězila snadno 6-2 6-4. Talentovanou Chorvatku přitom porazila 2-0 na sety i loni na Australian Open.

53. hráčka světa Hradecká od začátku května, kdy prohrála ve finále turnaje v Praze, zvládla úvodní kolo teprve počtvrté z posledních jedenácti akcí a poprvé červencového Bad Gasteinu. Od té doby čtyřikrát vypadla v kvalifikaci, nebo v prvním kole.

Příští soupeřka Hradecké Amandine Hesseová figuruje na 198. místě světového žebříčku. Dvaadvacetiletá Francouzka, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace, v prvním kole porazila 6-3 6-2 Argentinku Mariu Irigoyenovou a připsala si svou teprve druhou výhru na okruhu WTA. 

V druhém kole je i obhájkyně titulu Chorvatka Mirjana Lučičová-Baroniová, které ve druhém setu skrečovala zápas domácí Francoise Abandaová. Lučičová-Baroniová obhajuje v Québecu vítězství i ve čtyřhře společně s Hradeckou.

• WTA INTERNATIONAL QUÉBEC •
Kanada, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
úterní výsledky (15. 09. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Hradecká (4-ČR) - Vekičová (Chorv.) 6-2 6-4
Lučičová-Baroniová (2-Chorv.) - Abandaová (Kan.) 6-3 3-1 skreč A.
Glatchová (USA) - Mariaová (6-Něm.) 1-6 6-4 6-1
Rodinová (7-Rus.) - Vickeryová (USA) 6-2 6-2
Kaniaová (Pol.) - Mestachová (8-Belg.) 6-4 6-3
Hesseová (Fr.) - Irigoyenová (Arg.) 6-3 6-2
Pegulaová - Gibbsová (obě USA) 1-6 7-6(2) 7-6(4)
Crawfordová (USA) - Minellaová (Luc.) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Haitik
Garbine bude v Asii spolupracovat se Samem Sumykem.. :-)

https://twitter.com/MichalSamulski/status/644082885876649984

Tak jsem zvědavý jestli jim to vyjde a vznikne s toho nějaká trvalejší spolupráce..
Reagovat
Cico93
Ten skače od jednej ku druhej:-)
Reagovat
blixa
No jestli si ten matlák myslí, že mi bude obdělávat koťátko, tak se šeredně plete ! Liga na ochranu koťátek !!! ;-)
Reagovat
Cico93
obdělávat :-))
Reagovat
VlS
Budeš ho střílet, trávit, chytat do želez, nebo ho v pytli utopíš? .
Reagovat
blixa
No, až se bude zkroucen v křečích otravy topit v pytli a ke dnu ho budou táhnout mědvědí železa na každé noze, dorazím ho ranou z kulovnice ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tipuju, že všechno. Pro sichr. :-))
Reagovat
kada.tom
Dobře Lucka, i Hesse by měla v klidu dát a v případném QF Beck/Andrea by taky nemuselo být marný :-)
Reagovat
tommr
dneska na turnaji v Podgorici (ITF 25) smetla pátou nasazenou Italku Barbieri 6:1 6:0 a postoupila už do čtvrtfinále ... :)
Reagovat
gigin
https://www.facebook.com/1389543631339860/videos/1496322657328623/?__mref=message_bubble
Reagovat
EllNino
neeeee :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel nepřekvapila. Nebýt toho 3. kola RG, tak už by byla pomalu na cestě z Top 200... :(
Reagovat
EllNino
Jono, tady se probírá Katka, že to letos není ono a přitom její vrstevnice Donna je na tom daleko hůř :( :(
Reagovat
tommr
tvoje starost - naše radost. Jsem rád, že Vekicová nepřekvapila a že jí Lucka smázla. Lucka se díky tomu zase posunula o kousek blíž k první padesátce ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucko :) Děláš radost, konečně výhra v hlavní soutěži, super :) Prý jsi nějak změnila podání, a evidentně to zatím funguje. Neztratit ani jeden servis v zápase ... To se ti moc často nestává :D Tak snad chytneš vlnu a titul bych ti samozřejmě moc přál :) Škoda, že nehrajete debla s Andy, ale asi jste k tomu měly důvod :) Tak GL do dalšího zápasu :)
Reagovat
EllNino
Lucce gratulace, asi konečně našla servis, protože na amerických betonech ho měla dost špatnej :) ...ale 7 míčků ztracených v 9 servírovacích gemech, to dává naději :) v dalším kole Hesse, to by mělo jít, ikdyž i Amadine umí překvapit, jak se o tom na RG přesvědčila i moje Jarka :( :) ale tak na indorovém hardu Lucka hraje dost dobře, sedí jí to tu, byla tu ve finále, tak proč to nezopakovat, los má celkem příznivý :) docela zajímavý by byl souboj s Andy ve čtvrtfinále, pokud se dneska hecne proti Annice Beck :) podobně jako Lucce se zde Andy taky docela daří a porazila tu i Lucku Šafi :)
Reagovat
tommr
ten souboj Háček by byl docela pikantní, ale pravděpodobnost, že k němu dojde je velmi malá. Lucka sice do čtvrtfinále skoro jistě postoupí, ale u Andrey je to bohužel právě naopak. Becková je v hale velmi silná a názorně to předvedla v prvním kole kdy zničila domácí Fichmanovou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak velká byla pravděpodobnost italského finále na US? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nepatrná. Na celkové vítězství Flavie byl kurz přes 100, na vítězství Roberty přes 300. Těžko odhadovat pravděpodobnost italského finále, ale tipuji max. 0,1 % ... a přece k němu došlo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist